dimecres, 23 d’abril del 2014

“Sempre és especial”

“Sempre és especial”

Pep Guardiola, en l'entrenament d'ahir al Santiago Bernabéu Foto: EFE.
Pep Guardiola visita el Santiago Bernabéu, un estadi que el tem i que és fetitxe per a ell. I és que mai hi ha perdut quan s'ha assegut a la banqueta del feu blanc; l'ha visitat set vegades com a tècnic del Barça, i hi ha aconseguit cinc triomfs, algun de llegendari com el 2-6 del 2 de maig del 2009.
“Per als que som del Barça sempre és especial jugar contra el Madrid, no puc negar-ho, però ara estic centrat en el Bayern”, va dir el de Santpedor en la roda de premsa prèvia al matx que va tenir lloc al mateix hotel on estan concentrats els muniquesos. No és la primera semifinal en què s'ha d'enfrontar amb el Madrid, ja ho va fer el 2011, any en què els blaugrana van acabar aixecant la quarta Champions League de la seva història a Wembley. “Viure-ho a Munic és més tranquil, més relaxat. El futbol a Alemanya és més tranquil entre partits. Aquí sempre hi ha debat.”
El dubte que presenta el partit d'aquesta nit és la presència de Cristiano Ronaldo. “Tant de bo pugui jugar. Juguem per a la gent, i la gent vol veure els millors i un dels millors és ell”, va manifestar el català, que va explicar com pot condicionar els blancs la baixa de l'astre portuguès: “Si no juga, ho farà algú amb un altre tipus de qualitats perquè Isco és més de jugar al peu i Cristiano de jugar a l'espai.” “Poden jugar 4-3-3, o amb quatre al mig del camp com en la final de la copa, però jugui qui jugui sempre serà la mateixa essència.”
Una de les majors virtuts del conjunt de Carlo Ancelotti és explotar els espais al davant. “No sé com s'ho fan, però sempre fitxen jugadors que corren molt. En tenen quatre. Di María, Bale, Cristiano i Benzema et maten a l'espai. No és fàcil jugar contra ells, però intentarem atacar-los de la millor manera possible, defensar tan bé com sabem i fer el partit que ens convingui.”
Guardiola va restar importància a la seva condició d'invicte al feu blanc. “Va ser amb un altre equip, un altre club, una altra situació. No té res a veure. Haurem de fer una molt bona actuació per guanyar.”
Messi, el més gran
Els darrers dies hi ha hagut molt soroll al voltant de Leo Messi. L'actual tècnic del Bayern el coneix molt bé i preguntat per l'argentí, la seva resposta van ser lloances cap a un futbolista que va dirigir quatre temporades en el millor Barça de la història: “L'opinió que tinc de Messi no canviarà mai. No he vist mai un jugador com ell i no crec que en torni a veure un altre d'igual. El meu respecte o la meva opinió seguiran sent la mateixa independentment dels moments que pugui tenir un equip de futbol.”

LES FRASES

L'opinió que tinc de Leo Messi no canviarà mai. No he vist mai un jugador com ell i no crec que en torni a veure un d'igual
Per als que
som del Barça sempre és especial jugar contra el Madrid
Pep Guardiola
Tècnic del bayern
Tant de bo pugui jugar Cristiano Ronaldo. Juguem per a la gent, i la gent vol veure els millors i un dels millors és ell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada