diumenge, 6 d’abril del 2014

Crítiques a Guardiola per jugar amb un 'Bayern C'

 Alemanya

Crítiques a Guardiola per jugar amb un 'Bayern C'

A Alemanya no ha caigut gens bé que el tècnic català s'alineés a un equip ple de suplents malgrat haver-se proclamat campió de la Bundesliga

Guardiola, en una foto de archivo
Guardiola, en una foto d'arxiu | Foto: AFP
DPA | 2014.04.06 | 14:57 h.
SPORT 
La històrica superioritat d'un Bayern Munic campió de la Lliga alemanya de futbol des de fa ja dues jornades va generar una paradoxa: part dels rivals van acusar l'entrenador Josep Guardiola de distorsionar ara la competitivitat del torneig alineant a un equip sense ambició i ple de suplents.

Centrat en la Lliga de Campions europea i sense res en joc a la Bundesliga, el tècnic espanyol va reservar a gairebé tots els seus titulars dissabte davant el Augsburg. El seu "Bayern C", com el va batejar el diari "Bild", va acabar caient per 1-0 i tallant un rècord de 53 partits consecutius invicte en Lliga: no perdia des d'octubre de 2012. "Per descomptat que es pot perdre davant el Augsburg ", va dir el tècnic de l'Eintracht Frankfurt, Armin Veh. "Però quan un veu l'alineació del Bayern ... No és bo per a la Lliga. No em sembla bé que hi hagi equips que encara es juguen entrar en llocs europeus o evitar el descens i vingui un altre i els regali el partit".

El mànager del Schalke, Horst Heldt, va considerar que els rivals del Bayern en les cinc jornades que queden fins al final del torneig podrien veure afavorits per un equip que va passar de ser invencible a no jugar-se res a la Lliga.

"No és correcte actuar d'una manera que porti problemes als altres". Guardiola no va ocultar en cap moment que amb la conquesta del títol va donar per acabat el seu treball a la Bundesliga i se centra exclusivament en la Lliga de Campions, on dimecres afronta la decisiva tornada de quarts de final contra el Manchester United després d'empatar 1-1 en l'anada. "El nostre treball a la Bundesliga ja va acabar, està fet. Tenim el títol al museu", va tornar a defensar el dissabte després de la derrota. "La Bundesliga va passar. Nostre partit més important és dimecres", havia advertit ja abans del partit.El extècnic del Barcelona va asseure al banc per això la majoria de titulars, ni tan sols convocar jugadors com Franck Ribéry, Arjen Robben i Philipp Lahm i va fer debutar des de l'inici a joves talents de les inferiors com Mitchell Weiser, Pierre-Emile Højbjerg o Ylli Sallahi, que es va estrenar en la Primera Divisió.

El gol del Augsburg va arribar precisament per una pèrdua de pilota de Weiser, però Guardiola va defensar l'actuació dels debutants. "Seria un gran error pensar que vam perdre pels jugadors joves. Højbjerg i Weiser van ser els millors en la pista. Entrenar molt amb nosaltres i coneixen el nostre joc. Els felicito". Guardiola ja va sorprendre al febrer comparant la Bundesliga amb "menjar pizza o hamburguesa cada dia" i la Lliga de Campions "amb un bon àpat en un bon restaurant", si bé el curiós símil pretenia explicar que "el títol més valorat és el de la Lliga de Campions, però el més important i difícil és el de la Bundesliga ".

La seva aposta per la Champions League a costa de la competitivitat en Lliga despertar també veus de suport. "Tots els equips que ja no es juguen res s'aprofiten els últims partits de la temporada per donar una oportunitat a jugadors de les inferiors i talents joves", escriure Martin Volkmar, comentarista de la cadena Sport1.

"El inusual en aquest cas és antuvi que el Bayern va conquistar ja el títol". Alhora, l'expert va apuntar que la jugada podria ser contraprudecente per a Guardiola si la manca de competitivitat en Lliga s'encomana al Bayern en altres competicions. "Ja va passar a altres grans equips que van perdre ritme davant partits decisius per culpa de les rotacions". El Bayern, que porta tres partits oficials sense guanyar, mostrarà aquest dimecres contra el Manchester fins a quin punt és real aquest perill. Al capdavall, serà en duels com aquest i no en una Lliga ja intranscendent on Guardiola jugui el seu prestigi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada