dijous, 10 d’abril del 2014

El Bayern repeteix 'semis' per tercer any consecutiu

El campió va haver de remuntar

El Bayern de Munic estarà en semifinals després de doblegar el Manchester United per 3-1 en un partit en què es van avançar els anglesos amb un golàs de Evra

El Bayern goleó al ManU para certificar su tercera semifinal consecutiva
El Bayern va golejar el ManU per certificar la seva tercera semifinal consecutiva | Foto: AFP

• Bayern de Munic Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Kroos; Robben, Götze (Rafinha, 65), Ribery; Müller (Pizarro, 84), Mandzukic
  • Manchester United De Gea; Jones, Smalling, Vidic, Evra; València, Fletcher (Hernández, 75), Rooney, Carrick, Kagawa; Welbeck (Januzai, 81)

EFE | 2014.04.09 | 23:13 h.
El Bayern Munic es va imposar per 3-1 al Manchester United i va aconseguir el pas a les semifinals de la Lliga de Campions en un partit en què va saber reaccionar després d'encaixar un gol al minut 58.
Pep Guardiola, tècnic del Bayern, va apostar des de l'alineació per un joc centrat en l'ofensiva, deixant a Toni Kroos com a únic volant de marca i posant per davant d'ell a un quintet d'atac format per Arjen Robben, Mario Götz, Franck Ribery, Thomas Müller i Mario Mandzukic.
Tot i que el 0-0 li servia al Bayern per passar de ronda després del 1-1 de l'anada i el Manchester United estava obligat a buscar almenys un gol, els visitants van ser molt conservadors i es van defensar per moments amb nou homes dins de l'àrea . Al conjunt bavarès li costava arribar a porta davant el mur humà plantejat pels homes de David Moyes. Molts dels seus intents de rematada acabar estavellant-se contra un bosc de cames i les pilotes aèries eren presa fàcil per als defenses del Manchester.
Excepte una doble rematada després d'un servei de córner llançat arran de camp en el minut 6, primer de Müller i després de Ribery, al primer temps pràcticament no hi va haver ocasions clares per al Bayern, encara que el seu domini era aclaparador. A la segona part , el Manchester va sortir des del principi molt més agressiu i va començar a donar-li problemes al Bayern en defensa.
Al minut 58 va arribar el gol del Manchester, que en el primer temps ningú s'hagués esperat. La jugada la va iniciar l'equatorià Antonio València per la dreta i la va culminar Patrick Evra amb un superb xut des de la vora de l'àrea davant el qual el porter Manuel Neuer no va tenir res a fer.
L'avantatge del Manchester no va durar molt. En la següent jugada, Mandzukic va empatar amb una rematada de cap després d'una centrada des de l'esquerra de Ribery. Guardiola va moure la banqueta, donant pas a Rafinha en substitució de Götze perquè Philipp Lahm passés del lateral dret al centre del camp.
El 1-1, que igualava l'eliminatòria, va durar fins al minut 69, quan va arribar el segon gol del Bayern, que li havia posat més intensitat al partit, per mitjà de Müller, que va marcar des de la vora de l'àrea petita després d'una centrada de Robben des de la dreta.
Robben va posar les coses clares en el minut 76, en marcar des de la vora de l'àrea el tercer del Bayern. Després, el Manchester no va tenir capacitat de reacció i fins i tot el Bayern va estar a punt d'aconseguir el quart gol. No va arribar, però els teutons no ho van necessitar per certificar la seva tercera semifinal de Champions consecutiva.