dimecres, 23 d’abril del 2014

Guardiola pateix la seva primera derrota al Bernabéu

SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

Un gol de Benzema concedeix avantatge al Madrid davant el Bayern, el campió d'Europa, cara a la volta a Munic (1-0)

• Coentrao i Pepe feliciten Benzema després del seu gol
    AGUSTÍN CATALÁN
    Coentrao i Pepe feliciten Benzema després del seu gol
  • Benzema es disposa a xutar a la porteria de Neuer per obrir el marcador del Bernabéu.
    REUTERS / DARREN STAPLES
  • Cristiano, envoltat de jugadors del Bayern.
    Cristiano, envoltat de jugadors del Bayern.
ANTONIO MERINO / Madrid
Dimecres, 23 d'abril del 2014 - 23.54 h
Si l'anada de la semifinal de la Champions entre l'Atlètic i el Chelsea (0-0), dimarts al Vicente Calderón, va ser gairebé d'antifutbol, el duel del Santiago Bernabéu entre el Madrid i el Bayern d'aquest dimecres ha estat un no parar, especialment a la segona part, ja que la primera ha estat de domini alemany encara que totes les ocasions hagin estat blanques (1-0).
Això sí, a diferència de l'Atlètic (la tornada, dimecres a Londres), el Madrid arribarà amb avantatge a Munic (dimarts) per enfrontar-se a un equip que no ha demostrat estar en el seu millor moment. Aquest Bayern irregular, dominador però sense punch, ha fet que Pep Guardiola sumi, en la seva vuitena visita com a entrenador al temple madridista, la seva primera derrota, ja que fins ara el de Santpedor havia guanyat cinc partits i empatat els altres dos, tots amb el Barça.

Gran gol de contraatac

La primera part ha estat una autèntica exhibició de possessió de Bayern i una obra d'art al contraatac protagonitzada pel Madrid. El conjunt de Guardiola ha dominat a plaer la pilota durant els primers 19 minuts de joc, però sense forçar ni una sola vegada a Casillas. En aquest precís minut, els blancs han protagonitzat la seva primera contra mortal.
Una pilota recuperada en defensa per Alonso, que ha cedit a Cristiano, qui, en posició de centrecampista esquerre, ha donat una pilota en profunditat d'or a Coentrao, que s'havia incorporat a l'atac aprofitant l'esquena de Boateng. Dante no ha pogut tallar el centre del lateral portuguès, ras i dur, i Benzema, que havia seguit tota la jugada a la carrera, ha posat l'1-0 al marcador.

Més ocasions blanques

El Madrid, això sí, ha seguit tapant-se i protegint Casillas. Els blancs han continuat cedint la possessió de la pilota (al descans s'ha arribat amb un 74% a favor dels alemanys enfront del 26% dels madridistes) i aconseguint quatre contres més prodigioses, sempre amb Iker com a espectador.
Segons després del gol de Benzema, Di Maria ha col·locat la pilota al cap de Cristiano, però ha detingut fàcilment la seva rematada Neuer; quatre minuts després, el 'fideu' ha xutat fora estant sol davant el meta del Bayern; en el 26, la estrella lusitana ha tingut el segon gol a les botes quan Benzema li ha centrat una pilota, però el portuguès, sol en el punt de penal, ha xutat alt; i en el 41, Di María s'ha trobat sol, sol, davant el pal esquerre de Neuer i també ha disparat fora.

Més igualtat en possessió i ocasions

La segona part ha estat molt més igualada pel que fa a la possessió de la pilota i, fins i tot, en ocasions, només dos per cada bàndol. La primera l'ha tornat a tenir el Madrid, als peus d'un sacrificadíssim Cristiano --a qui Carlo Ancelotti ha acabat substituint per Bale--, quan ha rebut dins de l'àrea, però la seva rematada ha estat refusada a córner pel meta alemany.
I la del Bayern, la més important, sens dubte la més clara del partit per als alemanys, ha estat als peus de Götze, que ha rematat a boca de canó davant Casillas. El porter internacional del Madrid ha ficat, com sempre, una de les seves mans prodigioses, de 'sant' salvador.

Fitxa tècnica:

1 - Reial Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe (Varane, m.73), Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Modric, Isco (Illarramendi, m.82); Di María, Cristiano Ronaldo (Bale, m.73) i Benzema.
0 - Bayern: Neuer; Rafinha (Javi Martínez, m.66), Boateng, Dante, Alaba; Lahm, Kroos, Schweinsteiger (Müller, m.73); Robben, Ribery (Götze, m.72) i Mandzukic.
Gols: 1-0, m.19: Benzema.
Àrbitre: Howard Webb (anglès). Amonestació a Isco (57) pel Madrid.
Incidències: Partit d'anada de semifinals de Lliga de Campions, disputat a l'estadi Santiago Bernabéu davant la presència de 85.000 espectadors.