dimecres, 9 d’abril del 2014

ATLÈTIC, 1 - BARÇA, 0 - La fe de l'Atlètic trenca el somni europeu del Barça

ATLÈTIC, 1 - BARÇA, 0

La fe de l'Atlètic trenca el somni europeu del Barça

El Barça va viure un autèntic suplici al Vicente Calderón davant un Atlètic deslligat. Un gol de Koke va ser suficient per tombar els blaugrana

Cesc en un momento del duelo en el Vicente Calderón. Los blaugrana fueron superados por los rojiblancos durante todo el partido
Cesc en un moment del duel al Vicente Calderón. Els blaugrana van ser superats pels lleons durant tot el partit | Foto: JOAN MONFORT

ALINEACIONS

• Atlètic de Madrid Coutois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis; Koke, Tiago, Gabi (c), Raúl García; Adrián (Diego, min. 61) i Villa (Ceba Rodríguez, min.79).
  • FC Barcelona Pinto; Alves, Bartra, Mascherano, J. Alba; Busquets, Xavi (c), Iniesta (Pedro, min. 72); Messi, Fàbregas (Alexis, min. 60) i Neymar.

Gols

• 1-0, min. 5, Koke. Adrián guanya l'esquena a Mascherano i dispara al pal; el rebuig arriba a Vila que centra al segon pal, Adrián guanya de nou el salt i cedeix a Koke perquè rebló a la xarxa.

Àrbitre

• Howard Webb (Anglaterra). Assistit a les bandes per Michael Mullarkey i Darren Cann (Anglaterra). Quart àrbitre Jake Collin (Anglaterra). Mostrar targetes a Busquets (min. 18), Koke (min. 90 +1), Mascherano (min. 90 +2) i Alves (min. 90 +3).

Incidències

• Vicente Calderón. Uns 52.000 espectadors (ple absolut).
JUAN MANUEL DÍAZ | 2014.04.09 | 22:42 h.
SPORT
El Barça es va estavellar contra l'Atlètic al Vicente Calderón. En un partit agònic, es va trencar l'equilibri d'empats d'aquesta temporada 2013-14 en el pitjor moment ia favor dels lleons. Un 1-0 aconseguit per Koke als cinc minuts però que val tot un bitllet per a les semifinals de la Champions . No hi haurà setena semifinal consecutiva. Els matalassers, amb justícia, jugant al seu futbol, ​​es van imposar als blaugrana.
El Barça va viure un autèntic suplici al Vicente Calderón, especialment durant el primer quart d'hora davant un Atlètic que va sortir en tromba. Amb 50.000 seguidors en trànsit, rugint com possessos, l'equip del Cholo Simeone va poder matar al conjunt del Tata per la via directa.
No estaven Arda Turan ni Diego Costa, però l'equip matalasser va demostrar una vegada més que la seva força està en el bloc i en la fe, en un esperit de combat que els ha insuflat el Cholo Simeone i que els converteix en letals.
Raúl García i Adrián López van ser els recanvis de Cremi i Costa, però la intensitat, la potència de foc va ser la mateixa. Encara no havien pogut comprovar els migcampistes del Barça si la gespa estava alt o sec, quan els va caure el 1-0.
Era el minut 5 i Adrián li guanyava l'esquena a Mascherano i llançava un xut al pal. La defensa blaugrana, de futbolí, deixava que Villa recuperés el rebuig i centrés l'altre pal. Novament Adrián rematava de cap per a l'arribada de Koke qui, aquest cop sí, va empènyer la pilota a la xarxa anticipant-se a tots.
El cicló matalasser es va mantenir. Als 8 minuts, Pinto veia com Adrián no aconseguia, de miracle, 'prendre-li' l'esfèric a l'àrea petita per signar el segon, als 11 ', Villa s'aprofitava d'una pèrdua de Busquets per disparar de nou al pal; i als 19 'El Guaje' s'escapava de Bartra i, després acomodar la pilota amb el cap, disparava al travesser.
NO HI HA VIDA
El Barça no havia existit en tots aquests minuts; sense la pilota, sense poder sortir del seu camp, embotellat pel joc directe i enèrgic de l'Atlètic; superat en els mà a mà en les sortides i foradat com un formatge de gruyère en defensa. Només la fortuna va mantenir en peu als blaugrana.
Els primers senyals de vida van arribar amb les entrades per banda d'Alves i Neymar, aquest últim situat, aquesta vegada sí, a la banda esquerra. El destinatari de les seves jugades, un Leo Messi que no va poder ajustar els seus remats.
Primer va ser una arribada pel carril dret d'Alves (13 ') que l'astre de Rosario va rematar de cap, picat, prop del pal esquerre de Courtois però fora. Després, als 24 minuts, una exhibició de Neymar trencant a Adrián i Tiago amb 'sotana' inclosa, però Leo no va encertar amb el tret.
Amaina la galerna
Era impossible que l'Atlètic mantingués el nivell de joc del primer quart d'hora i el Barça va ser, lentament, recuperant la pilota fins al punt de fer-se amb el percentatge de possessió (35-65% segons la UEFA); cosa anecdòtica ja que al marge de les dues oportunitats de Messi i un cop de cap de Bartra a la sortida d'un córner, ja en el temps de descompte i que es va estavellar a la cara de Godín, el Barça gairebé no va tenir pólvora en uns xuts llunyans i tous d'Iniesta, Cesc o el mateix Messi.
L'Atlètic es va aplicar amb un punt de duresa sobre Neymar per avortar la reacció barcelonista amb l'anuència de Howard Webb que no va picar amb dues caigudes, una a cada àrea. Primer, Adrián (41 ') va exagerar davant d'una càrrega de Mascherano; i després Cesc (43 ') va teatralitzar en excés un contacte amb Godín.
CANVI DE TO
El segon temps va arrencar amb un to diferent, amb l'Atlètic més tancat, clarament buscant la pilota llarga a l'esquena dels centrals blaugrana per contraatacar, i el Barça movent la pilota i trepitjant una i altra vegada l'àrea rojiblanca.
Així va arribar una triple ocasió blaugrana de Neymar (48 '), al qual Courtois va treure la rematada quan va intentar retallar; de Messi, el tret es va estavellar en els defensa, i de Xavi, que la va tocar des del terra però el seu xut va acabar en córner.
El Vicente Calderón rugia igual, però els seus jugadors no eren capaços de mantenir les línies tan ajustades i el Barça trobava més espais per on fer circular la pilota.
ENTRA ALEXIS ...
A l'hora de joc, tant Gerardo Martino com Diego Pablo Simeone es van decidir a moure les banquetes. El Tata va incorporar a Alexis per Cesc, guanyant les dues bandes, i el Cholo va rellevar Adrián amb Diego Ribas, l'autor del gol al Camp Nou i que als quatre minuts d'entrar va tenir el segon per al seu equip (65 '). Pinto va estar esplèndid i després Mascherano va arribar a temps per neutralitzar la segona rematada del brasiler.
El Barça dominava territorialment però jugava sense xarxa i l'Atlètic va tenir de nou clares ocasions. Gabi (70 ') va tenir de nou la sentència quan el capità matalasser va arribar a l'àrea sense que ningú li tanqués el camí i després d'amenaçar el centre va disparar; Pinto va treure el gol amb el peu esquerre.
... I VA INIESTA
Un nou aldarull a l'àrea barcelonista va poder acabar amb un penal de Mascherano Villa, però Webb no ho va veure. Llavors Martino va decidir seure Iniesta i incorporar a Pere. L'artífex del miracle de Stamford Bridge desapareixia del camp i l'equip va quedar partit per la meitat. Simeone va canviar aa Villa pel 'Ceba' Rodríguez, retirant a tots els seus davanters.
Tots dos tècnics se la jugaven l'últim quart d'hora. Desaparegut Messi entre l'embolic rojiblanca, amb un estrany i arcáico 4-2-4, el Barça va tenir una nova rematada ajustat al pal dret de Courtois en una rematada de cap en planxa de Neymar a centre d'Alexis (78 ').
Pinto va treure el segon novament en una cavalcada de Ceba que va acabar en córner (89 '). Els blaugrana estaven asfixiats i els minuts de descompte van ser més dels lleons que dels blaugrana, que no estaran al bombo de Nyon divendres per primera vegada en sis anys. La fe de l'Cholo i els matalassers van acabar amb el somni del Barça que haurà pensar en la Lliga i la Copa