dimarts, 11 de març del 2014

UN TOMB PER ALEMANYA- VISIONS DE MUNIC. (2)


11.03.14
UN TOMB PER ALEMANYA- VISIONS DE MUNIC. (2)
Del 19 al 26 de febrer del 2014
Continuant amb en Pep Guardiola i el FC. Bayern de Munic.
L'article anterior, el numero ú, d'aquestes
Visions de Munic d'enguany el varem acabar amb la visita a l'Allianz Arena ( l'Estadi del FC. Bayern de Munic) que com es normal es visita obligada pels afeccionats futbolers muniquesos, per descomptat els del FC. Bayern de Munic que en son els propietaris d'aquest modern i futurista estadi, però tambè els seguidors del segon equip de la ciutat, cosa que en molts llocs seria impensable, i és tracta del TSV 1860 Munchen malgrat jugui en una altra categoria, però ara tambè ho és per una part dels seguidors i admiradors d'en Pep Guardiola que com se sap en aquesta temporada forma part com a entrenador del FC. Bayern Munchen i que talment com va fer amb el Barça segueix amb la seva línia guanyadora ja que amb l'equip bavarés, actualment , la primera desena de març a la Bundesliga passa al davant de la classificació amb vint punt d'avantatge, amb uns 22 partits sense perdre i que possiblent aquest mateix mes de març l'equip que dirigueix sigui declarat matematicament campió de la primera divisió alemanya.
Però no deixem en Pep Guardiola ja que com vàrem comentar anteriorment s'ha convertit en un personatge popular de primer ordre a la capital de Baviera i a tot Alemanya, per descomptat majoritariament des del punt de vista esportiu, però tambè per l'aureola i la manera de ser del personatge. Tot això ho podem veure gairebè diariament en els seus principals diaris populars com el Bild ( de una tirada en paper de quatre milions), el TZ entre d'altres. Ara anem a la part oposada de l'Allianz Arena però no deixem al Guardiola. Hom des de fa uns anys en les estades a Munic son a la zona del nucli de Perlach (Un antic poble de pagès agragat a Munic a finals del segle XIX) i que ara dona nom al barris muniquesos de Neuperlach Nord (on resideixo) , conjuntament amb els de Neuperlach Süd i Waldperlach que es troben a mitja hora del centre, i tambè molt prop d'Ottobrunn un poble separat, però gairebe absorbit per la gran ciutat. Doncs bé, l'anèctota és que en la zona de Neuperlach Zentrum ( el bell mitg de tots els barris i estacions de metro i d'autobusos) hi ha una gran superficie que s'anonema PEP - Neuperlach, aixì mateix, i és que llavors una persona em va preguntar : si el nom d'aquest gran establiments era perquè o dedicat a Pep Guardiola, el gran català entrenador del Bayern de Munic, i de debò que fa mes de vuit anys que ja hi era i en soc testimoni.
Les Travesseres muniqueses o Tocar els lleons de la Residentz.
D'en Pep Guardiola a Munic ja en tornarem a parlar més endavant, però val la pena que en aquestes Visions de Munic incloem curiositats com les que ara anomeno.
Travesseres muniqueses.
Si aneu a Munic, i voltem molt amb els ulls de mirar ben oberts, veurem que tant per la part dels extraradis , com per la part en podrìem dir metropolitana , podeu observar que està ple de Travesseres, o sigui camins, passatges, grans carrers, indrets i/o carreronets, etc,, que tenen el que s'anomena Servitud de pas. Un fet que em van explicar que venia de lluny en aquestes terres bavareses i és va instituir com una llei o una norma que persisteix en la capital i els voltants. Un fet que aquí , només és fa en el mon rural , com si es partís d'antics camins de ramaderia o de pas d'una finca a l'altra. A Munic aquests camins formen una extensa xarxa que cobreix tota la capital bavara i a mida que s'entra en llocs que estant edificats aquest caminets o dreceres travessant per sota edificis i passant pels llocs mes inverosimils com es pot comprovar en un famós restaurant que hi ha al bell mig i a l'interior d'una d'aquestes travesseres, el restaurant és l'H'ugo's i que s'entra per un passadís des de la Promenadeplatz 1-3, és passa pel mig del restaurant i s'enfila un altre passadís que surt al carrer Löwengrube, 1 al davant mateix de la Catedral de Munic, la Frauen Kirche...
N'anirem parlant...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada