dissabte, 24 de maig del 2014

Del Barça de Pep el Barça de Luis Enrique

Resten 7 'supervivents' a la plantilla actual 

Del Barça de Pep el Barça de Luis Enrique

Recuperar l'estil, el caràcter i els títols. Tornar al Barça de Pep sent el Barça de Lucho. Aquest és el desafiament Què queda de tot allò?

El once del Barça de Guardiola a Luis Enrique
GRÀFIC: M. CREUS / F. CABRERA
Luis Enrique y Guardiola en agosto de 2010, cuando el asturiano entrenaba al Barça B y el catalán al primer equipo
Luis Enrique i Guardiola a l'agost de 2010, quan l'asturià entrenava el Barça B i el català al primer equip | Foto: JAVI FERRÁNDIZ
JUAN MANUEL DÍAZ | 2014.05.23 | 11:00 h.
Després de passar pàgina a la trista temporada 2013-14, molts barcelonistes es pregunten fins on anirà la 'profunda remodelació' anunciada pel president Josep Maria Bartomeu.
Els símptomes de decadència que ha mostrat l'equip del Tata Martino en les setmanes decisives del curs conviden a canvis que, per dràstics, no deixen de ser imprescindibles perquè el Barça torni a ser un equip amb capacitat de competir dels títols i guanyar-los.
L'arribada de Luis Enrique Martínez, amb pedigrí barcelonista per currículum i per estil futbolístic, sembla idònia per tornar la il · lusió i el caràcter-a parts iguals-a un col · lectiu que semblava exhaust.
Però la qüestió fonamental és quant anirà del Barça de Lucho al Barça que va armar Pep Guardiola a la campanya 2008-09? A dia d'avui queden set 'supervivents' d'aquella plantilla que va guanyar el triplet, després que tres (Pinto, Valdés i Puyol) s'hagin anat ara.
APOSTES ARRISCADES
Llavors, l'aposta per l'entrenador de Santpedor per part de Joan Laporta va ser arriscada-no comptava amb el suport de la majoria-però clarament encertada. Pep va recuperar les essències futbolístiques blaugrana recolzat en una generació de talents de la Masia excepcional i un miracle: el millor jugador de la història havia estat trasplantat, de nen, des de Rosario fins a Barcelona.
Pedrera, Messi, futbol d'atac, possessió de la pilota, cultura de l'esforç, ètica del treball, il · lusió, compromís, fitxatges encertats i decisions dures i valentes-adéu a Ronaldinho, Deco, també Eto'o ...
Sis anys després, amb Luis Enrique es volen recuperar aquests mateixos paràmetres i així ho ha dit l'asturià, encara que és evident que aportarà els seus matisos personasles.
SEGUEIX LA BASE
Com es tradueix això en fitxatges, en altes i baixes? Com ja vam explicar , els 'supervivents' d'aquell projecte són, precisament, sobre els quals es vol consolidar la base del nou Barça.
D'aquell 'onze' bàsic que va conquistar el triplet en la campanya 2008-09 continuen Alves, Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta i Messi. Luis Enrique vol redefinir el paper de Xavi - " parlarem ", va dir sobre això-i no està clara la continuïtat de Dani Alves, però és evident que sobre la resta es construirà el nou equip.
Per tant, l'essència futbolística és la mateixa i està reforçada per les últimes arribades que no només reafirmen el projecte, sinó que mantenen el nivell competitiu, Jordi Alba, Neymar da Silva i el flamant Marc André Ter Stegen . També Rafinha i Deulofeu són saba nova sorgida de La Masia i foguejada al Celta i l'Everton.
D'aquella plantilla, també s'han mantingut fins ara al vestidor blaugrana Pedro Rodríguez, el futur és incert a dia d'avui, com ho és el d'Alexis Sánchez, que es va incorporar més tard i amb el qual ha competit per una plaça en el equip en els últims tres anys.
ES VAN ...
Tres 'supervivents' deixen el vaixell aquest 30 de juny, cada un per diferents motius. Carles Puyol i Víctor Valdés han estat fonamentals mentre que José Manuel Pinto va resultar un recurs d'urgència.
També es van incorporar durant el procés Javier Mascherano i Cesc Fàbregas. Mentre que l'argentí apunta a la continuïtat per caràcter i polivalència, el català sembla que podria tenir camí de tornada a la Premier.
Per tant, queden per reforçar diverses posicions en l'onze inicial, essencialment un central i un davanter, però també un lateral-Montoya i Bartra són dues opcions de futur valorades i que es mantindran a la plantilla-. I després, Luis Enrique ha de valorar amb Andoni Zubizarreta si aposta per un segon porter mé sveterano per donar marge de maduració a Ter Stegen i Jordi Masip i per un carriler si es confirma la sortida d'Alves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada