divendres, 16 de maig del 2014

Lahm defensa Guardiola: "És l'entrenador adequat per al Bayern"

FUTBOL INTERNACIONAL

Lahm defensa Guardiola: "És l'entrenador adequat per al Bayern"

El conjunt muniquès disputa aquest dissabte la final de Copa contra el Dortmund

Lahm sosté el trofeu de la Bundesliga al costat de Guardiola, al balcó de l'ajuntament de Munic.
REUTERS / LUKAS BARTH
Lahm sosté el trofeu de la Bundesliga al costat de Guardiola, al balcó de l'ajuntament de Munic.
SPORT
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / Barcelona
Divendres, 16 de maig del 2014 - 16.57 h
"Philip Lahm és el jugador més intel·ligent que he entrenat en tota la meva carrera", va elogiar Pep Guardiola poc temps després de fer-se càrrec del Bayern Munic. El lateral, reconvertit amb èxit en migcentre pel tècnic de Santpedor, ha tornat ara aquest gest al seu entrenador, just quan més creixen les crítiques en contra seu després de caure derrotat pel Reial Madrid en la semifinal de la Lliga de Campions. "Guardiola va arribar en el moment adequat, el club ha de seguir el camí que ell ens traça", ha dit el capità en una entrevista per al 'Südeutsche Zeitung'.
"Si pretenguéssim tancar-nos al darrere i jugar al contraatac, Guardiola no seria l'entrenador adequat. Però crec que la seva idea de joc és perfecta per a un equip i per a un club com el Bayern", ha opinat el capità, que ha sortit al pas de les crítiques per l'obsessió de Guardiola per tenir la pilota. "Durant tres quarts de la temporada ens van aplaudir pel nostre joc. A tot Europa. Pel nostre domini, per les moltes ocasions de gol i pels pocs gols en contra. Estic convençut que el nostre estil de joc és el correcte. El problema no és el sistema, el problema és jugar bé", ha defensat Lahm.

Culpa dels jugadors

El capità bavarès creu que la derrota va ser culpa dels jugadors, que després de guanyar el títol de Lliga van tenir un baixada, cosa que aquest sistema de joc no perdona. "Tot depèn de la velocitat en la recepció de la pilota i en les passades. Si en lloc de buscar espais es toca de nou cap enrere, el rival es torna a tancar. Són petiteses, però es noten quan falta un 2%". "El 0-4 davant del Madrid es va donar perquè no vam jugar el nostre sistema. En aquell partit vam jugar una altra cosa", ha rematat.
El Bayern disputa aquest dissabte a Berlín (20.00 hores) la final de Copa davant del Dortmund, partit en què intentarà firmar un doblet després de guanyar la Bundesliga. El rival arriba valent, amb vuit victòries consecutives que han fet oblidar un discret inici de temporada. El repte és gran per al Bayern i enorme per a Guardiola, ja que tothom estarà pendent de com afronta el duel contra Jürgen Klopp, l'adalil del futbol directe.

Xoc per a Thiago

"Es tracta de mostrar qui mana a Alemanya", ha dit el davanter del Bayern Thomas Müller. Per a Robert Lewandwski, serà a més l'últim partit amb la samarreta del Dortmund abans de posar-se a les ordres de Guardiola al Bayern. L'entrenador català no disposarà de Bastian Schweisteiger, amb un cop al genoll, i Franck Ribéry, amb problemes a l'esquena, ha reconegut que no està preparat per jugar 90 minuts. Tampoc hi serà Thiago Alcántara, que, amb la seva lesió i recaiguda, ha provocat un altre cisma a Munic.
Segons publica avui el 'Bild' el metge del Bayern, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, es va oposar que Thiago se n'anés a Espanya a sotmetre's als tractaments necessaris per solucionar la seva lesió de lligaments del genoll, viatge que Guardiola sí que havia autoritzat. El metge tampoc estava d'acord amb la manera com s'estava portant a terme la recuperació i creu que el tècnic va forçar massa els terminis de la lesió.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada