Futbol Internacional
El Bayern de Guardiola logra el doblete
Borussia Dortmund Bayern Munic
0-2

Dos gols de Robben i Müller li donen la Copa el Bayern de Pep Guardiola, que va necessitar de la pròrroga per doblegar el Borussia Dortmund

Müller no falló y su gol sentenció la Copa y el doblete del Bayern
Müller no va fallar i el seu gol va sentenciar la Copa i el doblet del Bayern | Foto: AFP

FITXA TÈCNICA

Final de la Copa d'Alemanyaorussia Dortmund

1. Borussia Dortmund 0
  2. Bayern Munic

Bayern Múnich 2

ALINEACIONS

• Borussia Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer; Jojic (Aubameyang, 83), Sahin; Mhkitaryan (Kirch, 60), Reus, Grosskreutz (Hoffmann, 110); Lewandowski

SPORT
El Bayern Munic es va imposar aquest dissabte per 0-2 a la final de la Copa d'Alemanya al Borussia Dortmund, amb gols aconseguits en la pròrroga per Arjen Robben i Thomas Müller, amb el que l'equip de Pep Guardiola s'acomiada de la temporada amb el doblet, després d'haver guanyat prèviament la Bundesliga.
El Bayern va sortir al camp jugant pràcticament un 3-4-3, amb una línia de tres en defensa formada per Jerome Boateng, Javi Martínez i Boafim Dante i, per davant d'ells, una altra línia de quatre homes amb el danès Pierre Emile Højbjerg, Philipp Lahm, Toni Kroos i el brasiler Rafinha.
En l'atac estaven Thomas Müller, Arjen Robben i Mario Götz. Posteriorment el canvi obligat per lesió de Lahm, va entrar Franck Ribery, va obligar Pep Guardiola a modificar una mica l'esquema. La renúncia a un nou pur ja l'havia insinuat Guardiola prèviament, en deixar fora de la convocatòria el croat Mario Mandzukic per decisió tècnica .
En defensa, la lesió a última hora de David Alaba va obligar a realitzar modificacions que van acabar tenint molt d'experimental ja que el Bayern mai habá jugat amb una defensa de tres.
Guardiola va arriscar amb la seva aposta-sobretot amb la renúncia a Mandzukic, i al final el resultat li va donar la raó i l'únic lunar que queda en la seva primera temporada a Alemanya va ser la semifinal de la Lliga de Campions contra el Reial Madrid.
El Bayern va tenir la seva primera ocasió en el minut 3, amb una rematada de Müller al cos de Weidenfeller a passi a Robben. Després, en el 6, Robben també va tenir una oportunitat al rebre una bona passada de Hojbjber però la seva rematada va sortir massa feble.
Malgrat aquestes dues ocasions inicials, que podien fer esperar un vendaval ofensiu en els minuts següents les jugades d'àrea van ser escasses. Els dos equips es ensarzaron en una lluita pel centre del camp, amb moltes pèrdues de pilota i només esporàdicament van aconseguir acostar-se a les àrees contràries.
De part del Dortmund, la millor ocasió al primer temps la va tenir Robert Lewandowski, ja en el minut 45, amb una rematada per sobre de la porteria des d'un angle bastant tancat.
Ja en la segona part, el partit es va desencallar una mica i hi va haver més aproximacions a l'àrea, però les ocasions clares van seguir sent escasses en bona part perquè els centrals dels dos equips-sobretot Javi Martínez del costat del Bayern i Mats Hummels del costat del Dortmund-van estar bastant oportuns en els tancaments.
Del costat del Bayern, la millor ocasió la va tenir Müller al 56 quan va rebre un gran centre de Ribery a l'àrea petita i va estavellar la pilota contra el cos de Weidenfeller.
La millor arribada del Dortmund es va donar en el 64 quan Dante va salvar sobre la línia davant un cop de cap de Hummels després d'una falta llançada per Nuri Sahin i perllongada per Lewandowski
El primer temps de la pròrroga, va començar amb una bona ocasió d'Oliver Kirch, en el 91. Al començament de la segona part, el Bayern es va anar endavant per mitjà de Robben, que va derrotar Weidenfeller amb un xut a boca de canó.
Al minut 112, el mateix Robben va tenir el segon als seus peus però va fallar increïblement en rematar amb tot el temps del món contra el cos de Weidenfeller. En una fase final molt intensa, el Bayern va aconseguir sentenciar quan, ja en els últims instants, Müller va aconseguir capitalitzar un contraatac