dijous, 1 de maig del 2014

“Ha fracassat el sistema de Guardiola?”

“Ha fracassat el sistema de Guardiola?”

Amb l'estrepitosa eliminació davant el Reial Madrid, veu com se li qüestiona el seu estil futbolístic

Guardiola ha fet molt per entendre els alemanys. Va aprendre prou bé la llengua, va estudiar el seu futbol des de la distància i ja a Munic va intentar endinsar-se en la cultura bavaresa, pantalons de cuir, barret alpí i gerra de cervesa a la mà inclosa a l’Oktoberfest.
Però ara viu un xoc cultural. Amb l’estrepitosa eliminació davant el Reial Madrid, veu com se li qüestiona el seu estil futbolístic. “¿Ha fracassat el sistema de Guardiola?” Aquesta és la pregunta que es va fer l’endemà del 0-4 tota la premsa alemanya. La majoria de diaris assegurava que sí. “El deshonor de Munic”, va titular en un dels seus articles el Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), que subratllava que dimarts a la nit el Bayern va patir “la derrota a casa més gran de la història europea del club”. “Cauen com a peces de dominó. La reputació de Guardiola ha caigut a terra, Ribéry està sense forma i sense alegria, Götze ineficaç com un jove del B. Fins i tot Neuer la pífia”, va apuntar aquest diari, mentre en una altra peça destacava “l’autodenúncia de Guardiola”. Amb aquest concepte s’al·ludia alhora a l’acció de denunciar-se que va fer l’expresident del Bayern Uli Hoeness per intentar reduir al màxim la pena (finalment a tres anys i mig de presó) per evasió fiscal. L’absència del directiu, qui millor combatia les crítiques i millor executava la planificació de fitxatges, és vista per la premsa com un dels altres problemes de l’actual Bayern.
Per Stern, “la identitat de l’equip està més poc clara que mai”, mentre que Die Zeit llançava preguntes sobre si “el futbol de possessió és la idea fonamental correcta per al Bayern. “¿No és gaire previsible d’aturar aquest futbol? ¿S’ha equivocat el Bayern en lligar el seu futur a un entrenador la idea de futbol del qual sembla estar passada de moda?”, preguntava aquest setmanari, que assenyalava que “el crèdit de Guardiola no és il·limitat per als fans”.
En plena sobrereacció de l’entorn del Bayern, el club, però, no va dubtar a reforçar el seu suport al tècnic. “El sistema no és gaire rígid. Ara hem de preparar-nos per intentar guanyar la Copa alemanya contra el Dortmund (la final és el 17 de maig) per convertir una bona temporada en una de molt bona”, va concloure el director tècnic, Matthias Sammer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada