divendres, 30 de maig del 2014

Carles Puyol, nou adjunt a la direcció esportiva

CAN BARÇA
SEGUIRÀ VINCULAT AL FC BARCELONA  

Carles Puyol, nou adjunt a la direcció esportiva

El FC Barcelona ha comunicat que Carles Puyol s'incorporarà el proper mes de setembre a la Àrea de Futbol, ​​que dirigeix ​​Andoni Zubizarreta, com a adjunt a la direcció esportiva

Bartomeu con Zubizarreta y Puyol en el palco del Camp Nou
Bartomeu amb Zubizarreta i Puyol a la llotja del Camp Nou | Foto: FC Barcelona
Albert Rogé | 2014.05.30 | 15:00 h.
SPORT 
El FC Barcelona ha comunicat que Carles Puyol s'incorporarà el proper mes de setembre a la Àrea de Futbol, ​​que dirigeix ​​Andoni Zubizarreta, com a adjunt a la direcció esportiva.
D'aquesta manera, l'ex capità blaugrana seguirà vinculat a la institució encara que fora dels terrenys de joc. Puyol ha comentat que "vull agrair al FC Barcelona tot el que m'ha donat abans i aquesta oportunitat. Intentaré fer-ho el millor possible, sobretot aprendre molt ".
Puyol va afegir que "ara necessito un temps per descansar i seguir fent un tractament per al genoll, però sí que tinc moltes ganes de començar".
Per la seva banda, Zubizarreta ha comentat que "Puyol s'incorpora a la àrea de Futbol i intentarem aprofitar i aprendre de tota la seva experiència. Serà l'adjunt a la direcció esportiva, per tant treballarà amb mi en tots els projectes del club, tant interns com externs ".

El gran casament de Guardiola a Marràqueix

El gran casament de Guardiola a Marràqueix

Un dia després de casar-se pel civil a Matadepera, l'extècnic del Barça lloga un avió per celebrar l'enllaç amb amics, família i futbolistes aquest dissabte

Pep Guardiola i la seva dona, Cristina Serra, a l''Oktoberfest' de Munic, l'any passat.
Lennart Preiss / AP
Pep Guardiola i la seva dona, Cristina Serra, a l''Oktoberfest' de Munic, l'any passat.

EL PERIÓDICO / Barcelona
Divendres, 30 de maig del 2014 - 14.44 h
  
Un dia després de sorprendre i casar-se pel civil a l'Ajuntament de MatadeperaPep Guardiola ha tornat a sorprendre al llogar un avió per celebrar, aquest dissabte, el seu nou estat civil a Marràqueix amb familiars, amics i gent de l'entorn del Barça.
Segons ha publicat 'Vanitatis', l'extècnic del Barça i actual entrenador del Bayern Munic pagarà als convidats una visita aèria a la ciutat i, és clar, l'allotjament i totes les despeses.

Passaports

Fa uns dies, Pep Guardiola i Cristina Serra van enviar als seus convidats una carta en què els sol·licitaven el número de passaport, així com la data d'expedició i de caducitat per a aquest divendres, publica la web.
En Pep va viatjar a la ciutat marroquina al desembre, quan el club alemany va guanyar el Mundial de Clubs a Marràqueix davant el Casablanca. Cinc mesos després, la dona del tècnic va celebrar el seu aniversari a l'Hotel Palmeraie Palace, un cinc estrelles on l'habitació més econòmica costa 210 euros.

dijous, 29 de maig del 2014

Bayern-Trainer Pep GuardiolaHEIMLICHE HOCHZEIT!

Bayern-Trainer Pep GuardiolaHEIMLICHE HOCHZEIT!

Vergrößern Bayern-Trainer Pep Guardiola hat Cristina Serra standesamtlich geheiratet
Guardiola ist seit seinem 18. Lebensjahr mit der schönen Cristina zusammen
Foto: dpa
  • Von JÖRG ALTHOFF, KAI PSOTTA und ANDREAS KLINGER
Das ist die schönste Überraschung des Jahres!
Pep Guardiola (43) hat am Donnerstag heimlich seine langjährige Lebensgefährtin Cristina Serra standesamtlich geheiratet.
Vergrößern Das frisch vermählte Brautpaar Guardiola im Kreise der engsten Familienmitglieder vor dem Standesamt Matadepera
Das frisch vermählte Brautpaar Guardiola im Kreise der engsten Familienmitglieder vor dem Standesamt Matadepera
Foto: www.matadepera.cat
Der Bayern-Trainer und die Mutter seiner drei Kinder (Maria, Valentina und Sohn Marius) gaben sich im katalanischen Matadepera das Ja-Wort. Die frohe Kunde der Guardiola-Hochzeit wurde auf der Homepage des Standesamtes von Matadepera veröffentlicht.
Guardiola habe sich für Matadepera als Schauplatz entschieden, weil der dortige Amtsrichter Francesc Duch ein persönlicher Bekannter sei. Alle Formalitäten wurden schon vorher durch das spanische Konsulat in München erledigt.
Vergrößern Familienmensch: Guardiola zusammen mit seiner Frau Cris und den Töchtern Maria und Valentina und Sohn Marius
Familienmensch: Guardiola zusammen mit seiner Frau Cristina und den Töchtern Maria und Valentina sowie Sohn Marius
Foto: Getty Images
Zur Hochzeit im Rathaus von Matadepera erschienen Pep und seine Cristina in Begleitung ihrer Eltern und drei Kinder. Pep und seine schöne Cristina kamen kurz vor 9.30 Uhr im Rathaus an. Die Zeremonie, bei der insgesamt zehn Gäste dabei waren, dauerte eine gute halbe Stunde. Die Brautleute trugen bei ihrer Hochzeit legere Alltagskleidung. Um 10.10 Uhr verließen die frisch Vermählten das Standesamt durch den Hinterausgang.
Guardiola ist seit seinem 18. Lebensjahr mit der Spanierin zusammen. Kennengelernt haben sich die beiden in einer Boutique in Barcelona, die Cristinas Eltern gehört. Das erste Kind des Paares, Maria, kam 2001 auf die Welt, zwei Jahre später folgt Sohn Marius. 2008 wurde Tochter Valentina geboren.
Vergrößern Pep und Cristina mit dem damaligen Barcelona-Trainer Louis van Gaal und seiner Ehefrau Truus
Schon lange ein Paar: Pep und Cristina Ende der Neunziger mit dem damaligen Barcelona-Trainer Louis van Gaal und dessen Ehefrau Truus
Foto: Witters
Pep Guardiola und seine schöne Cristina am Tag ihrer Hochzeit. So berichten die Spanier im Video. 


Pep Guardiola es casa

29/05/2014

Pep Guardiola es casa

L’exentrenador del Barça i Cristina Serra escullen l’Ajuntament de Matadepera per la coneixença personal del jutge de Pau del municipi

Nerea Rodríguez
El Singular Digital 

Pep Guardiola avui a l'Ajuntament de Matadepera / Foto: matadepera.cat


L’exentrenador del Barça i actual tècnic del Bayern de Múnic, Pep Guardiola, s’ha casat aquest matí a l’Ajuntament de Matadepera en la més estricta intimat. Pep Guardiola i la seva ja dona, Cristina Serra, han arribat al consistori poc abans de dos quarts de deu, acompanyats dels seus pares i dels seus tres fills.

Segons explica l’Ajuntament de Matadepera a la seva pàgina web, el fet de celebrar-se en aquest municipi ha vingut donat per la coneixença personal del jutge de Pau, Francesc Duch.

Reunits a la Sala de Plens, la cerimònia civil ha estat oficiada pel mateix jutge de Pau i s’ha perllongat durant una mitja hora. A l’acabar, ja hi havia diversos mitjans de comunicació amb l’objectiu d’obtenir unes imatges. La parella i els seus acompanyants han marxat poc després.

diumenge, 25 de maig del 2014

“De la barreja de Barça i Bayern en sortiria el club ideal”

FUTBOL

“De la barreja de Barça i Bayern en sortiria el club ideal”

Torrent i Planchart, la mà dreta de Guardiola, fan balanç de la temporada

Domènec Torrent i Carles Planchart. Es coneixen des de petits. Tant que els seus noms són indissociables. Torrent havia entrenat Planchart al Palafrugell, on posteriorment van començar a treballar plegats a la banqueta fa una dotzena d’anys. D’allà van passar al Palamós i pel Girona fins a arribar al Barça B, al Barça i ara al Bayern. Continuen sent cares anònimes, fins i tot a Munic, on especialment Torrent acostuma a ser enfocat per les televisions cada cap de setmana a la banqueta al costat de Pep Guardiola. És el segon entrenador del campió alemany, però tant ell com Planchart passen ben desapercebuts vestits de paisà per la futbolísticament fervorosa capital bavaresa.
Marienplatz. Centre històric de Munic. Torrent i Planchart es troben amb l’ARA tot just abans d’agafar vacances. Ha estat una temporada dura per tot el que ha comportat d’adaptació a un nou país, a una nova cultura, a una nova llengua, a un nou futbol. Però al mateix temps ha estat una temporada molt satisfactòria: Supercopa europea, Mundial de clubs, Bundesliga i Copa alemanya. Quatre títols guanyats de sis possibles. Tot just es va escapar la Supercopa alemanya en el primer partit oficial de la temporada a Dortmund i es va caure -això sí estrepitosament- a la semifinal de la Champions League contra el Reial Madrid.
Un passeja pels carrers del centre de Munic i no detecta la glòria que els acompanya. Torrent i Planchart continuen sent el Dome i el Carlus, els mateixos bojos de futbol que un dia van sortir de Santa Coloma de Farners i Arbúcies, respectivament, i que un dia, “de casualitat”, van conèixer Guardiola. Amb la mateixa passió que van jugar, van entrenar, van fer de scouter, van analitzar vídeos per camps de Primera Catalana, Tercera i Segona B, ara gaudeixen de les privilegiades instal·lacions del totpoderós Bayern Munic. “Amb Guardiola hauríem anat a la fi del món. Quan et sents identificat amb una manera de treballar, amb un sistema, una metodologia, una manera de ser i de ser tractat és molt fàcil valorar-ho. Al principi marxar a l’estranger genera dubtes, però necessitàvem aquesta aventura després de sis anys al Barça”, admet Planchart. “El Pep no ens va dir «cap a Alemanya». Ens va demanar de treballar amb ell i no va ser fins passada mitja hora de conversa parlant de les seves idees que ens va preguntar per què no li havíem demanat de quin club es tractava. Ja en teníem prou de tenir la confiança de formar equip amb ell”, explica Torrent amb la mateixa naturalitat amb què adreça un “Salut!” a un vianant que esternuda o amb què explica que des de casa seva, als afores de Munic, fins a la Marienplatz, va “tranquil·lament en metro”. Tot un segon entrenador del Bayern.
L’elogi de Guardiola
“Als meus 52 anys no em canviaran”, somriu qui és el màxim ajudant “del millor entrenador del món”. “Guardiola té una cosa especial que fa que allà on vagi crec que li anirà bé: és constant, treballador, es preocupa pels petits detalls, pel dia a dia, pel tracte humà. Pot guanyar o perdre, però es veu una feina darrere de la qual estàs convençut. Sovint els meus amics em deien: «El Guardiola triomfa perquè té el Messi». I sí, és veritat que el Leo és el millor jugador del món, però al final el Pep continua guanyant sense els extraordinaris jugadors que tenia al Barça”, analitza un Torrent que assegura que la seva feina “poc ha canviat” respecte a la que va fer al primer equip blaugrana durant cinc temporades. “A Barcelona sabíem el valor que teníem per al Pep i el Tito Vilanova”, precisa. “En el cas del Dome, el que ha canviat és que fa la mateixa feina, però ara surt més a la tele quan enfoquen la banqueta del Bayern”, somriu Planchart.
“A mi m’ha canviat el volum de feina. Abans ens ho repartíem entre el Dome i el Jordi Roura. Aquest any, com que m’estrenava a la Bundesliga i tenia més desconeixement de la competició, dels equips i dels jugadors, tot ha estat dur”, comenta l’analista de vídeos i coentrenador català. “Hem posat en marxa nous programes informàtics, amb un nou equip de treball. Alhora estic més a prop dels entrenaments i amb més responsabilitat en la presa de decisions, i m’agrada”, apunta.
Planchart s’ha esforçat a millorar el seu anglès per comunicar-se ràpidament amb el seu nou equip de treball. Torrent ja fa mesos que s’ha atrevit a llançar-se amb l’alemany. N’havia fet unes quantes classes privades, poques, però des del primer dia va demanar al també ajudant tècnic del Bayern, Hermann Gerland, que li parlés sempre en alemany i l’hi corregís tot, i ara mostra un coneixement molt comunicatiu de la llengua.
Amb Gerland se n’han anat sovint a fer cerveses, fins i tot a la Hofbräuhaus, un dels llocs de Munic on Adolf Hitler va fer més d’una vintena de discursos antisemites amb els quals va erigir-se en líder del partit nazi alemany. Allà Torrent i Planchart han vist plorar el seu company del cos tècnic recordant les calamitats del nazisme.
Absorbir la història, viure experiències noves. Ser al Bayern de Guardiola és “meravellós”, coincideixen els tècnics catalans, per bé que el xoc cultural d’aquesta etapa és evident fins i tot en el futbol. “La Bundesliga és una competició molt física, molt intensa, no pots donar per acabat cap partit abans del minut 90. Has de vigilar molt les contres, tots els equips corren molt i molt. Acabes de rematar o gaudir d’un córner a favor i et poden arribar amb quatre jugadors a la teva àrea de seguida”, exposa Torrent, mentre reivindica que “els partits als quals hem pogut donar una mica de control amb la pilota són els que a la llarga se’ns han obert més i hem guanyat amb més facilitat”. “La qüestió és fer un mix. Guardiola aporta idees diferents, però ha d’adaptar-se als jugadors que té. És com en la música. Si tens guitarres i bateries no pots tocar el saxo. Has de fer igualment que el grup o l’orquestra soni bé”, exemplifica el segon entrenador del Bayern. “A Alemanya els agrada arribar molt a l’àrea contrària i no és tan important com. És difícil canviar la mentalitat dels alemanys i dels catalans. Per això el camí és fer una barreja i treballar molt, molt i ser molt constant”, apunta Planchart.
El millor de cada casa
Aprendre els uns dels altres. Després d’una temporada a la Bundesliga, tots dos tenen clar que “si poguéssim fer una barreja entre el Barça i el Bayern en sortiria el club ideal”. “Són entitats grans, per dimensió i pel que representen per a l’afició, però diferents en moltes coses. Em quedaria amb la forma de treballar el futbol base i la filosofia clara que té el Barça; crec que no s’ha de perdre mai, és el gran motor dels grans èxits dels últims anys, que tenen una filosofia clara de com volen jugar des de petits, de què volen fitxar des de la base. El Barça creu molt en el planter. No és que al Bayern no hi creguin, però a Barcelona està molt més arrelat aquest sentiment de nanos del planter”, analitza Torrent, mentre afegeix de seguida: “I del Bayern em quedaria amb el fet que és un club molt més familiar. No hi ha ismes. No hi ha ningú que digui jo estic amb aquell, per tant en contra d’aquell altre. Aquí tots sumen pel club”. “Coincideixo amb el caràcter familiar del Bayern. Té les portes obertes a tot exjugador i exempleat. A Säbener Strasse, a la ciutat esportiva, hi veiem sovint Gerd Müller, Sepp Maier, però també exjugadors que potser no han triomfat tant o han estat més discutits. Respecten més el passat”, reflexiona Planchart, al mateix temps que assegura que “l’estructura del futbol base del Barça és exemplar. Però també l’organització d’esdeveniments, patrocinadors i negocis del Bayern. Si aconseguíssim aprendre d’aquí i d’allà crearíem una estructura més potent”.
Planchart i Torrent també exportarien al Barça l’organització metòdica del Bayern i del futbol alemany en general. “El que més m’ha sorprès d’aquest any és que el calendari i la comunicació amb l’afició estan molt ben organitzats. Saps tots els horaris, fas una aturada a l’hivern, tens més marge per treballar perquè la lliga és de 18 equips, els estadis estan plens i no hi ha gens de crispació”, avalua Torrent. “Aquest any hem conegut molt bé la Bundesliga. La temporada que ve podrem buscar més solucions tàctiques. Estem molt contents perquè els jugadors responen i segueixen en tot el Pep”, conclou Planchart. Al capdavall no hi ha res més apassionant que seguir Guardiola arreu. Paraula de dos bojos del futbol i emigrants catalans.
Xoc cultural també en l’apartat físic
Lorenzo Buenaventura suma 25 anys d’experiència com a preparador físic d’elit. Tota una vida amb equips de tota mena. Buenaventura ha treballat a Itàlia, Anglaterra i amb la selecció argentina, però mai no havia experimentat un xoc cultural com a Alemanya. “És un país que té una metodologia de treball genuïna, molt pròpia. A Espanya, per exemple, rebem les influències de més entrenadors de fora”, indica el preparador físic de Guardiola. “La metodologia del Pep és una mica agressiva, són entrenaments més integrats amb pilota en què prioritza la intensitat per damunt del volum”, analitza. “Alemanya en el món de l’esport és avantguarda i les idees que hem treballat han estat un xoc, però les han acceptat molt bé. Alhora, el jugador que ens ha demanat alguna cosa específica l’hi hem donat”, precisa mentre admet que “el més complicat ha estat l’idioma”. Buenaventura, que va ser durant tota l’etapa de Guardiola al Barça, es comunica amb la resta de preparadors físics en anglès i amb els jugadors xampurreja l’alemany. “Hem après molt de la seva organització. Hi ha dos equips menys a la categoria i una aturada d’hivern; per tant, possibilitats de poder treballar més còmodament”, conclou mentre elogia la “bona formació física de base” dels futbolistes alemanys.

dissabte, 24 de maig del 2014

La mujer de Pep Guardiola, famosa y mandona en Múnich

MATRIMONIO Así es la primera dama de la Bundesliga

La mujer de Pep Guardiola, famosa y mandona en Múnich

  • Lejos de la discreción de Barcelona, el matrimonio se deja ver mucho en Múnich

  • Incluso, el entrenador de la Bundesliga habla de ella en algunas entrevistas

  • 'Cristina se queja a veces de mis decisiones tácticas', aseguró el míster

Guardiola
Cristina Serra besa a su marido, Pep Guardiola, tras un partido dle Bayern de Múnich. CORDON PRESS
Pep Guardiola se ha confesado con los periodistas alemanes y les ha desvelado que esa llamada telefónica que hace después de los partidos, cuando ha sonado el silbato y los periodistas se abalanzan a la búsqueda de unas declaraciones, es siempre para su mujer. "Meine Frau", respondió cuando le preguntaban con quién hablaba por el móvil sentado en el banquillo y haciendo esperar a varios reporteros. Pep estaba saltándose una norma que, por cierto, ha llamado mucho la atención en Alemania: el hecho de referirse a Cristina no como "mi mujer", sino como "mi compañera", llegando incluso a crear algunas dudas de protocolo. Ambos, Pep y Cristina, están saltándose últimamente algunas reglas que venían manteniendo a rajatabla y el motivo no es otro que en Múnich se sienten un poco más libres.
Cristina ha adquirido en Alemania fama de mujer mandona
La capital bávara ha devuelto a Cristina Serra el privilegio del anonimato. "Disfruta mucho moviéndose con sus hijos por la ciudad, María (2001), Màrius (2003) y Valentina (2008) sin ser reconocida y acompaña a Pep en actos en los que asisten las esposas", comentan fuentes del Bayern, que sugieren además que el deseo de discreción y anonimato de etapas anteriores se ha tornado ahora en la progresiva conversión hacia la búsqueda de cierta notoriedad. No sólo Cristina se deja hacer más fotos que en Barcelona, sino que Guardiola se refiere a ella en público bastante más a menudo. Recientemente, durante una entrevista concedida al 'Audio Annual Report', el informe anual del consorcio Audi, Guardiola no solamente habló de sus motivos para dejar el Barcelona, sino también sobre su relación de pareja, y e impactó con la afirmación: "Mi mujer es más complicada que Robben".
A raíz de aquella entrevista, Cristina ha adquirido en Alemania fama de mujer mandona y que mete baza incluso en las alineaciones del Bayern. "Cristina dice que repita 11", salía de los labios de Guardiola. "Cristina se queja a veces de mis decisiones tácticas. Me dice que repita el 11 con el que he ganado el último partido", se deshacía el entrenador en explicaciones, añadiendo que "explicarle a ella mi sistema de rotación es más difícil que decirle a Arjen: hoy serás suplente".

Perfeccionista y mediterránea

Después de estas palabras, la sociedad muniquesa comenzó a darse codazos por conocer a la mujer tan influyente tras el entrenador del Bayern, que describía por lo demás una vida familiar fluida y sin contratiempos. "Pero en casa no soy ni técnico ni mánager, mi mujer y yo decidimos juntos".
"Es su estilista y parece haberle contagiado su gran interés por un físico perfecto", apuntan desde el Bayern
Quienes la han ido conociendo, en Alemania, dicen de ella que es una mujer extremadamente perfeccionista y sospechan que es quien supervisa los programas de entrenamiento personal de Guardiola. La que vigila la línea, en fin, para asegurarse de que podrá entrar sin dificultades en los trajes de diseño que luce en el campo. "Es su estilista y parece haberle contagiado su gran interés por un físico perfecto. ¿Lo que más se comenta de ella? Pues seguramente su frescura mediterránea, una elegancia muy sencilla que exhibe a su paso, y también su modernidad, que contrasta con los aires más tradicionales de otras esposas de entrenadores de la Bundesliga", ha reconocido la mujer de Claudio Pizarro.
Aunque comenzó a aprender alemán en Nueva York, al mismo tiempo que Guardiola, ella no lo practica tanto como él y se relaciona preferentemente con personas que hablan español, a pesar de que su imagen es la de una mujer inteligente e independiente, calificativos que forman parte de ese look con el que crea escuela en Múnich: siempre perfecta, lista y con afán de dirigir. Le han propuesto un par de veces, de manera informal, continuar en la capital bávara con la actividad de la empresa textil de su familia, pero por ahora ese proyecto no está en marcha. Cristina Serra vende imagen barcelonesa y parece satisfecha.

Del Barça de Pep el Barça de Luis Enrique

Resten 7 'supervivents' a la plantilla actual 

Del Barça de Pep el Barça de Luis Enrique

Recuperar l'estil, el caràcter i els títols. Tornar al Barça de Pep sent el Barça de Lucho. Aquest és el desafiament Què queda de tot allò?

El once del Barça de Guardiola a Luis Enrique
GRÀFIC: M. CREUS / F. CABRERA
Luis Enrique y Guardiola en agosto de 2010, cuando el asturiano entrenaba al Barça B y el catalán al primer equipo
Luis Enrique i Guardiola a l'agost de 2010, quan l'asturià entrenava el Barça B i el català al primer equip | Foto: JAVI FERRÁNDIZ
JUAN MANUEL DÍAZ | 2014.05.23 | 11:00 h.
Després de passar pàgina a la trista temporada 2013-14, molts barcelonistes es pregunten fins on anirà la 'profunda remodelació' anunciada pel president Josep Maria Bartomeu.
Els símptomes de decadència que ha mostrat l'equip del Tata Martino en les setmanes decisives del curs conviden a canvis que, per dràstics, no deixen de ser imprescindibles perquè el Barça torni a ser un equip amb capacitat de competir dels títols i guanyar-los.
L'arribada de Luis Enrique Martínez, amb pedigrí barcelonista per currículum i per estil futbolístic, sembla idònia per tornar la il · lusió i el caràcter-a parts iguals-a un col · lectiu que semblava exhaust.
Però la qüestió fonamental és quant anirà del Barça de Lucho al Barça que va armar Pep Guardiola a la campanya 2008-09? A dia d'avui queden set 'supervivents' d'aquella plantilla que va guanyar el triplet, després que tres (Pinto, Valdés i Puyol) s'hagin anat ara.
APOSTES ARRISCADES
Llavors, l'aposta per l'entrenador de Santpedor per part de Joan Laporta va ser arriscada-no comptava amb el suport de la majoria-però clarament encertada. Pep va recuperar les essències futbolístiques blaugrana recolzat en una generació de talents de la Masia excepcional i un miracle: el millor jugador de la història havia estat trasplantat, de nen, des de Rosario fins a Barcelona.
Pedrera, Messi, futbol d'atac, possessió de la pilota, cultura de l'esforç, ètica del treball, il · lusió, compromís, fitxatges encertats i decisions dures i valentes-adéu a Ronaldinho, Deco, també Eto'o ...
Sis anys després, amb Luis Enrique es volen recuperar aquests mateixos paràmetres i així ho ha dit l'asturià, encara que és evident que aportarà els seus matisos personasles.
SEGUEIX LA BASE
Com es tradueix això en fitxatges, en altes i baixes? Com ja vam explicar , els 'supervivents' d'aquell projecte són, precisament, sobre els quals es vol consolidar la base del nou Barça.
D'aquell 'onze' bàsic que va conquistar el triplet en la campanya 2008-09 continuen Alves, Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta i Messi. Luis Enrique vol redefinir el paper de Xavi - " parlarem ", va dir sobre això-i no està clara la continuïtat de Dani Alves, però és evident que sobre la resta es construirà el nou equip.
Per tant, l'essència futbolística és la mateixa i està reforçada per les últimes arribades que no només reafirmen el projecte, sinó que mantenen el nivell competitiu, Jordi Alba, Neymar da Silva i el flamant Marc André Ter Stegen . També Rafinha i Deulofeu són saba nova sorgida de La Masia i foguejada al Celta i l'Everton.
D'aquella plantilla, també s'han mantingut fins ara al vestidor blaugrana Pedro Rodríguez, el futur és incert a dia d'avui, com ho és el d'Alexis Sánchez, que es va incorporar més tard i amb el qual ha competit per una plaça en el equip en els últims tres anys.
ES VAN ...
Tres 'supervivents' deixen el vaixell aquest 30 de juny, cada un per diferents motius. Carles Puyol i Víctor Valdés han estat fonamentals mentre que José Manuel Pinto va resultar un recurs d'urgència.
També es van incorporar durant el procés Javier Mascherano i Cesc Fàbregas. Mentre que l'argentí apunta a la continuïtat per caràcter i polivalència, el català sembla que podria tenir camí de tornada a la Premier.
Per tant, queden per reforçar diverses posicions en l'onze inicial, essencialment un central i un davanter, però també un lateral-Montoya i Bartra són dues opcions de futur valorades i que es mantindran a la plantilla-. I després, Luis Enrique ha de valorar amb Andoni Zubizarreta si aposta per un segon porter mé sveterano per donar marge de maduració a Ter Stegen i Jordi Masip i per un carriler si es confirma la sortida d'Alves.

divendres, 23 de maig del 2014

Menotti confia més en Guardiola que al Barça


PER A CONFORMAR UN EQUIP GUANYADOR 

Menotti confia més en Guardiola que al Barça

L'entrenador de la selecció argentina campiona mundial el 1978, creu que és més probable que Josep Guardiola aconsegueixi conformar novament un equip excels a veure el Barcelona recuperant la brillantor d'abans

Menotti, en una imagen de archivo
Menotti, en una imatge d'arxiu EFE
DPA | 2014.05.22 | 18:57 h.
SPORT 
César Luis Menotti, entrenador de la selecció argentina campiona mundial el 1978, creu que és més probable que Josep Guardiola aconsegueixi conformar novament un equip excels a veure el Barcelona recuperant la brillantor d'antany.
"És més fàcil que Guardiola aconsegueixi fer un altre Barcelona, ​​que que el Barcelona aconsegueixi tornar a ser el que va ser", va dir Menotti en una videocolumna difosa per dpa global mitjana service en què va analitzar també la final de dissabte a la Lliga de Campions.
L'exentrenador argentí creu que l'Atlètic de Madrid "té possibilitats" contra el Reial Madrid, ja que en el seu últim partit, paradoxalment, "va jugar millor" en lesionar el davanter hispà-brasiler Diego Costa.

dilluns, 19 de maig del 2014

Pep també farà una 'revolució'


Futbol Internacional
Pep también hará una 'revolución'

Pep també farà una 'revolució'

Petits canvis tàctics, dos fitxatges confirmats i dos més per fer, a més de la marxa de Mandzukic, són part de les novetats que hi haurà

Pep ya sabe lo que quiere cambiar de su Bayern campeón
Pep ja sap el que vol canviar de seu Bayern campió | Foto: AFP
Josep Coves | 2014.05.19 | 00:00 h.
SPORT 
Els canvis tàctics efectuats per Pep Guardiola a la final de la Copa d'Alemanya d'abans-d'ahir contra el Borussia Dortmund són un indici de la petita revolució que el tècnic català durà a terme la propera temporada. Sense la necessitat d'arrencar de zero, però modelant alguns conceptes i la seva relació amb la plantilla, Guardiola reconeix que hi ha hagut coses que no ha fet bé en la seva primera temporada al futbol alemany i que el bagatge d'aquest curs li permetrà treballar amb més tranquil · litat.
Després de rebre la segona dutxa de cervesa en una setmana, l'exentrenador del FC Barcelona ha admès que "la crítica va ser bastant justificada". "Vaig fer coses que no hauria d'haver fet. Vaig cometre errors en el nostre estil de joc i de tàctica contra el Reial Madrid, però aquestes coses poden succeir contra els grans clubs".
El xoc contra el Borussia va deixar entreveure una major flexibilitat en els esquemes de l'equip. Guardiola va treure una defensa de tres formada per Dante, Boateng i Javi Martínez, que estava disconforme pels pocs minuts que ha tingut al llarg de la temporada i va donar la titularitat a Højbjerg (18 anys) com carriler dret. De la mateixa manera que va donar entrada a aquest planter, va deixar clar que no compta amb Mandzukic, al qual no va convocar per a la final de Copa, i que té els dies comptats a la plantilla del club muniquès després del fitxatge de Lewandowski. L'ariet del Borussia Dortmund no arribarà només al Allianz Arena. El Bayern ja va oficialitzar fa temps el fitxatge del migcampista defensiu Rode, l'Eintracht, i els directius han anunciat la incorporació d'un lateral esquerre i d'un migcampista ofensiu de característiques similars a les de Thiago Alcántara.

diumenge, 18 de maig del 2014

Guardiola, 4-Barça, 1

OPINIÓ SPORT   

Guardiola, 4-Barça, 1

El Bayern de Pep Guardiola ha tancat la temporada amb quatre títols (Bundesliga, Copa, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs) mentre que el Barça del Tata Martino només ha guanyat un: la Supercopa d'Espanya

La Copa de Alemania ha sido el cuarto título de Pep en el Bayern
La Copa d'Alemanya ha estat el quart títol de Pep al Bayern | Foto: Efe
Lluís Mascaró | 2014.05.18 | 15:55 h.
SOPRT 
Les comporaciones són odioses. Per descomptat. I injustes. Molt. Però de vegades són necessàries. Imprescindibles. Com en aquest cas. Els 'antiguardiolistas' celebrar fa dos anys la marxa de Pep del Barça. I van justificar la seva alegria amb frases com "aquest Barça l'entrena qualsevol" i "ja veurem què fa Guardiola en un altre equip i amb altres jugadors". Doncs ja ho hem vist. A aquest Barça no li pot entrenar qualsevol i el que ha fet Pep ha estat guanyar quatre títols en la seva primera temporada al Bayern de Munic.
Ha arribat l'hora de dir les coses pel seu nom i assenyalar amb el dit els culpables del gran fracàs blaugrana. El Tata Martino, per descomptat, té la seva part de responsabilitat. Pot ser molt bona persona però no és entrenador per al Barça. El gran responsable del desastre és l'expresident Sandro Rosell. Ell va ser qui va provocar la sortida de Guardiola, ell va ser qui va fitxar Neymar i 'desestabilitzar' Messi i el va ser qui va portar a Martino per succeir a Tito Vilanova.
Ningú pot assegurar que si Guardiola hagués seguit al Barça, no s'hauria produït aquest trist final de cicle. Però el que està clar és que amb Pep a la banqueta no haurien passat moltes de les coses que han succeït aquesta temporada. La descomposició de l'equip, el passotisme de molts jugadors, l'autogestió d'altres, les festes inapropiades, els sopars fora de lloc ... Un vestuari descontrolat és sinònim de fracàs. I amb Guardiola la plantilla tenia molt clares les seves obligacions i les seves prioritats.
El Barça de Guardiola, el millor Barça de la història, el Barça dels 14 títols de 19, ja no existeix. Però estic convençut que Guardiola podria reconstruir-lo. Amb els fitxatges necessaris, la neteja contundent del vestuari i la incorporació dels millors futbolistes del Barça B. Aquest treball només pot fer-ho Pep. Perquè és l'únic entrenador del món amb credibilitat per fer-ho. ¿Luis Enrique? És l'aposta de la directiva. Veurem on ens porta ...

Das FinaleGuardiolas größter Bayern-Moment

Das FinaleGuardiolas größter Bayern-Moment

Vergrößern DFB Pokal: Guardiolas größter Bayern-Moment
Pep Guardiola reißt die Arme in die Höhe, feiert das Double im ersten Bayern-Jahr
Foto: Fishing4
  • BILD am Sonntag
  • Von KAI PSOTTA, JÖRG WEILER, DAVID VERHOFF
AUCH DER POKAL IST ROT!
Der FC Bayern München gewinnt in Berlin das 71. deutsche Pokalfinale gegen Borussia Dortmund. Es ist der 17. Pokalsieg und das zehnte Double in der Klub-Geschichte. Um 22.49 Uhr reckt Kapitän Lahm den Pott in die Höhe.
Held des Abends ist Arjen Robben (30). Wieder sorgt er für den K.o. des BVB.
Vor einem Jahr trifft er im Champions-League-Finale zum 2:1-Endstand. Gestern erzielt er in der 107. Minute das vorentscheidende 1:0. Müller sorgt kurz vor dem Abpfiff für das 2:0 (120. + 3).
Vergrößern Robbens Torschuss zum 1:0 gegen Dortmund
Wieder Robben! Schon das Champions-League-Finale im vergangenen Jahr gegen Dortmund hatte er entschieden. Weidenfeller rutscht der Ball durch die Beine
Foto: M.I.S.
Robben glücklich bei Sky: „Ich habe immer gesagt, das sind die schönsten Spiele. Ich habe gewartet, ich habe gelauert. Ich habe gewusst, da kommt eine Flanke. Bei einer solchen Flanke musst du nur konzentriert und bereit sein, sonst schießt du ihn auf die Tribüne.“
Sportvorstand Sammer schwärmt über Robben: „Er ist ein Vollprofi. Er ist 2012 durch ein Tal gegangen. Für ihn gibt es nur die besten Superlative.“
Ein Jahr nach dem Triple schafft Bayern das Double. Und sorgen so für den größten Bayern-Moment bei Guardiola.
Monatelang beherrscht Bayern die Liga, wird schon am 27. Spieltag ungeschlagen Meister – so früh wie kein anderes Team zuvor.
Vergrößern Guardiola hüpft Boateng auf den Arm
So ausgelassen hat man ihn nie gesehen: Guardiola hüpft Boateng auf den Arm
Foto: Peter Schatz
Doch danach bauen die Bayern ab, auch durch Extrem-Rotationen von Guardiola. Folge: In der Liga treten sie längst nicht mehr so souverän auf, im Halbfinale der Champions League fliegen sie gegen Real raus (0:1, 0:4).
Guardiola: „Es war ein großes Ziel, das Double zu schaffen. Es war ein schwieriges Jahr für mich. Die Mannschaft nach den Erfolgen des letzten Jahres zu übernehmen war nicht einfach. Bis zur Meisterschaft war alles gut, danach war es nicht so gut. Aber jetzt haben wir den Pokal. Das macht mich glücklich.“
Keine Frage: Guardiola steht gestern unter besonderem Druck. Und das sieht man: Er brodelt während der Partie wie ein Vulkan. Noch wilder als sonst gestikuliert er an der Linie. Seine Kommandos sind teilweise auf der Tribüne zu hören. Nach einer Stunde zieht Guardiola sein Sakko aus.
Wie engagiert er ist, zeigt diese Szene: Als vor ihm der angeschlagene Ribéry kniet, massiert er ihm den Rücken.
Vergrößern Guardiola richtet Ribéry wieder auf, treibt sein Team
Guardiola richtet Ribéry wieder auf, treibt sein Team an
Foto: Sven Simon
Nach dem Schlusspfiff ist die Erleichterung bei Guardiola riesig. Er hat Tränen in den Augen, fällt jedem Spieler um den Hals.
Guardiola weiß aber auch: Er hat riesiges Glück gehabt, als Schiri Meyer das Tor von Hummels nicht anerkennt (64.). Bei der Rettungsaktion von Dante ist der Ball wohl hinter der Linie.
Das Finale. Es ist auch die Schlacht der Super-Trainer Guardiola und Klopp.
Der Spanier geht mit einer neuen taktischen Variante in das Endspiel. Er spielt erstmals mit einer Dreier-Kette in der Abwehr mit Boateng, Martinez und Dante, die bei Angriffen des BVB zur Fünfer-Kette wird. Grund für die neue Abwehr-Formation: Linksverteidiger Alaba fällt am Morgen mit einem Faserriss im Bauchmuskel kurzfristig aus.

Stimmen zum Finale

Nach 30 Minuten ist Guardiola zum nächsten Umbau gezwungen: Ausgerechnet Lahm, sein wichtigster Spieler, muss nach einem Schlage auf die linke Wade raus. Für ihn kommt Ribéry, der wegen Rücken-Problemen zunächst auf der Bank sitzt.
Klopps Dortmunder in der ersten Halbzeit überrascht von der Bayern-Taktik. Folge: Beim Spiel in die Spitze produziert es ungewöhnlich viele Fehlpässe. 33 Prozent der Zuspiele landen beim Gegner.
Doch Guardiolas wichtigste Umstellung findet vorne statt: Robben spielt in der Spitze. Die Rechnung geht auf: Der Holländer leitet mit seinem Tor den Sieg ein. Und den Start einer Riesen-Party.

Mehr zum DFB-Pokal

3
DFB-Pokal-Bankett: Rummenigge und Watzke feiern ganz friedlich

DFB-Pokal-Bankett Rummenigge und Watzke feiern ganz friedlich

Beim DFB-Pokal-Bankett im Berliner Hotel „Interconti“ saßen Karl Hopfner (61) und Hans-Joachim Watzke (54) an einem Tisch.

Pep GuardiolaTrainer mit Pep

Josep Guardiola

Inhaltsverzeichnis

Vergrößern Josep Guardiola
Foto: Witters

Pep GuardiolaTrainer mit Pep

Josep Guardiola, Spitzname Pep, ist ein ehemaliger spanischer Fußballspieler und jetziger Trainer der Bundesliga-Mannschaft FC Bayern München.

Guardiola wurde von der Jugendakademie des FC Barcelona ausgebildet. Guardiola spielte elf Jahre als defensiver Mittelfeldspieler für den Verein. 2007 begann er seine Karriere als Trainer, ebenfalls bei Barcelona.
Nach sechs Jahren wechselte Guardiola im Juni 2013 zum FC Bayern München. Am 24. Juni 2013 hielt er seine erste Pressekonferenz für Bayern ab, natürlich auf Deutsch.
Guardiolas katalanischer Ex-Klub ist über den Wechsel ganz und gar nicht glücklich. Der FC Barcelona fühlt sich von Guardiola im Stich gelassen und erhob heftige Vorwürfe gegen Guardiola.
Seit dem 16. Juli 2013 spielt Thiago für Bayern. Für die Champions League Saison 2013/14 wird Guardiolas Mannschaft die Favoritenrolle zugesprochen. Im Trainingslager hat Pep seinen Wunschspieler Thiago Alcantara gefordert und später auch bekommen.

La imatge de Guardiola i Ribery que arrasa a les xarxes socials

Final de Copa a Alemanya  

La imatge de Guardiola i Ribery que arrasa a les xarxes socials

Pep Guardiola, protagonista involuntari a les xarxes socials després encoratjar Ribery a la final de Copa que el Bayern està disputant davant el Borussia Dortmund

Aumentar/ Reducir texto
Guardiola y RIbery, protagonistas en Twitter
Guardiola i Ribery, protagonistes a Twitter
Sport.es | 2014.05.17 | 22:18 h.
Les xarxes socials juguen, de vegades, males passades. Res passa desapercebut pel 'gran ull' i Pep Guardiola i Franck Ribery s'han convertit aquesta nit en protagonistes indiscutibles amb una captura en la qual es pot veure a l'ex tècnic blaugrana encoratjant a un dolgut Ribery a terra.
El vídeo, pres en la final de Copa que enfronten aquest dissabte Bayern i Borussia, s'ha convertit en un dels més compartits en les xarxes socials. Guardiola, que ja va ser protagonista després del ko bavarès a la Champions League, torna a estar a l'ull de l'huracà, encara que en aquesta ocasió amb molt sentit de l'humor.

Compartir: delicious digg technorati yahoo meneame twitter facebook buzz tuenti
  
Imprimir Enviar esta noticia Aumentar/ Reducir texto

El Bayern de Guardiola aconsegueix el doblet

Futbol Internacional
El Bayern de Guardiola logra el doblete
Borussia Dortmund Bayern Munic
0-2

El Bayern de Guardiola aconsegueix el doblet

Dos gols de Robben i Müller li donen la Copa el Bayern de Pep Guardiola, que va necessitar de la pròrroga per doblegar el Borussia Dortmund

Müller no falló y su gol sentenció la Copa y el doblete del Bayern
Müller no va fallar i el seu gol va sentenciar la Copa i el doblet del Bayern | Foto: AFP

FITXA TÈCNICA

Final de la Copa d'Alemanyaorussia Dortmund

  1. Borussia Dortmund 0
  2. Bayern Munic

    Bayern Múnich 2

ALINEACIONS

  • Borussia Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer; Jojic (Aubameyang, 83), Sahin; Mhkitaryan (Kirch, 60), Reus, Grosskreutz (Hoffmann, 110); Lewandowski
  • Bayern Neuer; Boateng, Javi Martínez, Dante, Rafinha; Lahm (Ribery, 31, Pizarro, 109), Højbjerg (Van Buyten, 102); Robben, Kroos, Götze; Mülle

Gols

  • 0-1, m.107: Robben), 0-2, m.120: Müller

Àrbitres

  • Florian Meyer. Va amonestar Kroos, Højbjerg, Boateng

Incidències

  • final de la Copa d'Alemanya disputada a l'Estadi Olímpic de Berlín davant 76.197 espectadors
EFE | 2014.05.17 | 22:51 h.
SPORT 
El Bayern Munic es va imposar aquest dissabte per 0-2 a la final de la Copa d'Alemanya al Borussia Dortmund, amb gols aconseguits en la pròrroga per Arjen Robben i Thomas Müller, amb el que l'equip de Pep Guardiola s'acomiada de la temporada amb el doblet, després d'haver guanyat prèviament la Bundesliga.
El Bayern va sortir al camp jugant pràcticament un 3-4-3, amb una línia de tres en defensa formada per Jerome Boateng, Javi Martínez i Boafim Dante i, per davant d'ells, una altra línia de quatre homes amb el danès Pierre Emile Højbjerg, Philipp Lahm, Toni Kroos i el brasiler Rafinha.
En l'atac estaven Thomas Müller, Arjen Robben i Mario Götz. Posteriorment el canvi obligat per lesió de Lahm, va entrar Franck Ribery, va obligar Pep Guardiola a modificar una mica l'esquema. La renúncia a un nou pur ja l'havia insinuat Guardiola prèviament, en deixar fora de la convocatòria el croat Mario Mandzukic per decisió tècnica .
En defensa, la lesió a última hora de David Alaba va obligar a realitzar modificacions que van acabar tenint molt d'experimental ja que el Bayern mai habá jugat amb una defensa de tres.
Guardiola va arriscar amb la seva aposta-sobretot amb la renúncia a Mandzukic, i al final el resultat li va donar la raó i l'únic lunar que queda en la seva primera temporada a Alemanya va ser la semifinal de la Lliga de Campions contra el Reial Madrid.
El Bayern va tenir la seva primera ocasió en el minut 3, amb una rematada de Müller al cos de Weidenfeller a passi a Robben. Després, en el 6, Robben també va tenir una oportunitat al rebre una bona passada de Hojbjber però la seva rematada va sortir massa feble.
Malgrat aquestes dues ocasions inicials, que podien fer esperar un vendaval ofensiu en els minuts següents les jugades d'àrea van ser escasses. Els dos equips es ensarzaron en una lluita pel centre del camp, amb moltes pèrdues de pilota i només esporàdicament van aconseguir acostar-se a les àrees contràries.
De part del Dortmund, la millor ocasió al primer temps la va tenir Robert Lewandowski, ja en el minut 45, amb una rematada per sobre de la porteria des d'un angle bastant tancat.
Ja en la segona part, el partit es va desencallar una mica i hi va haver més aproximacions a l'àrea, però les ocasions clares van seguir sent escasses en bona part perquè els centrals dels dos equips-sobretot Javi Martínez del costat del Bayern i Mats Hummels del costat del Dortmund-van estar bastant oportuns en els tancaments.
Del costat del Bayern, la millor ocasió la va tenir Müller al 56 quan va rebre un gran centre de Ribery a l'àrea petita i va estavellar la pilota contra el cos de Weidenfeller.
La millor arribada del Dortmund es va donar en el 64 quan Dante va salvar sobre la línia davant un cop de cap de Hummels després d'una falta llançada per Nuri Sahin i perllongada per Lewandowski
El primer temps de la pròrroga, va començar amb una bona ocasió d'Oliver Kirch, en el 91. Al començament de la segona part, el Bayern es va anar endavant per mitjà de Robben, que va derrotar Weidenfeller amb un xut a boca de canó.
Al minut 112, el mateix Robben va tenir el segon als seus peus però va fallar increïblement en rematar amb tot el temps del món contra el cos de Weidenfeller. En una fase final molt intensa, el Bayern va aconseguir sentenciar quan, ja en els últims instants, Müller va aconseguir capitalitzar un contraatac

 

Guardiola: "Felicitats a l'Atlètic, però el Barça segueix sent un gran club"


"He après molt aquest any al Bayern" 

Guardiola: "Felicitats a l'Atlètic, però el Barça segueix sent un gran club"

El tècnic del Bayern Munic, Pep Guardiola, va celebrar el triomf del seu actual equip però també es va recordar de 'la seva' Barça

Pep se acordó del Barça tras ganar la Copa alemana
Pep es va recordar del Barça després de guanyar la Copa alemanya
SPORT.es | 2014.05.18 | 00:07 h.
Estava pendent del seu duel contra el Borussia Dortmund però sabia que el Barça s'estava jugant la Lliga. Guardiola va acabar contentíssim per la victòria dels bavaresos però trist pel que ha passat al Camp Nou, com a bon culer. Malgrat això, es va mostrar cavallerós, com és habitual en ell, i va demanar que els canvis que hi haurà a partir d'ara siguin fructífers.
"Va felicitar l'Atlètic per la Lliga, però el Barça segueix sent un gran equip. Estic segur que es prendran les decisions correctes per seguir avançant", va dir l'entrenador de Santpedor.
Guardiola va celebrar el quart i últim títol aconseguit en la seva primera campanya amb el Bayern: "Guanyar l'últim del partit de la temporada davant aquest rival ha estat fantàstic. Estic molt orgullós d'aquests jugadors tan increïbles amb què compta el club".
"He après molt aquest any a Alemanya", va continuar afirmant el tècnic de l'equip bavarès, qui no va amagar la seva part de culpa en un dels moments més difícils de la temporada, l'eliminació a semifinals de la Champions contra el Reial Madrid. "Merèixer les crítiques perquè vaig fer una cosa que no sentia com a entrenador", ha reconegut.

https://vine.co/v/MXYVv2JVJeP/embed 

dissabte, 17 de maig del 2014

2:0 nach Verlängerung – Bayern holen DFB-PokalRobben wieder BVB-Albtraum

2:0 nach Verlängerung – Bayern holen DFB-PokalRobben wieder BVB-Albtraum

Vergrößern Robben hat wieder zugeschlagen: Wie im Champions-League-Finale 2013 erlegt der Holländer den BVB. Bayern schlägt Dortmund 1:0 und gewinnt den DFB-Pokal
Robben hat wieder zugeschlagen: Wie im Champions-League-Finale 2013 erlegt der Holländer den BVB. Bayern schlägt Dortmund 1:0 und gewinnt den DFB-Pokal
Foto: Reuters
Der Dortmund-Killer hat wieder zugeschlagen!
Der FC Bayern München gewinnt das 71. deutsche Pokalfinale gegen Borussia Dortmund 2:0. Und wieder ist es Arjen Robben (30), der für den K.o. des BVB sorgt. Vor einem Jahr trifft er im Champions-League-Finale zum 2:1-Endstand. In der 107. Minute erzielt er nach Vorarbeit von Boateng das 1:0. Mit dem Schlusspfiff macht Thomas Müller alles klar!
Robben in der ARD: „Wir wollten unbedingt gewinnen, das konnte man sehen. Wir haben eine super Saison gespielt.“
Vergrößern Da ist das Ding! Kapitän Philipp Lahm nimmt den DFB-Pokal entgegen, Bayern feiert sein zehntes Double
Da ist das Ding! Kapitän Philipp Lahm nimmt den DFB-Pokal entgegen, Bayern feiert sein zehntes Double
Foto: dpa
Vergrößern Die Entscheidung: Thomas Mülller macht mit dem Schlusspfiff das 2:0
Die Entscheidung: Thomas Mülller macht mit dem Schlusspfiff das 2:0
Foto: Reuters
Ein Jahr nach dem Triple schafft Bayern immerhin das Double. Und rettet damit eine Saison, die so furios beginnt. Monatelang beherrscht Bayern die Liga, wird schon am 27. Spieltag Meister – so früh wie kein anderes Team zuvor. Doch danach bauen die Bayern ab. Sie schaukeln die Bundesliga nach Hause, blamieren sich im Halbfinale der Champions League gegen Real (0:1, 0:4).
Pep Guardiola in der ARD: „Ich habe immer noch nicht erreicht, die Mannschaft zu gestalten, wie ich sie gerne hätte. Es gibt noch viel Arbeit für mich. Wir können stolz auf unsere vier Titel sein.“
Vergrößern Pep erwischt's: Daniel van Buyten verpasst Pep Guardiola die obligatorische Bier-Dusche
Pep erwischt's: Daniel van Buyten verpasst Pep Guardiola die obligatorische Bier-Dusche
Foto: Reuters
Vergrößern Gänsehaut-Stimmung: das ausverkaufte Berliner Olympiastadion vordem Anpfiff
Gänsehaut-Stimmung: das ausverkaufte Berliner Olympiastadion vor dem Anpfiff
Foto: dpa
Vergrößern Ski-Königin Maria Höfl-Riesch bringt den Pokal ins Stadion
Ski-Königin Maria Höfl-Riesch bringt den Pokal ins Stadion
Foto: dpa
Doch jetzt haben sie den Pott. Bayern siegt im Pokal-Finale 2:0 gegen den BVB nach Verlängerung
Nach dem Spiel bleibt eine Frage: Hat ein Schiedsrichter-Fehler das 71. deutsche Pokalfinale entschieden?
Denn: Es hätte nicht zur Verlängerung kommen müssen. Das Spiel hätte wohl in der 64. Minute entschieden sein können. Nach einem Sahin-Freistoß verlängert Lewandowski. Hummels köpft aus vier Metern, Dante rettet – aber der Ball ist wohl schon hinter Linie.
Vergrößern Drin oder nicht? Dante klärt nach Hummels-Kopfball
Drin oder nicht? Dante klärt nach Hummels-Kopfball
Foto: dpa
Zeitlupen und Fotos zeigen: Als Dante den Ball mit dem linken Fuß wegschlägt, steht er mit dem rechten Vorderfuß auf der Linie, die Ferse ist bereits hinter der Linie.
Offensichtlich zeigt Assistent Willenborg sofort an, dass der Ball drin ist. Doch Schiri Meyer lässt weiterspielen.
BVB-Torwart Roman Weidenfeller: „Wir haben ein Tor erzielt, das regulär war. Wir haben ein entscheidendes Tor geschossen, das hätte zählen müssen. Das war Tor, weil der Ball hinter der Linie war, ganz einfach.“
Sein Trainer Jürgen Klopp: „Wir machen ein Tor, das der Schiri nicht gibt. Das ist nicht zu ändern. Alle Auswechsel-Spieler haben schlechter als der Linienrichter gestanden und es gesehen. Warum hier keine Torrichter waren, weiß ich nicht.“
Im März lehnt die Mehrheit der Liga Torlinien-Technik ab – was vor allem die Schiedsrichter ärgert, die auf diese Hilfe gerne zurückgreifen würden. Dortmund und die Bayern stimmen dafür.
Vergrößern Unter Hochspannung: Pep Guardiola an der Seitenlinie
Unter Hochspannung: Pep Guardiola an der Seitenlinie
Foto: Witters
Das Finale!
Es ist das Duell der beiden besten deutschen Mannschaften. Aber das beste Spiel der Saison ist es nicht.
Die Schlacht der Super-Trainer versucht Guardiola mit einer neuen tatischen Variante zu gewinnen. Er spielt erstmals mit einer Dreier-Kette in der Abwehr mit Boateng, Martinez und Dante, die bei Angriffen des BVB zur Fünfer-Kette wird. Grund für die neue Abwehr-Formation: Linksverteidiger Alaba fällt am Morgen mit einem Faserriss im Bauchmuskel kurzfristig aus.
Vergrößern Bayern-Keeper Neuer entschärft einen Schuss von Robert Lewandowski
Bayern-Keeper Neuer entschärft einen Schuss von Robert Lewandowski
Foto: Reuters
Klopps Dortmunder in der ersten Halbzeit überrascht von der Bayern-Taktik. Folge: Beim Spiel in die Spitze produziert es ungewöhnlich viele Fehlpässe. 33 Prozent der Zuspiele landen beim Gegner.
Nach 30 Minuten ist Guardiola zum nächsten Umbau gezwungen: Ausgerechnet Lahm, sein wichtigster Spieler, muss nach einem Schlage auf die linke Wade raus. Lahm: „Ich glaube, dass es nichts so schlimm ist. Ich hoffe natürlich, dass es in den nächsten Tagen wieder geht.“
Für ihn kommt Ribéry, der wegen Rücken-Problemen zunächst auf der Bank sitzt.
Vergrößern Schock-Moment: Bayern-Kapitän Philipp Lahm verletzt sich im Zweikampf mit Nuri Sahin
Schock-Moment: Bayern-Kapitän Philipp Lahm verletzt sich im Zweikampf mit Nuri Sahin
Foto: Jan Huebner
Vergrößern Es geht nicht mehr. Lahm muss verletzt runter. Für den Kapitän kommt Ribéry
Es geht nicht mehr. Lahm muss verletzt runter. Für den Kapitän kommt Ribéry
Foto: dpa
Auch mit dem Super-Techniker wird das Spiel nicht besser. Viele Zweikämpfe und Taktik prägen das Spiel. Die Fans sehen im Berliner Dauerregen kaum Chancen.
Bis der BVB-Killer Robben in der Verlängerung zuschlägt....
Vergrößern Kampf bis zum Schluss: Thomas Müller (l.) und Jerome Boateng drücken Toni Kroos einen Krampf aus der Wade
Kampf bis zum Schluss: Thomas Müller (l.) und Jerome Boateng drücken Toni Kroos einen Krampf aus der Wade
Foto: Getty Images
Vergrößern Kampfspiel: Bayerns Martinez räumt Lewandowski ab
Kampfspiel: Bayerns Martinez räumt Lewandowski ab
Foto: Reuters
Vergrößern Manuel Neuer lässt sich in der Verlängerung an der Schulter behandeln
Manuel Neuer lässt sich in der Verlängerung an der Schulter behandeln
Foto: Reuters
Vergrößern Superstar Tom Hanks (r.) mit DFB-Präsident Wolfgang Niersbach
Superstar Tom Hanks (r.) mit DFB-Präsident Wolfgang Niersbach
Foto: Getty Images