dimecres, 5 de febrer del 2014

Xavi: "Intentarem que el Bayern no repeteixi la nostra història"

El migcampista blaugrana creu en les opcions del Barça  

Xavi: "Intentarem que el Bayern no repeteixi la nostra història"

Xavi Hernández destaca el gran moment del Bayern de Pep Guardiola però també posa en valor el Barça de Tata Martino

Xavi Hernández atendió a la FIFA en la Gala del Balón de Oro 2013
Xavi Hernández va atendre la FIFA a la Gala de la Pilota d'Or 2013 Font: FIFA.com
JMD | 2014.04.02 | 14:10 h.
 
SPORT 
El web de la FIFA ha publicat la segona part d'una extensa entrevista amb el segon capità del Barça, Xavi Hernández, en què el migcampista parla 'clau Barça'.
Sobre el repte que suposa seguir endavant sense Pep Guardiola, ara al capdavant del Bayern Munic, Xavi afirma que el que està superant la plantilla, "m és que el pas de Guardiola, que també ho va fer excel · lent com a entrenador i com nosaltres ho vam fer excel · lent pel que fa al resultat i el futbol que es va practicar, és més aviat l'herència que hem deixat. Toquem sostre pràcticament en tots els sentits: futbolístic, tàctic, tècnic, físic ".
COMPARACIONS ODIOSES
Xavi pensa que aquell Barça "va jugar a un nivell excel · lent ia partir d'aquí, ja que és normal que hi hagi comparacions. I les comparacions moltes vegades ... són odioses. En aquest sentit estem exposats a la crítica, sabem de la dificultat entorn del can Barça , però Tata és una persona amb experiència i personalitat ".
Explica Xavi que "el vestidor té molt respecte per la seva figura i està demostrant que té el nivell per entrenar el Barça. I no només pel resultat, ja que l'equip està anant a més en quant a joc. Estem bé, en un bon moment de forma ".
El migcampista vallesà sap que en aquests moments és el Bayern el que s'ha convertit en la referència futbolística, encara es resisteix a que el Barça assumeixi un paper secundari. "D'això intentarem encarregar els altres equips, perquè no ho aconsegueixi. I d'aquí el Barcelona per exemple, no? Crec que encara podem fer coses importants tant a la Lliga com a Europa".
De tota manera, Xavi no dubta a reconèixer la qualitat i les prestacions del conjunt bavarès: "Veig el Bayern molt fort evidentment. L'any passat ho va aconseguir pràcticament tot i aquest any estan pel camí. És un rival dels que es poden considerar realment favorits a revalidar la Champions una altra vegada ".
SEMPRE MESSI
En canvi, Xavi té molt clar que no li falta jugar al costat de ningú, perquè ja té en la seva plantilla al millor. "Un sempre vol jugar amb els més grans, no? Per associar-se, per gaudir del futbol. Però per a mi el més gran de tots els temps és Messi. És el millor de tots".
Sobre el seu futur, Xavi aclareix a 'fifa.com' que segueix decidit a acabar la seva carrera al Barça. "Sí, és clar! Vull retirar-me al Barcelona i estar moltíssims anys vinculat al que, crec jo, és el millor club del món. És un sentiment que tinc des de petit. M'agradaria acabar al Barcelona, ​​però sé de l'exigència i per això vaig dir que no és problema meu, sinó de rendir al màxim nivell per poder retirar-me aquí. Tant de bo pugui fer-ho, és la meva màxima il · lusió ".
També es va referir al tàndem que forma al costat d'Andrés Iniesta com 'essència' del joc Barça. "Esperava compartir amb ell ara mateix", va dir Xavi, que va atendre la FIFA durant la Gala de la Pilota d'Or "Hem compartit molt junts, es tracta d'un soci extraordinari". Andrés tenia previst assistir però no va poder anar per una lesió.
"Ens associen molt. I això és bo, oi? Anys enrere deien que no podíem jugar junts. Benvingut sigui, doncs els elogis sempre són bons i més comparant amb el que hem viscut. Abans no guanyava res i ara estem aconseguint coses a nivell col · lectiu i individual, gaudint d'una època meravellosa que espero que duri encara uns anys més ".
Finalment, sobre quant de temps seguirà en actiu, Xavi confessa que "estic gaudint de veritat, tant al Barcelona com en la selecció. Això és el que m'apassiona, el que més m'agrada fer: jugar a futbol. A partir d'aquí, doncs intentaré i em veuré jo, escoltaré al meu cos a veure fins on puc aguantar ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada