dimarts, 4 de febrer del 2014

¿Pep Einstein o Albert Guardiola?

Pep al Bayern

Comparació a 'Bild' per destacar la genialitat de l'entrenador de Santpedor 

¿Pep Einstein o Albert Guardiola?

El rotatiu alemany 'Bild' ha recorregut a la comparació Guardiola-Einstein per reflectir la revolucionària genialitat tàctica de l'entrenador català aplicada al Bayern Munic

¿Pep Einstein o Albert Guardiola?
¿Pep Einstein o Albert Guardiola? Font: 'Bild'
SPORT.es | 2014.02.04 | 11:31 h.
El diari alemany 'Bild' dedica aquest dimarts mitja pàgina de la seva edició impresa a desgranar els números del Bayern Munic, líder destacat de la Bundesliga i entrenat pel català Pep Guardiola, a qui el rotatiu defineix com 'l'Einstein del futbol'.
Entre les característiques repassades pel Bild destaquen aquelles que han caracteritzat històricament als equips de Guardiola: capacitat golejadora, ús de jugadors de baixa estatura, control de la possessió i quantitat de quilòmetres coberts pels seus futbolistes durant els partits.
Així, el diari germànic destaca els 51 gols que l'equip muniquès va anotar fins a la data, 11 obra del davanter Mario Mandzukic, com a resultat dels 361 tirs a porta efectuats pels jugadors del combinat del sud d'Alemanya.
'Bild' també recalca la voracitat del tècnic català, que en jornades anteriors va assegurar "voler més gols".
Un altre dels aspectes que ha singularitzat els equips de Guardiola ha estat l'ús de jugadors d'escassa estatur a però amb un gran domini de la pilota.
ELS 'PETITS' L'BAYERN
Així, els futbolistes que composen onze inicial del Bayern tenen una alçada mitjana de 1,79 metres, entre els quals destaquen el petit migcampista Xerdhan Xaqiri amb 1,69 metres, o el capità Philipp Lahm i Franck Ribéry que només mesuren un centímetre més.
Un altre dels detalls que caracteritzen l'actual Bayern com un equip de Guardiola és la possessió de la pilota dels seus conjunts.
"Bild" subratlla que el conjunt bavarès té la pilota un 66 per cent del temps de mitjana en els partits que disputa, més que ningú a la lliga alemanya, i amb una eficàcia del 87 per cent en les seves passades.
"Vull veure que el joc està a les nostres mans" recorda el diari teutó que ha repetit Guardiola en alguna ocasió.
No obstant això, 'Bild' recorda que aquest control de la pilota no impedeix que el Bayern sigui l'equip que més quilòmetres recorre en cada partit amb una mitjana de 65 quilòmetres entre els quals destaca Ribéry amb 8,1 quilòmetres.

Hom va veure aquest reportatge ahir mateix, avui no hi és 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada