dissabte, 15 de febrer del 2014

El passeig triomfal del Bayern segueix amb un 4-0 al Friburg

El Bayern, líder destacat, continua el seu camí directe i triomfal cap a un nou títol a la Bundesliga alemanya, aquesta vegada amb un còmode triomf per 4-0 a casa davant el Friburg

Más motivos de alegría para el Bayern
Més motius d'alegria per al Bayern | Foto: EFE
EFE | 2014.02.15 | 17:44 h.
SPORT -BILD
El Bayern i el Borussia Dortmund van liquidar amb golejades, totes dues per 4-0, els seus partits davant el Friburg i l'Eintracht Frankfurt, respectivament, mentre que l'Hamburg va caure per 4-2 davant el cuer Eintracht Braunschweig i aguditzar la seva crisi.
El Friburg va tenir una bona arrencada de partit i va aconseguir mantenir a l'equip de Pep Guardiola lluny de la seva porteria fins al minut 19, quan l'equip bavarès va aconseguir obrir el marcador en la seva primera arribada a porta amb una rematada de cap del central brasiler Bonfin Dante. La jugada es va originar en una falta llançada des de la dreta per Toni Kroos que va rebutjar la defensa de l'Friburg. Diego Content recollir el rebot i va llançar un segon centre a l'àrea que Dante va rubricar de cap. El gol va donar al trast amb el bon plantejament inicial del Friburg i el Bayern va treure tot el partit de la seva classe i del seu ofici per anar-se'n al descans amb el partit ja sentenciat.
El segon gol va arribar al minut 34, per mitjà del suís Xerdhan Shaqiri, que va definir dins de l'àrea després de rebre una gran passada de taló del peruà Claudio Pizarro. Shaqiri també va fer el tercer, en el 42, aprofitant un bon centre de Kroos. Poc abans del final del partit va arribar el quart per al Bayern en una jugada individidual de Pizarro.
El Dortmund, per la seva banda, va obrir el marcador amb un gol del gabonès Pierre-Emerick Aubameyang al minut 10, aprofitant un centre llançat des de l'esquerra pel armeni Henrihk Mhkitaryan. El mateix Aubameyang augmentar el compte en el 21, al recollir un rebot després d'una parada a mitges del porter de l'Eintracht, Kevin Trapp, en un servei de córner. Al començament del segon temps, un penal convertit pel polonès Robert Lewandowski va significar el tercer per al Dortmund i en el minut 69 el debutant Milosz Jojik va marcar el quart per a l'equip de Jürgen Klopp.
A l'altre extrem de la classificació, l'Eintracht Braunschweig conrear esperances per sortir del soterrani amb la seva victòria davant l'Hamburg, del qual ara només està separat per un punt, i fins i tot per lliurar-se del descens. Pel Hamburg, després d'haver vist apallissat per 5-0 pel Bayern als quarts de final de la Copa d'Alemanya, la derrota d'avui és un nou revés enmig d'una crisi en la que tot el projecte de Bert van Marwijk està sent posat en dubte. Si es veu el partit, està clar que era poc el que Van Marwikk podia fer davant els errors individuals dels seus jugadors-dos dels quatre gols es van originar en errors del meta René Adler-, però no és menys cert que en situacions així el que sol pagar els plats trencats és l'entrenador i és difícil que l'holandès pugui suportar la pressió.
El Hoffenheim, per la seva banda, va golejar l'Stuttgart per 4-1, mentre que el Borussia Mönchengladbach i el Werder Bremen van empatar a un gol.