dilluns, 17 de febrer del 2014

Renzi, l'amic de Guardiola

17/02/2014
Itàlia

Renzi, l'amic de Guardiola

L'home cridat a formar govern a Itàlia és un bon amic de l'exentrenador del Barça, amb qui manté trobades a la Toscana i altres aficions

Lluís Goñalons
El Singular Digital

Pep Guardiola i Matteo Renzi en una foto d'Istagram

L'exentrenador del FCBarcelona, Josep Guardiola, ha demostrat repetidament la seva amistat amb el secretari del Partit Demòcrata (PD) italià, Matteo Renzi.
Avui, el polític de 39 anys ha estat cridat pel president de la República italiana, Giorgio Napolitano, per encarregar-li la formació d'un nou govern.

El fins ara alcalde de Florència, Matteo Renzi, té 39 anys. És un dels polítics més ben valorats pels ciutadans italians. Fins i tot, fa uns anys era un dels favorits per esdevenir el futur president de govern del país transalpí.

L'amistat és ferma. Una relació que s'ha expressat amb gestos amables: Renzi ha convidat en repetides ocasions a Pep Guardiola a la Toscana. Però també amb bones paraules, com el comentari que li va dedicar el polític el dia que Guardiola va decidir abandonar la banqueta blaugrana: "És el més gran de tots, com a entrenador i com a persona".

L'amistat no s'atura aquí. Segons el rotatiu 'Le Figaro', Renzi i Guardiola ja havien passat dies junts a la ciutat dels Medici; han dinat junts; Renzi li ha lliurat les claus d'Or de Florència; han compartit vacances i fins i tot seguit junts partits de la Lega.

Renzi, per feina

Renzi ja treballa en l'elaboració del nou executiu de coalició, en què el partit Nou Centre Dreta d'Angelino Alfano reivindica ministeris clau.

El jove polític italià comptaria amb la majoria absoluta a la cambra de diputats, però no és clar què passaria al Senat. A la Cambra alta una desena de representants del seu partit descontents amb la caiguada del fins ara primer ministre podrien votar-hi en contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada