dimarts, 9 d’abril del 2019

Pedro Sánchez: "M'ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari i repressiu"

Pedro Sánchez: "M'ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari i repressiu"

L'actual president del govern espanyol assegura, en una entrevista al diari 'MARCA', que "no és cert" el que l'entrenador català pensa i diu sobre Espanya


El president espanyol, Pedro Sánchez, al Senat, el 18 de desembre del 2018 | ACN
El diari esportiu MARCA decideix desmarcar-se de tots aquells mitjans de comunicació madrilenys que consideren que el futbol i la política no s’han de barrejar. El mitjà de comunicació en qüestió aprofitarà aquesta setmana per entrevistar els candidats dels principals partits per a les eleccions del 28 d’abril. No ha calgut esperar més que a la primera, a Pedro Sánchez (PSOE), per sentir la primera crítica cap a Catalunya i la seva gent.

M’ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari i repressiu. No és cert res del que diu al respecte. És més, segons alguns mitjans de comunicació esportius, aquest mateix Estat del que parla li va oferir ser entrenador de la selecció espanyola en un moment determinat”, ha declarat l’actual president del govern espanyol i el candidat socialista als comicis del 28-A. Sánchez, doncs, ha aprofitat l’entrevista a MARCA per contestar una figura mediàtica molt més que compromesa amb el procés català i l’alliberament dels presos polítics.

D’altra banda, Pedro Sánchez també ha valorat que “no és normal que la selecció espanyola faci més de 50 anys que no juga a Euskadi”. “Tampoc juga des de fa temps a Catalunya. Hi ha una gran afició al bon futbol en ambdós llocs i La Roja el practica, així que espero que això se solucioni”, ha seguit valorant. Tot i les seves declaracions sobre el poble català, el president d’Espanya ha demanat, en ser preguntat per les aproximacions de Javier Tebas cap a l’extrema dreta, que “no es polititzi l’esport, ja que, al cap i a la fi, és cosa de tots perquè és un element que vertebra l’orgull nacional".

Ferm defensor del VAR en termes esportius, ja que considera que “tots els avanços tecnològics són bons, Sánchez també ha tingut temps de fer broma i polititzar el nou sistema d’ajuda arbitral: “Demanaria el VAR per als partits de la dreta, per veure quin és el més extrem”. A més, el candidat socialista ha informat que “m’agradaria liderar el projecte d’un altre Mundial de futbol a Espanya”. “És un projecte que vaig traslladar tant al govern portuguès com al marroquí i comunicar a la FIFA. És quelcom amb el que estan treballant les Federacions ara mateix, una idea que m’agradaria liderar a partir de la pròxima legislatura”, s’ha sincerat.

Per últim, Pedro Sánchez ha dit la seva sobre la possible modificació de l’avantprojecte de la nova Ley del Deporte després del període d’al·legacions: “Més enllà de quant es modifiqui, crec que és un bon avantprojecte que compta, a més, amb un bon consens a dins de les forces parlamentàries. És veritat que ara està en fase de consulta pública, però hem de deixar clar que el nostre objectiu és no polititzar l’esport. Que aquesta sigui una llei en què es reconeguin tots els esportistes. Evidentment, la Ley del Deporte té interessos creuats a Espanya, intentarem garantir l’equilibri necessari”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada