dilluns, 15 d’abril del 2019

Bartomeu: “Si haguéssim de superar una crisi esportiva, trucaríem Guardiola”

Bartomeu: “Si haguéssim de superar una crisi esportiva, trucaríem Guardiola”

El president del Barça assegura que l’entrenador català ha de tornar al Camp Nou en un futur, encara que “a Manchester està molt bé i té un contracte molt llarg”

elMón

x
Bartomeu, en una imatge d'arxiu | EP
Philippe Coutinho no travessa el seu millor moment. El brasiler va il·lusionar el Camp Nou en la seva primera mitja temporada a Barcelona, però en el segon curs està oferint un rendiment força per sota de les expectatives generades al seu voltant, quelcom que l’ha col·locat en el centre de les crítiques. L’extrem no ha aprofitat la lesió de Dembélé per fer un pas endavant, però això no sembla haver canviat els plans de futur del Barça amb ell. En una entrevista a El Rondo, programa de la Televisión Espanñola, Josep Maria Bartomeu ha confirmat que “Coutinho seguirà amb nosaltres la temporada vinent”. “Confiem en ell”, ha afegit.

“Coutinho és un gran jugador, excel·lent, cada vegada està millor. No és fàcil jugar al Barça. Tot just fa una temporada i mitja que juga amb nosaltres. Té la confiança de l’entrenador, és una estrella mundial i esperem molt d’ell. Té contracte i seguirà al Barça. És un jugador diferent, i ell ho és”, ha justificat el màxim dirigent blaugrana, que també ha reiterat que Dembélé, el segon fitxatge més car de la història del Barça, “està a un nivell superior que Neymar” i que “no hi ha cas Umtiti perquè també té contracte”.

A banda d’analitzar el futur de Coutinho, Bartomeu també ha valorat altres aspectes de l’actualitat blaugrana. Sobre Riqui Puig, la jove perla que des de la seva bona actuació contra l’Osca està en boca de tothom, el màxim dirigent culer ha assegurat que “tinc ganes de veure’l com a jugador del primer equip, ja que és un dels futbolistes més importants de la Masia”. El successor de Rosell (sobre qui, per cert, ha tornat a denunciar “la injusta presó preventiva” que va patir) ha declarat que “no somio amb ser el primer president del Barça amb dos triplets, però estaria bé”. Sigui com sigui, “vénen dos mesos per gaudir”.

Bartomeu no s’ha mullat sobre si prefereix la Juventus o el Manchester City de Guardiola en una hipotètica final de la Champions, ja que el Barça “encara s’hi ha de classificar”, però sí que no ha tingut cap mena de dubte a assenyalar que el tècnic català ha de tornar al Camp Nou: “Guardiola ha de tornar al Barça en un futur. És clar que el trucaríem si pensem que ho hem de fer per superar una situació esportiva complicada. El trucaríem no tinc cap dubte. A Manchester, però, està molt bé i té un contracte molt llarg.

Entre altres assumptes, el president culer ha lamentat la marxa de Cristiano Ronaldo de la Lliga Santander (“va ser una mala notícia perquè li atorgava rellevància a la competició”) i no ha volgut donar pistes sobre les possibles incorporacions de De Ligt i Griezmann. “Amb l’Ajax tenim molt bona relació, però no sé què farà. Sembla que sortirà al mercat, així que haurem de valorar amb els tècnics si ens hi posem. La seva forma de jugar ens encaixa i, a mi particularment, m’agrada”, ha dit sobre el primer. “Quan hi ha clàusules de rescissió, la decisió és del jugador. Ara mateix el seu nom no està sobre la taula. A finals d’abril i principis de maig ens reunirem amb el cost tècnic”, ha afegit sobre el segon.

Per últim, Bartomeu ha confirmat que “amb Piqué parlem de tant en tant” i que “fa poc vam sopar junts". “Em va informar de La Decisión abans de produir-lo i jo li vaig dir que fes el que trobés convenient. No em va molestar. El que va dir a La Resistencia de l’Espanyol ho va dir en un programa d’humor”. En relació a la renovació de per vida de Messi, el màxim mandatari culer s’ha mostrat molt optimista: “Passarà el dia que parlem amb ell. Porta tota la vida aquí, més temps que a l’Argentina. Serà igual que Pelé al Santos. Li podríem posar un euro de clàusula i no marxaria. Per estatuts nosaltres no podem anar més enllà del 2021, però ell seguirà”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada