dimarts, 30 d’abril del 2019

Klopp es rendeix al Barça de Guardiola: “Era tan superior a la resta d’equips...”

Klopp es rendeix al Barça de Guardiola: “Era tan superior a la resta d’equips...”

“No hi havia competència. A mi m’agrada el futbol amb oportunitats per als dos equips, que els partits siguin igualats”, ha declarat l’entrenador del Liverpool abans del partit contra el Barça
 

elMón


Jürgen Klopp, durant la roda de premsa prèvia al Barça-Liverpool.
Jürgen Klopp, durant la roda de premsa prèvia al Barça-Liverpool. | EFE
Jürgen Klopp és un entrenador peculiar. L’entrenador alemany ha estat notícia durant les últimes hores per unes declaracions en les quals assegurava que “el Camp Nou només és un camp, no un temple de futbol” i, en la roda de premsa prèvia al partit d’anada de les semifinals de Champions entre el Barça i el Liverpool, ha aprofitat per matisar les seves paraules. “La frase del temple i el Camp Nou? Ai, els periodistes... He dit milers de coses i us fixeu en això. El Barça té moltes coses que m’encanten. El seu futbol, el seu estadi, la seva gent...”.

A més, l’entrenador del Liverpool també ha aprofitat l’avinentesa per elogiar el Barça de Guardiola: “Era tan bon i tan superior a la resta d’equips... que no hi havia competència. A mi m’agrada el futbol amb oportunitats per als dos conjunts, que siguin igualats”. D’altra banda, Klopp ha assegurat que el seu equip no se centrarà a defensar el líder d’aquell conjunt blaugrana i de l’actual, Leo Messi, ja que “si només ens centrem en ell els altres deu poden decidir el partit”. “Sabem que estarà al camp i el que podrà fer”.

Per últim, Klopp ha reflexionat sobre el fet que mai ha guanyat a Espanya: “He perdut deu de deu, cada vegada la cosa va pitjor. No he perdut tots els partits, per exemple demà un empat no seria el pitjor resultat del món. Significaria molt guanyar demà, han vingut aquí molts equips i alguns els han creat problemes com el Llevant l'altre dia o la Reial Societat. Com més alt és el nivell, més es concentren en el partit. Ara que el Barça ha guanyat la Lliga, se centrarà més en la Champions, clar...”.

diumenge, 28 d’abril del 2019

El City de Guardiola recupera el liderat de la Premier a falta de dues jornades pel final (0-1)

El City de Guardiola recupera el liderat de la Premier a falta de dues jornades pel final (0-1)

Els 'citizens' guanyen per la mínima el Burnley i tornen a col·locar-se per davant del Liverpool
 

elMón

Els jugadors del City celebren el gol d'Agüero.
Els jugadors del City celebren el gol d'Agüero. | EFE
Després de molts anys, la Premier League tornarà a viure un final de competició d’infart. El Manchester City de Pep Guardiola i el Liverpool de Jürgen Klopp segueixen sense fallar i, quan només falten dues jornades perquè s’acabi la Primera Divisió anglesa, citizens i reds només estan separats per un punt (92 i 91, respectivament). Després que el rival del Barça a les semifinals de la Champions golegés el Huddersfield el divendres passat, aquest diumenge el conjunt mancunià ha assaltat el Burnley a Turf Moor i ha recuperat el liderat.

No ha estat un partit fàcil per al City. El Burnley s’ha tancat molt bé i ha deixat molts pocs espais als de Guardiola, que no obstant això n’han tingut prou amb un solitari gol d’Agüero per emportar-se els tres punts cap a casa. L’argentí ha vist porteria ben entrada la represa –en un gol que ha validat la tecnologia de la línia de gol– i els de Manchester no s’han entrebancat en el seu camí cap al tron de la Premier.

City i Liverpool treuen les calculadores i miren els seus respectius calendaris de cara a les dues darreres jornades de campionat. Els primers, que acumulen 12 triomfs consecutius, rebran el Leicester City (6 de maig) i visitaran el Brighton (12 de maig); els de Klopp, per la seva banda, jugarà a Newcastle el 4 de maig i finalitzarà la temporada a Anfield contra el Wolverhampton. La diferència entre els dos aspirants a la competició de la regularitat anglesa és mínima: els petits detalls acabaran determinant cap a on es decanta la balança.

divendres, 26 d’abril del 2019

El Barça rebrà el trofeu de campió si guanya la Lliga aquest dissabte

El Barça rebrà el trofeu que l'acredita com a campió de Lliga aquest dissabte al Camp Nou. Evidentment, l'equip d'Ernesto Valverde primer haurà de fer els deures i derrotar el Llevant a l'Estadi, però sí ho aconsegueix sap que podrà celebrar el títol davant de la seva afició, un fet que la temporada passada, per exemple, no va succeir.
Sota el mandat d'Ángel Maria Villar, la Reial Federació Espanyola de Futbol entregava el trofeu en l'últim partit de Lliga o fins i tot en el primer enfrontament de la següent temporada, un fet que, per molts, era considerat com una autèntica aberració que desprestigiava el torneig.
Aquesta vegada, però, el nou president de la RFEF, Luis Rubiales, ha volgut modernitzar el modus operandi espanyol i s'ha encarregat que el Barça pugui mostrar la copa a la seva afició una vegada finalitzi el partit. De fet, està previst que el propi Rubiales sigui al Camp Nou per poder felicitar el campió.
Samarreta amb missatge
Durant la celebració, i segons apunta el diari Sport, els integrants de la plantilla del Barça lluiran una samarreta commemorativa en la qual s'hi podrà llegir "8 d'11, l'extraordinari és que sembli normal", en referencia a les últimes Lligues que els blaugrana han guanyat en la darrera dècada.

dimecres, 24 d’abril del 2019

Guardiola fa història a Old Trafford i el City lidera la Premier (0-2)

Guardiola fa història a Old Trafford i el City lidera la Premier (0-2)

Els 'citizens' guanyen el derbi de Manchester i recuperen el liderat de la Primera Divisió anglesa

elMón

Bernardo Silva celebra el seu gol a Old Trafford.
Bernardo Silva celebra el seu gol a Old Trafford. | EFE
El Manchester City fa un pas més cap a la Premier League. Els de Guardiola guanyen el derbi de Manchester a Old Trafford (0-2) i es col·loquen, ja amb els mateixos partits disputats que el Liverpool, el seu principal rival en la lluita pel títol de la regularitat anglès, al capdavant de la classificació. A falta de tres jornades per al final de la temporada a Anglaterra, els citizens recuperen el liderat per seguir defensant el seu tron.

Després d’una primera mitja hora de joc en què els dos equips han tingut força voluntat ofensiva, el Manchester City s’ha fet amb la possessió de la pilota per imposar la seva autoritat. Així ho ha fet. Abans del descans no ha pogut batre De Gea, però a la represa ho ha pogut fer en dues ocasions, gràcies a l’encert de Bernardo Silva i Leroy Sané. Gràcies a la victòria del City a Old Trafford, Guardiola s’ha convertit en el primer entrenador de la història de la Premier en guanyar en les seves tres primeres visites a l’estadi del United. Els red devils, per cert, segueixen fora de posicions europees.

diumenge, 21 d’abril del 2019

Guardiola: "Ara sóc un geni, abans un desastre"

Pep Guardiola s'ha mostrat molest. Després del partit que ha disputat contra el Tottenham de la Premier, l'entrenador català ha explotat a la roda de premsa després que li demanessin la valoració sobre Foden, l'autor de l'únic gol d'aquest dissabte.
"Ara sóc un geni, ha marcat un gol, que bo és l'entrenador, i quan vaig posar Delph a Londres va ser un desastre. Cada vegada que perdem, em pregunteu si canviaré la manera en la qual volem jugar. Sempre espereu una derrota per jutjar-me", ha expressat Guardiola als periodistes.
El Manchester City ha caigut aquesta setmana en els quarts de Champions i a Guardiola se li continua resistint aconseguir la màxima competició europea amb un equip que no sigui el Barça. El partit de tornada contra el Tottenham (4-3) va ser un partidàs que hagués pogut culminar amb remuntada, però l'actuació del VAR va dictar sentència.
Ara, l'entrenador català té l'objectiu d'aconseguir la Premier en què és líder amb 86 punts, un més que el Liverpool, i estan a la final de la FA Cup. Guardiola encara té possibilitats d'aconseguir un doblet.

dissabte, 20 d’abril del 2019

Guardiola, solidari amb els refugiats, dona suport a Proactiva Open Arms

Guardiola, solidari amb els refugiats, dona suport a Proactiva Open Arms

El tècnic català llueix una dessuadora de l'entitat que en els darrers anys ha salvat milers de refugiats al Mar Mediterrani

 

elMón

Guardiola, durant la roda de premsa prèvia al Manchester City-Tottenham.
Guardiola, durant la roda de premsa prèvia al Manchester City-Tottenham. | Manchester City
Pep Guardiola és de les poques persones del món del futbol que aprofita la seva repercussió mediàtica per ajudar denunciar públicament diferents injustícies i donar a conèixer bones iniciatives. Ferm defensor de la llibertat dels presos polítics i l’autodeterminació de Catalunya, el tècnic de Santpedor ja va pagar el passat estiu la reparació del vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms i, ara, ha tornat a donar suport a una entitat que en els darrers anys ha salvat milers de refugiats al Mar Mediterrani.

En la roda de premsa prèvia al transcendental partit de Premier League entre el Manchester City i el Tottenham, botxí dels citizens als quarts de final de la Champions League, Pep Guardiola ha lluït una dessuadora de Proactiva Open Arms perquè “són els meus companys i m’encanta la feina que fan”. Nova demostració de compromís social de l’exentrenador del Barça.

Valderde es rendeix a Guardiola: “És el millor entrenador del món”

Valderde es rendeix a Guardiola: “És el millor entrenador del món”

L'entrenador extremeny considera, "sense cap mena de dubte i independentment del que ha passat a la Champions", que el català és el tècnic més destacat
 

elMón



Ernesto Valverde, en la roda de premsa prèvia al Barça-Reial Societat.
Ernesto Valverde, en la roda de premsa prèvia al Barça-Reial Societat. | FC Barcelona
Ernesto Valverde no és dels que canvien d’opinió en funció dels resultats. En una setmana en què des de Madrid s’ha aprofitat l’eliminació del Manchester City per carregar contra Pep Guardiola, l’entrenador del Barça ha reivindicat que el de Santpedor és “el millor del món independentment que hagi estat eliminat de la Champions”. “No en tinc cap dubte”, ha declarat el tècnic extremeny en la roda de premsa prèvia al partit contra la Reial Societat.

A més, en la mateixa compareixença davant els mitjans de comunicació, Valverde ha assegurat que, segons el seu parer, “Coutinho no va faltar el respecte a ningú” en la celebració del seu gol contra el Manchester United. “No he parlat amb ell, és veritat que va fer un gest però no em va semblar gens especial ni una falta de respecte cap a ningú. S’està parlant més del gest que del golàs que va fer. Li donem molt bombo a coses una mica anecdòtic. És cert que ha patit crítiques perquè aquest és un club exigent, però em quedo amb què va fer un gran partit i un gran gol”, ha valorat el tècnic culer.

A més, Valverde ha titllat el Liverpool “d’equip potentíssim”, però ha demanat que el seu equip “se centri en la Lliga, ja que encara queden deu dies per disputar les semifinals de la Champions”. Sobre els problemes físics d’Umtiti, que aquesta setmana no s’ha entrenat amb el grup després del triomf contra el United, l’entrenador del Barça no ha donat massa informació: "Veurem com està avui, l'altre dia no va participar en l'entrenament però pensem que avui estarà bé i podrà entrenar".

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-Reial Societat


TOTHOM CENTRAT EN LA REIAL SOCIETAT
"Guanyar la Reial Societat per a nosaltres significa molt. Venim d'un partit de Champions espectacular, però aquest és un partit molt important per ser campions i seguir amb l’impuls aconseguit després de classificar-nos per a les semifinals de la Lliga de Campions contra el United. Ara toca pensar en la Lliga i el partit de demà és importantíssim per a nosaltres. Volem guanyar la Lliga”.

VALORACIÓ DEL LIVERPOOL
"És un equip potentíssim amb una gran davantera, ja van arribar a la final l'any passat i ara estan en semifinals i lluitant també per la Premier. Serà una eliminatòria molt atractiva per a ells, per a nosaltres i per al públic en general. Serà molt difícil perquè està la final en l'horitzó. Dit això, queda molt per jugar contra el Liverpool, deu dies, i ara venen partits molt importants de Lliga".

EL GEST DE COUTINHO
"No he parlat amb ell, és veritat que va fer un gest però no em va semblar gens especial ni una falta de respecte cap a ningú. S’està parlant més del gest que del golàs que va fer. Li donem molt bombo a coses una mica anecdòtic. És cert que ha patit crítiques perquè aquest és un club exigent, però em quedo amb què va fer un gran partit i un gran gol".

EL BRASILER, ACOSTUMAT A LES CRÍTIQUES
"Els jugadors s'alimenten de sensacions, com tothom. Quan encerten i fan ocasions i bons partits, el creixement és exponencial i el futbolista té un punt de confiança que abans no tenia. Tots els que ens dediquem al futbol sabem que hem d’acceptar les crítiques de la mateixa forma que les lloances. Coutinho també".

ELS PROBLEMES FÍSICS D’UMTITI
"Veurem com està avui, l'altre dia no va participar en l'entrenament però pensem que avui estarà bé i podrà entrenar".

T’AGRADARIA SENTENCIAR LA LLIGA ABANS DE L’ELIMINATÒRIA CONTRA EL LIVERPOOL?
"Tant de bo, ja que això significaria que som campions. Hem de centrar-nos en el partit de demà perquè estem obligats a no fallar mai. Sembla que estàs arribant ja a la meta i el de demà pot ser un partit decisiu per guanyar la Lliga o per animar-la. Encara no hem guanyat res".

UN CALENDARI FRENÈTIC
"Els partits venen tan ràpid que no tens temps a sentir ni el vertigen. Tenim la il·lusió de continuar lluitat per tots els títols, els equips ens alimentem de les victòries. Quan això va començar al juliol somiàvem amb estar en aquesta situació i ara hem d'afrontar-la".

MESSI, INDESCRIPTIBLE
"Ja no sé com valorar-lo, m'agradaria tenir un vocabulari més ric per no repetir-me. Està batent tots els rècords, fa que el públic sempre esperi una cosa especial i ho aconsegueix. Sabem el que és Leo i el que significa en el món del futbol".

EL FRANCÈS, UN MÉS DE L’EQUIP
"És un jugador que està amb nosaltres i el que volem és que estigui tan bé com sigui possible. Ni tu ni jo som mèdics i ja veurem com està".

GUARDIOLA, EL MILLOR ENTRENADOR DEL MÓN
"Per a mi, el millor entrenador del món és Pep Guardiola, independentment que hagi estat eliminat"

EL TRIPLET, UN SOMNI, NO UN OBJECTIU
"Jugarem una final de Copa amb el València, que està molt bé. I ara estem classificats per a les semifinals de Champions i cal arribar a la final. Hi ha hagut dues vegades en la història del club que s'ha guanyat el triplet, no se n’han guanyat 57. Si es guanya estarà molt bé, però ja està”

SUÁREZ, UNA ASSEGURANÇA
"Crec que la gent li reconeix la seva relació amb el gol i el seu treball".

NO HI HA TREVA
"No, ara no és novembre o febrer, que quan arriba un partit de Champions i et centres en aquest tens temps de marge per Ara ens juguem la Lliga i tothom ho sap"
L’ATLÈTIC DE MADRID NO ES RENDIRÀ
"M'encantaria estar sorprès el dimarts, però l'Atlètic és un gran competidor i lluitarà fins al final. El que hem de fer és guanyar demà i tant de bo arribi aquest moment en què diguem que guanyant som campions. Però aquest moment encara no ha arribat".

ALINEACIÓ CONTRA LA REIAL SOCIETAT
"Faré una alineació per guanyar".

divendres, 19 d’abril del 2019

Un exjugador del Barça defensa Guardiola de l'acarnissament mediàtic madrileny

Un exjugador del Barça defensa Guardiola de l'acarnissament mediàtic madrileny

“Definitivament, Pep va fer i segueix fent un mal irreparable a molts. El 2-6, el 5-0, Messi i els llaços grocs són massa per a alguns”, ha piulat Marc Crosas
ar

elMón


Pep Guardiola, durant un partit del Manchester City. | EFE
Si abans de retirar-se ja no tenia pèls a la llengua, quan Marc Crosas ha deixat de banda la pràctica professional del futbol encara ha tingut menys problemes per pronunciar-se. Ferm defensor de la llibertat dels presos polítics i l’autodeterminació de Catalunya, l’exfutbolista del Barça és molt actiu a les xarxes socials i les ha tornat a aprofitar per criticar els mitjans de comunicació esportius de Madrid.

“Definitivament, Pep va fer i segueix fent un mal irreparable a molts. El 2-6, el 5-0, Messi i els llaços grocs són massa per a alguns”, ha piulat Crosas després de veure l’acarnissament contra Guardiola per caure eliminat als quarts de final de la Champions League per segon any consecutiu.

Definitivamente Pep hizo y sigue haciendo un daño irreparable para muchos. El 2-6, el 5-0, Messi, y los lazos amarillos, son una losa demasiado pesada para algunos.


415 persones estan parlant sobre això



A més, Crosas també va compartir una publicació d’un altre usuari que reblava que “Guardiola és el millor entrenador que existeix”. “És el demiürg que ha canviat el futbol. Els quatre supervivents de la Champions són deutors d’idees seves. Gràcies a ell, aquesta Champions no és el regne del ‘ceroceïsme’ amb què somien els seus detractors”, continuava explicant el missatge difós per l’exfutbolista blaugrana.

dijous, 18 d’abril del 2019

Els mitjans espanyols es delecten amb l'eliminació de Guardiola de la Champions

Els mitjans espanyols es delecten amb l'eliminació de Guardiola de la Champions

La premsa madrilenya no té pietat de l'entrenador català després de la desfeta del City a la Lliga de Campions

 
 
 
 
Pep Guardiola, durant el Manchester City-Tottenham.
Pep Guardiola, durant el Manchester City-Tottenham. | EFE
Pep Guardiola va fer molt mal a Madrid. L’entrenador català va capitanejar el millor Barça de la història i, un cop va abandonar el Camp Nou, s’ha dedicat a internacionalitzar la repressió que pateix Catalunya i demanar la llibertat dels presos polítics. El tècnic de Santpedor sempre s’ha posicionat al costat del poble català i, sempre que perd, els mitjans de comunicació espanyols aprofiten per acarnissar-se contra ell.

Tant és així que, després de l’eliminació del Manchester City en una eliminatòria boja contra el Tottenham, a Madrid només s’escoltaven les paraules “fracàs” o “desastre” per catalogar el que va passar aquest dimecres a l’Etihad Stadium, en una eliminatòria en què, cal recordar-ho, el Reial Madrid no va participar en ser expulsat als vuitens per l’Ajax d’Amsterdam. Amb els blancs descansant i el Barça classificat per a les semifinals de la Champions i caminant cap al triplet, les tertúlies esportives i les portades de la premsa madrilenya s’han centrat en la desfeta citizen de la Lliga de Campions.
x
x
Mentre a Anglaterra parlen de la gesta del Tottenham i destaquen l’autor del gol de la classificació dels londinencs, l’espanyol Fernando Llorente, a Espanya se segueix criticant a Pep Guardiola, que en els seus tres primers anys al City ha arribat, com a màxim, als quarts de final de la màxima competició continental entre clubs. A Madrid continuen menyspreant el “Barça de Guardiola” (a qui ara li diuen “Barça de Messi”) i blocant el seu odi contra el de Santpedor quan aquest no aconsegueix els seus objectius.



La premsa de Madrid s'acarnissa amb Guardiola després de l'eliminació del City

La temporada del Reial Madrid ha estat nefasta i, per tant, la premsa de la capital té poques coses a celebrar. Aquest dijous els diaris Marca i As destaquen a la portada l'eliminació del Manchester City de Pep Guardiola a mans del Tottenham (4-3) als quarts de final de la Champions League.

El mitjà més llegit a l'estat espanyol, el Marca, aposta per un "Pep descarrila de nou" al titular i remarca que el tècnic català es queda sense la Champions en el seu sisè projecte després del Barça. A l'As, en canvi, s'hi pot llegir "Pochettino fa fora Guardiola", un titular que destaca, doncs, el paper del tècnic argentí, que sempre ha estat vinculat al Reial Madrid.
marca.750
as.750
Cal dir, a més, que els atacs a Pep Guardiola no són nous. A la prèvia del partit, sense anar més lluny, el Marca ja havia criticat l'exentrenador del Barça per unes declaracions en les quals afirmava que no havia vingut al City per guanyar la Champions.
Mentre a Espanya es destaca l'eliminació del tècnic català i el seu equip, al Regne Unit s'han fixat en la gesta del Tottenham i el protagonista de les portades és l'espanyol Fernando Llorente, autor del gol definitiu que va decidir el partit.
telegraph sport.750
the times sport.750star sport.750
Tot i haver quedat fora de la màxima competició continental, el City de Guardiola encara aspira a revalidar el títol de Premier League al davant d'un equip de gran entitat com el Liverpool, pròxim rival del Barça a les semifinals de la Champions.

dimarts, 16 d’abril del 2019

Guardiola no vol pressió: “No vaig fitxar pel City per guanyar la Champions”

Guardiola no vol pressió: “No vaig fitxar pel City per guanyar la Champions”

“Vaig venir aquí per fer jugar l’equip de la manera en què hem jugat els darrers vint mesos. Per això vaig fitxar pel City”, ha declarat el tècnic català

elMón

Pep Guardiola, en una imatge d'arxiu.
Pep Guardiola, en una imatge d'arxiu. | EFE
El Manchester City no té rival a Anglaterra –només el Liverpool li disputa el tron a la Premier–, però segueix tenint pendent regnar a Europa. El conjunt citizen està obligat a remuntar el Tottenham si vol classificar-se per a les semifinals de la Champions League, però Pep Guardiola té clar que no vol que se’l pressioni: “No vaig venir aquí per guanyar la Champions".

Vaig venir aquí per fer jugar l’equip de la manera en què hem jugat els darrers vint mesos. Per això vaig fitxar pel City”, ha seguit explicant l’entrenador català, que creu que el d’aquest dimecres no serà un partit semblant al de l’anada: “Hem de marcar gols, no cal que tinguem tant control. Per com vaig veure l’equip contra el Brighton i pel fet que juguem a casa, hem de crear una atmosfera perquè els nostres aficionats ens donin suport des de l’Etihad Stadium”.

Guardiola ha bromejat i ha apuntat que el president li ha dit que “m’ha demanat que guanyi la Champions tres anys seguits”. “M’encanten aquests reptes. Aquest és el meu desig, però en el futbol perds més del que guanyes i jo intento donar el millor de mi mateix”, ha sentenciat el tècnic del City.

dilluns, 15 d’abril del 2019

Bartomeu: “Si haguéssim de superar una crisi esportiva, trucaríem Guardiola”

Bartomeu: “Si haguéssim de superar una crisi esportiva, trucaríem Guardiola”

El president del Barça assegura que l’entrenador català ha de tornar al Camp Nou en un futur, encara que “a Manchester està molt bé i té un contracte molt llarg”

elMón

x
Bartomeu, en una imatge d'arxiu | EP
Philippe Coutinho no travessa el seu millor moment. El brasiler va il·lusionar el Camp Nou en la seva primera mitja temporada a Barcelona, però en el segon curs està oferint un rendiment força per sota de les expectatives generades al seu voltant, quelcom que l’ha col·locat en el centre de les crítiques. L’extrem no ha aprofitat la lesió de Dembélé per fer un pas endavant, però això no sembla haver canviat els plans de futur del Barça amb ell. En una entrevista a El Rondo, programa de la Televisión Espanñola, Josep Maria Bartomeu ha confirmat que “Coutinho seguirà amb nosaltres la temporada vinent”. “Confiem en ell”, ha afegit.

“Coutinho és un gran jugador, excel·lent, cada vegada està millor. No és fàcil jugar al Barça. Tot just fa una temporada i mitja que juga amb nosaltres. Té la confiança de l’entrenador, és una estrella mundial i esperem molt d’ell. Té contracte i seguirà al Barça. És un jugador diferent, i ell ho és”, ha justificat el màxim dirigent blaugrana, que també ha reiterat que Dembélé, el segon fitxatge més car de la història del Barça, “està a un nivell superior que Neymar” i que “no hi ha cas Umtiti perquè també té contracte”.

A banda d’analitzar el futur de Coutinho, Bartomeu també ha valorat altres aspectes de l’actualitat blaugrana. Sobre Riqui Puig, la jove perla que des de la seva bona actuació contra l’Osca està en boca de tothom, el màxim dirigent culer ha assegurat que “tinc ganes de veure’l com a jugador del primer equip, ja que és un dels futbolistes més importants de la Masia”. El successor de Rosell (sobre qui, per cert, ha tornat a denunciar “la injusta presó preventiva” que va patir) ha declarat que “no somio amb ser el primer president del Barça amb dos triplets, però estaria bé”. Sigui com sigui, “vénen dos mesos per gaudir”.

Bartomeu no s’ha mullat sobre si prefereix la Juventus o el Manchester City de Guardiola en una hipotètica final de la Champions, ja que el Barça “encara s’hi ha de classificar”, però sí que no ha tingut cap mena de dubte a assenyalar que el tècnic català ha de tornar al Camp Nou: “Guardiola ha de tornar al Barça en un futur. És clar que el trucaríem si pensem que ho hem de fer per superar una situació esportiva complicada. El trucaríem no tinc cap dubte. A Manchester, però, està molt bé i té un contracte molt llarg.

Entre altres assumptes, el president culer ha lamentat la marxa de Cristiano Ronaldo de la Lliga Santander (“va ser una mala notícia perquè li atorgava rellevància a la competició”) i no ha volgut donar pistes sobre les possibles incorporacions de De Ligt i Griezmann. “Amb l’Ajax tenim molt bona relació, però no sé què farà. Sembla que sortirà al mercat, així que haurem de valorar amb els tècnics si ens hi posem. La seva forma de jugar ens encaixa i, a mi particularment, m’agrada”, ha dit sobre el primer. “Quan hi ha clàusules de rescissió, la decisió és del jugador. Ara mateix el seu nom no està sobre la taula. A finals d’abril i principis de maig ens reunirem amb el cost tècnic”, ha afegit sobre el segon.

Per últim, Bartomeu ha confirmat que “amb Piqué parlem de tant en tant” i que “fa poc vam sopar junts". “Em va informar de La Decisión abans de produir-lo i jo li vaig dir que fes el que trobés convenient. No em va molestar. El que va dir a La Resistencia de l’Espanyol ho va dir en un programa d’humor”. En relació a la renovació de per vida de Messi, el màxim mandatari culer s’ha mostrat molt optimista: “Passarà el dia que parlem amb ell. Porta tota la vida aquí, més temps que a l’Argentina. Serà igual que Pelé al Santos. Li podríem posar un euro de clàusula i no marxaria. Per estatuts nosaltres no podem anar més enllà del 2021, però ell seguirà”.

dissabte, 13 d’abril del 2019

Guardiola, millor entrenador del món segons la Federació Espanyola

Guardiola, millor entrenador del món segons la Federació Espanyola

El català ha estat considerat el tècnic més destacat de l'any en el 'World Soccer Congress', organitzat per la RFEF, la FIFA i l'empresa Palabe Consulting

elMón


Pep Guardiola, durant un partit del Manchester City. | EFE
La primera jornada del World Soccer Congress, un esdeveniment celebrat aquest divendres i dissabte a Barcelona i organitzat per la Reial Federació Espanyola de Futbol, la FIFA i l’empresa Palabe Consulting, ha finalitzat amb una entrega de premis que ha reconegut la tasca de Pep Guardiola al capdavant d’un Manchester City que no ha tingut rival a Anglaterra. El tècnic de Santpedor ha estat distingit com a millor entrenador de l’any en una cerimònia impulsada per la RFEF.

Guardiola no ha estat l’únic premiat. Entre d’altres, Gianni Infantino ha estat considerat com a “personalitat internacional de l’any”, el Milan ha rebut el guardó al “club del segle XXI” i el jugador de l’Espanyol Wu Lei ha estat considerat la “personalitat internacional de l'any del futbol asiàtic”. A més, la Fundació Johan Cruyff ha estat premiada per la seva contribució a les causes socials.

🏅 Premio @CongressSoccer al mejor entrenador del año: Pep Guardiola

📺 EN DIRECTO: http://www.rfef.es 

Enguany s’està vivint la segona edició del WSC Barcelona. La mateixa organització celebra “la confirmació de la creació d’un gran esdeveniment de referència en el sector esportiu mundial després de l’èxit de la passada edició, amb una cobertura mediàtica comparable als grans esdeveniments esportius”. “Espanya torna a ser l’epicentre del futbol mundial”, ha sentenciat la Federació Espanyola.

dimecres, 10 d’abril del 2019

Rivera: “No es pot tolerar que Guardiola i Piqué parlin de dictadura i de presos polítics”

Rivera: “No es pot tolerar que Guardiola i Piqué parlin de dictadura i de presos polítics”

"Els demanaria que no diguessin mentides tan grosses com aquestes", ha assegurat el candidat de Ciutadans a les eleccions del 28 d'abril en una entrevista al diari 'MARCA'
Segona entrevista de MARCA a un candidat a les eleccions del 28 d’abril, segon atac a Pep Guardiola. El diari madrileny s’ha centrat, aquest dimecres, en Albert Rivera, que no ha tingut cap dubte a titllar l’entrenador del Manchester City de mentider per les seva acèrrima defensa al procés català i la llibertat dels presos polítics. El polític de Ciutadans, a més, ha afegit Gerard Piqué al mateix sac.

“No espero que Guardiola o Estiarte pensin com jo, però el que no m’agrada ni respecto és quan parlen de dictadura. No es pot tolerar que Guardiola digui que Espanya és una dictadura. És una persona que està mentint i ho sap. Espanya és una democràcia i quan algú parla dels presos polítics també menteix. Jo li demanaria que no digui mentides tan grosses com aquestes. Si poden dir obertament aquestes coses és perquè vivim en una gran democràcia. El mateix passa amb Piqué, que ha fet declaracions parlant de presos polítics i deixant entreveure que Espanya és una dictadura. Han d’acceptar que, si diuen això, ofendran molta gent”, han estat les paraules de Rivera,

El candidat de Ciutadans també ha assegurat, a més, que “no es negociable” que Catalunya tingui la possibilitat de jugar competicions oficials contra Espanya: “Espanya és una nació. No podem jugar contra nosaltres mateixos”. Qüestionat pel fet que les seleccions catalanes demanaran formalment el reconeixement internacional, Rivera s’ha mostrat intransigent: “També han demanat la independència i no els hi hem concedit. Jo he competit amb la selecció catalana a Espanya, però si anem a l’estranger som Espanya. L’únic que demano als països separatistes que fan política amb l’esport és que respectin, que gaudeixin amb la seva selecció autonòmica però no intentin trencar el nostre país. Amb la samarreta de la selecció espanyola, molts catalans han aconseguit èxits importants”:

En la mateixa entrevista al diari MARCA, que es pot llegir en aquest enllaç, Rivera ha valorat altres aspectes de l’actualitat esportiva i de l’actualitat política. “Vaig començar en la política per evitar que hi hagués presidents com Pedro Sánchez”, “Soc del Barça, però quan el Madrid guanya la Champions jo me n’alegro” i “Sergio Ramos és un símbol al que admiro” són alguns dels altres titulars que es poden extreure de la conversa.

dimarts, 9 d’abril del 2019

Pedro Sánchez: "M'ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari i repressiu"

Pedro Sánchez: "M'ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari i repressiu"

L'actual president del govern espanyol assegura, en una entrevista al diari 'MARCA', que "no és cert" el que l'entrenador català pensa i diu sobre Espanya


El president espanyol, Pedro Sánchez, al Senat, el 18 de desembre del 2018 | ACN
El diari esportiu MARCA decideix desmarcar-se de tots aquells mitjans de comunicació madrilenys que consideren que el futbol i la política no s’han de barrejar. El mitjà de comunicació en qüestió aprofitarà aquesta setmana per entrevistar els candidats dels principals partits per a les eleccions del 28 d’abril. No ha calgut esperar més que a la primera, a Pedro Sánchez (PSOE), per sentir la primera crítica cap a Catalunya i la seva gent.

M’ofèn que Guardiola digui que Espanya és un país autoritari i repressiu. No és cert res del que diu al respecte. És més, segons alguns mitjans de comunicació esportius, aquest mateix Estat del que parla li va oferir ser entrenador de la selecció espanyola en un moment determinat”, ha declarat l’actual president del govern espanyol i el candidat socialista als comicis del 28-A. Sánchez, doncs, ha aprofitat l’entrevista a MARCA per contestar una figura mediàtica molt més que compromesa amb el procés català i l’alliberament dels presos polítics.

D’altra banda, Pedro Sánchez també ha valorat que “no és normal que la selecció espanyola faci més de 50 anys que no juga a Euskadi”. “Tampoc juga des de fa temps a Catalunya. Hi ha una gran afició al bon futbol en ambdós llocs i La Roja el practica, així que espero que això se solucioni”, ha seguit valorant. Tot i les seves declaracions sobre el poble català, el president d’Espanya ha demanat, en ser preguntat per les aproximacions de Javier Tebas cap a l’extrema dreta, que “no es polititzi l’esport, ja que, al cap i a la fi, és cosa de tots perquè és un element que vertebra l’orgull nacional".

Ferm defensor del VAR en termes esportius, ja que considera que “tots els avanços tecnològics són bons, Sánchez també ha tingut temps de fer broma i polititzar el nou sistema d’ajuda arbitral: “Demanaria el VAR per als partits de la dreta, per veure quin és el més extrem”. A més, el candidat socialista ha informat que “m’agradaria liderar el projecte d’un altre Mundial de futbol a Espanya”. “És un projecte que vaig traslladar tant al govern portuguès com al marroquí i comunicar a la FIFA. És quelcom amb el que estan treballant les Federacions ara mateix, una idea que m’agradaria liderar a partir de la pròxima legislatura”, s’ha sincerat.

Per últim, Pedro Sánchez ha dit la seva sobre la possible modificació de l’avantprojecte de la nova Ley del Deporte després del període d’al·legacions: “Més enllà de quant es modifiqui, crec que és un bon avantprojecte que compta, a més, amb un bon consens a dins de les forces parlamentàries. És veritat que ara està en fase de consulta pública, però hem de deixar clar que el nostre objectiu és no polititzar l’esport. Que aquesta sigui una llei en què es reconeguin tots els esportistes. Evidentment, la Ley del Deporte té interessos creuats a Espanya, intentarem garantir l’equilibri necessari”.