dimecres, 13 de maig del 2015

"El Bayern necessita un canvi profund": les reaccions de la premsa alemanya a l'eliminació dels bavaresos

"El Bayern necessita un canvi profund": les reaccions de la premsa alemanya a l'eliminació dels bavaresos

Molts diaris culpabilitzen Guardiola i situen el tècnic al punt de mira

La premsa alemanya reconeix aquest dimecres l'esforç del Bayern Munic per intentar capgirar l'eliminatòria contra el Barça, però després de l'eliminació, per segon any consecutiu, a les semifinals de la Lliga de Campions molts diaris comencen a posar en dubte el lideratge de Pep Guardiola. Aquest és un recull dels titulars dels principals diaris del país:
'Die Welt'
En opinió d'aquest diari "El Bayern necessita un canvi profund". Així es titula l'article d'anàlisi del partit, que considera que la victòria al partit d'aquest dimarts "a penes fa menys dolorosa" l'eliminació. "Ara l'equip ha de treure les seves conclusions", assenyala el rotatiu. "L'equip que Guardiola ha construït ja no és ara mateix un equip de primer nivell mundial, com era fa dos anys. Les comparacions amb el Reial Madrid [que l'any passat va eliminar el Bayern a semifinals de la Champions en derrotar-lo per un global de 5 a 0] i el Futbol Club Barcelona ho demostren de manera depriment", afegeix el text.
'Franfurter Allgemeine Zeitung'
A la portada de l'edició impresa, el diari es limita a indicar que el Bayern va guanyar el partit per 3 a 2 però que el Barça disputarà la final. A la web, però, el rotatiu es mostra molt crític amb Guardiola.  En un article titulat "Com el Barça ha aprofitat dues vegades el punt feble del Bayern", el rotatiu diu que "l'eficiència de Neymar, Messi i Suárez" ha impedit que es fes realitat el "miracle", però lamenta que se'ls va posar "massa fàcil", ja que "el sistema de Guardiola té un gran punt feble". En aquest sentit, l'article qüestiona que l'entrenador optés per una defensa de quatre en aquest partit de tornada.
'Die Tageszeitung'
Aquest diari se centra en la figura de Luis Enrique, a qui qualifica com el "desencantador" de Guardiola. "No és tan carismàtic, però ha fet un Barça més fort, més en forma i més flexible. I això vol dir alguna cosa", assenyala aquesta publicació.
'Süddeutsche Zeitung'
El diari editat a Munic  destaca la "convicció" que va mostrar el Bayern per intentar remuntar una eliminatòria que se'ls havia posat molt complicada al partit d'anada. "Eliminats, però amb una mica de dignitat recuperada", diu el rotatiu, que es mostra més optimista que el gruix de la premsa alemanya, i destaca que Guardiola "està content" perquè "veu l'eliminació com un procés d'aprenentatge per a ell i l'equip".
'Bild'
El diari sensacionalista és el més benevolent amb Guardiola, de qui destaca el "reconeixement emocional" que va fer dels seus jugadors un cop acabat el partit. "L'any que ve hi tornarem", titula el rotatiu, agafant paraules del tècnic de Santpedor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada