dimarts, 1 de novembre del 2016

El Barça visita la casa del Pep


El Barça visita la casa del Pep

Messi apareix com la gran amenaça del City després de trencar la pissarra de Guardiola al Bayern i en l'anada


El Barça visita la casa del Pep
Jason Cairnduff

    Dilluns, 31 d'octubre del 2016 - 21:30 CET
    EL PERIODICO                                           
    Amb el record encara de la imatge de Leo Messi deixant el camp amb la pilota sota el braç, un més en la seva àmplia col·lecció de hat tricks, el Barça es presenta a la nova casa de Guardiola sense urgències però sense ànim de fer turisme. Manchester el va rebre inusualment amb sol, tot un detall després de dies cobert per la broma, entre la qual Mourinho sembla que no és capaç de camuflar-se en aquella desastrosa vida que diu portar, a l’hotel on s’allotja el Barça, i que ni tan sols li permet sortir a sopar com sí que fa Guardiola sense problemes.


    PUBLICIDAD
    Però el Barça farà bé de no deixar-se convèncer per aquesta lluminosa benvinguda. El City és un bon amfitrió, atent amb tots els detalls, inclòs un compte en català, però a l’hora del partit (20.45 h, TV-3) serrarà les dents perquè ni Messi ni ningú marxi amb una altra pilota i somrient.
    Hi ha molt en joc, encara que el Barça tingui marge de maniobra, lliure de pressió i amb mitja classificació a la butxaca. Amb un empat en tindria prou per certificar-la, però li faltaria tancar el fet de passar com a primer de grup. El City, no. Al City li queda tot per fer, condicionat pel cop que va suposar l’inesperat 3-3 de Glasgow i amb el Borussia pressionant-lo en la lluita per aquella segona plaça. Una derrota i fins i tot un empat aquesta nit l’obligaria a jugar-se la vida a Mönchengladbach, amb l’angoixa que suposaria el risc de no passar a vuitens.

    LA FÚRIA DE LEO
    Així que és fàcil imaginar-se Guardiola donant voltes i més voltes a la pissarra per més que, en el fons, sàpiga que l’última paraula sempre l’acostuma a tenir Messi. Ho va patir al Bayern quan al Camp Nou ja gairebé es donava per bo el 0-0 i en dos minuts (m. 77 i 79) va enviar a passeig hores i hores de feina. I ho va repetir fa 15 dies, quan va córrer més que ningú davant la relliscada de Fernandinho, va ajustar la pilota al pal amb aquella facilitat tan natural i va acompanyar Suárez per rematar la seva assistència. Pim, pam, pum i adéu. Sembla impossible combatre un fenomen tan paranormal. I per si no hi hagués prou càstig, en les dues cites va acabar apareixent Neymar per tancar aquell doble dolorós compte (3-0 i 4-0).




    Messi no sol passar de llarg en els grans moments, i sembla que amb Guardiola aquest efecte es multiplica. I hi ha Suárez i Neymar per escortar-lo. El trident no renuncia a deixar el seu segell en les cites imponents com la de l’Etihad, lluny de la mandra que va mostrar davant el Granada, i és fàcil tenir la sensació que no hi ha pissarra ni gàbia tàctica que pugui amb ells quan es posen mans a l’obra. Trencar aquesta dinàmica és el repte de Guardiola.
    El Barça té les baixes d'Iniesta, Piqué, Jordi Alba i Mathieu, però compta amb el trident: la seva millor arma

    BAIXES DE PES

    Però el trident no ho és tot i el Barça arriba a Manchester sense unes quantes peces de pes. Iniesta i Piqué, per sobre de totes, i ales quals s’afegeixen Alba i Mathieu, lesionat i sancionat. A l’altre bàndol, no hi serà Bravo, purgant una mica més la penitència de la seva expulsió al Camp Nou, i només Sané i Zabaleta són dubtosos. En la lliure elecció que té Guardiola, el Kun Agüero formarà aquesta vegada en primera fila. S’aixecarà de la banqueta, reforçat per la seva última actuació (dos gols) i el paper més intimidant, encara que incomparable amb el que representa Messi.
      «Serà un partit molt xulo i divertit», va assegurar Rakitic, admetent el pes de l’absència d’Iniesta. «No n’hi ha cap més com ell». Convençut que el partit serà molt semblant al de l’anada, Luis Enrique llançarà les mateixes consignes: «No deixar-los pensar i pressionar-los en tot moment», va advertir, encara que sap que a l’altre costat el pla anirà pel mateix camí. «No crec que sigui més agressiu ni que pressionin més a dalt perquè ho farien a la grada», va dir. El 4-0 de l’anada li ha servit per alleujar el desgast al qual l’obliga el seu amic Pep. Però està preparat per viure una nit difícil.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada