dissabte, 26 de novembre del 2016

Guardiola guanya en terra hostil i Pochettino cau

Guardiola guanya en terra hostil i Pochettino cau

El City arrenca un triomf a Burnley i segueix aferrat al capdavant                         



Guardiola guanya en terra hostil i Pochettino cau
OLI SCARFF

POL GUSTEMS / MANCHESTER
Diumenge, 27 de novembre del 2016
EL PERIODICO                   
Anant cap a l'aparcament de Turf Moor, sortint de l'estadi del Burnley, una aficionada local repetia al seu marit un lament compartit: «Han sigut dos gols de sort. I res més. Two scrappy goals». Uns minuts abans, a la sala de premsa, a Pep Guardiola li havien preguntat amb sorna sobre l'escassa brillantor dels gols que els havien donat la victòria. «Beautiful. Beautiful goals», va respondre el tècnic català amb un somriure. El Man-chester City va tornar a guanyar en un terreny de joc que reuneix les característiques més tradicionals del futbol anglès. Després de Stoke, West Brom i Crystal Palace, van arribar tres punts més a Burnley, feu d'un equip que practica el futbol més rudimentari de la categoria.
Les particularitats de Burnley, un lloc inhòspit però amb algun paisatge muntanyós, són una devoció extrema pel seu entrenador, Sean Dyche, i una curiosa addicció a un licor francès. Enlloc més del món es consumeixen més litres de Bénédictine. Es produeix a Fécamp (Alta Normandia) i viatja fins a Burnley, on fins i tot se'n venen ampolles al petit i angoixant estadi on els locals obliguen, sempre, a una determinada mena de partit: «La seva forma de jugar l'executen molt bé. No s'adapta a la nostra i per això ens costa molt. Però hem anat a aquesta classe de camps i n'hem tret els punts. On hem fallat ha sigut a casa», va analitzar un Guardiola satisfet.


DOS D'AGÜERO

Dos gols d'oportunista del Kun Agüero van decidir un enfrontament que va començar tortuós, amb un bon cop de Marney al quart d'hora (1-0). Yaya Touré va tornar a ser titular i va disputar la totalitat del partit. L'ivorià va demostrar haver après la lliçó: «Estic molt content de tornar a jugar. I vull seguir jugant. El míster és molt, molt professional. Sempre els que més treballen tenen més oportunitats de jugar». No hi ha senyal de rancor a la cara de Touré: «El Pep m'ha cuidat molt bé i jo he treballat molt bé», va sentenciar.
Una escena a destacar va ser després del xiulet final. Guardiola va organitzar els seus futbolistes, alguns ja camí del túnel de vestidors, perquè s'acostessin a la zona de seguidors citizens i els agraïssin el suport. El tècnic del City els vol més a prop dels seus fans.

EL CHELSEA, LÍDER

En la lluita pel liderat, l'ara ja exfutbolista Steven Ger-rard va estar present a la llotja d'Anfield, des d'on va presenciar una nova victòria de l'electritzant Liverpool de Jürgen Klopp. Un triomf contra el Sunderland (2-0) que els va costar la baixa de l'estrella brasilera Philippe Coutinho, que es va lesionar al turmell i va haver de ser substituït abans del descans. En les pròximes hores es coneixerà l'abast exacte de la seva lesió.
Entre bufandes i gorres hivernals ja imprescindibles als estadis anglesos, Stamford Bridge va acomiadar la jornada de dissabte amb un duel d'intensitat entre el Chelsea i el Tottenham. Els de Mauricio Pochettino van patir la primera derrota de la temporada a la Premier (2-1). Pedro Rodríguez, renascut, va tornar a marcar un gol meravellós i Víctor Moses va culminar la remuntada. La taula la lideren en solitari els maníacs d'Antonio Conte, però a un punt s'acosten el City de Guardiola i l'intrèpid Liverpool.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada