dissabte, 24 de setembre del 2016

El Manchester City de Guardiola segueix imparable

El Manchester City de Guardiola segueix imparable

El líder de la Premier noqueja el Swansea (1-3) amb dos gols d'Agüero i un de Sterling                     

El Manchester City de Guardiola segueix imparable

ADRIAN DENNIS


POL GUSTEMS / MANCHESTER


Dissabte, 24 de setembre del 2016 - 23:17 CEST

MundoDeportivo

Elogi rere elogi, Pep Guardiola va murmurar l’altre dia que potser els aniria bé una derrota, com més aviat millor, per superar també el primer obstacle anímic. Tot seguit, va rectificar. «És broma, és broma». El Manchester City no sap el que és perdre. En realitat no ha anat per darrere al marcador ni un sol minut. Sis de sis a la Premier League, un registre que el club mai havia assolit.
El City va noquejar el Swansea al Liberty Stadium per 1 a 3, amb dos gols del Kun Agüero i un altre del renascut Sterling. L’argentí va tornar de la seva sanció demostrant que té la punteria intacta, però el Pep el vol convertir en millor futbolista: «Dins de l’àrea ens ajudarà ell. A fora el vull ajudar jo, volem que participi més, involucrar-lo en la nostra dinàmica». L’equip de Guardiola amplia el seu avantatge en el lideratge de la competició. La derrota de l’Everton de Ronald Koeman a Bournemouth (1-0) situa Tottenham i Liverpool com a principals perseguidors dels citizen, a quatre i cinc punts respectivament.
FESTIVAL A ANFIELD / El conjunt de Jürgen Klopp va humiliar el Hull City en una exhibició a Anfield (5-1) i el de Mauricio Pochettino es postula com a candidat al títol després d’una altra sòlida victòria a domicili, a Middlesbrough (1-2). La setmana que ve els spurs amenaçaran la imbatibilitat del City en un atractiu partit a White Hart Lane.
 

Share Video
00:00
00:00

MARCA POGBA / Unes quantes hores abans, a Old Trafford, José Mourinho va oblidar la petita crisi de la setmana passada a cop de córner. Dels quatre gols que el Manchester United li va endossar al Leicester City, tres es van originar en córners. Pogba per fi va anotar el seu primer gol amb el club i va deixar algun detall de qualitat que aquesta vegada sí que va ser efectiu. Després que els aficionats li demanessin a Mourinho que fes asseure el capità –segons les enquestes online, més del 99% recolzava la seva suplència–, el portuguès va obeir i el seu equip va ser un altre. Sense Rooney, el United va recuperar la seva voracitat.

El City gana con un doblete de Agüero

Logo Mundodeportivo.com Mundo Deportivo

dimarts, 20 de setembre del 2016

Un rècord amb truc

Un rècord amb truc

El Madrid iguala les 16 victòries seguides del Barça de Guardiola sumant dos campionats diferents

L'onze blaugrana va marcar més gols, en va encaixar la meitat i, a més, va saldar el clàssic amb el 5-0

Un rècord amb truc
Alejandro Garcia

Dilluns, 19 de setembre del 2016 - 21:45 CEST
EL PERIODICO                                           
Després d'haver perdut contra el Barça de Pep Guardiola gairebé tots els rècords que establien la seva supremacia històrica, el Madrid aixeca el cap per subratllar que ha igualat un dels registres d'aquell equip que tant el va acomplexar: encadenar 16 victòries consecutives.
El mèrit no és exactament el mateix. Hi ha rècords i rècords. Hi ha diferències. La més visible, més enllà dels gols marcats i encaixats, és que l'onze de Guardiola va encadenar els 48 punts d'una tacada, en una temporada (2010-11), mentre que el de Zinedine Zidane els ha sumat a l'enumerar partits de dues Lligues diferents: l'anterior (2015-16), on corria a remolc per aprofitar les opcions que li qudaven de ser campió, i les quatre primeres jornades d'aquest campionat. Aquell equip va conquistar el títol, el tercer consecutiu; el de 'Zizou' va quedar segon al maig i es desconeix com acabarà d'aquí nou mesos.

FINAL A GIJÓN

Al Madrid se li presenta l'opció de fer fora del tron el maleït Barça, que va llepar a Gijón (1-1) un dia fred de febrer en vigílies de reprendre la Champions amb una visita a l'Arsenal. Així va tancar la seva ratxa fa un lustre. Els blancs esperen seguir enumerant triomfs aquest dimecres, quan reben al Bernabéu un Vila-real que va superant l'abrupte inici de temporada després de l'acomiadament de Marcelino García Toral.
El Madrid de Zidane, mentrestant, es pot enorgullir d'haver batut les 15 victòries de Miguel Muñoz en la Lliga 1960-61, el registre particular del club blanc, en la seva habitualment plàcida visita a l'Espanyol (0-2). La gesta del Madrid de Muñoz va durar 50 anys. Fins que va aparèixer un Barça d'una grandesa semblant o més gran mig segle després.

"És una mica anecdòtic, el més important és anar sumant de tres en tres", va dir Zidane als vestidors de Cornellà-el Prat, en una lletania que van repetir diversos jugadors. El rècord, però, va ser publicitat en tots els mitjans tot i l'aparent indiferència del vestidor madridista.
Altres diferències que desfarien l''empat a 16' descansen en els números. El Barça de Guardiola va marcar més gols que el de Zidane (60 a 51) i en va encaixar menys, la meitat (6 i 12). Hi va haver un clàssic que va fer trobar el destí dels dos grans. El Madrid va vèncer al Camp Nou l'última campanya, triomf tan meritori com innocu. Fins i tot vulgar (1-2). L'altre clàssic, el de fa sis anys, és molt més recordat. Conté imatges que el converteixen en inoblidable. Circulen vídeos de transcendència històrica, d'envergadura acadèmica gairebé.
Share Video

LA NIT CELESTIAL

Va passar el setè dia de ser inaugurada la ratxa de Guardiola, que va ser la de Puyol, Valdés, Piqué, Xavi, Iniesta i Messi, els pilars de la seva històrica era; la de Villa, autor de dos gols, i fins i tot la de Jeffren, que va obrir la mà de Piqué i de Valdés (5-0) per convertir el 29 de novembre del 2010 en una nit celestial.

El rècord del Barça 10-11 va incloure el 5-0 sobre 'L'onze de l'alegria' que va presentar Mourinho en el clàssic

Es presentava al coliseu barceloní 'L'onze de l'alegria' (Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Özil, Di María, Cristiano i Higuaín), tal com havia sigut batejat el Madrid de José Mourinho, fitxat aquell estiu per enderrocar Guardiola.
Alves, Abidal, Busquets i Pedro van completar l'onze blaugrana que, enmig d'aquest trajecte per la història (entre el 16 d'octubre del 2010 i el 12 de febrer del 2011), van disputar 28 partits en totes les competicions. En van guanyar 24, en van empatar tres (dues vegades amb l'Athletic en els vuitens de la Copa i amb el Copenhaguen a la Champions) i en van perdre un: al camp del Betis (3-1) en la tornada de la Copa, després d'haver-se donat una altra 'alegria' en l'anada (5-0).


diumenge, 18 de setembre del 2016

Messi y Neymar rechazaron a Guardiola este verano

Messi y Neymar rechazaron a Guardiola este verano 3 / 36


Messi y Neymar rechazaron a Guardiola este verano© Getty Images Messi y Neymar rechazaron a Guardiola este verano
Leo Messi y Neymar Jr. han empezado con buen pie la presente temporada. En lo que va de curso el Barcelona se ha llevado la victoria en seis de los siete encuentros que ha disputado, en los que estos jugadores han aportado ocho y dos goles, respectivamente. No obstante, este buen momento que vive el conjunto catalán podría no haber llegado por culpa de Pep Guardiola, ya que intentó contratar a los cracks culés en el último mercado de fichajes. .
Si hace unos días Neymar confirmaba haber hablado con varios equipos este verano, ahora el diario inglés 'The Sun' informa, y recoge Mundo Deportivo, que el Manchester City mantuvo tres tandas de conversaciones con los representantes de Messi y del brasileño para trabajar su fichaje.
Ambos jugadores han sido siempre del gusto de Guardiola, quien ya intentó contratar a Neymar cuando entrenada al Bayern y que nunca ha escondido su admiración hacia el crack argentino. No obstante, estas negociaciones no llegaron a buen puerto ya que ambos futbolistas se negaron a hacer las maletas dirección Manchester al no tener intención de moverse del Barcelona.

dissabte, 17 de setembre del 2016

El City se divierte, golea y es más líder


Inglaterra

El City se divierte, golea y es más líder

Los de Guardiola arrollaron a un Bournemouth inofensivo y amplían distancias en lo más alto de la tabla

El City se divierte, golea y es más líder
Triunfo plácido del City AFP
SPORT                         
FICHA TÉCNICA

Premier League

Jornada 5

Manchester City

Bravo; Sagna, Otamendi (Stones, 52'), Kolarov, Clichy; Fernandinho, Gundogan (Sané, 72'), Sterling, De Bruyne (García Serrano, 75'), Nolito, Iheanacho

Bournemouth

Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Ibe (Wilson, 45'), Arter, Surman, Wlishere (Gosling, 68'), Stanislas (Gradel, 74'); King

Goles

1-0, De Bruyne (15'); 2-0, Iheanacho (25'); 3-0, Sterling /48'); 4-0, Gündogan (66')

Árbitro

Jonathan Mors. TA: Otamendi (24'), Smith (86'). TR: Nolito (86')

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 5 de la Premier League disputado en el Etihad, ante 54.335 espectadores
Pol Ballús
17-9-2016 | 00:00 H.
Jugaron hace poco más de dos días y repitieron titularidad muchos jugadores, pero este Manchester City no se permite ningún lujo. Los hombres de Guardiola avasallaron al indolente Bournemouth en el Etihad y aprovecharon el tropiezo del Chelsea para ponerse aún más líderes. Kevin De Bruyne lideró otra exhibición de los de Manchester, que no dejan de contar sus partidos por victorias.

Eddie Howe, técnico del Bournemouth que rindió en la previa al trabajo de Guardiola en el Manchester City, sacó un equipo pensado básicamente para la contra, sin presionar en exceso la salida de balón de un City que solo necesitó marcar el primero para desatascar el encuentro.
Lo hizo a través de su estrella hoy: Kevin De Bruyne. Con Silva aún de baja, el belga ha asumido muchos más galones en el equipo y desde el partido en Old Trafford está brillando. El mediapunta sorprendió con un lanzamiento de falta raso que se ha colado por debajo de la barrera. Nada ha podido hacer Boruc.
Con el resultado abierto, el dominio local pasó a ser total, y no han tardado en aumentar distancias. Lo hizo el joven Ihenacho, que ha rentabilizado al máximo la baja de Agüero. El joven nigeriano finalizó a placer una contra orquestada por De Bruyne y Sterling. Con ese resultado se ha llegado al descanso.

Si en los pasados partidos el City acusó algunos errores para finiquitar partidos, hoy tardó poco en hacerlo. A los tres minutos del segundo tiempo llegó la sentencia definitiva. Ihenacho se la devolvió a Sterling para que marcara a placer.
El dominio fue absoluto, y los visitantes apenas salían de su campo ante un City cada día más cómodo y autoritario en el juego posicional. Wilson tuvo la mejor para el Bournemouth en un tiro en semifallo que tocó en el larguero. Entonces, De Bruyne volvió a aparecer.
El belga, dueño absoluto de la sala de máquinas, cedió un balón excelente para Gündogan, que culminó de la mejor forma su debut en la Premier engañando a Boruc para hacer el cuarto.
En el tramo final Pep dio entrada al joven Aleix Garcia, que debutó en Premier con el City. La nota negativa la protagonizó Nolito, expulsado tras un encontronazo con el visitante Smith. Guardiola volvió a ganar, a dominar y a golear en un marcador que refleja la autoridad con la que ya golea su Manchester City.

Guardiola assoleix el repte de les cinc victòries consecutives (4-0)

Esports

Guardiola assoleix el repte de les cinc victòries consecutives (4-0)

El Manchester City goleja el Bournemouth en un partit marcat pels contraatacs letals del conjunt 'citizen'



per Adrià Soldevila 17/09/2016 

elMón                           


Els jugadors del Manchester City celebren un gol. | EFE
"Ara estic en una lliga on gairebé és impossible guanyar cinc partits seguits. Però ho intentarem, provarem de superar el repte". Aquesta fou la reflexió de Pep Guardiola en la primera entrevista realitzada a Anglaterra com a nou entrenador del Manchester City, a principis de juliol i davant un artista molt respectat a la ciutat, el cantant d'Oasis Noel Gallagher. I el City ha necessitat únicament els cinc primers partits de la temporada per superar aquell repte autoimposat. Aquest dissabte, el conjunt skyblue ha golejat el Bournemouth amb una exhibició del belga Kevin De Bryune, escollit millor jugador del partit (4-0).

Sense David Silva, l'home que ha dut la batuta del Manchester City en els quatre primers partits de Premier League i que ja no va jugar dimecres davant el Borussia Mönchengladbach, i tampoc sense Sergio Agüero, sancionat per una agressió en la tercera jornada, l'equip de Pep Guardiola ha superat el seu rival sense una clara possessió de la pilota, tal i com acostuma a demanar el tècnic de Santpedor als seus jugadors, però amb una solvència ofensiva molt elevada.

Els contraatacs, liderats per De Bruyne i finalitzats per Raheem Sterling i Kelechi Iheanacho, han enfonsat el Bournemouth ja a la primera part del partit. Un golàs de falta del mitjapunta belga -per sota la barrera- ha fet aixecar l'Etihad Stadium, que ha vist com el substitut d'Agüero, el nigerià Iheanacho, feia el segon després d'un brillant contraatac iniciat per ell mateix, conduït per De Brunye i assistit per Sterling. Una acció magistral que s'ha repetit en la segona part i que ha acabat amb el tercer gol citizen, aquesta vegada amb intercanvi de papers entre Iheanacho i Sterling. El quart, ja amb l'equip vermell i negre desequilibrat, ha arribat amb una nova assistència magistral de De Bruyne i una bona finalització d'Ilkay Gündogan, un dels fitxatges estrella del City aquest estiu.

Un City molt solvent ja ha sumat cinc victòries consecutives a la Premier League, una fita marcada per Pep Guardiola i aconseguida en aquest primer mes de competició oficial. Sumades als triomfs a la Lliga de Campions, el conjunt del Greater Manchester ja acumula vuit victòries oficials consecutives. Els skyblue seguiran líders una jornada més.

diumenge, 11 de setembre del 2016

El Chelsea falla en Swansea y deja solo en cabeza al Manchester City

Fútbol Internacional Fútbol Inglaterra
Premier League

El Chelsea falla en Swansea y deja solo en cabeza al Manchester City

El Chelsea empató en Swansea (2-2) y perdió los primeros puntos de la temporada, con lo que el Manchester City se queda solo en cabeza de la Premier

El Chelsea falla en Swansea y deja solo en cabeza al Manchester City
Costa marcó de chilena el segundo gol del Chelsea
FICHA TÉCNICA

Premier League

Jornada 4

Swansea

Fabianski, Federico Fernández, Amat, Kignsley, Naughton, Fer, Cork, Ki, Taylor (Barrow, 41'), Sigurdsson (Rangel, 88') y Fernando Llorente.

Chelsea

Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Kanté, Matic (Cesc, 76'), Willian (Moses, 77'), Oscar (Batshuayi, 89'), Hazard y Diego Costa.

Goles

0-1, M. 18 Diego Costa. 1-1 M. 59 Sigurdsson, de penalti. 2-1 M. 62 Fer. 2-2 M. 81 Diego Costa.

Árbitro

Andre Marriner. Mostró tarjeta amarilla a Fer, Federico Fernández, Jordi Amata/Diego Costa, Courtois, Hazard y Terry.

Estadio

Liberty Stadium. 20.865 espectadores.
Josep Coves
11-9-2016 | 19:33 H.
SPORT
Al Chelsea no le alcanzaron este domingo dos goles de Diego Costa, máximo realizador con cuatro tantos de la Premier League como Michaeil Antonio (West Ham) y Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), para sumar los tres puntos en su desplazamiento al Liberty Stadium de Swansea.
El equipo londinense, que contaba sus partidos por victorias, vio frenada en la cuarta jornada su inmaculada trayectoria contra los 'swans', al empatar a dos goles un partido que dominó durante casi una hora y que después se le complicó por su falta de falta de pegada.
Este resultado deja al Manchester City de Pep Guardiola como líder en solitario de la Premier, con 12 puntos, dos más que el Chelsea y tres más que el Manchester United, que el sábado cayó contra los citizens (1-2) en el derbi.
Diego Costa inauguró el marcador en el minuto18 y a partir de ahí el Chelsea pasó a ser eldominador absoluto del partido, obligando a Francesco Guidolin, técnico del Swansea, a variar el dibujo táctico de su equipo, que pasó de jugar con tres centrales a hacerlo con cuatro defensas.
Un penalti de Courtois a Sigurdsson que el delantero islandés transformó en gol en el minuto 59 y un clamoroso error de Cahil que propició que el holandés Fer le diera la vuelta al partido en el minuto 62 obligaron al Chelsea a remar contracorriente.
Con la entrada de Cesc, el Chelsea volvió a tener el control del partido y en una acción del catalán nació la jugada del segundo gol de Diego Costa. Aunque los blues lo intentaron el marcador ya no se movió, con lo que el equipo de Antonio Conte vio como se le escapaban los dos primeros puntos de la temporada.

Guardiola dóna el primer cop a Mourinho a la Premier

Guardiola dóna el primer cop a Mourinho a la Premier

El Manchester City s'imposa a Old Trafford (1-2) al United en un partit memorable                         

Guardiola dóna el primer cop a Mourinho a la Premier
Carl Recine
EL PERIODICO
POL GUSTEMS / MANCHESTER
Dissabte, 10 de setembre del 2016 - 20:32 CEST
Manchester seguirà dividida, potser fins i tot una mica més. El primer derbi de l'era Pep Guardiola i José Mourinho a la ciutat ha acabat amb un vencedor meritori, un City demolidor en el primer acte del partit, que hauria pogut sentenciar abans d'hora, però que ha presenciat després l'enèsima resurrecció d'un club que té mil vides. Una diana afortunada d'Ibrahimovic ha fet embogir un partit que els pupils de Pep havien comandat amb notòria superioritat. En el clima més tens possible, aprenent també a patir, el City ha sabut conservar el que prèviament havia conquistat. Manchester s'ho ha passat la mar de bé amb el partit més emocionant dels últims temps i ja demana més minuts d'una rivalitat futbolísticament apassionant.

Una hora abans del xiulet inicial José Mourinho ha ensenyat les seves predictibles cartes. Els centímetres i fortalesa de Fellaini i Zlatan no serien la seva única arma. També ha planejat un contraatac ferotge amb els velocistes Jesse Lingard i Henrikh Mkhitaryan, que han fet seure Juan Mata i Anthony Martial, protagonistes habituals en els onzes del portuguès. Pep Guardiola ha sigut, per una vegada, predictible en la composició de la seva alineació. Claudio Bravo ha debutat sota els pals. “Aquesta classe de jugadors amb experiència no tenen problemes”, apuntava el dia anterior davant la poca preparació del xilè, que només s'ha entrenat dos dies. I el joveníssim Kelechi Iheanacho ha substituï tel ‘Kun’ Agüero, sancionat, en la punta d'atac.

L'últim a saltar a la gespa, Pep, ha sigut escridassat en una caminada de 30 segons cap a la zona de banquetes, on l'esperava Mou. Tots dos han xocat les mans i s'han abraçat en un gest afectuós que ha durat un instant.

BALL DEL CITY


El xoc d'estils ha sigut evident des dels primers compassos. Un City valent, en camp contrari, dominava la pilota i el partit. El United sortia com un dimoni després de cada robatori en el centre del camp, però amb excessiu nerviosisme perquè no està acostumat que el sotmetin a altres voluntats. Després d'un quart d'hora, una pilota llarga enviada per Kolarov s'ha colat al cor de la defensa local, Blind i Bailly no han mesurat bé i De Bruyne s'ha aprofitat de la circumstància. Xut ras, segur, que ha batut De Gea i ha fet explotar d'alegria els 2.000 aficionats citizens de la grada: “Guardioooola, we have got, Guardiooola”, cantaven repetidament.

El City ballava a Old Trafford, amb el futbol més reconeixible que pregona el seu entrenador. Silva i Fernandinho al comandament, De Bruyne en l'últim terç, descentraven els de Mourinho amb un joc exquisit. El segon gol no s'ha fet esperar. Kelechi ha recollit del pal un enviament del belga i l'ha empès a la xarxa. No obstant, quan semblava mort, el United ha tornat a demostrar que pot ressorgir de qualsevol situació imaginable. Un error de Claudio Bravo, a qui se li ja escapat la pilota en una centrada lateral, ha permès que Ibrahimovic rematés de volea i reduís distàncies abans del descans.

EL UNITED, BOLCAT


La dinàmica avassalladora citizen s'ha transformat en un intercanvi de cops que ha tingut diferent resposta. Mourinho volia potenciar-lo i ha donat entrada a Rashford i Herrera. Guardiola volia control i ha substituït un davanter, Kelechi, per un centrecampista de contenció, Fernando. El United s'ha sentit més còmode en aquella la bogeria. Mark Clattenburg ha anul·lat un gol de Rashford per fora de joc posicional de Zlatan. De Bruyne ha rematat al pal després d'un enviament de Leroy Sané, que ha debutat de forma oficial. El nerviosisme era extrem a la grada, també en l'àrea tècnica. Guardiola sortia, seia i corria a la gespa un altre cop. Mourinho administrava els crits.

El partit s'ha acabat amb defensa de tres el United, els locals bolcats sobre l'àrea citizen i la sensació a l'estadi que viurien un altre gol màgic. No ha arribat. Els jugadors de Guardiola s'han fos en una abraçada grupal. El City havia conquistat la fortalesa de Mou.

dissabte, 10 de setembre del 2016

Guardiola le hizo a Rooney lo mismo que a Cristiano

Guardiola le hizo a Rooney lo mismo que a Cristiano

2 / 28


Guardiola no quiere darle el balón a Rooney.© Phil Noble Guardiola no quiere darle el balón a Rooney.
Guardiola dejó una de las imágenes del derby de Manchester en la Premier tras 'picarse' con Rooney. El delantero del United fue a por un balón que había salido de banda y llegó a las manos del técnico del City. Pep retuvo el balón y provocó que el capitan de los 'red devils' le empujara y forcejeara con él hasta que Guardiola le entregó el balón.
Pep y Guardiola.No es la primera vez que vemos un comportamiento así de Guardiola. En un Clásico en el Camp Nou en 2010, Cristiano Ronaldo empujó al por entonces entrenador del Barça por no darle el balón en un saque de banda.




Guardiola: "Si Mourinho em convida a una copa de vi, acceptaré"

Guardiola: "Si Mourinho em convida a una copa de vi, acceptaré"

El tècnic del City arriba tranquil, però amb curiositat, al retrobament, ara a la Premier, amb el tècnic portugués

Guardiola: "Si Mourinho em convida a una copa de vi, acceptaré"
OLI SCARFF
                         
POL GUSTEMS / MANCHESTER
Divendres, 9 de setembre del 2016 - 21:48 CEST
EL PERIODICO                                           
Pep Guardiola acaba les seves cartes als seguidors del City amb aquest missatge: “Espero que tothom disfruti del partit”. Escriu en el programa oficial. No només es dirigeix als seus, el destinatari és global. Tampoc firma les seves paraules, el seu autògraf es reconeix al terreny de joc. Vesteix elegant, amb el vestit Dsquared2 London que es va enfundar el dia de la seva primera roda de premsa. Mira a un costat, entre preocupat i curiós. Està donant voltes a la seva última idea.

El Pep està al Manchester City per motius personals, la seva amistat amb Txiki Begiristain i les increïbles facilitats que el club ha disposat per al seu projecte. Hi va haver un temps on l'entitat, encara sense la cartera del xeic Mansour, era el segon equip de molts aficionats del futbol anglès.

El City queia simpàtic per les seves contínues ficades de pota, com quan els van fer 100 gols en una sola temporada a meitat dels cinquanta. ‘Typical City’, típic del City, es va convertir en un eslògan per amainar les desgràcies amb sentit de l'humor. L'arribada de Guardiola i el seu estil futbolístic impulsen el club desprendre's de l'etiqueta de nou-ric i tornar a conquistar l'afecte del públic. Agradar a la gent, captivar amb el seu joc.

Amb l'arribada de Guardiola, el City vol desprendre's de l'etiqueta de nou-ric i tornar a conquistar l'afecte del públic


La rivalitat amb Mourinho en l'estrena del segon acte de la funció, el Pep la rebaixa: “L'última temporada, quan ell era a Madrid i jo a Barcelona, no va ser fàcil. Però ens vam trobar fa unes setmanes en un acte de la Premier i vam parlar. Tot correcte. Tinc molt respecte per ell”, va explicar en la seva roda de premsa.
Breu, gairebé monosil·làbic, va afegir que acceptaria una copa de vi si el portuguès el convida tras el partit. "Sí, si em convida a una copa de vi, acceptaré", ha dit el tècnic de Santpedor. Respecte, també a Ibrahimovic: “És un talent increïble, especialment en el terreny de joc”.


En els seus primers mesos a la ciutat, Guardiola ha captat l'atenció dels que no el coneixien. “És el millor entrenador del món”, han dit Fernandinho, Gündogan, Delph, Nolito i Claudio Bravo. No és gaire parlador David Silva, però també ha de pensar-ho. El canari mai havia jugat tan bé. “Els treballadors estan al·lucinats amb la seva energia”, reconeix una persona molt influent al club. Simon, el cap de premsa, assegura que el fascinen les respostes del català en roda de premsa. Profundes, extenses, tant, que sovint li fan perdre la noció del temps. Seguia explicant-se Pep: “El Clàssic… Sempre deien que cada any era millor que l'anterior. Deixeu-me viure aquest derbi. Amb José és el mateix. Ell és nou, jo sóc nou. Necessitem temps”.
"Entro aquí, en la ciutat esportiva, a les 8 del matí, i surto a la nit" (Guardiola)

Guardiola va aterrar a Manchester amb el seu equip de confiança. El segon entrenador Domènec Torrent, el preparador físic Lorenzo Buenaventura, l'analista Carles Planchart i per descomptat Manel Estiarte, cap d'ajuda al jugador i protocol. Van arribar de Munic amb un avís de Xabi Alonso: La pluja no era l'element meteorològic més perillós, el que era realment incòmode al nord d'Anglaterra és el vent. Aquesta classe de guia, així com les pistes sobre els rivals, les proporciona Mikel Arteta, que va decidir penjar les botes per seguir Guardiola.



En els entrenaments, no obstant, el de Sant Sebastià practica alguns exercicis donant un recital com si encara fos futbolista. Rodolfo Borrell, amb passat a La Masia i en l'acadèmia del Liverpool, també s'ha unit al grup. La retenció de Xabi Mancisidor, entrenador de porters amb Manuel Pellegrini, es va comprendre després del fitxatge de Bravo. Tots dos es coneixen bé de les seves etapes a la Reial Societat. El català Marc Boixasa, després de realitzar amb èxit la mateixa tasca al City EDS, ha sigut ascendit a delegat del primer equip i té tots els detalls sota control.
El Pep Team treballa protegit en els confins de la ciutat esportiva, on el so ambient més destacat és el tac, tac, tac, d'una pilota que cada vegada va més ràpid. La ciutat, de moment, no pot disfrutar-la: “Entro aquí a les vuit del matí, surto a la nit. Vaig a sopar amb la família… L'altre dia sí que vaig anar a un italià. Els del United em diuen hola i els del City m'abracen”, somriu Guardiola.

Mikel Arteta, exjugador de l'Arsenal, és els ulls de Pep a la Premier. S'asseu al seu costat a la banqueta, al costat de Domenec Torrent, per donar-li la mirada anglesa dels partits


El City va a 120 km per hora i mitja. Aquesta va ser la distància que van recórrer com a conjunt en la segona jornada a Stoke, més que qualsevol altre equip aquesta temporada. Raheem Sterling, que va guanyar volum i va perdre desbordament l'any passat, torna a lliscar sobre la gespa amb la subtilesa d'una ballarina. Ha passat per la bàscula. La mateixa que indica que Yaya Touré, encara que a la grada, ha perdut set quilos.

El City progressa a imatge del seu tècnic i amb la banda sonora d'Oasis sonant de fons. Pot ser que Pep no hagi caigut, tot i que Noel Gallagher, citizen acèrrim, va ser dels primers que li va donar la benvinguda. ‘Definitely, maybe’, l'àlbum 1994, resumeix l'essència d'un personatge decidit, valent, però a la vegada ple de dubtes. “Necessito ser jo mateix”, va dir quan va portar Claudio Bravo per sortir amb la pilota controlada. Els germans Gallagher ja ho van plasmar en les lletres de les seves cançons. La paraula ‘Wonderwall’ no existeix però els citizens se la imaginen amb Guardiola.