diumenge, 29 de novembre del 2015

Les penyes del Bayern reben Guardiola amb una estelada

Foto: Twitter @BILD_Bayern
Foto: Twitter @BILD_Bayern
Les penyes del Bayern de Munic han rebut l’entrenador Pep Guardiola amb una estelada en una visita que l’ex-tècnic del Futbol Club Barcelona ha fet amb la resta de l’equip alemany a la localitat de Vilsbiburg, segons ha explicat en un piulet el periodista Isaac Lluch i tal com recull la imatge del Bild Bayern.
Vegeu el piulet de @BILD_Bayern:


sitzt in unter der katalanischen Separatisten-Flagge

Bayern gewinnt 2:0 gegen Hertha | Zwei Tore geben Guardiola das Lachen zurück

Bayern gewinnt 2:0 gegen HerthaZwei Tore geben Guardiola das Lachen zurück

Der Trainer sprach nach dem Tod seiner Cousine über seine Gefühle: „Fußball tut mir gut.“ Werden die Münchner heute schon Herbstmeister?

Vergrößern Josep Guardiola: Zwei Tore geben ihm das Lachen zurück
Erleichtert lächelt Guardiola nach dem schönen 2:0 durch Coman, ballt die rechte Faust
Foto: M.I.S.
BILD
logo
„Die haben ja wie Handballer gespielt“, wunderte sich Manuel Neuer über den Halbkreis von vielen Berliner Abwehrspielern. Auch gegen „Handballer“ siegen die Bayern: Das ungefährdete 2:0 bringt ihnen 40 Punkte nach 14 Spielen. Das gab’s noch nie in der Bundesliga!
Trainer Pep Guardiola hatte das Abschlusstraining am Vortag nicht leiten können. Er war nach Spanien geflogen, eine Cousine (33) ist gestorben. Mit gesenktem Kopf kam Guardiola gestern auf die Bank, doch seine Stimmung besserte sich...
Zwei Tore schenken Guardiola das Lachen zurück!

Bayern - Hertha 2:0 Rekord-Müller undPitsch-Patsch-Tor

Quelle: BILD
  • Premiuminhalt
Besonders nach dem 1:0 von Müller (34.) lächelte der Trainer erleichtert. Die halbe Stunde zuvor war zäh, und es war ein typisches Müller-Tor: Überraschend tauchte er nach Benatias Kopfball am Pfosten auf, köpfte locker ein. Und machte dann den Babyschaukel-Jubel. Müller (schon 13 Tore) zu BILD am SONNTAG: „Das war für Medhi. Er wird erneut Vater.“
Guardiola wurde auf der Pressekonferenz nach seinen Gefühlen auf der Bank befragt. Zögerte lange mit der Antwort, hielt inne. Sagte dann: „Fußball tut gut. Fußball bringt mir etwas Normalität zurück. Wir müssen weiterleben. Schon nach Paris galt das ebenfalls: Jede Person muss irgendwie danach weiterleben.“
Vergrößern Müller, Benatia
Müller zeigt mit den Händen die Babyschaukel, weil Benatia (l.) Vater wird
Foto: Ottmar Winter
Bayerns 2:0 war besonders schön! Langer Ball Boateng, Martinez leitet herrlich direkt weiter in den Strafraum. Dort trifft Coman volley im Sprung – ein Pitsch-Patsch-Traumtor (41.)!
Die Bayern gewinnen das 13. Heimspiel in Folge (alle Wettbewerbe). Auch der Ausfall von sieben Weltklasse-Spielern kann sie nicht stoppen (Costa, Robben, Alaba, Bernat, Thiago, Götze und Ribéry). Aber die Verletzungsserie weckt böse Erinnerungen in München. Auch wegen einiger Ausfälle in der Offensive kam das Aus im Halbfinale der Champions League gegen Barcelona im Mai 2015.
Guardiola: „Wir hatten heute nur Coman für das Eins gegen Eins. Das war letzte Saison unser Problem. Darum hatte ich eigentlich den Wunsch nach weniger Verletzten. Ohne großen Kader ist ein Sieg in der Champions League unmöglich.“
Vergrößern Coman
Coman trifft im Sprung nach Klasse-Vorlage von Martinez (Mitte) zum 2:0
Foto: Peter Schatz
Klasse: Die Bayern feierten im 14. Saisonspiel den 13. Sieg und könnten heute schon Herbstmeister werden (falls Dortmund nicht gegen Stuttgart gewinnt). Eine so schnelle Herbstmeisterschaft gab es bisher nur einmal, durch die Bayern 2012/13.
Guardiola glaubt jedoch nicht an eine ungeschlagene Liga-Saison: „Das ist unmöglich. Das ist auch nicht unsere Herausforderung.“ Da denkt einer vor allem an die Champions League...
Pep ist sich auch nach dem 2:0-Sieg gegen Hertha sicher, dass die Bayern nicht ungeschlagen Meister werden können.

Ungeschlagen Meister? Pep: „Das ist fast unmöglich!“

Quelle: Bundesliga bei BILD
Cyber Monday bei BILD
1px
Die Bundesliga im Video: Hier sehen Sie die besten Clips

Community

dissabte, 28 de novembre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(47).LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, NO TENIM GOVERN I ELS TANCS ECONÒMICS SON A LA DIAGONAL.

Articles del Víctor
17.11-23.11.15
 ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(47).LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, NO TENIM GOVERN I ELS TANCS ECONÒMICS SON A LA DIAGONAL. 



Aquest divendres farà dos mesos de l'esperat 27S, que esdevingué amb una victòria justa, però victòria de l'independentisme.La dels 60 +10 independentistes i a prop del 50% dels vots, tot això amb una Llei de Hom que va a la seva,encara que la culpa és nostra, doncs quan podíem no vàrem fer una Llei Electoral Catalana, com calia per desídia i interessos partidistes de tots els partits. Han passat dos mesos que s'ha jugat al Gat i la Rata, per dir-ho fi, i s'està perdent una gran oportunitat pel futur país. Mentre que l'esquerra-utòpica-anticapitalista-assembleària- i potser menys independentista del que proclamen i encara els sembla que són a l'estepa russa de fa cent anys, i que amb els seus -puritans- 10 escons, toquen la moral als 62 de Junts pel si, que sembla que també s'han inscrit al Club de les Tites-bullides. 
Mentre els neo-franquistes ens tenen enganxats pels...voravius, quan els tancs-econòmics ja enfilen la Diagonal i aquí els JxNohose, i els “Nens de la CUP”, encara juguen a cuinetes polítiques. I parlant de neo-franquistes, ús diré que: 

Franco (NO) ha mort, i tampoc el Franquisme Sociològic. (1) 

Fa tres dies que ha passat el 20N, i malgrat que fa quaranta anys ens varem, no tots, prendre un xampany, ara cava, ja glaçat per la mort del dictador. Ara ni tindrìem de posar una altra, i que no sia Freixenet. Perquè Franco (NO) ha mort, ja que Temps enrere dèiem que :-L'Estat Espanyol; L'Estat de les Autonomies; Espanya; La Nació; El Regne-, etc, estava plagada de Franquisme Sociològic, doncs ara podem dir de manera feacent que Franco (NO) ha mort, a l'España, d“Una, Grande y Libre” que en aquestes èpoques, també, ha tornat a renéixer, i l'únic que se'n salva un xic són les dues Nacions,sense Estat, Catalunya i Euskadi, que aguanten a tranques i barranques. Tots els altres, encara es senten vencedors,i després de quaranta anys, encara no han tingut la vergonya de demanar perdó, ni en col-lectiu , ni en particular, ans al contrari. Molts dels que manaven, influïen o intrigaven, des de fa més de vuitanta anys, ara son els pares, fills, nets, parents , amic i coneguts que manen, influeixen o intriguen, i no ha desaparegut aquell Franquisme Sociològic, que és l'ADN d'aquell “Atado y bien atado...”, que nosaltres - il.lusos- ens pensaven que amb la Transició feta amb POR, soroll constant de sabres i que esdevingué una Constitució poruga que els de l'“Una, Grande y Libre” se la van fer seva, malgrat que no i creien, que i alguns ni la votaren , ara se n'han fet una Bíblia Laica, com si fossin els “Principios inquebantables del Movimiento “ i amb la Llei fan igual que feia el Dictador, que segons l'historiador Ângel Viñas, de Franco va dir que “La seva voluntat era la llei... “.En parlarem.
El Cronicó independentista. (4) Del 02 al 04 de novembre del 2015.
El dilluns 02 de novembre del 2015, - continuant amb el dèiem el dilluns passat- direm que tant l'any 2006, el 2010 es van convocar reunions de la junta sense que hi haguessin tots els partits i alguns sense nomenar el portaveu, llavors ningú es va queixar i Ciutadans, PP i PSC en aquest 2006 i el 2010 acceptaren la mesura que ara rebutgen. El curiós del cas, és que aquest que s'omplen la boca de democràcia són els primers que no la respecten i en tenim manta d'exemples, com: la desqualificació de la democràcia del Parlament de Catalunya i la no acdeptació dels resultats del 27S. El Govern (PP) de l'Estat i els Unionistes estan fent, dient i atacant Catalunya , molt pitjor del que durant anys no havien fet “ pels fets violents del País Basc”.
..................
El catedràtic de Dret Constitucional Enoch Albertí va dir que: “Dubto molt que l'Estat s'atreveixi a aplicar l'article 155 a Catalunya” i avisa que si es vulneren drets fonamentals, la UE podria intervenir per parar els peus a l'Estat espanyol.
...................
El president del Govern de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla* - “ fruit del cafe para todos”-, ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que emprengui la “reconquesta...!!!” d'aquells catalans “que no estan contents amb Espanya”. Partidari d'una reforma de la Constitució, però deixant clar que “hi ha vida més enllà de Catalunya i que la resta d'Espanya té també els seus problemes” .
...................
Aquest mateix dilluns l'expresident socialista de la Comunitat de Madrid-“ fruit del cafe para todos”-,Joaquín Leguina*, un demòcrata de pro, ha comparat els independentistes amb ETA. Ha parlat de la situació a Catalunya al programa Más Claro Agua, de 13TV, durant la seva intervenció ha arribat a assegurar que la “diferència d'ETA amb aquesta situació és que ells mataven i aquests no”, i tots tan amples.
* Heu pogut observar que tots aquets democrates com el pepero Miguel Ángel Revilla* i el socialista, i exPresident de la Comunidad de Madrid -“ fruit del cafe para todos”- Joaquín Leguina a l'hora d'anar contra Catalunya estant tots a la una.
...................
El dimarts 03 de novembre del 2015, el ministre d'Hisenda Cristobal Montoro amenaça de tancar l'aixeta a Catalunya si incompleix la llei, diu que l'Estat no finançarà "vel·leïtats independentistes", afirmant que és la més beneficiada pel FLA, (mecanisme de finançament de les autonomies).
...................
El dimecres 04 de novembre del 2015, el Secretari General del PSOE i el candidat Pedro Sànchez apuja el seu atac a l'Albert Rivera a causa de l'avanç de Ciutadans, dient : Són les noves generacions del PP”, afirma el líder dels socialistes./Continuarà el Cronicó
Sort que el Barça va guanyar al Madrid, 0- 4, i Els Minyons de Terrassa van fer el primer 4 de10 fm de la història, i els de Junts pel Sí i la CUP, encara juguen n'anirem parlant, tot anant cap a la independència... 
 Víctor Lluelles i Cardona Víctor Lluelles i Cardona

divendres, 27 de novembre del 2015

Guardiola, la fruita prohibida del Reial Madrid

FUTBOL

Guardiola, la fruita prohibida del Reial Madrid

Els blancs s’uneixen als grans clubs europeus que sondegen el futur d’un tècnic que no té res firmat amb cap altre equip a partir del pròxim estiu

Hertha Berlín. A banda del Bayern, aquest és en l’únic equip en què pensa Pep Guardiola ara mateix. El quart classificat de la Bundesliga és el rival que visita dissabte l’Allianz Arena. Però hi ha molts altres clubs que volen fer ballar el cap a l’entrenador català. A set mesos d’acabar contracte amb el campió alemany, els principals equips anglesos i algun altre potent d’Europa han intensificat els sondejos per valorar la disposició de Guardiola d’incorporar-se als seus projectes a partir del pròxim 30 de juny, en cas que el tècnic no renovi amb el Bayern. 
Llegir complert a l'ARA

dijous, 26 de novembre del 2015

13 equipos se jugarán el pase a octavos en el último partido de la fase de grupos de la Champions League

CHAMPIONS LEAGUE 2015-2016

13 equipos se jugarán el pase a octavos en el último partido de la fase de grupos de la Champions League

Real Madrid, PSG, Atlético, Benfica, Juventus, Manchester City, Barça, Bayern y Zenit son los equipos ya clasificados para los octavos de final de la Champions League

13 equipos se jugarán el pase a octavos en el último partido de la fase de grupos de la Champions League
 Gráfico: Marc Creus
Toni Juanmartí
25-11-2015 | 23:27 H.
SPORT.ES. EL QUE NO ÉS POT SEGUIR EN CATALÀ

A falta de una jornada para que termine la fase de grupos de la Champions League, ya hay nueve equipos clasificados: Real Madrid, PSG, Atlético, Benfica, Juventus, Manchester City, Barça, Bayern y Zenit.
En el último y decisivo partido, hasta 13 equipos se disputarán las siete plazas que restan en los octavos de final.
Grupo A:
Shakhtar Donetsk y Malmö se jugarán la plaza de Europa League. A los ucranianos les basta con igualar lo que haga el Malmö en el Bernabéu para ser terceros.
Grupo B:
Wolfsburgo, Manchester United y PSV se jugarán las dos plazas que dan acceso a octavos.
El Wolfsburgo se clasifica si:
- Gana o empata ante el United
- El PSV no vence al CSKA de Moscú
El Manchester United se clasifica si:
- Gana al Wolfsburgo
- Iguala lo que haga el PSV ante el CSKA de Moscú
El PSV pasa si:
- Vence al CSKA de Moscú
- Empata y el Manchester United pierde ante el Wolfsburgo
El CSKA es tercero si:
- Vence al PSV
Grupo C:
El Galatasaray será tercero si no pierde ante el Astana.
Grupo D:
El Sevilla será tercero si vence a la Juventus y el Borussia de Mönchengladbach no hace lo propio con el Manchester City.
Grupo E:
Roma, Bayer Leverkusen y BATE se jugarán la segunda posición de grupo.
La Roma pasa si:
- Gana ante el BATE
- Empata ante el BATE y el Bayer no vence al Barça
El Bayer pasa si:
- Gana al Barça y la Roma no vence al BATE.
El BATE pasa si:
- Vence a la Roma y el Bayer no gana al Barça.
Grupo F:
El Arsenal se clasifica si:
- Gana a Olympiacos por más de un gol o lo hace por un gol a partir del 2-3.
Olympiacos se clasifica si:
- Puntúa ante el Arsenal o pierde solo 0-1 o 1-2.
Grupo G:
Porto, Chelsea y Dinamo de Kiev se jugarán las dos plazas que dan acceso a octavos.
El Porto se clasifica si:
- Vence ante el Chelsea
- El Dinamo de Kiev no gana al Maccabi.
El Chelsea pasa si:
- Puntúa ante el Porto
- Pierde pero el Dinamo no gana al Maccabi.
El Dinamo de Kiev pasa si:
- Vence al Maccabi de Tel Aviv.
Grupo H:
Gent y Valencia se jugarán ser segundo.
El Gent se clasifica si:
- Vence al Zenit
- El Valencia no gana al Olyimpique de Lyon.
El Valencia pasa si:
- Vence al Olympique de Lyon y el Gent no hace lo propio con el Zenit.

Más información

Rummenigge spricht über möglichen Pep-Abschied

„Trainer kommen, Trainer gehen“

Rummenigge spricht über möglichen Pep-Abschied

Vergrößern Bleibt Pep Guardiola (l.) bei den Bayern? Geht er zu einem anderen Klub? Macht er eine Trainer-Pause? Karl-Heinz Rummenigge nimmt's gelassen
Bleibt Pep Guardiola (l.) bei den Bayern? Geht er zu einem anderen Klub? Macht er eine Trainer-Pause? Karl-Heinz Rummenigge nimmt's gelassen
Foto: Reuters
 

Gibt's für die Bayern-Fans eine böse Weihnachts-Überraschung?
Die Bayern spazieren durch die Liga und Champions League. Besser könnte es nicht laufen. Trotzdem schwebt über allem eine Frage: Was wird aus Pep Guardiola (44)? Die Bayern wollen mit ihrem Star-Trainer verlängern. Aber nicht um jeden Preis.
Rummenigge spricht über möglichen Pep-Abschied!
Guardiola ist seit 2013 in München. Sein Dreijahresvertrag läuft im Sommer aus. Geht es nach Mannschaft, Vereinsführung und den meisten Fans ist dann aber noch nicht Schluss.
Vergrößern Der Trainer und sein Kapitän: Geht's nach Lahm (r.) bleibt Guardiola Bayern-Trainer
Der Trainer und sein Kapitän: Geht's nach Lahm (r.) bleibt Guardiola Bayern-Trainer
Foto: Witters
Kapitän Philipp Lahm: „Es ist kein Geheimnis, dass die Mannschaft sehr gut mit ihm zusammenarbeitet und ihm folgt. Ich kann nur sagen, was die Mannschaft gerne möchte. Und das ist, dass der Trainer hier bleibt. Alles andere liegt nicht in unserer Hand.“
Sondern in denen von Guardiola und den Klub-Bossen. Vorstands-Chef Karl-Heinz Rummenigge (60) hat immer darauf gepocht, dass es noch in diesem Jahr Klarheit über Guardiolas Zukunft gibt.
Davon rückt der Bayern-Boss nicht ab: „Wir haben immer gesagt: Im Jahr 2015 gibt es eine Entscheidung. Ich weiß, dass das spät ist, so kurz vor Weihnachten. Nach dem Hannover-Spiel (19.12., d. Red.) wird aber das Gespräch stattfinden, und dann werden wir das Ergebnis mitteilen.“

Bayern-News

8
Bayern Münchens 2015-Ziele: Abgehakt! Bis auf Darmstadt...

FC Bayern München 2015-Ziele? Abgehakt! Bis auf Darmstadt...

Die Bayern haben ihre Ziele für 2015 fast alle schon erreicht. Nur noch eine wichtige Hürde steht aus: das Pokal-Achtelfinale gegen Darmstadt.
12
Pep Guardiolas Appell für den Frieden

Bayern-Trainer Guardiola Appell für den Frieden

Bayern-Trainer Pep Guardiola fordert wegen der unsicheren Lage im Nahen Osten die Großmächte USA und Russland zu Gesprächen auf.
Noch vor Weihnachten ist also klar, ob Pep bei den Bayern verlängert oder der Klub sich einen neuen Trainer suchen muss.
Das wäre für Rummenigge kein Weltuntergang. Der Bayern-Boss spricht über einen möglichen Abschied Guardiolas: „1977 ging Franz Beckenbauer zu New York. Da schrieben die Zeitungen: Jetzt geht beim FC Bayern die Welt unter. Dann war drei Monate Irritation, dann ging es weiter. Es geht immer weiter. Es gibt keinen Menschen auf der Welt, der irgendwann nicht zu ersetzen sein muss.“
Und weiter: „Das ist der normale Lauf der Dinge. Spieler kommen, Spieler gehen. Dasselbe gilt auch für Trainer. Trainer kommen, Trainer gehen irgendwann auch. Ich bin entspannt. Wenn Guardiola irgendwann mal geht, kommt sicher wieder ein exzellenter Trainer. Wir müssen erst abwarten, was passiert.“
Vergrößern Rummenigge will mit Guardiola (r.) verlängern
Rummenigge will mit Guardiola (r.) verlängern
Foto: Getty Images
Trainer kommen, Trainer gehen – Rummenigge ist bei der Pep-Frage völlig entspannt. Klar ist: Die Bayern lassen sich von Pep nicht unter Druck setzen. Den Termin über die Vertrags-Gespräche verkündete Rummenigge und nicht Guardiola.
Rummenigge: „Der ganze Klub geht mit der Diskussion, die uns seit Sommer begleitet, ganz entspannt und seriös um. Ich sehe keine Problematik.“
1px
  empfohlen von

Aviso de Rummenigge a Pep: “Nadie es insustituible”

Aviso de Rummenigge a Pep: “Nadie es insustituible”

  • El director-gerente del Bayern dijo que “no hay problema, si se va Guardiola llegará otro técnico excepcional”

Vista Rápida0:51
Pep Guardiola, el martes, durante el Bayern-Olympiacos (4-0) EFE/Peter Kneffel
Pep Guardiola, el martes, durante el Bayern-Olympiacos (4-0) EFE/Peter Kneffel (Peter Kneffel - EFE)


Karl Heinz Rummenigge, director-gerente del Bayern, lanzó este jueves un aviso a Pep Guardiola, de cuya decisión sobre su futuro está pendiente el club bávaro. “Nadie es insustituible”, afirmó Rummenigge en relación con el tema del entrenador. Pero ya no habrá que esperar mucho, como se sabe, para saber lo que pasa con el banquillo del Bayern: después del partido del coloso alemán contra el Hannover, el 19 de diciembre, en la última jornada antes del parón invernal, se hará público si Pep Guardiola se queda o se va.
Rummenigge precisó que tras el encuentro contra el Hannover tendrá lugar una reunión y se anunciará la decisión. Y el exdelantero y hoy dirigente del Bayern fue muy claro y se refirió al muy doloroso adiós de Franz Beckenbauer al Bayern, en 1977, para unirse al Cosmos de Pelé: “En 1977 Franz se fue a jugar a Nueva York. Los diarios escribieron que era el fin del mundo para el Bayern. El enfado duró tres meses, luego se pasó página. Siempre se va hacia adelante. Nadie en el mundo es insustituible”, como recogió la Gazzetta dello Sport.
Rummenigge continuó: “Es normal en el ciclo de la vida. Los jugadores vienen y van, lo mismo pasa con los entrenadores. Estoy relajado, si Guardiola se fuese llegaría otro entrenador excepcional. Hay que esperar y ver qué pasa. No hay problema”.
Varias opciones
Las apuestas siguen abiertas: desde su continuidad en el Bayern (dados los buenos resultados en Bundesliga y Champions y pese a sus altibajos en las relaciones con algunos jugadores, como Götze y Müller) a que, tras acabar el próximo junio de 2016 su contrato, se tome un año sabático o que se haga realidad el preacuerdo con el Manchester City del que meses atrás se habló. O que Guardiola opte por otro de los clubs que se interesan por él.

dilluns, 23 de novembre del 2015

Barça i Bayern competeixen per l’hegemonia a Europa

Barça i Bayern competeixen per l’hegemonia a Europa

Després de la golejada al Madrid, els blaugranes volen segellar el primer lloc del grup de Champions contra el Roma i confirmar el seu gran estat de forma

Amb data de 24 de novembre, lluny encara de la cita a Milà del mes de maig que coronarà el millor equip d’Europa, totes les mirades se situen ara sobre dues ciutats, Barcelona i Munic. Després de l’exhibició al Santiago Bernabéu d’aquest dissabte passat, el Barça ha confirmat la seva posició preeminent a l’hora d’assumir la condició de favorit de cara al final de curs. Només el Bayern Munic de Pep Guardiola competeix amb els blaugranes com a gran candidat a aquest ceptre europeu, i és que, després del primer quadrimestre, catalans i bavaresos són els dos grans favorits per conquerir la Lliga de Campions.
Tot i això, conscients que governar ara les competicions no garanteix bona nota en els exàmens finals, ahir el vestidor blaugrana va llançar un missatge de màxima prudència. L’elogi debilita, va recordar Dani Alves, que va assegurar que els pot quedar cara “de tontos” a final de curs si ara guanyen els clàssics però al maig s’escapen els títols. En la mateixa línia va manifestar-se Luis Enrique, intentant que el grup toqui de peus a terra en tot moment. “Les perspectives són molt positives”, va reconèixer el tècnic asturià en la prèvia del partit contra el Roma d’aquesta nit (20.45 hores / TV3), tot i assegurar que “després” arriba “la realitat” i pot posar tothom al seu lloc.
Rivals debilitats
El Barça gira full al 0-4 del Bernabéu, malgrat que tothom el situa com el gran aspirant per ser a Milà i intentar repetir el triomf de la temporada passada a Berlín. Una sensació -voluble si es repassa l’hemeroteca- que es genera per l’estat de forma actual dels catalans i els problemes que mostren els grans clubs europeus, començant per la Premier. Aquesta primera part del curs ha evidenciat molts dubtes dels equips anglesos, que estan per sota del modest Leicester de Claudio Ranieri a la classificació. Ni City ni United ni Arsenal donen senyals de solidesa, i el Chelsea de José Mourinho travessa una crisi que l’ha situat amb la meitat de punts que el líder: 14 dels blues, 28 del Leicester.
Tampoc el milionari PSG atemoreix, i els francesos, en el seu grup de la Champions, estan per sota del Madrid a qui va golejar amb facilitat el Barça dissabte. El Juventus, últim finalista de la Lliga de Campions, també dóna senyals d’esgotament, i ni Benfica, ni Porto, ni Zenit, líders dels seus respectius grups, sembla que tinguin entitat per competir amb catalans i bavaresos.
Malgrat això, i tot i l’optimisme que hi ha de portes enfora al Camp Nou, el vestidor es blinda de tots aquests missatges externs. Han sabut competir sense Leo Messi durant dos mesos; han donat un cop d’autoritat a la Lliga i han sumit el màxim rival en una crisi que ha fet trontollar el mateix Florentino Pérez. Jugadors com Luis Suárez i Neymar han fet un pas endavant, i al gener se sumaran al grup Arda Turan i Aleix Vidal. Mostres de solidesa tot i les dificultats d’un inici de campionat marcat per les lesions, que a Sant Joan Despí s’agafen amb cautela. En el futbol tot és molt canviant, i al búnquer de la Ciutat Esportiva es recorda el que es vivia a Barcelona al gener d’aquest any, quan semblava que el club esclatava i feia saltar pels aires Luis Enrique. Només uns mesos després dels episodis de Sant Sebastià van caure Copa, Lliga i Champions, i Josep Maria Bartomeu va guanyar les eleccions amb una majoria aclaparadora.
Per confirmar el seu bon estat de forma i evidenciar que la filosofia del partit a partit és una realitat i no un tòpic, el conjunt català intentarà superar avui un Roma que es juga seguir viu a Europa, i que competeix amb el Bayer Leverkusen per un lloc als vuitens. Els italians visitaran un Camp Nou que podria viure el retorn a la titularitat de Messi després de la seva lesió i la suplència a Madrid. “El vaig veure molt bé, és una alegria tornar a veure el millor al camp, ara només falta carregar de minuts les cames”, va explicar Luis Enrique sobre el futbolista de Rosario. Qui no hi serà aquesta nit és Javier Mascherano, baixa per la contusió que es va fer dissabte. En canvi, l’enfrontament contra el Roma -on l’estelada tornarà a estar sota la lupa de la UEFA- podria comportar el retorn de Marc Bartra, absent a la convocatòria del clàssic per decisió tècnica.
Munic també atemoreix
A Munic, tal com va fer ahir Luis Enrique, tracten amb circumspecció el seu potencial. “No estem preparats per guanyar la Champions. Ens falta controlar detalls. No podem destensar-nos”, va advertir Pep Guardiola poc després que el seu equip li clavés un 5-1 a l’Arsenal, en el que va ser el cinquè partit de la temporada en què els bavaresos van marcar cinc gols.
Sí, Guardiola està en el seu millor moment des que entrena el Bayern. S’està fent seva una plantilla que ha arrencat el curs de manera espectacular. A la Bundesliga, el campió alemany bat rècords: suma 37 punts de 39 possibles, amb dotze victòries i un empat, i quaranta gols a favor i només cinc en contra. El seu màxim rival, el Borussia Dortmund, el segueix a vuit punts. Imparable a Alemanya, el Bayern també va a velocitat de creuer per Europa. L’equip de Guardiola busca avui davant l’Olympiacos una victòria que segellaria la seva classificació per a vuitens de final com a primer de grup. “Per a nosaltres és una final, és el partit més important d’aquesta fase de la temporada”, va advertir ahir el tècnic català, mentre recordava que el rival grec compta els seus deu partits de Lliga per victòries i que, de fet, només ha perdut un sol matx aquesta temporada, precisament contra el Bayern (0-3).
Competència màxima
Mantenir pressionats els seus jugadors és una de les fixacions de Guardiola. L’entrenador de Santpedor alimenta la competitivitat de la plantilla conscient que a Munic tampoc ningú afluixa amb ell: l’entorn del Bayern li demana el triplet com si aquest fos el veritable barem per avaluar el seu èxit o fracàs en la seva etapa a Baviera. “La confiança en el grup és gran. No volem deixar-nos anar, volem millorar. Tots els jugadors estan en una situació de competència. Ningú vol demostrar cansament o falta de ganes. Estem en una gran situació i fins i tot hem guanyat partits des de la banqueta”, va interioritzar el titularíssim porter Manuel Neuer.
“Al Bayern tothom es mereix jugar i, tant per a l’harmonia, com per a les cames i el cap dels jugadors, és bo que tothom ho faci. Han de lluitar en aquesta competència”, va tornar a esperonar ahir Guardiola, que en els últims 97 partits ha introduït algun canvi en l’onze. De fet, des que és al Bayern el tècnic català només ha repetit un cop l’alineació, en un ja llunyà gener del 2014.
Esclar que sovint Guardiola ha hagut de fer canvis forçat per les lesions. Aquesta temporada, tot i tenir de baixa jugadors importants com Thiago, Götze, Bernat i Ribéry -i Alaba, que és dubte per avui-, la plantilla es manté prou sencera. Ningú dubta que si, a diferència de la temporada passada, les lesions el respecten, el Bayern dirà la seva a la Champions League. Els nous fitxatges Coman i, sobretot, Douglas Costa aporten, a més, un enyorat desequilibri en l’un contra un. Guardiola està jugant per fi com vol. Els seus futbolistes han assimilat el joc de posició: l’equip es defensa millor i és capaç d’atacar per dins i per fora. No per res rematadors com Lewandowski i Müller han marcat 19 i 18 gols aquesta temporada. El Bayern ara és una piconadora. Caldrà veure’l a la primavera, quan Guardiola i Luis Enrique intentaran que els seus equips mantinguin les sensacions d’avui. Al novembre no es guanyen títols, només es poden perdre.