dimecres, 29 d’abril del 2015

El Bayern rellisca i es queda sense Copa

FUTBOL. EL RIVAL EUROPEU DEL BARÇA

El Bayern rellisca i es queda sense Copa

L'equip de Guardiola no marca ni un penal en la tanda al Dortmund i diu adéu al triplet

EL PERIODICO
MARCOS LÓPEZ
Dimecres, 29 d'abril del 2015
Tenia la final de Copa a la mà i, de sobte, el Bayern de Guardiola es va veure en una tanda de penals que el va fer anar per terra. Superat pel Dortmund en uns desastrosos 20 minuts finals de la segona part, incapaç el campió alemany de reaccionar en la pròrroga malgrat jugar contra 10 en el tram final per l'expulsió de Kampl, i derrotat en la dramàtica tanda de penals. Derrotat el Bayern pel mateix Bayern. Ni més ni menys. Allà, a més de les llàgrimes de Robben al veure's obligat a abandonar la gespa de l'Allianz Arena, trencat una altra vegada quan només havia passat 18 minuts a la gespa, va quedar destrossat el Bayern de Guardiola.
Fos per l'esforç físic d'un equip que va amb el pilot vermell del dipòsit d'energia encès, de tants problemes físics. Van arribar els penals i l'Allianz, ple fins al capdamunt, va pensar que el Bayern, que havia guanyat les 12 últimes pròrrogues, també guanyaria aquesta. Però el somni del triplet per a Guardiola -campió de Lliga ja, semifinalista de la Champions contra el Barça i des d'ahir a la nit semifinalista perdedor de la Copa- es va trencar d'una forma tràgica. Tràgica per a un equip és que Lahm, el capità, rellisqui just abans de llançar el primer penal i la pilota vagi a parar als núvols.
DE RELLISCADA EN RELLISCADA / Més tràgic va resultar encara que Xabi Alonso, un altre dels especialistes en penals, també patinés. I, com a cruel detall del destí, de la mateixa manera que Lahm. Així mateix. Semblava que allà a baix, sota el punt de penal, hi havia un forat negre per on es colaven els dos primers jugadors del Bayern. Gundogan i Kehl, en canvi, els dos primers llançadors del Dortmund semblaven disparar des d'un altre lloc. Un parell de golassos inapel·lables per ficar la por al poble bavarès. De relliscada en relliscada anava el Bayern fins a la tragèdia final. Goëtze va llançar el tercer, repel·lit felinament per Langerak, abans que el guionista, pervers per a Guardiola, dibuixés l'últim capítol d'una duríssima nit.
NEUER, AL TRAVESSER / Va ser Neuer qui va mantenir el Bayern amb un fil d'esperança a l'aturar el xut de Hummels, el central que tot Europa volia, que ahir a la nit a Munic es va veure lent i sense forma. Fins i tot pesat, tan desubicat que costa creure que els grans del continent es barallessin un dia per ell. Com per Reus, un altre jugador que s'ha anat apagant. Però el Dortmund tenia encara un últim aliat per sortir triomfador de l'Allianz. Neuer va disparar, ¡sí Neuer!, el quart penal. Va tirar amb energia i la pilota es va estavellar amb violència al travesser. El Dortmund aconseguia així una última oportunitat per acomiadar-se de Klopp amb un títol -Arminia i Wolfsburg lluitaran avui per un altre lloc a la final- i el Bayern, en canvi, va acabar irritat, desencaixat com Guardiola, ple d'ira per dos penals que no li van xiular en el partit.
I, sobretot, perquè en va tirar quatre a la tanda (Thiago i Müller havien sigut substituïts a la segona part, mentre Robben plorava la nova desgràcia) i no en va marcar cap. Quatre llançaments, zero gols. Dos van patinar, com si l'Allianz fos un estadi d'arenes movedisses, i l'equip es va acomiadar del somni del triplet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada