dimecres, 19 d’octubre del 2016

Barça-City, el gran duel

Barça-City, el gran duel

"No hi ha millor partit per veure", diu Luis Enrique, que reconeix "moltes similituds" entre el seu equip i el de Guardiola


Barça-City, el gran duel
JORDI COTRINA

    Dimarts, 18 d'octubre del 2016 - 22:41 CEST
    EL PERIODICO                                           
    La tesi que el Barça es posa davant el mirall quan li toca jugar contra un equip entrenat per Pep Guardiola es repeteix. Va succeir quan el bombo va aparellar el Barça amb el Bayern i succeeix ara, quan l’atzar de Nyon va fer rodar la bola del Manchester City cap al mateix grup en què estava la blaugrana.
    Els dos favorits indiscutibles es mesuren avui amb alguna cosa més que el liderat en joc, encara que reforçar el primer lloc és el gran objectiu barcelonista. Sense el morbo de la primera visita de Guardiola, quan estava en joc l’accés a la final de Berlín del 2015, el duel entre el Barça i el City queda personificat en el pols entre Luis Enrique i Guardiola i les seves respectives capacitats estratègiques per dirigir els seus dos superequips.

    PARTIT DE JUGADORS

    Per més que l’avui tècnic blaugrana subratllés que «no és un partit d’entrenadors, sinó de jugadors». Per més que es tracti de dues personalitats molt diferents. Luis Enrique i Guardiola reconeixen clares similituds entre el Barça i el City. «La idea de futbol, l’essència del joc, és la mateixa», sosté el tècnic asturià, relacionant el seu actual Barça amb el que va crear el Pep entre el 2008 i el 2012. La semblança s’estén a la que tenen els rivals d’avui. «Per a un aficionat, no hi ha un millor partit per veure», va dir Luis Enrique, que considera «un estímul enorme» tornar a batre el seu amic. Com fa un any i mig.
    Després d’advertir que no ha vist mai entrenar Guardiola, excompany seu al vestidor blaugrana i de la mateixa promoció del curs d’entrenadors, sí que observa en el quadro anglès «la mà del Pep». «Té una incidència bestial en els seus equips, es veu des de la pretemporada», va destacar de qui considera un dels millors tècnics de la història del futbol. El temps confirmarà, segons el seu parer, que el quadro celeste serà un adversari molt més temible amb el temps.

    ESSÈNCIA I GAUDI

    Aquesta essència comuna es basa en «la possessió de la pilota» –«i a fer disfrutar els nostres aficionats, que a vegades s’oblida», va apuntar–, que en aquest duel, segons Luis Enrique, serà determinant, tot i que no decisiva, en el desenllaç del marcador. «Si la tenim, debilitarem el City, i si la tenen ells, serà al revés», va analitzar el tècnic barcelonista. Si la perd, l’obsessió del Barça serà recuperar-la com més aviat millor i lluny de la porteria pròpia. «Per pressionar bé el City haurem de ser molt divertits i alegres, i jugar amb molta imaginació», ha dit.
    Malgrat totes les similituds, hi ha diferències. I aquestes s’han de buscar en les característiques dels futbolistes. Piqué, Busquets, Iniesta i Messi són els nexes d’unió de les dues generacions, més Sergi Roberto i Rafinha en menor mesura. Luis Enrique reconeix en l’anterior Barça una intenció «més associativa» que la seva; ell, en canvi, ha mirat de potenciar altres virtuts de l’equip, al·ludint, sense citar-los, als tres components del trident.

    UN HALO DE GERMANDAT

    Luis Enrique no va voler fer distincions ni insinuar rivalitats a través de la comparació entre el seu Barça i el de Guardiola. Defuig les comparacions. El tècnic barcelonista va revestir el partit d’un halo de fraternitat. Els punts tenen un valor més simbòlic que real. Ho facilita el fet que quedarà un segon episodi l’1 de novembre a l’Etihad i dos partits més de la lligueta.

    L’inevitable paral·lelisme entre els dos equips, entre el present i el passat, va planar sobre Sant Joan Despí i planarà sobre el Camp Nou. La identitat de l’entrenador del City, el seu impetuós inici (el millor de la història citizen) atenua un pronòstic clarament blaugrana. El marcador assenyala un 4-0 en els enfrontaments precedents. Números bastant indicatius perquè aquests quatre partits s’han jugat en les dues temporades anteriors.

    L’AFICIONAT INTEL·LIGENT

    «M’agraden els dos Barces, portem la mateixa samarreta i l’aficionat, que és intel·ligent, sap disfrutar de l’un i de l’altre», va insistir Luis Enrique sense cap desig de tallar el cordó umbilical temporal, ideològic, que uneix el primer, el del Pep (14 títols en quatre temporades) i el segon, el seu, que n’acumula 9 en dues temporades i mitja.
    El trident podrà jugar, de sortida, per quarta vegada aquesta temporada. També Sergi Roberto i Alba, recuperats tots dos, als laterals. Això implica que recuperarà la defensa de quatre, que va reduir a tres davant el Deportivo. Avui ve el City.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada