dilluns, 31 d’octubre del 2016

Guardiola: "Per a nosaltres és una final; per al Barça, no"

Guardiola: "Per a nosaltres és una final; per al Barça, no"

"Segueixo pensant que l'única manera de guanyar-los és atacant. Només vull que els meus equips juguin com m'agrada a mi", diu el tècnic del City



Guardiola: "Per a nosaltres és una final; per al Barça, no"
REUTERS / JASON CAIRNDUFF

Dilluns, 31 d'octubre del 2016 - 15:49 CET
EL PERIODICO                                           
No és un partit qualsevol per a Pep Guardiola i així ho va sentir quan es va asseure a la sala de premsa. Somrient, tranquil, però segur que amb aquell pessigolleig a l'estómac que l'acompanya a les grans cites des dels seus temps de jugador. El Barça ja torna a ser aquí quan encara persisteixen els records del 4-0 al Camp Nou. Del 'hat trick' de Messi. I d'un partit en què el van condemnar els errors que aquest dimarts espera no repetir.
“Per a nosaltres és una final, per a ells no”, ha confessat el tècnic, que per sobre de tot té un desig. I no és l'ànim de revenja. “Veure els tres punts a la classificació”, ha comentat, conscient del molt que s'hi juguen. Penalitzats per l'empat a Glasgow, la classificació està en l'aire, a diferència del Barça, a qui un empat li donaria el pas a quarts.


"Vull que siguem valientes. Hem de protegir-nos i definir millor" (Guardiola)
No ha donat pistes del pla que té al cap, però és fàcil imaginar-se que no canviarà gaire del que va presentar a l'anada. “Vull que siguem valents. Segueixo pensant que l'única manera de guanyar el Barça és atacant. És el que m'agrada fer i com m'agrada que juguin els meus equips, aquesta és la meva força”, ha proclamat en un missatge que no ha deixat mai de repetir. Així que el City mantindrà la pressió a dalt, però cuidant la seva esquena. “Hem de protegir-nos i definir millor”, ha dit.
"Mai pienso que no puc guanyar un partit, però hem de fer un perfecte per guanyar" (Guardiola)
És una de les lliçons que li va deixar el 4-0, un resultat del qual “hem d'aprendre”. I això és el que l'ocupa. Gairebé des del mateix moment que va acabar el partit, convençut que la seva pitjor condemna van ser els propis errors. “Mai penso que no puc guanyar un partit, però hem de fer un perfecte per guanyar”, ha assenyalat, amb especial atenció a les pèrdues de pilota perquè aquí Messi, Suarez i Neymar “són imparables”.

Mostra la imatge al Twitter
Mostra la imatge al Twitter
Safe trip home, City fans! Thanks for the amazing support today as always! 👏🏻
Amb la baixa obligada de Bravo, sancionat per l'expulsió al Camp Nou, Caballero ocuparà el seu lloc. “Willy m'ha ajudat molt des de l'inici. Va ser molt important en els primers passos que vam fer. Li tinc molta estima personal i com a porter. Si l'encerta estarem contents i si falla hi serem per donar-li la mà”. El 0-4 del City al camp del West Bronwich, amb dos gols del Kun Agüero i dos de Gundogan, és el camí que marca Guardiola als seus jugadors per derrotar el Barcelona. S'estan jugant la vida a Europa.

L'altre equip de Guardiola

L'altre equip de Guardiola

Actualitat blaugrana

L'altre equip de Guardiola

DAVID TORRAS / MANCHESTER0
Els homes de confiança del tècnic en el nucli del Bayern

El tècnic, que va acceptar l'oferta del City per la seva relació amb Txiki i Soriano, ha ampliat el nucli del Bayern fins a formar un grup de total confiança


Diumenge, 30 d'octubre del 2016 - 21:13 CET
 EL PERIODICO                                          
Per més hores que es tanqui al seu despatx, mirant vídeos i donant voltes a tot, esperant trobar el clic que l’ajudi a desentranyar el sudoku en què sovint converteix els partits, Pep Guardiola necessita sentir-se sempre acompanyat. Per més individualista que sembli la seva feina, res és més important per a ell que el seu altre equip, el de les persones de confiança que l’envolten i a les quals recorre molt més del que es podria pensar. Després, ell decideix. Però abans, durant i després, escolta els seus. Tots saben què n’espera el Pep de cada un. I si hi són, allà al seu costat, és perquè no li han fallat.
Ningú ha tingut més pes en l’elecció de Guardiola que Txiki Begiristain, l’amic a qui va tenir esperant tres anys després del cop que va suposar la seva marxa al Bayern. I amb ell, Ferran Soriano, convençut que el gran projecte de futur del City passava obligadament per l’arribada del Pep. Però no ha vingut sol. En aquest altre equip del Pep hi ha persones que formen part de la seva vida més enllà de la feina.


ELS AJUDANTS

Torrent-Arteta-Borrell, el trident tècnic

segon al Bayern, es manté com la seva mà dreta a la banqueta. És molt més que un ajudant a qui consulta constantment i a qui dóna llibertat a l’hora de preparar i gestionar les jugades d’estratègia. La seva relació va començar al Barça B quan era un dels responsables de preparar els informes dels rivals.
Al seu costat hi ha una cara nova, algú que durant un temps va passar per ser un dels seus possibles substituts al Barça: Mikel Arteta. Un dels molts 4 als quals es va penjar l’etiqueta del nou Guardiola i que es va quedar a les portes del Camp Nou (va viure a la Masia amb Valdés i Iniesta), en el seu cas per l’aparició de Xavi.

El Pep ha reclutat Arteta, un expert en el futbol anglès, que va passar per la Masia i que el va tenir de model com a '4' però que es va quedar a les portes del Camp Nou

Curiosament, el destí l’ha unit a qui un dia va ser el seu model. El Pep va valorar la seva experiència en el futbol anglès (Everton i Arsenal, del qual va ser capità) i així que va penjar les botes (al final de la temporada passada) va canviar Londres per Manchester. No s’ho va rumiar gens. És qui està més a prop del vestidor, en un doble paper d’entrenador i jugador sense dorsal que participa en els entrenaments com un més.
La tercera peça de l’equip tècnic és Rodolfo Borrell, que després de 13 anys treballant al planter del Barça va fitxar primer pel Livepool i després pel City de la mà de Txiki. Responsable fins ara de l’espectacular acadèmia que ha construït el club anglès, Guardiola l’ha incorporat al primer equip. Són les tres veus que el Pep escolta en la preparació dels partits i amb els quals comparteix les seves idees.
L'AMIC INSEPARABLE

Estiarte o tot el que el jugador necessita

Des que un amic comú, Joan Patsy, que també treballa al City com a responsable de tot el mercat sud-americà, va tenir la idea d’unir-los al Barça, malgrat que llavors no tenien una estreta relació, no s’han separat. El seu paper ha anat creixent en comparació amb la seva etapa blaugrana, més centrat en Guardiola i les relacions amb els mitjans.


Estiarte és el director d'un departament de vuit persones que estan pendents de totes les necessitats de l'equip i dels jugadors

Al Bayern ja va ampliar la seva influència als jugadors i al City és el director del departament (hi treballen 8 persones) que s’encarrega de tot el que afecta el primer equip. Des de les coses més personals dels futbolistes i que impliquen, per exemple, viatjar al seu país des del moment en què fitxen per conèixer-ne les necessitats (habitatge, escoles…). I el mateix en el dia a dia on un dels seus ajudants, David Quintana, que va arribar al club amb Silva, està pendent a totes hores dels futbolistes.
LA PREPARACIÓ

Buenaventura, una peça intocable

Si hi ha un aspecte fonamental per a Guardiola a més de tota la part tècnica i tàctica és el físic. I en aquest punt no hi ha discussió. Lorenzo Buenaventura és intocable. El Pep hi té una fe cega i li deixa plena llibertat per fer la seva feina. Al Bayern, els jugadors van acabar entregats als seus mètodes, tant en la preparació com en la recuperació.
Un altre dels que el va acompanyar a Munic i ara a Manchester és Carles Planchart. Va arribar al Barça amb Torrent, i manté el perfil d’analista. Dissecciona els partits al detall i selecciona la informació tant del City com dels rivals.
LA SALUT

El control de Cugat i la dieta de Tremoleda

Els dos últims fitxatges de Guardiola tenen a veure amb la salut de l’equip. Sílvia Tremoleda s’ha instal·lat a Manchester fa tres setmanes i ja exerceix un ferm control sobre una de les obsessions del Pep: l’alimentació. Nutricionista reconeguda, amb àmplia experiència en tot tipus d’esports (és triatleta i té diversos ironman en el seu historial), regula la dieta dels jugadors, obligats a esmorzar i a dinar normalment a la ciutat esportiva (hi ha un menjador espectacular que disposa d’un servei de cuina permanent), una rutina que Guardiola ja va instaurar a Sant Joan Despí. Casada amb Xavier Sala Martín, que ara alternarà el seu temps entre Nova York i Manchester, els jugadors es mostren encantats amb la seva feina.

L'exjugador de l'Espanyol, Eduard Mauri, és el nou metge, i Sílvia Tremoleda controla la nutrició de l'equip, que esmorza i dina a la ciutat esportiva

En un equip de marcat aire blaugrana, el doctor és un infiltrat blanc-i-blau. Eduard Mauri, exjugador de l’Espanyol i membre d’una reconeguda saga periquita, tampoc ha dubtat a l’hora d’atendre la trucada de Guardiola. El seu nexe d’unió és Ramon Cugat, el referent mèdic de tota la vida del Pep. Mauri és l’encarregat de supervisar el dia a dia, però des de la distància Cugat exerceix de guru permanent. Totes les lesions serioses passen per les seves mans i són ja uns quants jugadors els que han viatjat a Barcelona per operar-se o posar-se a les seves mans, els dos últims Kompany i De Bruyne.



EL PLANTER

Fran, una aposta de Txiki per a l'acadèmia


Van estar a punt de coincidir en el dream team si hagués acceptat l’oferta que li va fer Cruyff en la seva època al Depor i, al final, han acabat junts a Manchester. Fran González ha deixat Barcelona, on es va traslladar per acompanyar el seu fill Nico (juga al Barça cadet i és un dels grans talents que hi ha actualment), reclutat per Txiki.
El seu treball se centra en el planter i no en el primer equip, però manté molt bona relació amb el Pep i sempre que pot intenta veure’l en directe treballant. Assegura que no ha sentit mai parlar de futbol com ho fa Guardiola. Pateix la distància amb la seva família i ara mateix és una incògnita saber per on passarà el futur del seu fill, que ja ha rebutjat unes quantes propostes, entre elles del Madrid.

dissabte, 29 d’octubre del 2016

Guardiola insinúa que Agüero será titular ante el Barça

Guardiola insinúa que Agüero será titular ante el Barça
  • Guardiola insinúa que Agüero será titular ante el Barça
  • Hace dos semanas fue suplente en el Camp Nou y el Manchester City perdió 4-0: este sábado ha marcado dos goles al WBA

Guardiola y Agüero, tras el 0-4 al WBA
Guardiola y Agüero, tras el 0-4 al WBA (Rui Vieira - AP)



“Necesitamos a Agüero. Sabemos lo importante que es para nosotros. Es parte de la historia del club, lo será siempre y quiero ayudarle para que escriba las páginas más brillantes de su carrera. Le voy a ayudar a ser mucho mejor”. Las alabanzas de Pep Guardiola a Sergio ‘Kun’ Agüero contrastan con la controvertida decisión que tomó de dejar al argentino en el banquillo en el Camp Nou el día del 4-0 del Barça. Este martes el equipo azulgrana visita el Etihad Stadium en la cuarta jornada de la fase de grupos de la Champions League y la pregunta no podía ser otra. “¿Si Agüero jugara esta vez ante el Barça? Creo que sí”, contestó con una sonrisa. Y volvió a elogiar al compatriota de Messi: “Es uno de los mejores delanteros que he visto, sin duda. Solo hace falta ver la cantidad de goles que ha marcado en una competición tan difícil como la Premier League. Estoy muy feliz por él porqué es una de las mejores personas que he conocido”.
Pep Guardiola valoró haber vuelto a ganar tras seis partidos sin saborear victorias: “Buscábamos ganar de nuevo y como equipo hemos estado mejor que en los últimos encuentros. A partir de ahí, la calidad de los jugadores marca la diferencia. Estoy contento porqué seguimos arriba y esto nos dará confianza”.

dimarts, 25 d’octubre del 2016

Guardiola: “Aún tenemos que minimizar los errores que cometemos”

Guardiola: “Aún tenemos que minimizar los errores que cometemos”

  • El técnico del City reconoció que el equipo debe mejorar ante el United y sostuvo que Bravo será suplente en Old Trafford

MundoDeportivo
En un tono mucho más apagado y con respuestas escuetas compareció Pep Guardiola en la previa del partido frente al Manchester United de la EFL. Los cinco partidos consecutivos que su City lleva sin ganar han afectado en líneas generales al estado de ánimo, y eso se nota. Old Trafford aguarda el encuentro de dos equipos heridos, necesitados de una victoria que refuerce la moral de cara al futuro: “Evidentemente nos lo tomaremos en serio”, asintió el técnico catalán.
No obstante, también afirmó que aplicará rotaciones: “Se lo merecen, jugamos ante el Barça y el Southampton con muchos futbolistas repetidos y algunos están cansados”, aunque apuntó que “todavía no he decidido el once titular, lo haré después del entrenamiento de esta tarde”. En este sentido fue cuestionado sobre la posibilidad de que Aleix Garcia y Pablo Maffeo tengan su oportunidad, pese a que de forma implícita dio a entender que los reservará: “Son jóvenes y estoy orgulloso cuando han jugado, pero les tenemos que cuidar. No acumulamos buenos resultados y en esta situación hay que protegerlos”. Fue, en cambio, rotundo en el debate de la portería: “Ante el Swansea en primera ronda jugó Caballero, mañana en Old Trafford también”.
En el choque entre los dos rivales de Manchester no estarán ni De Bruyne, que “tiene un fuerte golpe en la pierna, ni Zabaleta”, aunque tiene opciones Vincent Kompany, que reapareció de titular ante el Southampton.
Guardiola mostró respeto por el Manchester United, que viene de sufrir una derrota sin paliativos ante el Chelsea en la Premier League: “Siempre esperas lo mejor de ellos, tienen calidad, experiencia y un gran entrenador. No importa cómo llegas o cómo jugamos ante ellos en la liga, siempre es un reto difícil a la par que bonito”. Un partido en el que el técnico del City confía mejorar y pulir los fallos que tanto han condenado al equipo desde hace semanas: “Aún tenemos que minimizar los errores que cometemos”.
No enseñó las cartas tampoco del sistema táctico que presentará ante el United, aunque explicó las ventajas y los inconvenientes cuando juega con tres centrales, como hizo ante el Everton y el Southampton: “Lo hacemos porque queremos crear superioridad en el centro del campo, pero es cierto que entonces podemos conceder más contraataques. Me gustaría jugar sin dar al rival tantas oportunidades”, reconoció Pep, admitiendo que su equipo se encalló en el juego interior el pasado fin de semana.
Acabó la rueda de prensa hablando de Gabriel Jesús, futbolista brasileño que se unirá al City en el próximo mercado de invierno: “Estamos contentos de que venga, intentaremos ayudarle para que se adapte lo antes posible”. Pero es mañana lo que le preocupa. Tiene una cita trascendental y lo demostró con su actitud.

Pep y Mou, y las curas de humildad en Manchester

Pep y Mou, y las curas de humildad en Manchester

  • Hay dos 4-0, pero el presente de City y United poco tiene que ver

Guardiola y Mourinho
Guardiola y Mourinho (José Antonio García Sirvent)



MundoDeportivo
Morbosa coincidencia. Guardiola y Mourinho, con sus equipos de Manchester, volvían la semana pasada a los estadios donde más han triunfado como entrenadores para jugar contra los equipos de sus vidas. A pesar de haber gastado, tanto el City como el United, más de 200 millones en fichajes, ambos salieron trasquilados. 4-0 al City en la Champions, 4-0 al United en la Premier.
El caprichoso fútbol dispuso que los jugadores del Barça y del Chelsea, con su efectividad y aprovechando los regalos de los rivales, infligieran una cura de humildad a dos de los técnicos con la etiqueta de ser de los mejores del mundo, a pesar de entender el fútbol de una forma tan opuesta que, lo que propone uno y el otro, casi no parece el mismo deporte. Eso sí, el presente del City y el United poco tiene que ver. Mientras Pep, en dos meses, ha dado personalidad a un equipo que jamás quiso tanto el balón, Mourinho no ha dado con la tecla para mejorar un equipo que, a parte de nombres, no tiene nada. El City luchará por los títulos. El United lo verá por la tele.

dimecres, 19 d’octubre del 2016

Barça-City, el gran duel

Barça-City, el gran duel

"No hi ha millor partit per veure", diu Luis Enrique, que reconeix "moltes similituds" entre el seu equip i el de Guardiola


Barça-City, el gran duel
JORDI COTRINA

    Dimarts, 18 d'octubre del 2016 - 22:41 CEST
    EL PERIODICO                                           
    La tesi que el Barça es posa davant el mirall quan li toca jugar contra un equip entrenat per Pep Guardiola es repeteix. Va succeir quan el bombo va aparellar el Barça amb el Bayern i succeeix ara, quan l’atzar de Nyon va fer rodar la bola del Manchester City cap al mateix grup en què estava la blaugrana.
    Els dos favorits indiscutibles es mesuren avui amb alguna cosa més que el liderat en joc, encara que reforçar el primer lloc és el gran objectiu barcelonista. Sense el morbo de la primera visita de Guardiola, quan estava en joc l’accés a la final de Berlín del 2015, el duel entre el Barça i el City queda personificat en el pols entre Luis Enrique i Guardiola i les seves respectives capacitats estratègiques per dirigir els seus dos superequips.

    PARTIT DE JUGADORS

    Per més que l’avui tècnic blaugrana subratllés que «no és un partit d’entrenadors, sinó de jugadors». Per més que es tracti de dues personalitats molt diferents. Luis Enrique i Guardiola reconeixen clares similituds entre el Barça i el City. «La idea de futbol, l’essència del joc, és la mateixa», sosté el tècnic asturià, relacionant el seu actual Barça amb el que va crear el Pep entre el 2008 i el 2012. La semblança s’estén a la que tenen els rivals d’avui. «Per a un aficionat, no hi ha un millor partit per veure», va dir Luis Enrique, que considera «un estímul enorme» tornar a batre el seu amic. Com fa un any i mig.
    Després d’advertir que no ha vist mai entrenar Guardiola, excompany seu al vestidor blaugrana i de la mateixa promoció del curs d’entrenadors, sí que observa en el quadro anglès «la mà del Pep». «Té una incidència bestial en els seus equips, es veu des de la pretemporada», va destacar de qui considera un dels millors tècnics de la història del futbol. El temps confirmarà, segons el seu parer, que el quadro celeste serà un adversari molt més temible amb el temps.

    ESSÈNCIA I GAUDI

    Aquesta essència comuna es basa en «la possessió de la pilota» –«i a fer disfrutar els nostres aficionats, que a vegades s’oblida», va apuntar–, que en aquest duel, segons Luis Enrique, serà determinant, tot i que no decisiva, en el desenllaç del marcador. «Si la tenim, debilitarem el City, i si la tenen ells, serà al revés», va analitzar el tècnic barcelonista. Si la perd, l’obsessió del Barça serà recuperar-la com més aviat millor i lluny de la porteria pròpia. «Per pressionar bé el City haurem de ser molt divertits i alegres, i jugar amb molta imaginació», ha dit.
    Malgrat totes les similituds, hi ha diferències. I aquestes s’han de buscar en les característiques dels futbolistes. Piqué, Busquets, Iniesta i Messi són els nexes d’unió de les dues generacions, més Sergi Roberto i Rafinha en menor mesura. Luis Enrique reconeix en l’anterior Barça una intenció «més associativa» que la seva; ell, en canvi, ha mirat de potenciar altres virtuts de l’equip, al·ludint, sense citar-los, als tres components del trident.

    UN HALO DE GERMANDAT

    Luis Enrique no va voler fer distincions ni insinuar rivalitats a través de la comparació entre el seu Barça i el de Guardiola. Defuig les comparacions. El tècnic barcelonista va revestir el partit d’un halo de fraternitat. Els punts tenen un valor més simbòlic que real. Ho facilita el fet que quedarà un segon episodi l’1 de novembre a l’Etihad i dos partits més de la lligueta.

    L’inevitable paral·lelisme entre els dos equips, entre el present i el passat, va planar sobre Sant Joan Despí i planarà sobre el Camp Nou. La identitat de l’entrenador del City, el seu impetuós inici (el millor de la història citizen) atenua un pronòstic clarament blaugrana. El marcador assenyala un 4-0 en els enfrontaments precedents. Números bastant indicatius perquè aquests quatre partits s’han jugat en les dues temporades anteriors.

    L’AFICIONAT INTEL·LIGENT

    «M’agraden els dos Barces, portem la mateixa samarreta i l’aficionat, que és intel·ligent, sap disfrutar de l’un i de l’altre», va insistir Luis Enrique sense cap desig de tallar el cordó umbilical temporal, ideològic, que uneix el primer, el del Pep (14 títols en quatre temporades) i el segon, el seu, que n’acumula 9 en dues temporades i mitja.
    El trident podrà jugar, de sortida, per quarta vegada aquesta temporada. També Sergi Roberto i Alba, recuperats tots dos, als laterals. Això implica que recuperarà la defensa de quatre, que va reduir a tres davant el Deportivo. Avui ve el City.

    dilluns, 17 d’octubre del 2016

    Les consignes del Pep

    Les consignes del Pep

    Futbolistes del City expliquen a EL PERIÓDICO les instruccions de l'entrenador



    Les consignes del Pep
    REUTERS / PHIL NOBLE


    POL GUSTEMS / MANCHESTER
    Dilluns, 17 d'octubre del 2016 - 18:22 CEST
    EL PERIODICO                                           
    Pep Guardiola no té una vareta màgica. Potser ha rebut una vintena de preguntes aquests últims mesos sobre un suposat sortilegi aplicat sobre Raheem Sterling, “Rash”, com l'apoda el míster, que ha passat de ser escridassat per l'afició anglesa a oferir el millor futbol de la seva carrera. La resposta sempre ha sigut la mateixa. Un moviment cap enrere a la seva cadira de la sala de premsa, les dues mans en senyal de defensa i un clar: "No he fet res. Ha sigut ell”.
    Evidentment, Sterling no s'ha despertat sol, però tampoc per inspiració divina. Guardiola insisteix repetidament als seus jugadors en petits detalls, des de la correcció de la posició del cos, a la cama amb què han de controlar o el moviment més necessari. La retenció d'aquests conceptes, que per persistents s'acaben assumint, està millorant els futbolistes del Manchester City que aquest dimecres visiten el Camp Nou.

    EL MISSATGE A BRAVO


    La consigna més repetida a Claudio Bravo és predictible. Tant que quan l'hi preguntem esbossa un somriure: “Crec que és notori. Que tracti d'enllaçar jugades des del darrere. Sortir jugant i intentar no abusar de la pilota llarga”. Al porter xilè el van fitxar per a això, i encara que sigui una de les seves principals qualitats reconeix la dificultat: “No és fàcil. Has de complementar-te amb moltes coses, però a la vegada és una cosa que a mi m'acomoda. Miro de fer-ho tan bé com puc i tampoc arriscar massa. L'important és mantenir sempre una sensació de tranquil·litat”.


    "Pep em diu que tracti d'enllaçar jugades des d'enrere. Sortir jugant i intentar no abusar de la pilota llarga. No és fàcil, però és algo que a mi m'acomoda" (Bravo)

    Si futbolistes consagrats han d'adaptar-se, els més joves reben un màster accelerat. Sobre la gespa John Stones és qui més instruccions recull. Pablo Maffeo reconeix estar aprenent moltíssim. “A mi el Pep m'ajuda sobretot amb pilota. Per exemple, em diu que he de controlar amb l'esquerra per tenir més temps per passar amb la dreta. I quan tinc la possessió conduir per fer el 2 contra 1”, explica el lateral de Sant Joan Despí. “Després, en el posicionament al camp, quan estem atacant a l'altre costat he de tancar l'esquena del meu central. Així no ens poden ficar una pilota entre tots dos”, diu. Maffeo té la lliçó apresa.

    "AGAFA LA PILOTA I JUGA"


    La complexitat de les ordres es transforma en senzillesa quan la situació ho requereix. Per exemple, un debut a la Premier League. El centrecampista Aleix García va jugar els seus primers minuts de Lliga contra el Bournemouth en la cinquena jornada. Abans de saltar al camp, les paraules del Pep van ser concises: “Que estigui tranquil, agafi la pilota i jugui. Que toqui el màxim de pilota possible”.

    En aquesta parcel·la Guardiola no ha canviat. Fa set anys, quan va fer debutar a Marc Muniesa amb el Barcelona en un partit contra Osasuna, el missatge va ser gairebé idèntic. El recorda l'ara futbolista de l'Stoke City: “Just abans de sortir em va dir que fes el que sabia. Que agafés la pilota, que estigués tranquil, que tot aniria molt bé”.

    MUNIESA I DEULOFEU


    Al mes d'agost es van retrobar al Britannia Stadium, on el City va golejar 1-4. “Després del partit ens vam veure cinc minuts”, recorda Muniesa. “Ell va venir directe a la banqueta de l'Stoke després del xiulet final. Es va alegrar molt de veure'm i jo també. És una persona molt important per a mi en l'àmbit futbolístic. Em va preguntar per la família, per la filosofia futbolística anglesa i vam conversar sobre futbol”.
    “M'ajuda sobretot amb pilota. Per exemple, em diu que he de controlar amb l'esquerra per tenir més temps per passar amb la dreta" (Pablo Maffeo)

    Al Pep se l'escolta. Dins i fora del City. Més enllà dels conceptes tàctics, el seu discurs també arriba, per exemple, al vestidor de l'Everton. Divendres passat Guardiola va elogiar la figura de Gerard Deulofeu, a qui considerava un futbolista especial a qui se li havia recriminat, potser en excés, uns aspectes defensius que ja havia millorat.

    QUATRE DERROTES EN TRES ANYS

    Aquestes paraules van arribar al telèfon de l'extrem català: “Va ser un orgull. Em va posar molt content quan em van passar l'àudio. Sé que sóc bo en l'un contra un, però és veritat el que diu ell. Se m'ha criticat molt per aspectes de defensa. Si no ho hagués corregit no estaria a Primera”.
    El Manchester City ha jugat contra el Barça quatre partits en els últims tres anys. Ha perdut tots quatre. Aquesta vegada serà la primera comptant amb el detallisme extrem de Guardiola.


    diumenge, 16 d’octubre del 2016

    La peor racha de Pep, otra vez en puertas de visitar al Barça

    La peor racha de Pep, otra vez en puertas de visitar al Barça

    • Con el City lleva tres partidos sin ganar, uno menos de los que enlazó con el Bayern en mayo de 2015 con la ‘semi’ de Champions ante los azulgrana de por medio
    Pep Guardiola da órdenes a sus jugadores en el City-Everton
    Pep Guardiola da órdenes a sus jugadores en el City-Everton (Clive Brunskill - Getty Images)
    MundoDeportivo
    Pep Guardiola llevaba 10 triunfos en sus 10 primeros partidos al frente del Manchester City hasta que el Celtic truncó la racha el 28 de septiembre con un 3-3 en Glasgow en la segunda jornada de la Champions League. Cuatro días después, el Tottenham infligió la primera derrota (2-0) del curso a los ‘citizens’, que tampoco pudieron ayer contra el Everton (1-1) en casa. Son ya tres encuentros sin ganar antes de la visita al Barça, prevista para este miércoles.
    En caso de no vencer en el Camp Nou, Guardiola vería igualada su racha más larga de partidos sin lograr el triunfo en sus tres años con el Bayern. Como entrenador del equipo bávaro, solo hay una racha superior a tres choques sin cantar victoria. Fue en mayo de 2015, precisamente en medio de la semifinal de Champions contra el Barça. Tras caer en los penaltis en la semifinal de Copa ante el Borussia Dortmund en Múnich (1-1), perdió en Leverkusen (2-0) en la Bundesliga, en Barcelona (3-0) en la Champions y en el Allianz Arena frente al Augsburgo (0-1) en la Bundesliga. La serie negativa se rompió con el 3-2 ante el Barça en la vuelta de ‘semis’ de Champions tras bajar el pie los azulgrana una vez se pusieron con 1-2 en el marcador mediado el primer tiempo. El triunfo no le sirvió para acceder a la final de Berlín.
    En sus cuatro años como técnico del Barça nunca pasó de los tres duelos sin ganar salvo en la temporada 2008-09, cuando llegó a enlazar cinco: 2-2 ante el Betis (Liga), 1-2 frente al Espanyol (Liga), 1-1 en Lyon (Champions), 4-3 contra el Atlético (Liga) y 1-1 ante el Mallorca (Copa). Aquel empate en Palma dio el pase a la final. Tres días después, el Barça volvió a vencer a costa del Athletic (2-0) en Liga.
    LA PEOR RACHA CON EL BARÇA
    14/02/09 (Liga) Betis-Barça, 2-2
    21/02/09 (Liga) Barça-Espanyol, 1-2
    24/02/09 (Champions) Lyon-Barça, 1-1
    01/03/09 (Liga) At. Madrid-Barça, 4-3
    04/03/09 (Copa) Mallorca-Barça, 1-1
    5 partidos sin ganar (2 derrotas, 3 empates)
    LA PEOR RACHA CON EL BAYERN
    28/04/15 (Copa) Bayern-B. Dortmund, 1-1 (0-2 pen)
    02/05/15 (Bundesliga) B. Leverkusen-Bayern, 2-0
    06/05/15 (Champions) Barça-Bayern, 3-0
    09/05/15 (Bundesliga) Bayern-Augsburgo, 0-1
    4 partidos sin ganar (3 derrotas, 1 empate)
    LA RACHA ACTUAL CON EL MANCHESTER CITY
    28/09/16 (Champions) Celtic-City, 3-3
    02/10/16 (Premier) Tottenham-City, 2-0
    15/10/16 (Premier) City-Everton, 1-1
    3 partidos sin ganar (1 derrota, 2 empates)

    El plan de Guardiola en Barcelona

    El plan de Guardiola en Barcelona


      Guardiola vuelve al Camp Nou
      Guardiola vuelve al Camp Nou (Foto: GTRES)





      El Manchester City de Pep Guardiola ya ha definido su plan de viaje para enfrentarse al Barça la próxima semana. El conjunto británico viajará a la Ciudad Condal el martes a mediodía, tras haber entrenado en Manchester por la mañana, y no realizará ningún entrenamiento en el Camp Nou. El técnico catalán sí que acudirá al estadio azulgrana el martes por la tarde, acompañado de un jugador aún por determinar, para ofrecer la clásica rueda de prensa previa al partido. Será el martes a las seis y media de la tarde, Pep Guardiola de nuevo en la sala de prensa Ricard Maxenchs del Camp Nou, una comparecencia que levantará mucha expectación mediática.
      Para su estancia en Barcelona con el Manchester City, Guardiola y su equipo han elegido el Hotel W como cuartel general y tras el encuentro dormirán a Barcelona, para volar a Manchester de regreso el jueves a las 13:30 horas.


      El City sale casi a penalti a favor por partido

      El City sale casi a penalti a favor por partido

      • En las grandes Ligas es el que más lleva (5) junto a Roma y Metz
      • En el total de la temporada suma ocho pero ha fallado cuatro
      Stekelenburg paró un penalti a Agüero. Antes detuvo uno a De Bruyne
      Stekelenburg paró un penalti a Agüero. Antes detuvo uno a De Bruyne (Rui Vieira - AP)
      MundoDeportivo
      El Manchester City falló dos penaltis este sábado contra el Everton en el Etihad Stadium. Maarten Stekelenburg detuvo el primero al belga Kevin de Bruyne y el segundo a Sergio Agüero, que ya venía de marrar una pena máxima el martes en el Argentina-Paraguay. El mal fario del Kun desde los 11 metros empezó esta campaña en Bucarest, cuando falló dos penaltis ante el Steaua en el mismo partido de la ida del playoff de la Champions League. El ex del Atlético de Madrid sí marcó los otros cuatro que ha ejecutado esta temporada con su club.
      El City sale casi a penalti a favor por partido. Lleva ocho en los 12 partidos oficiales del curso: cinco en ocho de la Premier y tres en cuatro de la Champions.
      En las grandes Ligas europeas no hay otro equipo que haya dispuesto de más penas máximas a favor. Con cinco, el conjunto de Pep Guardiola está igualado con la Roma y el Metz.
      LOS PENALTIS A FAVOR DEL CITY EN LA TEMPORADA 2016-17
      * 5 EN LA PREMIER LEAGUE

      (J-1) ManCity-Sunderland, 2-1 Agüero (GOL)
      (J-2) Stoke-ManCity, 1-4 Agüero (GOL)
      (J-6) Swansea-ManCity, 1-3 Agüero (GOL)
      (J-8) ManCity-Everton, 1-1 De Bruyne (PARADO)
      (J-8) ManCity-Everton, 1-1 Agüero (PARADO)
      * 3 EN LA CHAMPIONS LEAGUE

      (playoff ida) Steaua-ManCity, 0-5 Agüero (PARADO)
      (playoff ida) Steaua-ManCity, 0-5 Agüero (FUERA)
      (J-1) ManCity-B. M’Gladbach, 4-0 Agüero (GOL)

      dilluns, 10 d’octubre del 2016

      Guardiola se suma a la campanya de Proactiva Open Arms

      Guardiola se suma a la campanya de Proactiva Open Arms

      El tècnic del Manchester City fa una crida a anar als cines a veure la pel·lícula 'Astral'


      Guardiola se suma a la campanya de Proactiva
      Guardiola se suma a la campanya de Proactiva

        Opinió

        Jordi Évole
        Jordi Évole
        Periodista

        Un vaixell de rics per a pobres

        EL PERIÓDICO / BARCELONA
        Dilluns, 10 d'octubre del 2016 - 14:26 CEST
        L'entrenador del Manchester City Pep Guardiola s'ha sumat a la campanya de l'oenagé Proactiva Open Arms, que des de fa una any fa tasques de salvament al Mediterrani, primer a les costes gregues i des de fa uns mesos també a les costes italianes. En un vídeo, l'exentrenador del FC Barcelona afirma que el que passa al Mediterrani és una "tragèdia humanitària" davant la qual no es pot seguir "mirant cap a una altra banda".
        Per això, a la cinta el tècnic fa una crida a anar als cines aquesta setmana a veure 'Astral', el documental gravat per Jordi Évole i l'equip de 'Salvados' a bord del vaixell de Proactiva aquest estiu o a veure el programa del mateix nom diumenge que ve a La Sexta. "Tots podem fer visible el que no és invisible", afirma Guardiola.
        La pel·lícula 'Astral' s'estrenarà a partir d'aquest dimecres en sales de cine de tot Espanya. La recaptació anirà íntegra per a l'oenagé. El documental plasma les vivències de la tripulació de Proactiva Open Arms en el rescat de refugiats i immigrants al Mediterrani central. Un equip de 'Salvados' va estar embarcat amb membres de l'oenagé durant gairebé dues setmanes i d'aquí va néixer la pel·lícula.

        dijous, 6 d’octubre del 2016

        L'onze ideal de Cruyff té sorpreses

        L'onze ideal de Cruyff té sorpreses

        L'holandès no va incloure cap jugador en actiu en una alineació publicada en la seva biografia pòstuma



        L'onze ideal de Cruyff té sorpreses
        JORDI COTRINA

        EL PERIÓDICO / BARCELONA
        Dimecres, 5 d'octubre del 2016 - 15:24 CEST
        Johan Cruyff sempre serà recordat per com va revolucionar el futbol del Barça i per la seva filosofia sobre aquest esport. En la biografia pòstuma que es publica en català aquest dimecres (Columna) i en castellà dijous (Planeta), la llegenda holandesa va deixar escrit el que, segons ell, és l'onze ideal de tots els temps.


        Cruyff no hi va voler posar cap jugador en actiu, i per això figures com Iniesta, Xavi, Cristiano Ronaldo o Messi no apareixen en l'alineació perfecta de l'holandès. Tampoc hi figura el seu propi nom, però sí el d'un jugador que va dirigir en la seva etapa al Barça, Pep Guardiola. El de Santpedor va ser el timó del seu 'Dream Team'.
        L'equip ideal el constitueixen: Lev Iaixin (Rússia), Carlos Alberto (Brasil), Franz Beckenbauer (Alemanya), Ruud Krol (Holanda), Pep Guardiola (Espanya), Alfredo di Stéfano (Argentina), Bobby Charlton (Anglaterra), Garrincha (Brasil), Diego Maradona (Argentina), Pelé (Brasil) i Piet Keizer (Holanda).

        diumenge, 2 d’octubre del 2016

        Guardiola signa una setmana negra (2-0)

        Esports

        Guardiola signa una setmana negra (2-0)

        Una derrota clara i sense pal·liatius a White Hart Lane deixa al de Santpedor sense el rècord a millor inici de la lliga  



        per Santi Ovalle 02/10/2016
        Pep Guardiola, a la banda. | EFE
        El Tottenham consuma la pitjor setmana de Pep Guardiola des que va arribar a Manchester. El City ha perdut a White Hart Lane, contra un Tottenham físic i combatent, que ha sorprès als citizens des de l'inici. Un gol en propia porteria de Kolarov al minut 9 ha obert la llauna pels londinencs, que han controlat el partit. Els Spurs, tot i no dominar la possessió, ha gaudit de més oportunitats de gol i ha superat al City en tots els sentits (2-0).
        Dele Alli, el millor jove la Premier l'any passat i l'home estrella del Tottenham al partit d'avui, ha aprofitat una bona passada de Son per definir d'allò més bé davant Claudio Bravo. Dele Alli ha rematat de primeres ajustant la pilota al pal llarg, impossible pel porter xilè.

        Sense rècord

        Guardiola no ha pogut sumar el rècord d'entrenador amb un millor inici a la Premier i el segon classificat de l'any passat l'ha batut per primera vegada a la competició domèstica anglesa. Tot i fer entrar Gündogan i la jove promesa Iheanacho, no ha pogut aixecar un partit que hauria acabat amb un resultat d'escàndol, de no ser per Claudio Bravo, que ha aturat un penal comés per Fernando sobre Dele Alli al minut 63.

        El City mai s'ha trobat i ha estat lluny del seu millor nivell. L'equip de Guardiola suma dues punxades consecutives, signant la pitjor setmana del de Santpedor des que va posar-se a les ordres del conjunt de Manchester. El proper rival del Barça a la Champions arriba a l'aturada per seleccions amb dubtes i patint la baixa del seu millor futbolista: Kevin de Bruyne.