dijous, 25 d’agost del 2016

Una altra cita del Barça amb el Pep

LA LLIGA DE CAMPIONS

Una altra cita del Barça amb el Pep

L'equip blaugrana cau en un grup dur amb el Manchester City de Guardiola, el Mönchengladbach i el Celtic, mentre que el Madrid torna a ser el club espanyol més afortunat del sorteig

Una altra cita del Barça amb el Pep
PAUL ELLIS

Dijous, 25 d'agost del 2016 - 22:43 CEST
EL PERIODICO
                                           
Res de nou a la Champions. Ja no hi ha Gianni Infantino, el nou president de la FIFA, com a cara visible de la cerimònia, però els clàssics es mantenen. El Madrid va tornar a ser l’equip amb més fortuna al sorteig de la fase de grups de Mònaco. Al Barça li va tocar un dur començament, amb el Manchester City de Guardiola i el Borussia de Mönchengladbach com a oponents més forts. El Celtic completa un grup exigent, amb l’única alegria que els blaugranes començaran i acabaran la lligueta al Camp Nou.

Gerard Piqué ho va resumir molt bé en ple sorteig. «Un dia més a l’oficina», va escriure al seu compte de Twitter. Acabava de sortir la bola del conjunt alemany, el més poderós del tercer bombo. Abans havia aparegut la del City, el més temut del segon. Només va faltar per sortir el Mònaco a l’últim bombo per completar un grup difícil.
"El retrobament amb Guardiola són casualitats. Tampoc ho busquem. Ja ens va passar amb el Bayern i ara amb el City, però ens ho hem d'agafar com una cosa natural" (Jordi Mestre, vicepresident del Barça)
En el seu lloc va aparèixer la del Celtic, el club amb més coeficient del furgó de cua. «És un grup complicat. El retrobament amb Guardiola és casualitat. Tampoc el busquem. Ja ens va passar amb el Ba-yern i ara amb el City, però ens ho hem de prendre com una cosa natural», va dir Jordi Mestre, el vicepresident blaugrana. El Barça debutarà a casa el 13 de setembre davant el Celtic i acabarà el 6 de des­embre contra el Mönchengladbach, l’exequip de Marc André Ter Stegen.





Després de mitja vida al Barça com a jugador i entrenador, Guardiola tornarà a tenir una emotiva cita el 19 d’octubre, quan el City visitarà el Camp Nou en la tercera jornada. Dues setmanes després, l’1 de novembre, el Barça jugarà a Manchester. El Pep va sumar 14 títols en quatre temporades a la banqueta blaugrana i va tornar per primera vegada a la llotja del Camp Nou un 18 de març del 2015, quan dirigia el Ba-yern i va assistir a un Barça-City amb el seu pare.



PUBLICIDAD
 
Share Video
00:00
This ad will end in 12 seconds.
00:00

En aquell partit el Pep va vibrar amb el gol de Rakitic i les entremaliadures de Messi, sobretot després d’un túnel a Milner que va sorprendre el tècnic. Ja assegut a la banqueta alemanya, va patir una derrota davant un Barça letal el maig del 2015 (3-0). Ara tornarà al temple culer al capdavant del City, un equip amb el qual els blaugranes s’han enfrontat en quatre ocasions en els últims anys.
"No he parlat amb el Pep. La quantitat de missatges que li cauran... No és novetat per a ell, ja va ser-hi amb el Bayern. Nosaltres vam arribar a les semis l'any passat i l'objectiu és seguir disfrutant de la Champions" (Txiki Begiristain, director esportiu del City)

«El Barça sempre és favorit. La veritat és que el grup és espectacular i tremendament fort. El Borussia i el Celtic posaran problemes», va afirmar Txiki Begiristain, el director esportiu del City. «No he parlat amb el Pep. N’hi caurà una de missatges... No és novetat per a ell, ja va ser-hi amb el Bayern. Nosaltres vam arribar a les semifinals l’any passat i l’objectiu és seguir disfrutant de la Champions», va afegir l’exjugador blaugrana.
Pitjor ho passarà el Celtic, que ho tindrà complicat per eludir l’últim lloc del grup. «Estic encantat de poder enfrontar-me al Barça, és un dels millors equips del món», va dir el lateral esquerre Tierney, de 19 anys. «Ens esperen tres rivals complicats, però no anirem de passeig a la Champions. Tenim les nostres esperances».

CRISTIANO, A LISBOA

El grup del Barça és un dels més forts del torneig, encara que l’Atlètic i el Sevilla també tindran adversaris potents. Els blanc-i-vermells estaran en un grup equilibrat amb el Bayern, el PSV i el Rostov, el club rus que va apallissar l’Ajax. La imatge de Miguel Ángel Gil Marín apuntant-se amb els dits a la templa al veure el nom del quadro alemany va ser eloqüent. El quadro andalús, mentrestant, s’enfrontarà a la Juve, el Lió i el Dinamo de Zagreb. No tindrà fàcil passar a vuitens, però com a mínim patirà menys que l’any passat, en què va coincidir amb el City i també amb la vecchia signora.
El Madrid és un cas a part, com sol passar en aquestes cerimònies. Un dia abans del sorteig, Piqué es va encarregar de recordar la ruta dels merengues fins a la final de San Siro. En aquesta ocasió tampoc li va anar malament en el primer sorteig. Semblava que podia canviar la seva fortuna al caure davant el Dortmund de Marc Bartra, però aviat es va tornar a complir l’habitual lògica blanca, amb l’Sporting de Lisboa i el Legia de Varsòvia.
«Zidane sap que hem de guanyar la Lliga, la Champions i la Copa», va dir Florentino després del sorteig. Cristiano va guanyar el premi al millor jugador de la temporada a Europa i Messi es va endur el guardó al millor gol, l’aconseguit davant la Roma. L’astre lusità tornarà a l’estadi Alvalade, on es va formar amb l’Sporting de Lisboa. De la resta de grups, destaca la sort del Leicester, que s’enfrontarà al Porto de Casillas, el Bruges i el Copenhaguen al grup més feble.
TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada