dimarts, 30 d’agost del 2016

Guardiola, entre l'amor i l'odi

Guardiola, entre l'amor i l'odi

Mentre al City s'entreguen als conceptes de l'entrenador català a Munic proliferen les veus discordants amb el seu llegat

Guardiola, entre l'amor i l'odi
Carl Recine
  • JORDI TIÓ / BARCELONA
Dimarts, 30 d'agost del 2016 - 21:39 CEST
 EL PERIODICO                                         
A Alemanya, a Munic, alguns, pot ser que bastants, descomptaven els dies que faltaven per perdre’l de vista. Mentrestant, a Anglaterra, a Manchester, l’esperaven amb ansietat i la ment oberta per absorbir una nova forma de veure el futbol. Entre aquests dos pols oposats s’ha mogut els últims mesos Pep Guardiola, desgastat a l’Allianz Arena per atrevir-se a remoure els fonaments del Bayern amb una forma contracultural d’entendre aquest joc a l’entitat alemanya i, també, per no haver conquistat la Champions, que se li va resistir i va restar transcendència a tots els títols guanyats.
Aquest llast perseguirà el record del tècnic a Munic, on n’hi ha hagut prou amb unes setmanes i un inici demolidor amb Carlo Ancelotti a la Bundesliga perquè les veus divergents amb el preparador català es fessin més presents que mai. «El Pep sempre estava una mica al seu món, pensant tot el dia: ¿com puc canviar la posició dels meus jugadors dos o tres metres, en aquesta o aquella situació de joc, per trobar la fórmula perfecta?», deixa anar Thomas Müller, el tipus que més es va resistir a adaptar-se als sistemes de Guardiola perquè l’ortodòxia de l’entrenador no quadrava amb la seva anarquia. També Mehmet Scholl, campió d’Europa amb el Bayern l’any 2001 i avui en dia comentarista, considera que l’equip juga més alliberat. «Amb Ancelotti, els jugadors s’han tret les cadenes de Guardiola».
En canvi, sense entrar en comparacions, Ancelotti afirma que ha canviat molt poques coses. «Solament intentem jugar amb una mica més de verticalitat». Amb el tècnic italià, el Bayern ha recuperat part de l’essència del joc directe que Guardiola va intentar modelar amb més possessió i control. «Deixem jugar el rival amb l’objectiu de recuperar la pilota i tenir més espai en atac», confessa Manuel Neuer, admetent la proposta per aquest joc més directe.
Fins i tot Frank Ribéry, un dels més alabats per l’entrenador català, està més content ara. «Ancelotti ens aporta el que ens faltava abans. Des que ha arribat, em sento amb més confiança».
Curiosament, igual de feliç i content està Raheem Sterling, encantat amb Guardiola igual que tota l’afició del Manchester City. «Fa molt temps que pertany a aquest món, ha guanyat molts títols i sap com treure el màxim profit dels seus homes», explica admirat el davanter citizen. «L’ajuda de l’entrenador ha sigut molt gran per a mi i per a tot l’equip. Tots estem motivats per córrer i jugar per ell», afegeix entregat. No deu tenir la mateixa opinió Joe Hart, cedit al Torí perquè el seu joc de peus l’invalidava per ser porter en un equip del Pep. És la nova cultura del City, on volen disfrutar amb una nova forma de veure el futbol i, també, aixecant títols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada