divendres, 27 de març del 2015

El Bayern busca substitut a Guardiola

El club no confia en la seva renovació

El Bayern busca substitut a Guardiola

El Bayern de Munic ha començat a treballar en la successió de Guardiola, en la renovació no es confia en 2016

Favre i Tuchel apunten com els favorits a substituir Guardiola a 2016 al capdavant del Bayern
Favre i Tuchel apunten com els favorits a substituir Guardiola a 2016 al capdavant del Bayern
Jordi Blanc
2015.03.26 | 10:34 H.-SPORT
El Bayern Munic està començant a treballar en el futur sense Guardiola, que d'acord a diverses informacions que s'estan repetint les últimes setmanes a Alemanya no renovarà el seu contracte amb el club bavarès en l'estiu de 2016.
El diari anglès The Guardian ha estat l'últim a donar detalls del cas, apuntant que executius del Bayern han començat un càsting per decidir l'hereu de l'entrenador català, nomenant a Lucien Favre, actual entrenador del Borussia Mönchengladbach, i Thomas Tuchel com dos seriosos aspirants a ocupar la banqueta de l'equip en la temporada 2016-17.
Tuchel, de 41 anys, va dirigir al Mainz 05 entre 2009 i 2014, arribant a classificar-en cinquè lloc de la Bundesliga el 2011 i dimitint per sorpresa en acabar la passada temporada. Futbolista de perfil modest que va disputar vuit partits a la Segona Divisió amb l'Stuttgart Kickers entre 1992 i 1994 abans de romandre fins a 1998 a Tercera amb el Ulm, l'extècnic del Mainz és considerat un bon estrateg i comunicador, afirmant-se que seria el favorit a els plans del Bayern, al qual s'incorporaria la pròxima campanya com a adjunt a Guardiola.
La idea dels directius del club de Munic seria que durant la temporada que Tuchel treballés amb Pep per conèixer tant les interioritats del vestidor com els mètodes de l'entrenador català, per substituir després.
Favre, suís de 57 anys, és un tècnic amb una experiència més dilatada i que va arribar a Alemanya per dirigir el Hertha de Berlín en 2007 després de conquistar diversos títols al capdavant del Servette. Al febrer 2011 es va fer càrrec del Borussia Mönchengladbach, cuer a la Bundesliga i al qual va salvar del descens directe en una agònica última jornada abans d'aconseguir la permanència al play-off davant del Bochum.
A partir d'aquí la millora del Gladbach ha estat continuada, lluitant aquesta temporada per classificar-se per la Champions. El seu últim cop va ser, precisament, el passat diumenge, quan va guanyar 0-2 a Munic el Bayern. Favre té contracte fins al 2017 amb el Borussia.
El Bayern, que manté la idea de sondejar altres opcions sense excessiva urgència, té clar que el successor de Guardiola ha de conèixer bé la Bundesliga i, en la mesura del possible, seguir amb el sistema de futbol actual implantat per l'entrenador català.
Sobre el futur de Pep les especulacions no són poques. Donant-se per segura la seva permanència fins a juny de 2016, a partir d'aquí es contempla el seu desembarcament a la Premier League anglesa, amb el Manchester City com a club més ben col·locat per fitxar-lo. Una altra opció, més a llarg termini, seria la direcció de la selecció de Qatar amb vista al Mundial de 2022.
El que cada dia sembla més evident és que la seva carrera al Bayern Munic acabarà a la conclusió de la temporada.

Tuchel també sap guanyar-li al Bayern

El Mainz 05 va ser la sensació de la Bundesliga en la temporada 2010-11, guanyant de memòria les set primeres jornades i donant-se el gust entre elles de guanyar per 1-2 el Bayern al mateix Allianz Arena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada