divendres, 27 de març del 2015

El Bayern busca substitut a Guardiola

El club no confia en la seva renovació

El Bayern busca substitut a Guardiola

El Bayern de Munic ha començat a treballar en la successió de Guardiola, en la renovació no es confia en 2016

Favre i Tuchel apunten com els favorits a substituir Guardiola a 2016 al capdavant del Bayern
Favre i Tuchel apunten com els favorits a substituir Guardiola a 2016 al capdavant del Bayern
Jordi Blanc
2015.03.26 | 10:34 H.-SPORT
El Bayern Munic està començant a treballar en el futur sense Guardiola, que d'acord a diverses informacions que s'estan repetint les últimes setmanes a Alemanya no renovarà el seu contracte amb el club bavarès en l'estiu de 2016.
El diari anglès The Guardian ha estat l'últim a donar detalls del cas, apuntant que executius del Bayern han començat un càsting per decidir l'hereu de l'entrenador català, nomenant a Lucien Favre, actual entrenador del Borussia Mönchengladbach, i Thomas Tuchel com dos seriosos aspirants a ocupar la banqueta de l'equip en la temporada 2016-17.
Tuchel, de 41 anys, va dirigir al Mainz 05 entre 2009 i 2014, arribant a classificar-en cinquè lloc de la Bundesliga el 2011 i dimitint per sorpresa en acabar la passada temporada. Futbolista de perfil modest que va disputar vuit partits a la Segona Divisió amb l'Stuttgart Kickers entre 1992 i 1994 abans de romandre fins a 1998 a Tercera amb el Ulm, l'extècnic del Mainz és considerat un bon estrateg i comunicador, afirmant-se que seria el favorit a els plans del Bayern, al qual s'incorporaria la pròxima campanya com a adjunt a Guardiola.
La idea dels directius del club de Munic seria que durant la temporada que Tuchel treballés amb Pep per conèixer tant les interioritats del vestidor com els mètodes de l'entrenador català, per substituir després.
Favre, suís de 57 anys, és un tècnic amb una experiència més dilatada i que va arribar a Alemanya per dirigir el Hertha de Berlín en 2007 després de conquistar diversos títols al capdavant del Servette. Al febrer 2011 es va fer càrrec del Borussia Mönchengladbach, cuer a la Bundesliga i al qual va salvar del descens directe en una agònica última jornada abans d'aconseguir la permanència al play-off davant del Bochum.
A partir d'aquí la millora del Gladbach ha estat continuada, lluitant aquesta temporada per classificar-se per la Champions. El seu últim cop va ser, precisament, el passat diumenge, quan va guanyar 0-2 a Munic el Bayern. Favre té contracte fins al 2017 amb el Borussia.
El Bayern, que manté la idea de sondejar altres opcions sense excessiva urgència, té clar que el successor de Guardiola ha de conèixer bé la Bundesliga i, en la mesura del possible, seguir amb el sistema de futbol actual implantat per l'entrenador català.
Sobre el futur de Pep les especulacions no són poques. Donant-se per segura la seva permanència fins a juny de 2016, a partir d'aquí es contempla el seu desembarcament a la Premier League anglesa, amb el Manchester City com a club més ben col·locat per fitxar-lo. Una altra opció, més a llarg termini, seria la direcció de la selecció de Qatar amb vista al Mundial de 2022.
El que cada dia sembla més evident és que la seva carrera al Bayern Munic acabarà a la conclusió de la temporada.

Tuchel també sap guanyar-li al Bayern

El Mainz 05 va ser la sensació de la Bundesliga en la temporada 2010-11, guanyant de memòria les set primeres jornades i donant-se el gust entre elles de guanyar per 1-2 el Bayern al mateix Allianz Arena

dimecres, 25 de març del 2015

El Bayern Múnich ya busca recambio para Guardiola

BUNDESLIGA

El Bayern Múnich ya busca recambio para Guardiola

  • Ya habría mantenido “audiciones secretas” con dos técnicos, uno alemán y otro suizo.



El Bayern ya busca recambio para Pep Guardiola: como informa este miércoles The Guardian, el club muniqués está manteniendo “audiciones secretas” con una serie de e ntrenadores manejados como sustituto del técnico de Santpedor, que por su parte tiene contrato en vigor hasta junio de 2016.
Confían en que se quede hasta 2016
Como ya habían deslizado medios alemanes y como ahora recoge The Guardian, en el seno de la entidad bávara confían en que Guardiola cumplirá dicho contrato pero no en que pueda prorrogarlo.
Tuchel se perfila como favorito
Así, el FC Bayern habría contactado en primer lugar con Thomas Tuchel, de 41 años y ‘ex’ del Mainz (2009-2014). La (presunta) idea es que el técnico alemán ejerza de segundo de Pep la próximo temporada y que después coja las riendas del equipo.
Lucien Favre, otro candidato
El otro nombre apuntado por The Guardian es el de Lucien Favre, de 57 años y ex internacional suizo.
Actualmente entrenador del Borussia Mönchengladbach, Favre acaba de batir al propio Bayern en casa en partido de Bundesliga (0-2) y goza de prestigio por haber convertido al ex equipo de Ter Stegen en un conjunto de tomo y lomo.
Todo apunta, en todo caso, a que el relevo de Guardiola será un técnico con un buen conocimiento del campeonato alemán.

dilluns, 23 de març del 2015

Guardiola seria el cap ideal pels catalans

Guardiola seria el cap ideal pels catalans

Redacció Barcelona/ViaEmpresa 23|03|2015

Amancio Ortega, Belén Frau (IKEA) i Rosa Tous són els directius que com a caps farien més feliços als treballadors espanyols

LES CLAUS

Són resultats d'una enquesta elaborada per Adecco.Andreu Buenafuente i Joan Manuel Serrat segueixen a l'entrenador de futbol.Els catalans serien feliços treballant a Google, L ́Oreal i Mercadona

El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, l'ex directora general de Ikea Ibèrica, Belén Frau, i el president de Mercadona, Juan Roig, són els líders empresarials amb els quals els espanyols serien més feliços a l'hora de treballar, segons es desprèn d'una enquesta elaborada per Adecco.

En concret, el 29,4% dels espanyols tria com a superior amb el qual seria feliç treballant a l'amo de la signatura Inditex, que és valorat com a millor cap per més d'un de cada quatre espanyols.

A continuació es troba Belén Frau, amb un 24,9% de respostes afirmatives, mentre que el màxim executiu de Mercadona obté un 22,9% de valoració, per davant de la consellera delegada de Microsoft Ibèrica, María Garaña, amb el 18,1%, i la presidenta del Banc Santander, Ana Patrícia Botín, que aconsegueix el 15,2%.

Guardiola, escollit pels catalans
Pels treballadors catalans, el seu cap ideal seria l'entrenador de futbol Pep Guardiola, triat pel 42,8% dels enquestats; seguit pel presentador de televisió Andreu Buenafuente (35,5%) i el cantant Joan Manuel Serrat (26,5%). D'igual manera, pels treballadors catalans les empreses en les quals creuen que serien més feliços treballant són Google (56,6%), L ́Oreal (48,3%) i Mercadona (46,8%).

Característiques d’un bon cap
La figura del cap sol ser controvertida, en funció́ de la seva capacitat de lideratge i de gestió́ de l'equip un cap pot ser considerat bo o dolent pels seus empleats. De l’enquesta d’Adecco se’n pot deduir que la majoria de els treballadors enquestats (95,9%) considera que un bon cap és aquell que “es posa mans a l’obra” per treure el treball de l'equip endavant.

divendres, 20 de març del 2015

Suspicacias sobre Guardiola, per Mònica Planas

OPINIÓ
Periodista

Suspicacias sobre Guardiola




En Jugones se preguntaban si la presencia de Pep en el Camp Nou era más propia de un forofo o de un entrenador. Describían sus reacciones y señalaban que “no llevaba libreta”, lo que dejaba entrever poca profesionalidad. El vídeo, sutil, sembraba dudas sobre su compromiso con el Bayern, hasta el punto que el propio Pedrerol, en su especialidad de tirar la piedra y esconder la mano, decía a continuación: “Irá con el Bayern. Profesionalidad antes que nada”. Después se preguntaban cómo había sentado en Alemania tanta expresividad. La voz en off afirmaba: “No les cuadra demasiado que el técnico del Bayern celebrara tanto algunas acciones del Barça” y en un rótulo señalaban que “no lo entienden”.
Para demostrarlo aportaban fragmentos de la prensa alemana. Primer destacado, de Sport 1: “Guardiola se entusiasma con Messi. Cuando marcó Pep se levantó y aplaudió”. Texto descriptivo. No se ve la incomprensión. Segundo destacado, de Sport Bild: “Con la sensacional asistencia de Messi y el golazo de Rakitic no se pudo contener Guardiola en la tribuna. El entrenador del Barça se levantó y aplaudió efusivamente”. Lo mismo: Texto informativo. No se aprecia contrariedad. Tercer destacado, del Bild: “1-0. Gracioso. Guardiola salta de su asiento y aplaude. Entonces percibe que las cámaras están orientadas a él y se pone una bufanda en la cara”. Texto descriptivo. Dicen que es “gracioso”. No se aprecia molestia por ello. Quinto destacado, del Bild: “Pep celebra en secreto para el Barça”. Sexto destacado: “El gol de Rakitic lo celebró por vieja costumbre”. Ambos textos, informativos. No se detecta fastidio o preocupación. Pero la misma voz en off del inicio concluía: “Una costumbre que no ha sentado nada bien en Alemania”. Pero ni un solo titular que ellos mismos encontraron expresa una mínima molestia de la prensa con Pep. Evidente caso de condicionar al espectador a percibir lo que Jugones quiere sin que las pruebas lo avalen. Se llama manipular al espectador. La prensa alemana informó con rigor. Igual es que los de Jugones no están acostumbrados a eso .

La llotja del Camp Nou portarà el nom de Josep Suñol

En memòria de l'expresident del Barça afusellat per tropes franquistes

La llotja del Camp Nou portarà el nom de Josep Suñol

La llotja d'autoritats del Camp Nou passarà a denominar-se a l'estiu 'Llotja Presidencial Sunyol', en honor a Josep Sunyol, expresident del FC Barcelona va ser afusellat a la Guerra Civil per les tropes franquistes

Josep Suñol va ser president del Barça de 1935 a 1936, any en què va ser afusellat
Josep Suñol va ser president del Barça de 1935 a 1936, any en què va ser afusellat Javi Ferrándiz
SPORT.ES / EFE
2015.03.20 | 18:17 H.
Així, al juny un nou àmbit dels béns immobles del FC Barcelona deixarà de tenir una denominació comuna per posseir un nom propi, segons ha avançat el vicepresident blaugrana Carles Vilarrubí.
No és la primera vegada que sota la nova directiva diferents àmbits han adquirit una denominació d'una persona notòria en la història del club: la sala de premsa Ricard Maxenchs al Camp Nou o el camp d'entrenament Tito Vilanova a la Ciutat Esportiva. També la nova Masia posseeix la denominació Centre de Formació Oriol Tort.
La Ciutat Esportiva, de fet, també va adquirir nom propi quan se li va adjudicar el del fundador de l'entitat, Joan Gamper, o el museu del Camp Nou, batejat com a 'Museu President Núñez', encara que en els últims anys ha passat a ser conegut més com 'Camp Nou Experience'.
Respecte a la nova denominació de la llotja d'autoritats, segons ha avançat avui Vilarrubí a l'emissora Rac1, el Barcelona ha optat per una personalitat molt rellevant en la història blaugrana, també en part per com es va produir la seva mort en mans del bàndol nacional en la Guerra Civil, quan va ser capturat i afusellat a l'Alt del Lleó, a la serra de Guadarrama, just un any després d'haver estat elegit president blaugrana.
Josep Suñol i Garriga havia estat polític en la formació d'Esquerra Republicana de Catalunya i també havia ostentat el càrrec de president del RACC, a més del Barça.
En la seva vessant periodística, va fundar el setmanari 'La Rambla', de gran reconeixement, fins al punt que al costat de la redacció, que es trobava davant de la font de Canaletes, es van començar a congregar als seguidors blaugrana per celebrar els seus èxits.

Guardiola no es fia del Porto

Els seus futbolistes sí celebren el resultat del sorteig de la Champions

Guardiola no es fia del Porto

 Pep Guardiola, entrenador del Bayern, no considera un rival fàcil al Porto, mentre que els seus jugadors celebren que no els hagi caigut un dels 'cocos'

Guardiola no creu que el Porto sigui un rival fàcil
Guardiola no creu que el Porto sigui un rival fàcil
EFE
SPORT-BILD 
2015.03.20 | 14:24 H.
L'entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola va dir que els duels contra el Porto no serà fàcils per al seu equip i que a quarts de final de la Lliga de Campions no hi ha mai un rival fàcil.
"Són físicament molt forts i amb davanters molt ràpids. És un equip jove que no ha perdut un sol partit en aquesta Lliga de Campions", va dir Guardiola.
"Són quarts de final, aquí no hi ha rival fàcil. Serà difícil, ho intentarem tot", ha afegit.
El capità, Philipp Lahm, va admetre que el Bayern li hagués pogut tocar un rival "més desagradable" però ha afegit que el Porto ha mostrat la seva classe en aquesta Lliga de Campions.
"Amb seguretat hi ha rivals més desagradables. Però el Porto ha mostrat la seva classe. Són un equip tècnicament fort que no només es tanca enrere sinó que vol tenir la pilota", va dir Lahm.
El porter Manuel Neuer, per la seva banda, va advertir que no es pot subestimar al Porto i que en atmosfera al seu estadi és una cosa que li dificultarà les coses al Bayern.
Thomas Müller, per la seva banda, va dir que el sorteig hagués pogut "sortir pitjor" però ha recordat que el Porto s'ha classificat de manera sobirana a quarts de final.
"Hem de cuidar, Porto es va classificar sobiranament a quarts de finals. Ens prendrem els dos partits de debò, estem convençuts de la nostra classe i volem arribar a la final", va dir.

El pare de Guardiola explica com va viure l'assetjament 'al seu fill

Pep va tornar a al·lucinar amb Messi

El pare de Guardiola explica com va viure l'assetjament 'al seu fill

Valentí Guardiola és un habitual en els partits del FC Barcelona al Camp Nou. Un home que passa sempre desapercebut, excepte quan el seu fill Pep decideix aparèixer pel 'estadi'

Pep Guardiola va estar al Camp Nou per admirar Messi
Pep Guardiola va estar al Camp Nou per admirar Messi
SPORT.ES
2015.03.19 | 13:43 H.
En declaracions al programa 'Hoy por hoy' de Cadena Ser, el pare de Josep Guardiola, Valentí, va explicar com va viure el Barça-City d'aquest dimecres en companyia del seu fill.
Hi ha gent que és venerada pels seus fets i Pep Guardiola té el privilegi, o no, segons com es miri, de ser una d'aquestes persones. A cap culer se li oblida que sota la batuta del de Santpedor a la banqueta, el FC Barcelona va escriure les pàgines més boniques de la seva història, conquistant el món del futbol durant diversos anys amb un joc que va enamorar.
Per això mateix, cada vegada que ve al Camp Nou, deslliga la passió de tots els aficionats i davant el City no hi va haver excepció. Molts fans van aconseguir el seu propòsit més desitjat: fotografiar-se al costat de l'ara entrenador del Bayern . Valentí Guardiola, el seu pare, explica com va viure aquells moments.
"Hi havia bufetades per estar amb el meu fill. Va pensar que passaria més desapercebut però pel que veig no va ser així, i això que va arribar amb el partit ja començat", relata.
"Gairebé no podíem parlar, entre fotos i fotos i gent de tota mena amuntegats aquí" explica Valentí, que va al·lucinar com la gent buscava al seu fill amb aquests "maleïts telèfons". Estranyat, va fer broma dient que quan ell va al camp ningú li demana autògrafs.
"PEP S'HO VA PASSAR EN GRAN AMB MESSI"
Valentí va relatar que el seu fill "va gaudir molt veient jugar al Barça, sobretot amb Messi, Pep diu que és únic". El pare de Guardiola atribueix al seu fill la 'culpa' que avui l'argentí sigui el millor jugador del món. "El va parir ell una mica, quan Pep va començar, si no hagués estat per Cruyff ..." rememora.
Preguntat sobre què li semblaria una hipotètica final entre el FC Barcelona i el Bayern del seu fill, Valentí espera que això no passi. "No, no i no Que vol que em posi trist i no sopi? Qualsevol menys el Barça", va contestar Guardiola.

dimecres, 18 de març del 2015

Pep Guardiola: “Messi y los jugadores del Barça son muy buenos”

BARÇA

Pep Guardiola: “Messi y los jugadores del Barça son muy buenos”

  • El técnico del Bayern de Múnich ha hablado en el descanso desde la grada

  • “Estamos viendo un partido muy bonito. Hacía tiempo que no volvía. Estoy muy bien en la grada”

Guardiola junto a Estiarte viendo el partido de Champions en el Camp Nou.
Guardiola junto a Estiarte viendo el partido de Champions en el Camp Nou. (Pep Morata - MD)


Pep Guardiola ha hablado en el descanso del partido del Barça para LaTdp y la Cope. “Messi es muy bueno, muy bueno”, ha comentado, preguntado por la exhibición del argentino. Guardiola ha añadido que “los jugadores del Barça son muy buenos, están haciendo un muy buen año”, y preguntado por si quiere al equipo azulgrana en cuartos de final ha dicho: “Veremos el sorteo qué dice”.
Sobre su presencia hoy en la grada del Camp Nou y no en el palco de autoridades, ha afirmado: “Estamos viendo un partido muy bonito. Hacía tiempo que no volvía. Estoy muy bien en la grada”.

Guardiola: "És un luxe veure Messi"- Guardiola, espectador de luxe al Camp Nou

La cara de Pep Guardiola después de un regate de Leo Messi
La cara de Pep Guardiola després d'un regat de Leo Messi

Guardiola va tornar a Camp Nou

Guardiola: "És un luxe veure Messi"

Pep Guardiola, entrenador del Bayern Munic, va gaudir amb el joc del Barça davant el Manchester City, especialment amb l'exhibició de Leo Messi

 
Guardiola, espectador de lujo en el Camp Nou
Guardiola al costat de Estiarte, al Camp Nou Joan Monfort

Guardiola, espectador de luxe al Camp Nou

Guardiola va estar present en el partit del conjunt blaugrana davant el City dels vuitens de final de la Champions

SPORT.es
2015.03.18 | 21:56 H.
Pep Guardiola va ser una de les atraccions del Barça-City tot i no ser protagonista directe del que succeïa en el terreny de joc. El retorn de l'exentrenador blaugrana al Camp Nou va centrar les mirades de gran part dels mitjans de comunicació i el tècnic no va tenir problemes per fer comentaris al descans el vist durant la primera part.
En declaracions a Catalunya Ràdio, Guardiola es va mostrar content per tornar a la qual sempre ha estat casa i poder gaudir d'una trobada així. "Això és molt bonic. El Barça ha jugat molt bé i ha creat moltes ocasions. És un luxe veure a Messi ", va comentar el tècnic.
Preguntat per la seva presència a la grada i no en una banqueta, Pep va reconèixer que "feia temps que no anava al Camp Nou", però que en la seva localitat de soci "està molt bé".
Finalment, el de Santpedor va parlar de la possibilitat de creuar-se amb el Barça en el sorteig de quarts de final de la Champions que se celebrarà divendres que ve. "A veure què espera en el sorteig. El Barça és molt bo i estan fent un gran any", ha conclòs.
...............................................

Albert Rogé
2015.03.18 | 20:46 H.
Guardiola va estar present en el partit entre el Futbol Club Barcelona i el Manchester City. L'entrenador del Bayern Munic no va voler perdre el partit per poder veure un possible rival a la cruïlla dels quarts de final del proper divendres.
Pep també va acudir, el passat dimarts, a la llotja del Vicente Calderón per presenciar el partit entre l'Atlètic de Madrid i el Leverkusen. No obstant això, al Camp Nou, no estarà a la llotja ja que s'asseurà a la seva cadira de soci situada a la tribuna de segona graderia.
L'entrenador català va estar acompanyat del seu pare i del seu amic Manel Estiarte. En el primer gol, aconseguit per Rakitic, les càmeres de televisió van mostrar com Guardiola es va aixecar per celebrar el gol.
L'assistència de Guardiola al partit ha despertat un gran interès en l'afició blaugrana ja que és la primera vegada que acudeix al Camp Nou des de la seva marxa l'any 2012.

La nit que Guardiola va tornar a al·lucinar amb Messi

La nit que Guardiola va tornar a al·lucinar amb Messi

OPINIÓ EXPRÉS
OPINIÓ EXPRÉS

Lluís Mascaró

SPORT 
Pep Guardiola va tornar al Camp Nou com a espectador. Tres anys després de la seva marxa, va tornar a trepitjar el que va ser l'escenari dels seus grans èxits com a entrenador. I es va asseure a la grada. Al costat del seu pare. I del seu amic Estiarte. Com un culer més. I va gaudir de la victòria del Barça. I, sobretot, va tornar a al·lucinar amb la màgia futbolística de Leo Messi. "És el millor jugador de la història", va assegurar el tècnic.
I és que Messi va obsequiar amb un recital. Especialment en la primera part. Leo va brillar amb un futbol espectacular, d'autèntic malabarista. Amb una magistral assistència en el gol de Rakitic i amb 'canelles' a diversos jugadors del Manchester City. El crac argentí va delectar al públic i Guardiola fins i tot es va posar les mans al cap com a signe d'admiració davant algunes de les accions de la seva ex jugador.
Pep Guardiola va estar al Camp Nou per admirar Messi
Pep Guardiola va estar al Camp Nou per admirar Messi
Guardiola se'n va anar content del Camp Nou. O no. Content per la classificació del Barça per als quarts de final de la Champions. I preocupat davant la possibilitat que l'equip blaugrana sigui el rival de la seva Bayern de Munic en la pròxima eliminatòria. El sorteig de divendres repartirà sort. Però segur que ningú vol el Barça com contrincant.
El Barça va brillar a la primera part. I es va descontrolar en la segona. Va poder anar-se'n al descans amb un clar 3-0, però els pals i la gran actuació del porter Hart ho van evitar. A la represa, el City va empènyer més i fins va tenir un penal per aconseguir l'empat. Però Ter Stegen va estar providencial desviant en llançament del 'Kun' Agüero. Objectiu complert, doncs. I ara a pensar únicament en el clàssic de diumenge. Ens espera el Madrid. I la Lliga ...

dimarts, 17 de març del 2015

Guardiola torna al Camp Nou

17/03/2015
Lliga de Campions

Guardiola torna al Camp Nou

Josep Guardiola
Josep Guardiola, acomiadant-se del Camp Nou

L'entrenador del Bayern anirà a veure el seu exequip en el partit de demà contra el Manchester City

Bernat Vilaró
El Singular
L'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, tornarà demà al Camp Nou per veure el partit entre el Barça i el Manchester City, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Hi anirà com a soci, amb la seva família, al seient que té a la tercera graderia.

L'exjugador i exentrenador del club blaugrana també anirà al Vicente Calderón a veure el partit que juguen avui l'Atlètic de Madrid i el Bayer Leverkusen. D'aquesta manera, aprofitarà per passar una estona amb la família però, alhora, exercir d'entrenador per veure possibles rivals del seu equip, ja classificat per als quarts de final.

dissabte, 14 de març del 2015

El Bayern goleja el Werder Bremen en el debut de Pepe Reina

Werder bremen, 0 - Bayern Munic, 4

El Bayern goleja el Werder Bremen en el debut de Pepe Reina

El Bayern de Munic segueix intractable a la Bundesliga i va golejar el Werder Bremen en el debut del porter espanyol Pepe Reina amb l'equip bavarès

El Bayern de Pep Guardiola segueix intractable a la Bundesliga
El Bayern de Pep Guardiola segueix intractable a la Bundesliga AFP
EFE- SPORT
2015.03.14 | 17:59 H.

El Bayern va golejar aquest dissabte a domicili el Werder Bremen (0-4), en un partit en què Pep Guardiola va optar per donar-li un descans a Manuel Neuer, el que va fer possible el debut a la Bundesliga l'espanyol Pepe Reina a la porteria bavaresa .

El debut de Pepe Reina no va ser l'única variació introduïda per Guardiola a l'alineació del Bayern. Franck Ribery i Arjen Robben estaven, per lesió fora de la convocatòria, i Xabi Alonso estava sancionat.
A més, Guardiola va optar per donar-li un descans a Holger Badstuber i minuts a Mehdi Benatia, absent diverses setmanes per lesió.
El Bremen va començar amb certa agressivitat però, a poc a poc, el Bayern va anar prenent el control del partit i Pepe Reina va poder tenir un debut relativament tranquil.
A la primera part, l'únic treball que va tenir va ser tallar un parell de pilotes aèries, una sortida de l'àrea en un contraatac del Bremen i alguna jugada en què va servir de suport als seus defenses per treure la pilota de la meitat bavaresa.
A la segona part, va haver de desviar una pilota a córner, al minut 63, i va haver una fase en què va tenir una mica més de treball, encara que sense arribar a situacions realment d'inquietud.
La primera ocasió clara del Bayern va arribar en el minut 14 amb un cop de cap de Robert Lewandowski, a centre de Rafinha des de la dreta, davant el qual el porter del Bremen, Rafael Wolf, va reaccionar amb una bona parada.
Al 23, Thomas Müller va obrir el marcador amb una rematada de esquerra al segon pal des d'uns 20 metres.
La jugada s'havia iniciat amb un contraatac en què al final Wolf li havia guanyat el mà a mà a Müller però la pilota va tornar a ell perquè es lluís amb una definició supèrbia.
El segon gol va arribar al minut 45, quan David Alaba va marcar de falta directa amb un xut per sobre del mur humà. La manca l'havia generat Mario Götz que va ser enderrocat quan, després de regatejar a dos contraris, es proposava ingressar a l'àrea.
Els dos equips de marxar al descans amb el partit pràcticament sentenciat tot i que el Bremen no es va donar per vençut i va incrementar els esforços ofensius a la segona part, marcant fins i tot un gol que va ser anul·lat per mà d'Prödl.
La disposició ofensiva del Bremen a la segona part li va obrir espais al Bayern que els va aprofitar per marcar dos gols de contraatac, tots dos per mitjà de Robert Lewandowski.
El primer es va produir al minut 76, quan Jerome Boateng li va ficar una passada llarga a Thomas Müller que li va guanyar l'esquena a la defensa de l'Bremen.
Quan Wolf sortia per tallar l'angle, Müller el va superar per alt i Lewandowski només va haver de rematar de cap a porta buida.
El segon va arribar ja en l'últim minut i Müller i Lewandowski es van donar el luxe de fer dues parets seguides a l'àrea abans que el polonès definís, una altra vegada a porta buida.
Amb la victòria, el Bayern augmenta provisionalment a 14 punts el seu avantatge sobre el Wolfsburg, que ha de jugar demà el seu partit de la jornada a casa contra el Friburg.
El Schalke, per la seva banda, va aconseguir un empat agònic davant el Hertha per 2-2, gràcies a un gol en l'últim minut del defensa Joel Matip.
El Hertha es va anar en avantatge per mitjà de Hanis Ben Hatira al minut 21 i després Sané, la "sensació" al partit del Bernabéu contra el Reial Madrid, va aconseguir l'empat parcial en el 40. Haraguchi va fer el segon per l'Hertha a el 81 i Matip va marcar el de l'empat definitiu, al minut 90.
Divendres, el Bayer Leverkusen, que dimarts es juga contra l'Atlètic de Madrid el pas als quarts de final de la Lliga de Campions, va derrotar per 4-0 al cuer Stuttgart.
El Borussia Dortmund, que dimecres rebrà a la Juventus de Torí en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, va enllaçar el seu segon 0-0 seguit, en aquesta ocasió davant el Colònia.
Aquest resultat el deixa encara lluny dels llocs europeus que tanquen el Schalke, cinquè, i el Augsburg, sisè, que va caure a casa davant el Mainz (0-2), que va obtenir un triomf vital en la lluita per la supervivència.
Els que sí que es van acostar a la zona europea van ser el Hoffenheim i l'Eintracht, que van derrotar l'Hamburg (3-0) i al Paderborn (4-0), respectivament. El paraguaià Nelson Haedo Valdez va tancar la golejada del quadre de Frankfurt.

dijous, 12 de març del 2015

El Bayern Munic goleja el Xakhtar i passa ronda a la Lliga de Campions (7-0)

Lliga de Campions

El Bayern Munic goleja el Xakhtar i passa ronda a la Lliga de Campions (7-0)

L'equip visitant ha disputat gairebé tot el partit amb un jugador menys




El Bayern Munic de Pep Guardiola s'ha desfet aquest dimecres sense problemes del Xakhtar (7-0) i ha aconseguit classificar-se per disputar els quarts de final de la Lliga de Campions. Thomas Müller (dos), Jérome Boateng, Franck Ribéry, Holger Badstuber, Robert Lewandowski i Mario Götze han estat els autors dels gols contra un rival que ha disputat 86 minuts amb un jugador menys.
Arjen Robnen i Franck Ribéry han abandonat el terreny de joc amb problemes físics.

Bayern nahmen in Champions League schon 50 Mio Euro ein

11.03.15
  • Wappen Bayern

Bayern nahmen in Champions League schon 50 Mio Euro ein

Mit dem Einzug in das Viertelfinale der Champions League hat Bayern München die Einnahmen aus der Königsklasse auf etwa 50 Millionen Euro gesteigert. Für ihren Einzug in die Runde der letzten Acht erhalten die Münchner 3,9 Millionen Euro, zuvor hatten sie 8,6 Millionen Euro Antrittsgeld, 5 Millionen Euro für die fünf Gruppensiege sowie 3,5 Millionen Euro für das Erreichen der K.o.-Runde kassiert. Zu den Prämien von bislang 21 Millionen Euro kommen derzeit rund 17 Millionen Euro aus dem sogenannten Marktpool sowie die Zuschauereinnahmen in Höhe von rund 12 Millionen Euro aus den bisherigen vier Heimspielen. Beim 7:0 im Rückspiel gegen Schachtjor Donezk waren erstmals bei einem internationalen Spiel 70.000 Besucher in der Arena (bislang 66.000).
Vergrößern
Foto: Firo

diumenge, 8 de març del 2015

El Madrid es desploma i deixa el liderat en mans del Barça

FUTBOL

El Madrid es desploma i deixa el liderat en mans del Barça

La derrota blanca a San Mamés (1-0) dóna un altre gir a la Lliga

Els jugadors i els aficionats de l'Athletic celebren el gol d'Aduriz.
EFE / LUIS TEJIDO
Els jugadors i els aficionats de l'Athletic celebren el gol d'Aduriz.
EL PERIODICO
CARLOS F. MARCOTE
Dissabte, 7 de març del 2015 - 22.17 h
El Madrid s'ha ensorrat. En una setmana ha cedit cinc punts (l'empat al Bernabéu davant el Vila-real i la derrota a San Mamés) que deixa el liderat en mans del Barça en cas, és clar, que guanyi aquest diumenge al migdia el Rayo Vallecano al Camp Nou. Però en aquesta última setmana tot ha canviat a la Lliga. El Madrid, que semblava l'amo del campionat, s'ha desplomat de manera estrepitosa, mentre l'equip de Luis Enrique, malgrat la seva derrota amb el Màlaga, ha sabut aixecar-se per ser ara propietari del seu destí.
"S'ha de prendre cada partit com el que et dóna la Lliga", havia dit el tècnic blaugrana hores abans que el Madrid caigués a San Mamés on va quedar retratada, de nou, la seva falta d'eficàcia. En els últims 180 minuts, l'equip blanc només ha marcat un gol. I va ser de penal, el que va aconseguir Ronaldo davant el Vila-real. Amb aquest tomb que viu la Lliga, tot depèn del Barça. Si derrota l'"atrevit", així l'ha qualificat Luis Enrique, Rayo de Jémez ("un dels millors entrenadors del campionat", segons el tècnic blaugrana), s'haurà enfilat al primer lloc, just dues jornades abans que el Madrid visiti el Camp Nou per jugar el clàssic: 22 de març, 21.00 hores.

dissabte, 7 de març del 2015

El Bayern, todavía más líder

FÚTBOL ALEMANIA

El Bayern, todavía más líder

  • El cuadro de Guardiola aprovechó la derrota del Wolfsburgo ante el Augsburgo y aumenta su ventaja en lo alto de la Bundesliga hasta los 11 puntos

Hannover 96
${match.local.name}
1-3
${match.visitor.name}
Bayern Múnich
Los jugadores del Bayern celebran su triunfo.
Los jugadores del Bayern celebran su triunfo. (Markus Schreiber - AP)
MUNDO DEPORTIVO


El Bayern de Pep Guardiola se impuso hoy a domicilio ante el Hannover 96 (1-3) mientras que su perseguidor más cercano, el Wolfsburgo, cayó por 1-0 contra el Augsburgo con lo que el club bávaro consolida el liderato y aumenta su ventaja a once puntos.
Pese a que el marcador final da la impresión de una victoria clara, el Bayern pasó por muchos problemas durante buena parte del partido ante un rival que se encerró atrás, logró neutralizar a Arjen Robben, generó ocasiones de contragolpe y hasta logró irse adelante en el marcador.
Guardiola dejó en el banquillo de inicio a Robert Lewandowski, Bastian Schweinsteiger y Franck Ribery y apostó por un planteamiento con tres centrales -Jerome Boateng, Boafim Dante y Holger Badstuber- dos laterales adelantados -Rafinha y Juan Bernat- y por Xabi Alonso y David Alaba en el doble pivote.
Adelante, Thom as Müller aparecía como falso nueve y, detrás suyo, Arjen Robben y Mario Götze. El Bayern se apoderó del balón desde el comienzo pero tuvo dificultades para romper un cerco defensivo planteado por el Hannover.
La primera llegada de peligro se dio en el minuto 6 con un lanzamiento de falta de David Alaba que el meta del Hannover Ron Robert Zieler tuvo que desviar a saque de esquina.
El Hannover estaba encerrado atrás pero ensayaba de cuando en cuando jugadas de contragolpe un una de ellas el japonés Hiroshi Kyotake abrió el marcador a pase de Sané en el minuto 25.
La ventaja del Hannover no duró mucho ya que en el 28 pero Xabi Alonso empató al marcar de falta pero Guardiola optó por replantear el partido, a la vista de lo que había ocurrido hasta ese momento.
El damnificado fue Dante que dejó el campo en el minuto 31 para darle paso a Lewandowski -con lo que el Bayern tenía un nueve puro y un hombre ofensivo más- y la defensa se organizó en una línea de cuatro, con Rafinha y Bernat de laterales, y Boateng y Badstuber como centrales.
Ya en la segunda parte, en el 53, Guardiola hizo el segundo cambio al enviar a Ribery al campo para sustituir a Götze.
Las dificultades para llegar continuaban aunque la entrada de Ribery y Lewandowski le dieron mas variabilidad al ataque bávaro y a la postre los dos jugadores serían claves en la victoria.
El segundo gol del Bayern llegó en el minuto 59 con un penalti convertido por Müller y que se produjo en una falta muy discutida del brasileño Marcelo contra Lewandowski en el área pequeña.
El brasileño toco la cara de Lewandowski con su bota cuando este trataba de cabecear un balón bajo. El árbitro sancionó falta, los jugadores del Hannover discutieron y Müller asumió el cobro y marco con un remate a media altura junto al poste derecho de la portería de Zieler.
La sentencia llegaría en el minuto 73 cuando Ribery ganó la raya tras regatear al portugués Joao Pereira y lanzó un centro que aprovechó Müller para marcar de cabeza.
Pinchazo del Wolfsburgo
El Wolfsburgo, por su parte, se vio en desventaja en el minuto 63 con gol de Benjamin Kohr y luego se volcó sobre el campo del Wolfburgo sin lograr sin embargo el gol del empate.
El Borussia Dortmund interrumpió su racha de victorias al empatar a domicilio sin goles ante el Friburgo y el Werder Bremen venció como visitante el Friburgo (0-1) con gol del argentino Franco Di Santo.
El Schalke, mientras tanto, se recuperó de la goleada por 3-0 encajada la semana pasada ante el Dortmund y derroto al Hoffenheim por 3-1 con dos goles de Max Meyer y uno de Christian Fuchs.

Guardiola ante el 'peligro brasileño'

BUNDESLIGA

Guardiola ante el 'peligro brasileño'

  • El Shakhtar cuenta con 13 brasileños, pero el más peligroso es Luiz Adriano, su delantero.El técnico recupera para esta cita a Ribéry, Holger Badstuber, Rafinha y Xabi Alonso

Josep Guardiola gesticula durante la rueda de prensa
Josep Guardiola gesticula durante la rueda de prensa VALENTYN OGIRENKO REUTERS
EL MUNDO
Con una visita a la convulsionada Ucrania, el Bayern Múnich iniciará en casa del Shakhtar Donetsk su camino en la fase decisiva de la Liga de Campeones, una competencia en la que aspira a llegar hasta lo más alto.
Tras un inicio de año con dudas, lesionados y tropiezos inesperados, el equipo de Guardiola llega a los octavos de la Champions con la máquina engrasada tras la paliza por 8-0 que le propinó al Hamburgo, en su último encuentro de la Bundesliga
Sin embargo, el campeón alemán y último semifinalista europeo advierte que no se puede esperar mañana en Lviv una nueva goleada. "Será un partido completamente diferente", señaló Robert Lewandowski.
"Estamos entre los 16 finalistas de Europa, eso ya dice bastante", coincidió Arjen Robben, la pieza tal vez más desequilibrante en el conjunto de Guardiola. "Ellos son muy peligrosos en el contraataque", añadió el holandés en referencia al Shakhtar, un equipo que cuenta con 13 brasileños en su plantel gracias a las inversiones de su multimillonario dueño, el ucraniano Rinat Ajmetov.
El más "peligroso" de los brasileños es sin duda Luiz Adriano, máximo goleador del torneo con nueve tantos en la fase de grupos, pero Guardiola cree que habrá que cuidarse de todo el equipo. "Ellos juegan desde hace años con la misma idea, con una extraordinaria defensa y grandes jugadores ofensivos brasileños", opinó el español, que como entrenador del Barcelona se enfrentó en cinco ocasiones al equipo más poderoso de Ucrania.
Tras recuperar a varios jugadores en las últimas semanas, Guardiola podrá contar con la mayor parte de su plantel a disposición. Franck Ribéry, Holger Badstuber y Rafinha ya están a las órdenes del técnico, al igual que el español Xabi Alonso, quien fue baja a último momento ante el Hamburgo por un problema muscular. Alonso ya formó parte del último entrenamiento que el Bayern hizo en Múnich y podría disputar mañana su partido número 100 en la Liga de Campeones.
El conjunto ucraniano, en tanto, llegará al encuentro algo falto de competencia, debido a que la Liga local se reanudará recién a fin de mes. "Por supuesto que el Bayern es el favorito", pero en el fútbol todo es posible", consideró el entrenador Mircea Lucescu.
Más allá de lo deportivo, el Bayern afronta el encuentro con las sensaciones "extrañas" por jugar en un país en conflicto bélico. Los combates en Donetsk, ciudad del Shakhtar, hicieron que el partido se dispute en Lviv, unos mil kilómetros al oeste, en una zona en la que se puede garantizar la seguridad.
"Es una sensación muy extraña", admitió el delantero Thomas Müller a la revista "Kicker" . "Uno sabe que está teniendo lugar esa guerra terrible, pero no se da cuenta del todo, porque -gracias a dios- no conoce una situación tan grave". Las mismas sensaciones dominaron al resto del plantel. "Uno no va ahí y desconecta de todo", explicó el delantero Arjen Robben. "Es algo que tendremos en la cabeza. Somos futbolistas, pero por encima de todo seres humanos".
Guardiola se mostró también "preocupado en primer lugar por la situación de la gente", mientras que el jefe de la junta directiva del club, Karl-Heinz Rummenigge, señaló que mantener el partido en Ucrania "es una decisión de la UEFA que hay que cumplir".
Debido a la situación, el Bayern limitará lo más posible su viaje a Ucrania y regresá a Múnich inmediatamente tras el partido en un vuelo chárter.

divendres, 6 de març del 2015

HIER muss Ribéry bei Guardiola antanzen

Wegen Rache-Tritt des Franzosen?

HIER muss Ribéry bei Guardiola antanzen

Vergrößern Bayern München: Hier muss Franck Ribéry bei Trainer Pep Guardiola antanzen
 Mit ernster Miene schaut Guardiola (r.) auf Ribéry, hört dem Franzosen zu
Foto: Dennis Brosda
 
Gestern 11.18 Uhr: Bayern-Trainer Pep Guardiola (44) steht mit ernster Miene und verschränkten Armen vor Franck Ribéry (31), führt mit ihm ein Einzelgespräch.
Hier muss Ribéry bei Guardiola antanzen.
Worum es in dem Dialog geht? Unklar. Möglich, dass Guardiola über den Rache-Tritt seines Franzosen reden will.
Vergrößern Ribéry und Kessel
Revanche: Im Sitzen tritt Ribéry den Braunschweiger Kessel
Foto: sky
Beim 2:0 im DFB-Pokal gegen Braunschweig trat Ribéry gegen Kessel nach, nachdem der ihn zuvor zweimal foulte. Der Münchner hatte Glück, dass er dafür nicht vom Platz flog.
Guardiola ist es ernst – weil er Angst hat, dass seine wilden Bayern aus der Champions League fliegen! Mittwoch steigt das Achtelfinal-Rückspiel gegen Donezk (Hinspiel 0:0).
Über die Ribéry-Szene sagt Pep: „Wenn man in der Champions League mit zehn gegen elf spielt, ist das sehr gefährlich.“
Zweimal flogen in dieser Saison in der Königsklasse Bayern-Spieler vom Platz – beide Male gewann Bayern nicht. Beim 2:3 gegen Manchester City (Rot für Benatia) und beim 0:0 gegen Donezk (Gelb-Rot Alonso). Der nächste Ausraster könnte das Aus in Europa bedeuten...

Hintergrund

 
Traumfreistoß! Alaba  zirkelt Bayern weiter

2:0 gegen Braunschweig Bayern: Rache-Tritte und Traum-Tore

Glanzlos ins Viertelfinale: Bayern siegt im Pokal gegen Zweitligist Braunschweig. Für den Aufreger des Abends sorgt Franck Ribéry.
Deshalb betont Guardiola: „In Zukunft wird das nicht mehr passieren.“
Möglicherweise hat er genau DAS Ribéry verklickert.
Vergrößern Auftakt zum Geheimtraining
Auftakt zum Geheimtraining: Guardiola (vorn, Mitte) spricht nach dem müden Pokalspiel zum gesamten Team
Foto: Dennis Brosda
1px

 

dimecres, 4 de març del 2015

UN TOMB DEL MEDITERRANI A BAVIERA (4).- Del 12 al 25 de febrer del 2015.Com i que és Baviera (2). De Hallertau a la Hofbräuhaus.

Articles del Víctor
01/02.03.15.


UN TOMB DEL MEDITERRANI A BAVIERA (4).
Com i que és Baviera (2). De Hallertau a la Hofbräuhaus.
Del 12 al 25 de febrer del 2015.
Com deia aquell: Ja sóc aquí, ja he arribat al Mediterrani, o la Mediterrània, -com vulgueu-, i encara que com deia aquell altre: Això no toca. Doncs si,acabo d'arribar d'un país dins d'una República, d'una Federació que vol ser una Nació, a la vegada un Estat i que posat al centre d'Europa tornen a ser els més poderosos i completament diferents dels seus socis europeistes de la part que toca al Mare Nostrum als quals dominen i se'n fan les seves platges particulars. Encara que no és estrany, ja que hem passat del fred moderat a la canícula gairebé primaveral, 18º a l'arribada i els 21º passats aquest cap de setmana. Del fred, i la neu a la calor..., i els bioritmes de corcoll, però així és la vida.
Arribo a CAT, hi trobo que Barcelona i rodalia està immersa al MWC, el Mobile Wolrd Congress, que durant quatre dies revoluciona econòmicament la capital catalana i que aquesta dècima edició amb 200 països, els més de 90.000 visitants,2000 expositors,i 12.500 llocs de treball, que aporten a la nostra economia més de 436 milions d'euros. 

La tristor fou per la mort de la gran dama del teatre Rosa Novell, i del Jordi Tardà, que n'era seguidor tant dels seus programes de ràdio com de la seva Fira del Disc del Col-leccionista, i per ambdós “ Adéu, Paraula d'Stone”, que deia en Tardà.
Com i que és Baviera (2).
Després d'aquesta introducció, deixeu-me continuar l'explicació d'aquesta Baviera que moltes vegades se la compara amb Catalunya, encara que te manta de diferències com vàrem veure l'altre dia. 
Baviera i la cervesa. Una de les icones bavareses mundials en la cervesa, que com vaig poder observar i tastar és una industria de les que podríem anomenar de cercle tancat en l'àmbit de territori, per altra banda gairebé com tota Alemanya i la majoria de l'Europa Central. Sabem que a Baviera n'hi podem trobar des de moltíssimes marquès, tipus, tècniques i textures com les Lagers, Pilsner, Bock, Munic Helles,Wheat, etc. És per això que poso la èmfasi en dos llocs característics cervesers que explico a continuació. 

De Hallertau a la Hofbräuhaus.
La part de Baviera, anomenada Hallertau és una subregió que es troba entre Munic i Ingolstadt, on si cultiva el llúpol que els bavaresos consideren “ el seu or verd ” ja que de les prop de les 19.000 hectarèes que hi ha plantades a tota Alemanya unes 14.220 H. son d'aquesta zona, que és converteix en les plantacions de llúpol més important del món. Per cert en aquesta mateixa zona, entre l'Aeroport de Munic i Ingolstadt al centre de Hallertau, districte Pfaffenhofe, tenim el poble de Wolnzach (Alta Baviera), a uns 50 quilòmetres al nord de Munic, on podem visitar el Deutsches Hopfenmuseum (Museu del Llúpol alemany) inaugurat el 2005, amb un edifici nou i espectacular en la forma simbòlica com un jardí plantat de llúpol, i que la seva arquitectura està formada per uns bastons semblants als que hi ha en les enfiladisses que cobreixen bona part del Hallertau. També si pot trobar tot el referent a llúpol i a la fabricació de la cervesa, i els documents més antics del conreu dels jardins del llúpol, amb la famosa llei de puresa bavaresa de 1516, així com escrits científics de plantes de Hildegard von Bingen que són al cor de la història medieval del llúpol i la cervesa.
Una zona que hi vaig passar el dissabte 21 de febrer quan feia un viatge en tren direcció a Nuremberg i que feia transbord , precisament, a Ingolstadt. 

La Hofbräuhaus.
A aquesta cerveseria (la més famosa d'Alemanya i potser del món) sempre hi vaig, com una tradició, cada vegada que trepitjo Munic, i enguany ho vaig fer, sol, primer el dissabte 14 de febrer i acompanyat el dimarts 24 de febrer. La primera vegada prengué una Weiswürste, botifarra blanca amb espècies,escalfada amb aigua calenta,amb mostassa dolça, típica muniquesa i una Hafbräu Original de 0,5 l.” 

En el cas bavarès segurament és superior a la resta dels Landers, ja que molts dels seus més del 12,5 milions d'autòctons i nous vinguts amb una imatge assegut - siguin homes o dones) al davant d'una Bier de mig o d'un litre amb la gerra de vidre on les més típiques de ceràmica i amb tapa que els bavaresos autèntics, molts abillats amb els vestits tradicionals bavaresos, anomenats Dirndl o Lederhose, que segurament molts heu vist arreu, i si no a part de prendre una bier de litre o de mig i un Schweinshaxe, Garró de porc al forn que en serveixen a milers. Els podreu veure a la Hofbräuhaus que sempre ni hi ha un munt, amb barret tirolès decorat amb escuts i plomes, molts amb pantalons curts i elàstics amb pitet o amb jaquetes verdes sense coll, si és fixeu bé, veureu com desen les seves gerres particulars en unes caselles especials que hi ha en molts indrets de la cerveseria i que tanquen amb un candenat...  
Continuaré explicant el Tomb per la cervesa,Munic i Baviera.
Víctor Lluelles i Cardona