dilluns, 2 de febrer del 2015

Messi, una obra d'art

PER A UNA SUBHASTA BENÈFICA A SOTHEBY'S DE LONDRES

Messi, una obra d'art

L'astre inspira artistes com Murakami i Hirst

2 febrer 2015
Pàgina 63
BEGOÑA ARCE / LONDRES
Dilluns, 2 de febrer del 2015

  • DE MUSEU 3 Messi, segons Murakami. A sota, a l'esquerra, Piqué vist per Vezzoli.
  • DE MUSEU 3 Messi, segons Murakami. A sota, a l'esquerra, Piqué vist per Vezzoli.
¿Vol penjar Leo Messi a la paret de la sala d'estar? ¿O, posats a triar, prefereix emportar-se a casa Gerard Piqué? En cas que la idea el tempti, prepari el talonari. Els retrats del crac i del central del Barça seran subhastats a Sotheby's de Londres el dia 12 vinent. La venda, amb finalitats benèfiques, ha estat organitzada en col·laboració entre la Unicef, la Fundació del FC Barcelona i l'oenagé Reach Out To Asia (ROTA) com a part de la campanya 1 in 11. El que es recapti servirà per donar una educació a infants desafavorits de Bangla Desh, Indonèsia i el Nepal.
Messi és el protagonista i inspirador de dues de les obres en subhasta, realitzades pel japonès Takashi Murakami i el britànic Damien Hirst. En la seva, Murakami ha sobreposat la imatge del jugador en plena acció amb la pilota sobre un fons de flors, que ja ha utilitzat amb altres figures internacionals i que s'ha convertit en una senya d'identitat de l'artista. Les seves peces, comparades sovint amb les d'Andy Warhol i la cultura pop, és tan colorista com comercial. El japonès ha reconegut no saber gran cosa de futbol, però sí que és molt conscient que Messsi és una figura amb «una rellevància cultural global». I si Warhol «va fer un retrat de Muhammad Ali quan era la màxima figura de l'esport en la seva època, ara passa una cosa similar amb Messi», afirma. L'obra Lionel Messi and a universe of flowers està valorada entre 350.000 i 400.000 euros.
PIQUÉ, DÉU APOLO / El segon retrat del futbolista argentí és un tríptic realitzat per Hirst, un dels més famosos, mercantilistes i discutits artistes britànics. Utilitzant la tècnica fàcil i ràpida de la pintura centrífuga, Hirst ha col·locat al centre la cara de Messi, que apareix esquitxat amb ràfegues de colors blau, grana i blanc. Als dos costats hi ha dues pilotes decorades amb estrelles negres sobre tons vermells i grocs. Batejada amb el nom de Beautiful Messi spin painting for one in eleven, l'obra ha estat valorada al voltant dels 450.000 euros.
A subhasta també hi sortirà el retrat de Piqué vist pel seu autor, l'italià Francesco Vezzoli, com el déu Apol·lo. Vezzoli un altre artista de la cultura popular, que ha col·laborat amb arqueòlegs i és un coneixedor de l'art clàssic, presenta el futbolista com el cap d'una escultura hel·lènica, dels ulls del qual broten llàgrimes daurades. L'estimació inicial és d'entre 40.000 euros i 50.000 euros, la mateixa fixada per a l'aquarel·la en paper, en blanc i negre, dedicada a la seva companya i mare dels seus dos fills, la cantant Shakira. La peça ha estat realitzada per l'artista xinès establert a França Yan Pei-Ming.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada