dimarts, 3 de febrer del 2015

Guardiola treu el Bayern de la zona de confort

BUNDESLIGA

Guardiola treu el Bayern de la zona de confort

El tècnic avisa els seus jugadors que també poden caure en picat com el Dortmund


No cada dia cau golejat el Bayern. Ni perd un equip entrenat per Pep Guardiola. Ni es planta un tècnic rival que va traumatitzar en el seu moment l’Allianz Arena. Quatre dies després d’ensorrar-se a Wolfsburg (4-1) en l’inici de la segona volta de la Bundesliga, el campió alemany rep avui el quart classificat, el Schalke de Roberto Di Matteo, l’entrenador que el 2012 amb el Chelsea va eliminar el Barça de Guardiola i va guanyar la Champions al Bayern en la final disputada a Munic. No hi serà el davanter del Schalke Klaas-Jan Huntelaar, suspès amb 6 partits per una entrada.
Motius per anar a l’Allianz Arena no en falten -a partir d’avui la capacitat de l’estadi augmenta a 75.000 espectadors- i Guardiola, assumint l’expectació del moment, es va deixar anar amb consignes ben meditades. Pràcticament va passar desapercebut, però Guardiola va desplegar un full en prendre seient a la sala de premsa. En cap moment va llegir res, però es va notar que tenia un discurs ben preparat. A la primera pregunta d’un periodista local -“¿Va dormir bé després de la derrota a Wolfsburg?”-, Guardiola es va esplaiar amb una resposta de 3 minuts 41 segons, inusual per al seu domini -ahir molt millorat- de l’alemany.
Després de la primera derrota a la Bundesliga, el tècnic català va voler espavilar públicament el seu equip i, alhora, l’entorn. I per descomptat que va defensar al màxim les seves idees futbolístiques. Si el Bayern va encaixar a Wolfsburg tants gols com en les 17 jornades precedents va ser per haver perdut el control del joc i haver cedit massa contracops.
La derrota de divendres passat és tot just la novena en 83 partits oficials del tècnic català amb el Bayern. “Ningú no vol perdre. Però a vegades hem de perdre per millorar el nostre joc”, va indicar Guardiola mentre advertia que tothom havia cregut que l’equip era intocable. “Abans del partit contra el Wolfsburg deien que ja havíem guanyat la lliga, que els nostres entrenaments eren més durs que els nostres partits, que el nostre segon equip podia guanyar la Bundesliga, i tot això és fals. Valoro molt Jürgen Klopp i el Dortmund, però avui són els últims de la classificació i això pot passar-nos també a nosaltres”, va fer sonar l’alarma Guardiola.
“Quan guanyem ningú no em creu quan dic que tot costa molt. Però com més aviat entenguem que tot és molt difícil, més bé defensarem el títol. Si pensem que podem perdre contra el Schalke anirem pel bon camí”, va raonar el tècnic. “Si deixem el rival córrer i fer contres estem acabats”, va insistir mentre assumia “errors” contra el Wolfsburg i protegia dos dels seus jugadors més criticats. “Seria molt fàcil per a mi dir que la raó (de la derrota) és que Xabi Alonso i Schweinsteiger tenen poques cames per córrer cap enrere. Llavors canviem els dos jugadors o que juguin amb motos i potser així podem controlar els contracops”, va ironitzar. Guardiola va fer ahir un pas endavant a l’espera que avui el faci el seu equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada