dimarts, 24 de febrer del 2015

UN TOMB DEL MEDITERRANI A BAVIERA (2).- Del 12 al 25 de febrer del 2015.-A Munic del dijous gras al dilluns de Carnaval.

Articles del Víctor
15/16.02.15.
UN TOMB DEL MEDITERRANI A BAVIERA (2).
A Munic del dijous gras al dilluns de Carnaval.
Del 12 al 25 de febrer del 2015.
Just farà cinc dies que vàrem aterrar alhora en punt (les 17,33) a l'Aeroport Internacional de Munic-Franz Josef Strauss (MUC), després que l'avió A321 de la Lufthansa de sortida a les 15,35 de la tarda i l'arribada a Munic havia de ser a les 17,35 ho va fer quan passaven passats més de deu minuts de l'hora oficial - i una de les coses que més m'agrada fer quan vaig en avió, a part de xerrar, es prendre notes de les incidències del vol, apuntar per on passa, seguin-ho si puc amb el mapa que va adjunt a la revista institucionals de la companyia i que normalment és al respatller de davant i fer una mena de cronologia del trajecte i després, si puc, comprovar-ho a vols semblants que hagi fet, ja ho diuen,de manies els metges no en curen - , en definitiva que va deixar de tocar de peus a terra, vull dir de rodes a la pista a les 15, 47 i tocaren de nou a l'asfalt bavarès a les 17,33 minuts, o sia que el vol va durar exactament 1 hora,46 minuts, en un vol plàcit i tranquil. 
                                                                                   
 
Comentaris mentre anàvem cap a Munic.
Doncs si, gairebé una hora després que vàrem aterrar, ja a l'aparcament comprovarem que la temperatura estava prop d'un grau sota zero i fins que arribarem a la nostra a la destinació a la part sud-oest de Munic, i cinquanta-quatre quilòmetres des de l'aeroport Muniquès tot estava nevat. Baixant per l'Autopista A9 Munic-Berlín, que bé de Nuremberg comprovarem com era de dens el transit a tres carrils a aquelles hores i en un dijous laborable. Després de l'encreuament (Kreuz)Munic-Nord amb l'A9 direcció Salzburg, poguérem veure el costat dret l'Allianz Arena, el camp de futbol del FCBayern München - del Pep Guardiola, on a Munic el tenen com un ídol, i que fa un parell dies el seu equip va golejar per 8 a 0 a l'Hamburg i que actualment va vuit punts pel davant del Wolfsburg que n'és el segon de la Bundesliga i continua a la Champions League - . 
                                                                              
Un estadi que quan hi passarem, a voltant de les set de la tarda, - aquí a les sis de la tarda ja és fosc i negre- la seva cobertura que és plastificada com si fos un gran globus era tota de color Blau, una coberta que té diferents colors (Blau,Vermell i un blanc neutre ) que canvia de colors segons l'equip que hi juga, perquè cal dir que en aquest mateix estadi hi juguen alternativament els dos equips de la ciutat: el TSV 1860 München; o el FCBayern München. Us aconsellem de passada que si voleu anar a visitar l'Allianz Arena, tant si és dia de partit com si no, des del centre de Munic i sense problemes, cal que s'agafi la Línia de Metro (U), la U6, hi ho podeu fer a la cèntrica Odeonsplatz o la famosa Marienplatz i al cap d'onze o dotze estacions s'arriba a la U-Bahn-Station Fröttmaning i d'allí a l'estadi hi ha cinc minuts a peu. Recordem que es pot visitar màxim fins a les sis de la tarda, que per experiència ja em va anar just temps enrere.
                                                                             
Neu i fred per donar i vendre.
De tots aquest quatre dies que estem a la capital de la Baviera les temperatures no es mouen pas gaire de dos a quatre sobre zero durant el dia, i de zero a sis sota zero a la nit, i fins ara els dies és reparteixen entre núvols i sol , sol radiant i núvols, però la neu li costa de marxar, i sort, que aquesta cosa de les nevades ja la tenen resolta i organitzada. 
Un tomb pel centre neuràlgic muniquès (1).
Tot i així durant el dia, a fora he passat força fred, sobretot aquest passat dissabte m'he anat a fer el tradicional tomb pel centre de Munic, i això vol dir traslladar-me a la zona que prenen per centre la Marienplatz, i que es considera el centre neuràlgic muniquès i d'allí podem anar a l'Odeonsplatz , o bé a l'inrevès pels carrers de la moda i del glamur com sòn el Weinstr , seguit del Theatiner-str per una banda o el Diener-str, seguit de la Residenz-str per l'altra banda i que ambdós vies van i vénen de l'Odeonsplatz o la famosa Marienplatz. Del bell mig de la Residenz-str, de la Max-Joseph Platz, comença uns dels altres famosos i llargs carrers de la moda com és la Maximilian- str. De la Marienplatz tambè és pot anar o venir fins a la Karlplatz (Schaus) pel Neuhauser-str, seguit del Kaufingerstr que també està ple de moda i glamur. 

Continuaré explicant el Tomb per Munic i Baviera.
Víctor Lluelles i Cardona

dilluns, 23 de febrer del 2015

Pep Guardiola se sentirá en Baviera igual que en "un país llamado Cataluña"

QUIEREN INSPIRARSE EN EL SISTEMA ECONÓMICO Y BUSCAN COLABORACIÓN BILATERAL

Pep Guardiola se sentirá en Baviera igual que en "un país llamado Cataluña"

EL CONFIDENCIAL 
Pep Guardiola se sentirá en Baviera igual que en "un país llamado Cataluña"
Guardiola durante una conferencia (Efe).

Pep Guardiola necesitaba desconectar del mundo del fútbol.
Y lo hizo. Sorprendió cuando confirmaba que la temporada 2011/2012 era la última en la que dirigiría al Barcelona. El técnico que había convertido al conjunto culé en el mejor equipo daba al 'stop'... que a la postre ha sido un 'pause'. Guardiola cruzó el Atlántico y se instaló en Nueva York donde se ha estado formando al mismo tiempo que participaba en algunas conferencias. En una de ellas explicaba que su “gran suerte fue que de pequeñito encontré la pasión. Yo nací en un pueblo muy pequeño de un país llamado Cataluña”. A pesar de estar a miles de kilómetros, el futuro de Pep ha sido uno de los temas que más se ha seguido en nuestro país y hace unas semanas se desvelaba la gran incógnita: Guardiola dirigirá al Bayern de Múnich a partir de la próxima temporada y el que fuera técnico culé se sentirá en Baviera como en casa porque su futuro hogar tiene mucho en común con Cataluña.
“Si pudiéramos lograr que Cataluña fuera un motor económico dentro de una España que aceptara nuestra identidad, seríamos una Baviera. Y prefiero ser Baviera que un pequeño estado independiente”. Estas palabras corresponden a Joan Majó, ingeniero y ex ministro de Industria con el PSOE en la segunda legislatura de nuestro país. Xavier Sabaté, portavoz del grupo socialista, afirmaba que su partido “también quiere un estado como el estado libre de Baviera dentro de Alemania”. Es un hecho que el estado más grande de los 16 que forman la república federal alemana supone un espejo para Cataluña. Existen algunas diferencias, la región germana cuenta con 12'6 millones de habitantes por los 7'5 de la catalana y la primera es un estado libre mientras que la segunda es una comunidad autónoma. Aun así, las semejanzas son evidentes. CiU es una federación de dos partidos nacionalistas: Convergència Democràtica de Catalunya, de ideología liberal y de centro-derecha, y Unió Democràtica de Catalunya, de ideología democristiana. Por su parte, Baviera es considerado el principal feudo del Partido Popular Europeo en Alemania. Su filial en el estado, la Unión Social Cristiana de Baviera (CSU).
Actualmente, Artur Mas (CiU) ocupa la presidencia de Cataluña y tiene muy presente el modelo alemán hasta el punto de enviar, el verano pasado, a Oriol Pujol a Múnich para intentar buscar colaboraciones bilaterales políticas y económicas entre ambas regiones, comprobar 'in situ' el funcionamiento del sistema federal, los pros y los contras y valorar si se podía aplicar a Cataluña. Y es que Baviera es el estado que más dinero aporta a los fondos de nivelación, una herramienta que compensa las regiones menos fructíferas del país de Angela Merkel y que no satisface a todos por igual ya que ven este sistema como un castigo (sólo se quedan con algo más del 10% de lo recaudado con el impuesto de la renta)… algo que, de forma aproximada, denuncian desde Cataluña.

Pep Guardiola cambiará Estados Unidos por Alemania en unos meses y hará de Múnich, capital de Baviera, su nuevo hogar. No sabemos cuánto tiempo le costará coger el punto al Bayern pero lo que es seguro es que se sentirá, casi, como si estuviera en casa.

divendres, 20 de febrer del 2015

Guardiola: "Xabi Alonso defensant és el pitjor jugador del món"

FUTBOL BAYERN

Guardiola: "Xabi Alonso defensant és el pitjor jugador del món"

Pep Guardiola va sortir en defensa del seu jugador declarant que la seva tasca no és defensar

Pep Guardiola en roda de premsa
Pep Guardiola en roda de premsa
S.DACAL
SPORT 
2015.02.20 | 20:07 H.
Curiosa forma de Pep de sortir en defensa del seu jugador Xabi Alonso després de l'expulsió del tolosarra en el partit d'anada de vuitens de final de la Champions contra el Xakhtar Donest (0-0).
El entrenar del Bayern va afirmar en roda de premsa que "quan es posa a perseguir un rival, Xabi Alonso és el pitjor jugador del món" i ha apuntat que no s'havia fitxat Xabi Alonso per defensar, sinó per conservar la pilota. "Nosaltres volem tenir la pilota tot el temps possible, per això tenim a jugadors com Xabi o Thiago Alcántara", va afirmar el català.

Guardiola segueix sense trobar el 'feeling' perdut

PER ARA, 'lewa' APOSTA PER "MANTENIR LA CALMA" ...

Guardiola segueix sense trobar el 'feeling' perdut

Ni Eto'o, ni Ibrahimovic, ni Mandzukic ... i sembla que ni tan sols Lewandowski. El polonès va ser suplent davant el Xakhtar i a Alemanya es pregunten què passa

Guardiola té un problema amb els seus davanters centre
Guardiola té un problema amb els seus davanters centre
Toni Juanmartí
SPORT 
2015.02.20 | 16:08 H.
El de Guardiola amb els seus davanters centre comença a ser una maledicció. Una maledicció eterna. El tècnic del Bayern va sorprendre a tothom deixant a Lewandowski a la banqueta davant el Xakhtar ia Alemanya ja s'ha encès la llum d'alerta. Des que Pep va perdre el 'feeling' amb Samuel Eto'o el 2009, sembla que no ha tornat a trobar un ariet que li convenci al cent per cent.
Lewandowski, que ha jugat gairebé tots els partits de titular, porta 'només' vuit gols a la Bundesliga, dos a la Lliga de Campions i un a la copa. De fet, tant Robben (16), com Götze i Müller (13) sumen més dianes que el polonès, el rendiment "va molt més enllà dels gols" segons Pep Guardiola. Un argument també utilitzat en el seu dia amb Zlatan Ibrahimovic.
No obstant això, davant el Xakhtar, en el partit més important del curs fins a la data, Pep va deixar 'Lewa' fora de l'onze per col·locar Müller com a fals nou. La decisió ha estat molt comentada -i també criticada- a Alemanya, on diversos mitjans de comunicació comencen a parlar ja del 'cas Lewandowski'. De moment, l'ex del Dortmund va apostar a través del diari 'Bild' per "mantenir la calma".
Encara és massa aviat per pensar que Guardiola ha perdut confiança en Lewandowski, però altres com Ibrahimovic o Mandzukic també rebien elogis del tècnic quan eren suplents de forma esporàdica i van acabar 'divorciats' amb totes les forces amb el de Santpedor. Una cosa molt semblant al que li havia passat abans al camerunès Samuel Eto'o, tot i que, si és el cas, la manca de 'feeling' sempre va ser més personal que futbolística.

La inspiració de Pep Guardiola arriba al Micalet amb 'Pep Talk'

Divendres  20.02.2015  06:00

La inspiració de Pep Guardiola arriba al Micalet amb 'Pep Talk'

L’obra es basa en un col·loqui fictici que el carismàtic entrenador fa a un grup d’empresaris

Vilaweb  Des d’ahir es pot sentir al teatre Micalet de València un col·loqui amb un dels millors entrenadors del món. Es tracta de l’argument de l’espectacle 'Pep Talk', un monòleg fictici que Pep Guardiola fa a un grup d’empresaris per desgranar-los la seva filosofia i la manera de ser. L’obra, escrita per Alberto Ramos, està interpretada per Pep Garcia-Pascual i es pot veure al teatre valencià fins diumenge.
L’enorme carisma de l’exentrenador del Barça Pep Guardiola fa que sigui una persona molt adient per fer conferències. A l’obra 'Pep Talk', Guardiola es dirigeix a un grup d’homes de negocis per explicar-los la seva filosofia i indagar com es pot aplicar a les seves carreres professionals. Però en un moment determinat Guardiola surt del seu guió habitual i comença a confessar algunes qüestions que mai havia explicat en públic.
En anglès el terme col·loquial 'pep talk' vol dir 'discurs encoratjador dirigit a un auditori'. La companyia Laiogurt juga amb les paraules de la cultura empresarial i la fascinació que Pep Guardiola desperta quan parla per produir l’espectacle 'Pep Talk'. L’obra, que arriba a València aquest cap de setmana, ha estat tota la temporada rondant per diversos indrets del país.

diumenge, 15 de febrer del 2015

Golejada històrica del Bayern a l'Hamburg

FUTBOL INTERNACIONAL

Golejada històrica del Bayern a l'Hamburg

Els de Guardiola els han endossat vuit gols i es mantenen primers a la Bundesliga

Els jugadors del Bayern celebren la victòria al final del partit
REUTERS
Els jugadors del Bayern celebren la victòria al final del partit
EL PERIODICO
EFE / BERLÍN
Dissabte, 14 de febrer del 2015 - 19.23 h
El Bayern ha aconseguit aquest dissabte una golejada històrica per 8-0 davant l'Hamburg. Els de Munic han cuinat el rival a foc lent i de sobte l'Hamburg, abans que acabés la primera part, s'ha vist perdent per 3-0.
Els bavaresos havien tingut la pilota però no havien arribat molt a porta quan, en el minut 21, un centre de Rafinha ha sigut interceptat amb la mà dins de l'àrea per un defensa de l'Hamburg.
Thomas Müller ha convertit el penal i ha posat en avantatge l'equip entrenat per Guardiola i, menys d'un minut després, també estaria involucrat en la jugada del segon gol. Müller ha rebut una passada de Bastian Schweinsteiger, ha rematat a porta des de fora de l'àrea, el meta de l'Hamburg, Jaroslav Drobny, ha parat el remat a mitges i Mario Götze ha recollit el rebot per rebre a curta distància.
Després, en el 36, Arjen Robben ha marcat el tercer amb un remat des de fora de l'àrea. En la segona part ha continuat la massacre. Robben, en el 47, Müller, en el 55, Robert Lewandowski, en 57, Franck Ribery, en el 69, i Götze, en el 89, han rematat la feina.
El Bayern, a més, ha comptat amb el retorn a l'equip dels recuperats Holger Badstuber, Rafinha i Franck Ribery. Els dos primers han sigut titulars i Ribery ha entrat al camp a la segona part.

ELS BÀBARS, PRIMERS A LA BUNDESLIGA

Les victòries del Bayern i del Wolfsburg, que ha guanyat (4-5) davant el Bayer Levercusen fan que la diferència entre tots dos, primer i segon en la classificació, respectivament, segueixi sent de vuit punts.

divendres, 13 de febrer del 2015

Pep rüttelt seine Stars wach

Nach Bayern Münchens Stolper-Start in der Liga

 Pep rüttelt seine Stars wach

Vergrößern Pep rüttelt seine Stars wach
Nicht ganz zufrieden mit dem Rückrunden-Start seiner Bayern: Pep Guardiola
Foto: Getty Images
Den HSV vor der Brust, die Champions League im Kopf.
Vier Punkte aus den ersten drei Spielen: Bayern ist etwas holprig in die Rückrunde gestartet. In der Liga kein Problem, für die Champions League schon. Vor dem Achtelfinal-Hinspiel in Donezk am Dienstag (20.45 Uhr, hier im Liveticker) rüttelt Bayern-Trainer Pep Guardiola (44) seine Stars wach.
Guardiola: „Wenn wir wie in den ersten drei Spielen spielen, haben wir keine Chance, die Champions League zu gewinnen.“

Hintergrund

83
Bayern-Star Arjen Robben wird immer stärker

Star wird immer stärker Robben bald besser als er selbst!

Arjen Robben (31) kriegt sie einfach alle. Selbst seine einst größten Kritiker liegen dem Holländer längst zu Füßen.
Zu langsames Aufbauspiel, zu viele Querpässe: Guardiola ist mit den Bayern 2015 bisher nicht zufrieden. Bis zum Champions-League-Spiel bleiben dem Spanier noch fünf Tage. Genug Zeit, um zurück zur Top-Form zu finden.
Guardiola: „Aber ich weiß, dass wir uns verbessern werden, das ist sicher. Ich hoffe, dass wir zur nächsten Woche unser Top-Niveau erreichen.“
Auf dem Weg dahin kommt der HSV (Samstag 15.30 Uhr, hier im Liveticker). Guardiola fordert von seinen Jungs eine Leistungssteigerung: „Unser Aufbau gegen Stuttgart war zu langsam. Ich hoffe, dass es gegen den HSV besser wird. Wir müssen schneller hinten rausspielen.“
Vergrößern Ribéry (Muskelfaserriss) und Rafinha (Außenbandriss) (l.) haben ihre Verletzungen auskuriert
Ribéry (Muskelfaserriss) und Rafinha (Außenbandriss) (l.) haben ihre Verletzungen auskuriert
Foto: Dennis Brosda
Gegen die Hamburger kann er wieder auf Franck Ribéry und Rafinha zurückgreifen. Beide haben ihre Verletzungen überwunden, haben wieder voll trainiert.
Gut möglich, dass Pep beide von Beginn bringt: „Franck und Rafinha haben beide Optionen zu starten, sie haben keine Probleme mehr.“
1px
Ihre Reaktion zu diesem Thema
Bundesliga bei Bild
Foto: Andreas Pohl, dpa

dimecres, 11 de febrer del 2015

Schiri-Boss droht Guardiola mit Tribüne

TABELLE Bundesliga
Pl.VereinSp.SUNTorePkt.
01
Bayern München20154145:949
02
VfL Wolfsburg20125341:1941
03
FC Schalke 0420104631:2234
04
FC Augsburg20111828:2434
05
Bor. Mönchengladbach2096527:1733
06
Bayer Leverkusen2088430:2232
07
1899 Hoffenheim2075831:3326
08
Werder Bremen2075832:4126
09
Eintracht Frankfurt2067738:4125
10
Hannover 962074923:3025
11
1. FC Köln2066819:2324
12
Hamburger SV2065914:2223
13
1. FSV Mainz 0520410625:2622
14
Hertha BSC20631126:3821
15
SC Paderborn 072048821:3420
16
Borussia Dortmund20541121:2719
17
SC Freiburg2039821:3018
18
VfB Stuttgart20461020:3518
  • Champions League
  • Champions League Quali.
  • Europa League Quali.
  • Relegation
  • Abstieg
  • Europa League

Wegen Tätschel-Attacken von Bayern-Trainer Pep Guardiola

 Schiri-Boss droht Guardiola mit Tribüne



Vergrößern Josep Guardiola
Pep, der Schiri-Schreck: Beim Heimspiel gegen Schalke suchte Guardiola mehrfach den Kontakt zu Assistent Markus Häcker
Foto: Dennis Brosda
Eigentlich kann man Bayern-Trainer Josep Guardiola nicht wirklich böse sein.
Der charmante Spanier hat in seinen eineinhalb Jahren in der Bundesliga bis jetzt fast alles richtig gemacht. Presse, Fans, Kollegen: Alle mögen Pep. Auch die Schiedsrichter haben eigentlich ein gutes Verhältnis zum Star-Trainer. Wären da nur nicht seine Tätschel-Attacken....

Vergrößern Trainer Pep Guardiola (r vorne) von München umarmt nach dem Tor zum 10 den Vierten Offiziellen, Robert Kempter
Gegen Schalke umarmte Pep sogar den vierten Offiziellen Robert Kempter. Vielen geht das zu weit

Foto: dpa
Schiri-Boss droht Guardiola mit Tribüne!
Die Schiedsrichter haben genug von den Ausrastern des Spaniers an der Seitenlinie. Nach dem ehemaligen Fifa-Unparteiischen Urs Meier hat auch der deutsche Referee-Boss Herbert Fandel (50) Guardiola ins Visier genommen. Der Vorsitzende der DFB-Schiri-Kommission droht dem Spanier mit einem Tribünenverweis, falls er sich erneut danebenbenehmen sollte.

Vergrößern Herbert Fandel
Seit 2010 ist Herbert Fandel – eigentlich ausgebildeter Konzert-Pianist – Deutschlands Ober-Schiri

Foto: Getty Images
Fandel zu „Sport BILD“: „Bei allem Verständnis für Emotionen im Spiel sind hier Grenzen überschritten worden. Ein Trainer, der die Coachingzone verlässt und bis zur Eckfahne zum Assistenten läuft, gehört vom Schiedsrichter eigentlich auf die Tribüne geschickt.“
Guardiola war in der vergangenen Woche gegen Schalke (1:1) zum wiederholten Mal negativ aufgefallen. Fandel: „Dass er gegen Schalke mit einer Ermahnung davongekommen ist, sollte ein Einzelfall bleiben.”

Vergrößern Trainer Josep Pep Guardiola (FCB) legt seine Hand um die 4. Offizielle Bibiana Steinhaus
In der Hinrunde gegen Gladbach tätschelte Pep Bibiana Steinhaus. Doch die ließ sich das nicht gefallen, wischte immer wieder die Hand des Spaniers weg

Foto: Moritz Müller
Fandel will zukünftig auch nicht mehr hinnehmen, dass Guardiola die Schiedsrichter und die 4. Offiziellen anfasst. „Man kann über den Körperkontakt, den er mit den Schiedsrichtern sucht, vielleicht schmunzeln. Dennoch werden so auch Distanz und Respekt vor dem Schiedsrichter in Zweifel gezogen. Pep Guardiola täte so gesehen gut daran, dieses Verhalten unmittelbar zu ändern.,“ so der Schiri-Boss.
Heißt: Wenn Pep auf Dauer nicht den Ruf als Schiri-Schreck bekommen möchte, kann es in Zukunft für ihn nur heißen: Tätscheln verboten!

Vergrößern Pep, der Schiri-Schreck: Beim Heimspiel gegen Schalke suchte Guardiola mehrfach den Kontakt zu Schiri-Assistent Markus Häcker
Freundlich, charmant: So kennt man Guardiola in der Bundesliga. Doch bei den Schiris ist während des Spiels eher Zurückhaltung angebracht

Foto: AP/dpa

dimarts, 10 de febrer del 2015

Pep Guardiola: «Girona és la joia de la corona de Catalunya»

Pep Guardiola: «Girona és la joia de la corona de Catalunya»

L'entrenador s'estrena com a ambaixador turístic i anima els alemanys a visitar la destinació en un acte conjunt amb els germans Roca


|ND 09/02/2015 a les 20:40h




Pep Guardiola ha promocionat amb els germans Roca els productes 'Girona Excel·lent' a Munic Foto: ACN

L'exentrenador del Barça Pep Guardiola s'ha estrenat com a ambaixador turístic de Catalunya i ho ha fet per donar suport a la destinació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Instal·lat a Munic des de fa un any i mig, ha participat en un acte organitzat pel Patronat de Turisme de Girona per animar els alemanys a visitar la destinació. "Girona és la joia de la corona de Catalunya", ha assegurat el tècnic del Bayern de Munich.

Guardiola ha reconegut que sempre fa promoció del seu país allà on va i que Girona té tots els atractius per "fascinar". A l'acte també han participat els tres germans Roca. L'any passat 4,7 milions de turistes van visitar la Costa Brava, dels quals un 14% eren alemanys.

divendres, 6 de febrer del 2015

Guardiola: "Sóc català"

06/02/2015
Futbol

Guardiola: "Sóc català"

Josep Guardiola
Josep Guardiola

L'entrenador del Bayern justifica dues reaccions amb els àrbitres: "Som llatins, gent molt emocional"

Bernat Vilaró
El Singular
L'entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, va abraçar un quart àrbitre després d'un gol de l'equip alemany i va protestar a un assistent una decisió arbitral, en una altra jugada. El tècnic de Santpedor ha sigut protagonista a la premsa alemanya per aquestes dues accions de fa uns dies, i avui s'ha justificat: "Sóc català, nosaltres som llatins, gent molt emocional".



En un país tant políticament correcte com Alemanya, també en el món de l'esport, les reaccions de Guardiola han sobtat molt i ha generat debats sobre l'expressivitat de l'exjugador i exentrenador del Barça. Avui, en roda de premsa, Guardiola ha demanat disculpes als àrbitres i ha explicat que pel seu caràcter mediterrani, ell és impulsiu.

Finalment, l'entrenador del Bayern ha assegurat que "intentaré millorar. Fa pocs anys que treballo com a entrenador i això és un dels aspectes que he de canviar", ha reconegut.

dimarts, 3 de febrer del 2015

Guardiola-Rummenigge: Joc de trons a Munic



Desavinences al Bayern

Guardiola-Rummenigge: Joc de trons a Munic

 

El futur del català estaria en dubte pel seu desig d'obtenir més poder contra els desitjos de la plana major del club bavarès

Robert Wulff
2015.02.02 | 11:02 H.
Pep Guardiola, que després del desastre a Wolfsburg es retrobarà demà amb el públic de l'Allianz Arena en el partit que enfrontarà el Bayern amb el Schalke, travessa els seus moments més complicats al club bavarès, fins al punt de dubtar respecte al seu futur més enllà del 30 de juny.
Tot i que l'entrenador català té una temporada més de contracte, les últimes declaracions creuades entre ell i el president Karl-Heinz Rummenigge han sembrat el dubte, ja que mentre Pep va semblar parlar en passat en una trobada amb una associació d'aficionats, el dirigent va variar el seu discurs habitual per afirmar que "no hi ha pressa" a la renovació.
A la rebotiga de totes aquestes paraules il·lumina el desencontre entre el tècnic i la dirigencia del club, reticent als desitjos del tècnic de tenir més poder en la parcel·la esportiva de l'entitat. L'entrenador, que ja va rebre amb disgust els dubtes que li van expressar pel fitxatge de Xabi Alonso a principis de temporada, no controla ni els fitxatges per al planter ni, tampoc, els plans d'entrenament del segon equip o juvenil i fa mesos que espera una resposta a la seva demanda de treballar més en contacte amb ells.
La renovació de Pierre-Emile Højbjerg fins a 2018, immediatament després de concretar la seva cessió al Augsburg, la van decidir els dirigents sense preguntar el seu parer a l'entrenador català, que tampoc va ser consultat en el fitxatge del jove Joshua Kimmich, per qui el Bayern pagarà 7 milions d'euros l'Stuttgart.
Guardiola, que ja va tenir un enfrontament amb el metge en la seva primera temporada que ha provocat que la seva relació sigui pràcticament inexistent a partir de les lesions de Thiago Alcántara, considera que la cultura interna del Bayern xoca amb la seva forma de treballar i que si un any i mig llarg després de la seva arribada no ha pogut imposar els seus criteris no ho aconseguirà en el futur. Siguin quins siguin els resultats.
Així, en els últims mesos s'ha passat de parlar de la renovació de Pep més enllà de juny de 2016 a dubtar de la seva permanència a partir de juliol de 2015. Tot això en plena lluita pel poder al Bayern.

Guardiola treu el Bayern de la zona de confort

BUNDESLIGA

Guardiola treu el Bayern de la zona de confort

El tècnic avisa els seus jugadors que també poden caure en picat com el Dortmund


No cada dia cau golejat el Bayern. Ni perd un equip entrenat per Pep Guardiola. Ni es planta un tècnic rival que va traumatitzar en el seu moment l’Allianz Arena. Quatre dies després d’ensorrar-se a Wolfsburg (4-1) en l’inici de la segona volta de la Bundesliga, el campió alemany rep avui el quart classificat, el Schalke de Roberto Di Matteo, l’entrenador que el 2012 amb el Chelsea va eliminar el Barça de Guardiola i va guanyar la Champions al Bayern en la final disputada a Munic. No hi serà el davanter del Schalke Klaas-Jan Huntelaar, suspès amb 6 partits per una entrada.
Motius per anar a l’Allianz Arena no en falten -a partir d’avui la capacitat de l’estadi augmenta a 75.000 espectadors- i Guardiola, assumint l’expectació del moment, es va deixar anar amb consignes ben meditades. Pràcticament va passar desapercebut, però Guardiola va desplegar un full en prendre seient a la sala de premsa. En cap moment va llegir res, però es va notar que tenia un discurs ben preparat. A la primera pregunta d’un periodista local -“¿Va dormir bé després de la derrota a Wolfsburg?”-, Guardiola es va esplaiar amb una resposta de 3 minuts 41 segons, inusual per al seu domini -ahir molt millorat- de l’alemany.
Després de la primera derrota a la Bundesliga, el tècnic català va voler espavilar públicament el seu equip i, alhora, l’entorn. I per descomptat que va defensar al màxim les seves idees futbolístiques. Si el Bayern va encaixar a Wolfsburg tants gols com en les 17 jornades precedents va ser per haver perdut el control del joc i haver cedit massa contracops.
La derrota de divendres passat és tot just la novena en 83 partits oficials del tècnic català amb el Bayern. “Ningú no vol perdre. Però a vegades hem de perdre per millorar el nostre joc”, va indicar Guardiola mentre advertia que tothom havia cregut que l’equip era intocable. “Abans del partit contra el Wolfsburg deien que ja havíem guanyat la lliga, que els nostres entrenaments eren més durs que els nostres partits, que el nostre segon equip podia guanyar la Bundesliga, i tot això és fals. Valoro molt Jürgen Klopp i el Dortmund, però avui són els últims de la classificació i això pot passar-nos també a nosaltres”, va fer sonar l’alarma Guardiola.
“Quan guanyem ningú no em creu quan dic que tot costa molt. Però com més aviat entenguem que tot és molt difícil, més bé defensarem el títol. Si pensem que podem perdre contra el Schalke anirem pel bon camí”, va raonar el tècnic. “Si deixem el rival córrer i fer contres estem acabats”, va insistir mentre assumia “errors” contra el Wolfsburg i protegia dos dels seus jugadors més criticats. “Seria molt fàcil per a mi dir que la raó (de la derrota) és que Xabi Alonso i Schweinsteiger tenen poques cames per córrer cap enrere. Llavors canviem els dos jugadors o que juguin amb motos i potser així podem controlar els contracops”, va ironitzar. Guardiola va fer ahir un pas endavant a l’espera que avui el faci el seu equip.

dilluns, 2 de febrer del 2015

Messi, una obra d'art

PER A UNA SUBHASTA BENÈFICA A SOTHEBY'S DE LONDRES

Messi, una obra d'art

L'astre inspira artistes com Murakami i Hirst

2 febrer 2015
Pàgina 63
BEGOÑA ARCE / LONDRES
Dilluns, 2 de febrer del 2015

  • DE MUSEU 3 Messi, segons Murakami. A sota, a l'esquerra, Piqué vist per Vezzoli.
  • DE MUSEU 3 Messi, segons Murakami. A sota, a l'esquerra, Piqué vist per Vezzoli.
¿Vol penjar Leo Messi a la paret de la sala d'estar? ¿O, posats a triar, prefereix emportar-se a casa Gerard Piqué? En cas que la idea el tempti, prepari el talonari. Els retrats del crac i del central del Barça seran subhastats a Sotheby's de Londres el dia 12 vinent. La venda, amb finalitats benèfiques, ha estat organitzada en col·laboració entre la Unicef, la Fundació del FC Barcelona i l'oenagé Reach Out To Asia (ROTA) com a part de la campanya 1 in 11. El que es recapti servirà per donar una educació a infants desafavorits de Bangla Desh, Indonèsia i el Nepal.
Messi és el protagonista i inspirador de dues de les obres en subhasta, realitzades pel japonès Takashi Murakami i el britànic Damien Hirst. En la seva, Murakami ha sobreposat la imatge del jugador en plena acció amb la pilota sobre un fons de flors, que ja ha utilitzat amb altres figures internacionals i que s'ha convertit en una senya d'identitat de l'artista. Les seves peces, comparades sovint amb les d'Andy Warhol i la cultura pop, és tan colorista com comercial. El japonès ha reconegut no saber gran cosa de futbol, però sí que és molt conscient que Messsi és una figura amb «una rellevància cultural global». I si Warhol «va fer un retrat de Muhammad Ali quan era la màxima figura de l'esport en la seva època, ara passa una cosa similar amb Messi», afirma. L'obra Lionel Messi and a universe of flowers està valorada entre 350.000 i 400.000 euros.
PIQUÉ, DÉU APOLO / El segon retrat del futbolista argentí és un tríptic realitzat per Hirst, un dels més famosos, mercantilistes i discutits artistes britànics. Utilitzant la tècnica fàcil i ràpida de la pintura centrífuga, Hirst ha col·locat al centre la cara de Messi, que apareix esquitxat amb ràfegues de colors blau, grana i blanc. Als dos costats hi ha dues pilotes decorades amb estrelles negres sobre tons vermells i grocs. Batejada amb el nom de Beautiful Messi spin painting for one in eleven, l'obra ha estat valorada al voltant dels 450.000 euros.
A subhasta també hi sortirà el retrat de Piqué vist pel seu autor, l'italià Francesco Vezzoli, com el déu Apol·lo. Vezzoli un altre artista de la cultura popular, que ha col·laborat amb arqueòlegs i és un coneixedor de l'art clàssic, presenta el futbolista com el cap d'una escultura hel·lènica, dels ulls del qual broten llàgrimes daurades. L'estimació inicial és d'entre 40.000 euros i 50.000 euros, la mateixa fixada per a l'aquarel·la en paper, en blanc i negre, dedicada a la seva companya i mare dels seus dos fills, la cantant Shakira. La peça ha estat realitzada per l'artista xinès establert a França Yan Pei-Ming.