dissabte, 5 de desembre del 2015

El Bayern torna a la terra davant el Borussia

L'equip de Guardiola pateix la primera derrota de Lliga després de 15 jornades de campionat

AP / MARTIN MEISSNER
Guardiola es lamenta a la banqueta durant el partit davant el Moenchengladbach.
EL PERIODICO
JORDI TIÓ / BARCELONA
Dissabte, 5 de desembre del 2015 - 21:28 CET
El Bayern va tornar a la terra amb una bona trompada. I ho va fer a Moenchengladbach, davant un atrevit Borussia (en poques setmanes ha passat de l’últim lloc a lluitar per les places de Champions), l’únic equip que fins ara ha aconseguit batre els de Guardiola a la Bundesliga després de 15 jornades de campionat (a Europa va caure davant l’Arsenal 2-0 a l’octubre). El Bayern va sucumbir encara que l’ensopegada no tindrà excessives conseqüències en la classificació, perquè la distància que manté el líder amb els seus perseguidors és molt gran. A vuit punts del Dortmund (pot quedar a cinc si guanya el Wolfsburg) i ni més ni menys que a 14 del Moenchengladbach i Hertha de Berlín (tercer i quart, respectivament), els bavaresos van patir un convuls despertar després d’un llarg passeig pels núvols.
  I això que els muniquesos haurien pogut allargar aquest llarg i immaculat periple celestial en una primera part en què van dominar el joc i van assetjar amb perill l’àrea rival (Coman va estavellar un potent xut al pal en el minut 15), però al conjunt de Guardiola li va faltar punteria, finalització. Just el que va exhibir el Borussia en uns portentosos 14 minuts de la segona part. En aquest curt espai de temps, l’equip de Renània del Nord en va tenir prou per fer-li tres gols a l’imbatut Bayern, davant l’estupefacció de Guardiola i la incredulitat dels seus futbolistes. No era estrany: el seu equip havia encaixat fins ara només cinc gols en 14 partits.
REPETICIÓ INÈDITA / Wendt (1-0, m. 54), Stindl (2-0, m. 66), en una jugada d’estratègia, i Johnson (3-0, m. 68), després d’un mortífer contraatac, van donar un solvent avantatge al Borussia, que només va tornar a tensar-se després del gol de Ribéry (3-1, m. 81). De fet, l’única bona notícia del partit per al Pep va ser el retorn del davanter francès, absent per lesió des del març passat, que va entrar per Lewandowski en el minut 75. D’aquesta forma, el tècnic recupera un jugador fonamental i alleugereix la carregada infermeria del Bayern, que compta amb Robben, Thiago, Douglas Costa i Alaba lesionats. És tan gran la falta d’efectius, que Guardiola va repetir alineació per primer cop en els últims 100 partits.