diumenge, 23 de novembre del 2014

El Bayern s'escapa i Dortmund no aixeca el cap

BUNDESLIGA

El Bayern de Pep Guardiola va golejar aquest dissabte per 4-0 al Hoffenheim i va augmentar el seu avantatge sobre els seus perseguidors, el Wolfsburg i el Borussia Mönchengladbach, que van perdre davant el Schalke i l'Eintracht, respectivament

Lewandowski i Reus, cara i creu de la jornada
Lewandowski i Reus, cara i creu de la jornada EFE
EFE
2014.11.22 | 18:29 H.
SPORT
L'avantatge sobre el Wolfsburg, que va perdre per 3-2 a Gelsenkirchen, és ara de set punts i respecte al Gladbach, que va caure a casa per 1-3, és de deu.
Guardiola havia de compensar aquesta jornada la baixa de Philipp Lahm i va optar per enviar al camp a tota la seva artilleria disponible, deixant a Xabi Alonso com a únic pivot.
El partit va mostrar que de vegades és possible que Mario Götz, Arjen Robben, Thomas Müller, Franck Ribéry i Robert Lewandowski estiguin a temps al camp, encara que això representa sens dubte renunciar a una mica d'estabilitat al centre del camp.
El Hoffenheim va tractar d'aprofitar al començament aquesta última circumstància, marcant la sortida del Bayern, i fins i tot va arribar a tenir una bona ocasió quan el partit estava 0-0 amb una rematada de cap de Roberto Firmino.
El partit el va desequilibrar Mario Götze en el minut 23 amb una rematada de mitja distància que va sorprendre massa avançat al porter del Hoffenheim, Oliver Baumann.
A partir d'aquí, el Bayern va guanyar confiança i va ser aproximant-se cada vegada amb més freqüència a la porteria contrària fins que, al minut 40, Robert Lewandowski va marcar el segon de cap.
Amb el partit ja pràcticament sentenciat, Guardiola va deixar al vestidor a Müller per a la segona part i va donar pas a Sebastian Rode. Més tard, al 77, Götze deixaria el camp perquè entrés Bastian Schweisteiger, que va jugar així el seu primer partit oficial des de la final del Mundial.
Al minut 82, Arjen Robben va marcar el tercer i en el 87 Rode, a passada de Schweinsteiger, va fer el quart per a l'equip bavarès.
ALTRES RESULTATS A ALEMANYA
El Wolfsburg va acabar pagant una mala arrencada en el duel contra el Schalke i es va veure, ja en el minut 25, 3-0 per sota en el marcador.
Després, però, tots els símptomes van començar a apuntar a una remuntada èpica i va estar a punt d'arribar, ja que, ja sobre el final, el brasiler Naldo va estavellar un cop de cap contra el travesser després que Ivica Olic, al 37, i Nicklas Bendter, al 74, retallessin distàncies.
En un altre partit, el Gladbach es va avançar al marcador amb un gol del noruec Halvar Nordveit, però en la segona part l'Eintracht va aconseguir capgirar el resultat amb gols de Stendera, Alex Maier i Inui.
El Borussia Dortmund, per la seva banda, va deixar escapar una victòria a domicili davant el Paderborn i va haver de conformar amb un 2-2 després d'haver tingut un avantatge de dos gols.