dissabte, 29 de novembre del 2014

La reunió secreta entre Guardiola i Henry

DURANT LA SEVA ESTADA AL FUTBOL CLUB BARCELONA

La reunió secreta entre Guardiola i Henry

El tècnic del Bayern Munic va revelar el contingut d'una reunió amb el jugador francès durant la seva estada en el Futbol Club Barcelona

Pep i Henry, durant la seva etapa al Barça
Pep i Henry, durant la seva etapa al Barça Ignasi Parets
Albert Rogé
2014.11.29 | 20:48 H.
SPORT 
Guardiola va revelar, en una entrevista a L'Équipe, que va tenir una reunió amb Henry durant la seva estada en el Futbol Club Barcelona. L'exentrenador del conjunt blaugrana ha assegurat que "feia olor que Thierry no estava molt bé, que es plantejava qüestions i que estava una mica tancat. El vaig trucar per convidar una tarda per parlar tranquil·lament ".
En la mateixa entrevista, Guardiola va explicar que ha passat en aquesta reunió: "Passem diverses hores al voltant d'un cafè i parlem molt. Parlem de tot el que li concernia i de la seva vida en general, gairebé res de futbol ".
A més, Pep compte l'important que va ser aquesta reunió per al jugador francès: "Després de la reunió, el ​​seu rendiment va començar a progressar. Havia tingut problemes per adaptar-se a un nou país, a una nova cultura, una nova mentalitat. Necessitava un temps per trobar-se, igual que la nostra filosofia de joc ".
Guardiola i Henry no van perdre el contacte després que cadascú abandonés el Futbol Club Barcelona. En l'entrevista, Pep va assegurar que es va veure amb el francès durant la seva estada a Nova York: "Thierry va estar molt bé amb la meva família; ens va mostrar la ciutat, ens va ajudar a trobar escola per als meus fills ".
Finalment, l'entrenador del Bayern de Munic va valorar el rendiment d'Henry a la MLS: "Em vaig quedar molt sorprès pel seu nivell de joc. L'última vegada que el vaig veure va ser el passat estiu en un amistós i va estar molt bé. Li vaig dir que encara té futbol per jugar uns anys més ", va sentenciar Pep Guardiola.

dimarts, 25 de novembre del 2014

Guardiola: "De cor, m'agradaria que Messi es retirés al Barça"

"És una bestiesa el que ha fet amb 27 anys"

Guardiola: "De cor, m'agradaria que Messi es retirés al Barça"

Pep Guardiola també pensa que Leo Messi hauria de desenvolupar tota la seva vida esportiva al Barça

Guardiola, durant l'entrenament d'aquest dilluns
Guardiola, durant l'entrenament d'aquest dilluns AFP
SPORT.ES
2014.11.24 | 19:41 H.
El tècnic del Bayern de Munic està convençut que, als seus 27 anys, l'argentí encara té molt a donar-li al Barça.
"De tot cor, m'agradaria que Messi acabés la seva carrera al Barça. Crec que és el millor lloc on pot estar. Que pugui posar un final brillant al club que tant ha donat, i que a tots els barcelonistes ens ha proporcionat ", va explicar Guardiola abans d'enfrontar-se aquest dimecres el Manchester City a la Champions.
El tècnic de Santpedor guarda molt bons records dels anys en què va dirigir Leo al club blaugrana. I el felicita per haver superat Zarra com a màxim golejador de la història de la Lliga: "És la primera vegada que m'ho pregunten, així que vull felicitar públicament. Ha batut un rècord inabastable des de feia 60 anys, i trigaran 600 anys més en recuperar-se. No exagero. És una bestiesa el que ha fet amb 27 anys ", repondió al periodista català Miquel Agut.

diumenge, 23 de novembre del 2014

El Bayern s'escapa i Dortmund no aixeca el cap

BUNDESLIGA

El Bayern s'escapa i Dortmund no aixeca el cap

El Bayern de Pep Guardiola va golejar aquest dissabte per 4-0 al Hoffenheim i va augmentar el seu avantatge sobre els seus perseguidors, el Wolfsburg i el Borussia Mönchengladbach, que van perdre davant el Schalke i l'Eintracht, respectivament

Lewandowski i Reus, cara i creu de la jornada
Lewandowski i Reus, cara i creu de la jornada EFE
EFE
2014.11.22 | 18:29 H.
SPORT 
L'avantatge sobre el Wolfsburg, que va perdre per 3-2 a Gelsenkirchen, és ara de set punts i respecte al Gladbach, que va caure a casa per 1-3, és de deu.
Guardiola havia de compensar aquesta jornada la baixa de Philipp Lahm i va optar per enviar al camp a tota la seva artilleria disponible, deixant a Xabi Alonso com a únic pivot.
El partit va mostrar que de vegades és possible que Mario Götz, Arjen Robben, Thomas Müller, Franck Ribéry i Robert Lewandowski estiguin a temps al camp, encara que això representa sens dubte renunciar a una mica d'estabilitat al centre del camp.
El Hoffenheim va tractar d'aprofitar al començament aquesta última circumstància, marcant la sortida del Bayern, i fins i tot va arribar a tenir una bona ocasió quan el partit estava 0-0 amb una rematada de cap de Roberto Firmino.
El partit el va desequilibrar Mario Götze en el minut 23 amb una rematada de mitja distància que va sorprendre massa avançat al porter del Hoffenheim, Oliver Baumann.
A partir d'aquí, el Bayern va guanyar confiança i va ser aproximant-se cada vegada amb més freqüència a la porteria contrària fins que, al minut 40, Robert Lewandowski va marcar el segon de cap.
Amb el partit ja pràcticament sentenciat, Guardiola va deixar al vestidor a Müller per a la segona part i va donar pas a Sebastian Rode. Més tard, al 77, Götze deixaria el camp perquè entrés Bastian Schweisteiger, que va jugar així el seu primer partit oficial des de la final del Mundial.
Al minut 82, Arjen Robben va marcar el tercer i en el 87 Rode, a passada de Schweinsteiger, va fer el quart per a l'equip bavarès.
ALTRES RESULTATS A ALEMANYA
El Wolfsburg va acabar pagant una mala arrencada en el duel contra el Schalke i es va veure, ja en el minut 25, 3-0 per sota en el marcador.
Després, però, tots els símptomes van començar a apuntar a una remuntada èpica i va estar a punt d'arribar, ja que, ja sobre el final, el brasiler Naldo va estavellar un cop de cap contra el travesser després que Ivica Olic, al 37, i Nicklas Bendter, al 74, retallessin distàncies.
En un altre partit, el Gladbach es va avançar al marcador amb un gol del noruec Halvar Nordveit, però en la segona part l'Eintracht va aconseguir capgirar el resultat amb gols de Stendera, Alex Maier i Inui.
El Borussia Dortmund, per la seva banda, va deixar escapar una victòria a domicili davant el Paderborn i va haver de conformar amb un 2-2 després d'haver tingut un avantatge de dos gols.

divendres, 21 de novembre del 2014

Pep Guardiola: "El Bayern aún no juega como yo quiero"

Pep Guardiola: "El Bayern aún no juega como yo quiero"

  • "Nos falta mejor. En los córners estamos catastróficamente mal", dijo también

  • Y el técnico ex azulgrana agregó que "por desgracia, ganamos en Roma por 1-7"

Guardiola: "Va a ser mucho mas dificil que en Roma"
Guardiola: "Va a ser mucho mas dificil que en Roma"
MundoDeportivo.com  04/11/2014 19:40
"La temporada pasada llegamos a Navidad con el trabajo previamente realizado por Jupp Heynckes", señaló Pep Guardiola este martes en rueda de prensa previa al Bayern-Roma de Champions de este miércoles en el Allianz Arena.
"Ahora estamos jugando un poco más el fútbol que yo me había imaginado. Pero el equipo aún no juega como yo quiero. Para eso todavía hace falta tiempo", agregó el técnico ex azulgrana.
Recordó el KO ante el Madrid
Guardiola asimismo dijo que "nos falta mejorar, en los córners estamos catastróficamente mal. La pasada temporada contra el Madrid nos metieron un gol de saque de esquina y otro de falta" en semifinales, en las que el FC Bayern quedó eliminado.
En otro orden, Guardiola aseguró que "por desgracia ganamos por 1-7 en Roma", viniendo a decir que un marcador tan abultado puede acarrear una peligrosa bajada de tensión.
A un punto de asegurarse los octavos
Cabe recordar que su equipo está, sin embargo, a un punto de asegurar su presencia en octavos.
En cuanto a la Roma, Pep manifestó que "se dejarán la piel, para ellos este partido es una cuestión de honor. Jugarán con corazón y pasión" y que "tienen tantos, tantos grandes futbolistas, como Totti, Pjanic...".
Habló de Robben y de Ribéry
Preguntado por Robben, indicó que "mi meta es conseguir que no se lesione... ¿no está mal, verdad?".
Y de Ribéry dijo que "está muy recuperado de su lesión, rindió a buen nivel ante el Hamburgo".

Leer más: http://www.mundodeportivo.com/20141104/futbol/champions-league/pep-guardiola-el-bayern-aun-no-juega-como-yo-quiero_54418928592.html#ixzz3JkcN8wkA
Síguenos en: https://twitter.com/@mundodeportivo | http://facebook.com/MundoDeportivo.com

El Arsenal piensa en Pep Guardiola como posible sucesor de Arsène Wenger

El Arsenal piensa en Pep Guardiola como posible sucesor de Arsène Wenger

  • El 'Daily Star' asegura que el técnico del Bayern de Múnich podría ser el próximo entrenador del cuadro londinense


21/11/2014 20:58
Mundo  Deportivo
El 'Daily Star' coloca a Guardiola como posible sucesor de Arsène Wenger en el banquillo del Arsenal cuando el técnico galo decida poner fin a su trayectoria en el cuadro londinense.
El diario inglés habló de la posibilidad de que Roberto Martínez se haga con las riendas del banquillo 'Gunner' y esta vez, el nombre que sugiere el rotativo es nada más y nada menos que el del técnico del Bayern de Múnich Pep Guardiola.
El 'Daily Star' recuerda declaraciones del entrenador catalán en las que reconocía su deseo de entrenar en la Premier League, que dicho diario ha aprovechado para relacionar al entrenador del cuadro bávaro con el Arsenal.
"El Arsenal parece un complemento ideal para Guardiola, que es muy consciente del control total que tiene Wenger en el estilo de juego y fichajes del equipo", publica el 'Daily Star', explicando también que no parece ser que Guardiola pueda recalar antes de final de 2016 en el club 'gunner', hasta que finalice su contrato con el Bayern de Múnich

dimecres, 19 de novembre del 2014

«Herr Pep», els secrets de Guardiola al Bayern

«Herr Pep», els secrets de Guardiola al Bayern

Per l'entrenador la "pitjor cagada" de la seva carrera va ser la derrota contra el Madrid a la Champions

| ND 18/11/2014 a les 19:17h
 
'Herr Pep', la crònica des de dins del primer any de Guardiola al Bayern. Foto: Laura Alberch

Ahir el periodista i exatleta olímpic Martí Perarnau va presentar a la Llibreria 22 de Girona la seva crònica del primer any de Pep Guardiola al Bayern, publicada el setembre passat, on explica en temps real els secrets de la feina del tècnic amb el campió alemany. Per escriure 'Herr Pep' (Ed. Córner, 17,90 euros), Perarnau només va haver de complir una condició: durant un any, el temps que va passar al costat de Guardiola, no va poder exercir de periodista. "De tot el que sàpigues no podràs dir res", li va dir en Pep. Era el primer cop que l'entrenador autoritzava un periodista a explicar la seva feina des de dins.

La presentació del llibre va anar a càrrec de l'escriptor gironí Josep M. Fonalleras, que va destacar la vessant novel·lística que Perarnau ha aconseguit fer amb aquest llibre: "S'acaba imposant una certa virtut narrativa. Aconsegueix que aquesta crònica s'acabi convertint en un 'flashback'", va dir. Més enllà dels aspectes tècnics i tàctics que poden interessar als amants del futbol, el llibre conté moltes anècdotes i informacions desconegudes, agrupades en diferents moments, que també poden atraure totes les persones interessades en la figura de Pep Guardiola. "També és un llibre per xafarders", va dir Fonalleras, posant com a exemple un paràgraf que explicava què havia menjat per sopar el tècnic. L'obra també reflecteix la passió amb què Guardiola continua seguint el Barça després d'haver marxat i de com intenta evitar qualsevol polèmica amb el club.

Perarnau es va guanyar la confiança de Guardiola, dels seus jugadors i dels dirigents del club. D'aquesta manera, va poder accedir als entrenaments i a les converses de vestidor que mantenien l'entrenador i l'equip durant tota la temporada. "Jo no anotava res i després, quan marxava de l'estadi, m'apuntava ràpid al mòbil tot el que m'havia dit Guardiola perquè no se m'oblidés", va explicar Perarnau. En les més de 400 pàgines descriu el dia a dia d'un equip que, en aquella temporada, va guanyar la Supercopa d'Europa, el Mundial de Clubs, la Bundesliga i la DFB Pokal, com també les reaccions de Guardiola després dels partits, els seus gestos, els crits als jugadors i les seves preocupacions. A la presentació, l'autor va recordar el moment que Guardiola va arribar al Bayern: "Va ser com si hagués arribat Superman. Després de guanyar-ho tot, els alemanys veien l'entrenador com algú que encara els faria guanyar més", va dir.

Tot i així, aquesta sensació no va durar sempre. L'autor creu que la derrota (0-4) contra el Reial Madrid en el partit de tornada de la semifinal de la Champions va suposar l"humanització" del tècnic. "Ja no era una veneració, sinó un respecte", va explicar Perarnau, que també va destacar que tots els jugadors van donar un suport incondicional al seu entrenador. Aquest moment del llibre destapa la vessant més personal de Guardiola, que el mateix tècnic qualifica com "la pitjor cagada" que ha fet mai com a entrenador.

La tossuderia per arribar a la perfecció, la incapacitat de desconnectar del futbol i l'obsessió pels detalls són algunes de les característiques de Pep Guardiola que es deixen entreveure en el llibre. Una crònica que potser el mateix Guardiola no ha llegit: "Posaria la mà al foc que Guardiola no s'ha llegit el llibre", va confessar Perarnau. Després de tots els viatges mensuals a Munic i d'haver passat gairebé 200 dies al cor de l'equip, el periodista també va explicar que ha "desmitificat" la figura de Guardiola: "És un home normal, amb virtuts i defectes com tothom". I, per primera vegada, podem descobrir les claus de la seva feina i les seves reflexions.

 
Martí Perarnau i Josep M. Fonalleras a la presentació del llibre a Girona. Foto: Laura Alberch

dimarts, 18 de novembre del 2014

"Guardiola només tornarà al Barça com a director esportiu o president"

'100% Barça'

"Guardiola només tornarà al Barça com a director esportiu o president"

Les figures de Pep Guardiola, Josep Lluís Núñez i Neymar Jr. van protagonitzar el 'SI o NO' del '100% Barça'

Guardiola, Neymar y Núñez, protagonistas del 'SI o NO'
Guardiola, Neymar i Núñez, protagonistes del 'SI o NO' VIDEO: A.Callejas | FOTO: M.Casanovas
SPORT.es
2014.11.17 | 16:56 H.
El '100% Barça' d'aquest dilluns 17 de novembre va estar marcat per les últimes declaracions de Pep Guardiola, l'entrada a la presó de l'expresident Núñez, la possible renovació de Neymar i el debat institucional. El nou espai multimèdia de SPORT, que s'emet cada dilluns a la web a la plataforma 'SPORT TV', va tornar a constar de tres seccions que van deixar tot tipus de sucosos titulars.
Liderat per Lluís Mascaró , presentat per Ignasi Taltavull i realitzat per Alfonso Callejas , el '100% Barça' d'aquesta setmana va començar a caminar trencant el gel amb el sempre morbós espai del 'Sí o No', en què els tertulians han 'mullar-se '. En aquest cas els protagonistes van ser Guardiola, Núñez i Neymar.
Al marge d'aquest espai, els tertulians, entre els quals es trobaven els periodistes de SPORT Ivan San Antonio i Javier Miguel, van avaluar els problemes defensius de l'equip i van analitzar en profunditat el debat institucional.

El Bayern confirma que Lahm serà baixa tres mesos

EL club bavarès va confirmar els pitjors presagis

El Bayern confirma que Lahm serà baixa tres mesos

Cop dur per Lahm. El capità del Bayern va patir un trencament a la zona superior del turmell durant l'entrenament d'aquest dimarts i haurà de passar pel quiròfan

Lahm, una baixa molt sensible per a Pep
Lahm, una baixa molt sensible per a Pepdanielrathjen
EFE
SPORT 
2014.11.18 | 14:49 H.
El Bayern de Munic va indicar passat el migdia a través del seu compte a la xarxa social Twitter que l'excapità de la selecció alemanya Philipp Lahm es va lesionar sense la mediació d'un contrincant. Poc després d'una primera alerta, el club bavarès va confirmar que el jugador va patir un trencament a la zona superior del turmell que li farà ser baixa durant tres mesos. A més, Lahm haurà de passar pel quiròfan.
El popular diari 'Bild' ha informat que el jugador va romandre més de dos minuts tombat cap per avall sobre el terreny de joc i va haver de ser evacuat en un petit vehicle perquè li atenguessin dues fisioterapeutes al vestidor.
Menys de mitja hora després, Lahm, de 31 anys, va abandonar les instal·lacions del Bayern i, amb crosses, va acudir a la consulta del metge de l'equip, Müller-Wohlfahrt.
La lesió de Lahm se suma a una llarga llista de baixes a la banqueta del tècnic Pep Guardiola, a qui falten primers espases com Javi Martínez, David Alaba, Thiago, Holger Badstuber, Claudio Pizarro, Tom Starke i Pepe Reina.
Bastian Schweinsteiger, un dels referents del conjunt bavarès, acaba de reintegrar-se en l'equip després d'una llarga lesió.
From Around The Web

Guardiola: "Cal millorar coses per competir amb els grans"

Feliç pel retorn de Schweinsteiger

Guardiola: "Cal millorar coses per competir amb els grans"

El tècnic del Bayern Munic, Pep Guardiola, va aprofitar l'aturada de seleccions per passar revista a l'actualitat del club bavarès

Pep Guardiola dirigint una trobada amb el Bayern de Munic
Pep Guardiola dirigint una trobada amb el Bayern de Munic AFP
Jordi Batalla
2014.11.16 | 17:26 H.
SPORT 
Pep Guardiola, aprofitant l'aturada de seleccions, va repassar les sensacions i el moment de forma actual en què es troba el Bayern de Munic.
En una entrevista a la televisió del club bavarès, Guardiola va tenir temps per analitzar l'actualitat del Bayern, el retorn de Bastian Schweinsteiger i el partit de dimarts de la selecció alemanya, que s'enfrontarà al combinat espanyol a Vi go.
"A nivell de resultats no ens podem queixar, encara que hem de recordar que estem al novembre i queda molt. Hi ha coses que millorar per poder competir amb els grans equips europeus", va dir Pep en preguntar pel bon moment de l'equip en aquest inici de temporada .
El tècnic de Santpedor va celebrar el retorn de Bastian Schweinsteiger a la rutina de l'equip: "Schweinsteiger és un jugador que l'última dècada ha estat fonamental en el club, capità selecció alemanya en aquests moments. Volem que torni i que agafi la forma el més aviat possible . És una gran notícia per a tots ", va confessar l'entrenador del Bayern.
L'exentrenador del Barça va confessar que desitja que es disputi el partit de dimarts que, que enfrontarà a Alemanya ia Espanya.
"Serà un gran partit. Als dos equips els agrada jugar, i tenen jugadors fantàstics en els dos equips. Serà un partit molt bonic, espero que arribi el dimarts per a mostrar-la", ha conclòs Guardiola.

dijous, 13 de novembre del 2014

Pedro: "És difícil repetir els èxits de l'època de Guardiola"

SELECCIÓ ESPANYOLA

Pedro: "És difícil repetir els èxits de l'època de Guardiola"

La selecció espanyola juga aquest dissabte (20:45, TVE1) contra Bielorússia en el partit de classificació per l'Europeu 2016


El davanter del Barça, Pedro Rodríguez, ha comparegut aquest dijous en roda de premsa abans del partit d'aquest dissabte (20:45, TVE1) contra Bielorússia de la fase de classificació per l'Europeu 2016. El canari ha parlat de la seva situació al Barça, de Piqué i sobre les declaracions de Sergio Busquets al programa ' El partido de las 12' de la Cadena Cope.
Sobre la seva situació al club blaugrana, Pedro ha afirmat que "jugar al Barça és difícil", perquè té molt bons jugadors davant, i ha assegurat que a la selecció rendeix igual que sempre, aprofitant la confiança de Vicente Del Bosque i intentant gaudir dels minuts dels quals disposa. Pedro també ha parlat sobre Piqué: "Jo penso que treballa igual al Barça i a la selecció, potser li falta continuïtat en els partits, però això són decisions tècniques. Jo el veig bé i la seva qualitat no es pot discutir". 
Sobre les declaracions de Busquets, Pedro ha confirmat que és molt difícil que el Barça torni al nivell de l'era de Guardiola. "L'època va ser molt bona, hi havia jugadors frescos i un plantejament molt bo, és difícil repetir-ho, tot i que tenim un equip per aconseguir-ho. Tant de bo puguem tornar a assolir aquell nivell".

dimecres, 12 de novembre del 2014

Del "Dalai Lama" al "Con", altres malnoms famosos al món de l'esport

La polèmica dels malnoms

Del "Dalai Lama" al "Con", altres malnoms famosos al món de l'esport

El malnom de Cristiano Ronaldo Messi no és el primer ni l'últim en el món del futbol. Aquí repassem alguns dels que han sortit a la llum

Fotomuntatge amb alguns dels malnoms més coneguts
Fotomuntatge amb alguns dels malnoms més coneguts
SPORT.es
2014.11.11 | 16:47 H.
El fet que Cristiano Ronaldo digui "fill de puta" Messi dins del vestidor no hauria de sorprendre si tenim en compte que, internament, molts futbolistes sempre han utilitzat malnoms despectius per referir-se a altres companys o rivals.
Alguns malnoms acaben sent acceptats i tolerats com el de 'Pelopo' amb el qual es referien a Xavi Hernández companys i amics com Iker Casillas. Altres fan menys gràcia als afectats com el de 'Nemo' que rebia Mesut Ozil al vestidor del Madrid. Menys encara els que ja podríem considerar totalment ofensius com dir-li "con" el madridista Arbeloa com va succeir en el passat Cornellà-Reial Madrid de Copa.
Aquests són alguns dels més cridaners:
- "Dalai Lama": Així deia internament l'expresident blaugrana Sandro Rosell amb sorna a Pep Guardiola durant l'etapa en la qual els dos van coincidir al Barça, segons va fer públic Joan Laporta.
- "Filòsof": Zlatan Ibrahimovic va carregar amb duresa contra el mateix Pep Guardiola quan va abandonar el Barça el 2010. "Guardiola és el filòsof que ha destrossat el meu somni de jugar al Barcelona. Quan entro en una sala, Guardiola la deixa. Jo no sé si té por de mi o què. Parlin amb ell, ell és el que té el problema ", va declarar el davanter suec.
- "Bieber": La semblança física entre el davanter Aleksandr Kokoriny el cantant canadenc Justin Bieber ha provocat més d'un comentari a Rússia. El seu company en la selecció Roman Sirokov l'anomena directament "Bieber".
- "Cap de drac": El romanès Catalin Munteanu no va poder treure de sobre el sobrenom que li van posar en els seus primers anys de professional. La mida de la seva cap en proporció al resta del cos li va valer aquest apel·latiu.
- "Pelopo": D'aquesta manera deien -i segueixen fent- alguns companys Xavi Hernández des de fa molts anys. El primer a fer-ho va ser el seu excompany al planter del Barça Miquel Àngel, en clara referència a la semblança entre el seu pèl i el d'una part íntima del cos.
- "Virus": Com explica el llibre 'Secrets de la Roja', del periodista Miguel Ángel Díaz, al vestidor de la selecció espanyola es deia d'aquesta manera el davanter Dani Güiza. L'origen és un personatge de la sèrie de dibuixos animats "Hi havia una vegada la vida".
- "Con": L'origen d'aquest sobrenom amb què es fa referència a Arbeloa és desconegut, però els últims anys ha estat molt utilitzat en les xarxes socials pels detractors del lateral del Reial Madrid. En l'últim Cornellà-Reial Madrid, fins i tot un jugador de l'equip local, Pep Caballé, va dir "con" a Arbeloa .
- "Assecador": "Hairdryer" (assecador) és el malnom amb el qual alguns futbolistes del Manchester United es referien a l'entrenador escocès Sir Alex Ferguson. Expliquen les males llengües que una bronca de deu minuts de Ferguson cridant-a la cara tenia el mateix efecte que aquest aparell elèctric.
La polèmica dels malnoms

Del "Dalai Lama" al "Con", altres malnoms famosos al món de l'esport

El malnom de Cristiano Ronaldo Messi no és el primer ni l'últim en el món del futbol. Aquí repassem alguns dels que han sortit a la llum

Fotomuntatge amb alguns dels malnoms més coneguts
Fotomuntatge amb alguns dels malnoms més coneguts
SPORT.es
2014.11.11 | 16:47 H.
El fet que Cristiano Ronaldo digui "fill de puta" Messi dins del vestidor no hauria de sorprendre si tenim en compte que, internament, molts futbolistes sempre han utilitzat malnoms despectius per referir-se a altres companys o rivals.
Alguns malnoms acaben sent acceptats i tolerats com el de 'Pelopo' amb el qual es referien a Xavi Hernández companys i amics com Iker Casillas. Altres fan menys gràcia als afectats com el de 'Nemo' que rebia Mesut Ozil al vestidor del Madrid. Menys encara els que ja podríem considerar totalment ofensius com dir-li "con" el madridista Arbeloa com va succeir en el passat Cornellà-Reial Madrid de Copa.
Aquests són alguns dels més cridaners:
- "Dalai Lama": Així deia internament l'expresident blaugrana Sandro Rosell amb sorna a Pep Guardiola durant l'etapa en la qual els dos van coincidir al Barça, segons va fer públic Joan Laporta.
- "Filòsof": Zlatan Ibrahimovic va carregar amb duresa contra el mateix Pep Guardiola quan va abandonar el Barça el 2010. "Guardiola és el filòsof que ha destrossat el meu somni de jugar al Barcelona. Quan entro en una sala, Guardiola la deixa. Jo no sé si té por de mi o què. Parlin amb ell, ell és el que té el problema ", va declarar el davanter suec.
- "Bieber": La semblança física entre el davanter Aleksandr Kokoriny el cantant canadenc Justin Bieber ha provocat més d'un comentari a Rússia. El seu company en la selecció Roman Sirokov l'anomena directament "Bieber".
- "Cap de drac": El romanès Catalin Munteanu no va poder treure de sobre el sobrenom que li van posar en els seus primers anys de professional. La mida de la seva cap en proporció al resta del cos li va valer aquest apel·latiu.
- "Pelopo": D'aquesta manera deien -i segueixen fent- alguns companys Xavi Hernández des de fa molts anys. El primer a fer-ho va ser el seu excompany al planter del Barça Miquel Àngel, en clara referència a la semblança entre el seu pèl i el d'una part íntima del cos.
- "Virus": Com explica el llibre 'Secrets de la Roja', del periodista Miguel Ángel Díaz, al vestidor de la selecció espanyola es deia d'aquesta manera el davanter Dani Güiza. L'origen és un personatge de la sèrie de dibuixos animats "Hi havia una vegada la vida".
- "Con": L'origen d'aquest sobrenom amb què es fa referència a Arbeloa és desconegut, però els últims anys ha estat molt utilitzat en les xarxes socials pels detractors del lateral del Reial Madrid. En l'últim Cornellà-Reial Madrid, fins i tot un jugador de l'equip local, Pep Caballé, va dir "con" a Arbeloa .
- "Assecador": "Hairdryer" (assecador) és el malnom amb el qual alguns futbolistes del Manchester United es referien a l'entrenador escocès Sir Alex Ferguson. Expliquen les males llengües que una bronca de deu minuts de Ferguson cridant-a la cara tenia el mateix efecte que aquest aparell elèctric.

diumenge, 9 de novembre del 2014

Pep Guardiola: 'Aquest procés no s'aturarà fins que políticament s'arribi a un acord'

Diumenge  09.11.2014  13:38
Autor/s: ACN

Pep Guardiola: 'Aquest procés no s'aturarà fins que políticament s'arribi a un acord'

L'exentrenador del FC Barcelona ha exercit el seu dret a vot a la Institució Cultural del CIC

VilawebL'ex-entrenador del FC Barcelona i actual entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola, ha exercit el seu dret a vot al procés participatiu del 9-N a la Institució Cultural del CIC. Guardiola ha defensat el dret dels catalans a decidir el futur polític de Catalunya i ha assegurat que 'aquest procés no s'aturarà fins que políticament s'arribi a un acord'. 'Molta gent vol ser escoltada i la feina del polític és seure i escoltar', ha insistit l'ex-entrenador blaugrana, que s'ha dirigit especialment al president Rajoy i li ha reclamat que pari atenció d'una vegada als catalans. 'Fa temps que molta gent d'una part de l'estat espanyol té una opinió diferent i se l'ha d'escoltar', ha reblat Pep Guardiola.

 

divendres, 7 de novembre del 2014

Pep Guardiola podria ser el relleu de Pellegrini al City, segons el 'Daily Mirror'

FUTBOL

Pep Guardiola podria ser el relleu de Pellegrini al City, segons el 'Daily Mirror'

Els mals resultats del City a la Champions fan que el club anglès comenci a buscar un substitut per a Pellegrini

Els mals resultats del Manchester City a la Lliga de Campions, competició en què el club anglès no aixeca cap, han posat el tècnic, Manuel Pellegrini, a la corda fluixa. Així, segons informa aquest divendres el diari anglès ' Daily Mirror', Pep Guardiola –actual entrenador del Bayern Munic– sona amb força per ser el seu substitut.
Segons explica el diari, fonts properes al City asseguren que "hi ha la idea que Guardiola acabarà arribant al City algun dia" i expliquen que, tot i que el tècnic de Santpedor té contracte amb el Bayern, són optimistes: "Veurem què passa a l'estiu", diuen.

dilluns, 3 de novembre del 2014

Guardiola, sobre Cruyff: "El Barça li hauria d'estar eternament agraït"

Guardiola, sobre Cruyff: "El Barça li hauria d'estar eternament agraït"

Artur Mas ha assistit al costat del tècnic holandès en la presentació del documental 'L'últim partit, 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya'


Aquest dilluns s'ha presentat a Barcelona el documental dirigit per Jordi Marcos 'L'últim partit. 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya', amb la presència del futbolista holandès, a més d'altres personalitats catalanes com el President de la Generalitat, Artur Mas.
El documental narra com el fitxatge de Johan Cruyff pel Barça esdevé una revolució esportiva, social i cultural. I com aquesta revolució dura fins els nostres dies. La història s'explica a partir dels punts de vista d'altres personatges que han estat rellevants durant aquests 40 anys del 'Profeta del gol' a Catalunya. Un dels protagonistes del documental presentat a l'Auditori de Barcelona és Pep Guardiola, qui defensa Cruyff com la persona més important dels darrers 20 anys al Barça. "La institució hauria d'estar eternament agraïda a Cruyff", explica el tècnic del Bayern Munic. "Als inicis va molt malament i ell persisteix, si no tens unes fortes conviccions, i no tens un lideratge molt gran, no funciona, jo no hagués estat capaç", afegeix el de Santpedor: "Si no hi ha un conflicte, se'l busca".
A l'igual que Guardiola, el mateix Cruyff parla de l'estil i de la importància de persistir en les idees que un creu. "Si canvies una mica, és molt", explica l'holandès. La majoria dels personatges que apareixen al documental, lloen sobretot a Cruyff perquè va canviar la mentalitat del Barça, però també de Catalunya. "Ha canviat la mentalitat de tot un club i tot un poble, ens ha fet confiar en les nostres possibilitats", explica Xavier Sala i Martín.çut
En el documental, el tema polític és central. Cruyff advoca perquè els catalans puguin votar. "Jo opino que els catalans poden decidir el seu futur", diu l'holandès, en la mateixa línia que Guardiola: "El que demano és que ens deixin decidir-ho, que el poble pugui decidir-ho. No tinc tant clar que passaria després. Tindríem els mateixos problemes, n'estic convençut".
Vicente Del Bosque, Xavi Hernández, Ferran Adrià, Xavier Sala i Martín, Josep Carreras, Marjolijn Van der Meer, Magda Oranich, Xavier Folch, Bojan Krkic i Jordi Cruyff ens mostren el seu punt de vista i analitzen l'impacte que la figura de Johan Cruyff ha tingut al Barça en particular i a Catalunya en general