diumenge, 1 d’octubre del 2017

[ÀUDIO] Guardiola: "Amb què hem atacat els policies, amb vots?"


BARÇA

[ÀUDIO] Guardiola: "Amb què hem atacat els policies, amb vots?"

El tècnic del Manchester City s'ha mostrat molt crític amb l'actuació de la policia espanyola i amb la decisió del Barça de disputar el partit



per Adrià Soldevila 01/10/2017

Pep Guardiola donant ordres a la banda de l'Etihad
Pep Guardiola donant ordres a la banda de l'Etihad | EFE
Pep Guardiola no s'ha mossegat la llengua a l'hora de valorar els fets succeïts a Catalunya aquest diumenge 1 d'octubre. Davant la repressió del govern espanyol a través dels seus cossos de seguretat per tal d'evitar la votació, l'entrenador del Manchester City s'ha mostrat molt dolgut i indignat en una entrevista amb Catalunya Ràdio. Preguntat per la disputa del Barça-Las Palmas, l'exjugador i entrenador blaugrana ha estat contundent: "Jo no l'hagués jugat."
Guardiola ha tingut paraules per a tothom. Per a la policia espanyola i la Guàrdia Civil, per al president del govern estatal Mariano Rajoy, per al president del PP català, Xavier García Albiol i, fins i tot, per als mitjans de comunicació de Madrid, de qui no s'ha estat de comentar la seva manipulació. "Ja sabem que no sortirà a Espanya tot el què ha passat. Llegeixo diaris com El Mundo o El País, El País! dient que hem atacat policies. Però amb què? Amb què els hem atacat? Si teníem un vot! Ells anaven amb armes i pilotes de goma que, per cert, són il·legals", ha manifestat.

El tècnic del City ha admès sentir "molta tristesa i encara més ara després d’escoltar el president del govern. Han atacat els seus ciutadans per anar a votar! No per anar a robar un banc o per assassinar, per anar a votar!". I ha criticat el mateix Rajoy: "Ja sabem que quan et posiciones sempre rebràs, però almenys accepto preguntes i responc. No llegeixo textos i m’amago."
El de Santpedor també ha volgut expressar la seva indignació amb les paraules de García Albiol, comparant la seva postura actual amb la gestió com alcalde de Badalona. "El senyor Albiol, president de PP, diu que estan vulnerant la convivència quan ell, quan era alcalde de Badalona, tractava a la gent d’un altre color o els musulmans com els tractava", ha etzibat.

"Ja n'hi ha prou que ens donin lliçons a gent que volem anar a votar. Ens donen lliçons per anar a votar quan tenen imputats a milers de persones. Ells són indecents, no estan legitimats per dir si això és legal o il·legal. I fereixen 700 persones i trenquen dits", ha dit.

Guardiola ha volgut recordar un dels orígens d'aquesta catalanofòbia de l'Estat espanyol. I ho ha fet posant de manifest la voluntat dels dirigents estatals d'eliminar la llengua catalana: "Quan jo entrenava al Barça deien que el castellà estava perseguit. Tot va començar des d’aleshores, van fomentar-ho. Sort que n’hem tingut del Parlament. No es podia parlar la llengua, deien. El que voldrien és que no poguéssim parlar la nostra llengua."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada