Guardiola: "És un dia trist per a Catalunya, Europa i el món"
El mànager del Manchester City es mostra decebut amb la decisió del govern espanyol d'intervenir les institucions catalanes
per Redacció 21/10/2017 elMón
Pep Guardiola, mànager català del Manchester City. | EFE
Pep Guardiola ha tornat a referir-se, en una roda de premsa posterior a un partit del seu equip a la Premier League, a la situació complicada que viu la seva terra, Catalunya. A més de 1.800 quilòmetres de distància, el mànager del Manchester City s'ha mostrat visiblement decebut i trist per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola per part del govern de l'Estat. "És un dia molt trist per Catalunya, per Europa i pel món", ha manifestat.
"La veu del poble és més forta que qualsevol llei", ha dit Guardiola, tot just després de la victòria del conjunt citizen davant el Burnley (3-0) i la distància de cinc punts assolida davant el Manchester United de José Mourinho, que ha caigut a l'estadi del Huddersfield Town (2-1).
Per a l'extècnic del Barça, "avui és un dia molt trist per la democràcia. Volíem votar, escoltar el poble i que ens escoltessin". I ha fet un prec: "Només demano que no hi hagi violència".
Guardiola: ‘La veu del poble és més forta que qualsevol llei’
Ha assenyalat al PP, però també a Ciutadans i PSOE, per a després fer una crida a que no hi hagi cap tipus de violència
L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha assegurat que ‘la veu del poble és més forta que qualsevol llei’ en referència a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol. Després del partit contra el Burnley, l’entrenador català ha ditt que avui és un dia trist per a Catalunya, Europa i el món. Ha criticat que una cosa així passi en ple segle XXI: ‘El que volíem era deixar escoltar el poble i ni això ens han deixat fer’. En aquest sentit, ha assenyalat al PP, però també a Ciutadans i PSOE, per a després fer una crida a que no hi hagi cap tipus de violència.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]
Guardiola, millor entrenador del mes a la Premier League
Futbol
El Nacional Foto: Efe Barcelona. Divendres, 13 d'octubre de 2017
Després de set partits, el City suma 19 punts -sis triomfs i un empat- i lidera la Premier League per diferència de gols amb els seus veïns del Manchester United (+20 dels 'Citizens' per +19 dels 'Red Devils').
Guardiola, que ha rebut el premi per segona vegada des de la seva arribada a Anglaterra la passada temporada, s'ha imposat en la votació final, realitzada en conjunt amb els vots d'un panell d'experts i aficionats, al portuguès José Mourinho (Manchester United), a l'argentí Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) i al francès Arsene Wenger (Arsenal). El tècnic de Santpedor succeeix a la llista de guanyadors a l'alemany David Wagner (Huddersfield), qui va aixecar el premi el mes d'agost passat.
Pep Guardiola, tècnic del Manchester City, ha rebut a la ciutat esportiva del club el premi a millor entrenador del mes de setembre a la Premier League.
El preparador català va guiar el City, en un setembre pletòric, a quatre victòries en el mateix nombre de jornades de lliga: sobre Liverpool (5-0), Watford (0-6), Crystal Palace (5-0) i Chelsea (0-1), marcant 17 gols i sense encaixar-ne cap.
Müller, desesperado ante la situación del Bayern (Clemens Bilan - EFE)
EFEBerlín
El Bayern afronta la pausa de selecciones más tensa de las últimas décadas tras una semana negra, que llevó a la destitución del entrenador Carlo Ancelotti, y en la que el club bávaro estuvo tres partidos sin ganar.
En la Liga de Campeones, en el partido que precipitó la destitución de Ancelotti, cayó goleado por 3-0 ante el PSG. En la Bundesliga empató 2-2 ante el Wolfsburgo y ante el Hertha tras haber estado en ambos casos dos goles por delante en el marcador.
"Ya no somos el equipo más fuerte de Alemania", dijo el director deportivo, Hasan Salihamidzic después del empate de ayer ante el Hertha.
La última vez que algún directivo del Bayern había dicho algo semejante había sido el presidente del Consejo Directivo, Karlheinz Rummenigge, en 2012, cuando el club bávaro cayó goleado por 5-2 ante el Borussia Dortmund en la Copa de Alemania. Rummenigge dijo entonces que había un equipo en Alemania que era superior al Bayern lo que había que "reconocer y corregir a la mayor brevedad posible. Karl-Heinz Rummenigge, muy crítico (Michael Sohn / AP)Lo que vino después fue el triplete en 2013 y cinco títulos seguidos de la Bundesliga; uno con Jupp Heynckes, tres con Pep Guardiola y el último con el defenestrado Ancelotti.
La situación en ese entonces, no obstante, no era tan grave como ahora. El Dortmund había ganado el doblete en Alemania pero el Bayern había llegado a dos de las tres últimas finales de la Liga de Alemania y había plena confianza en el entrenador Jupp Heynckes.
Todo indica que la cúpula del Bayern sabía que habría que afrontar una etapa de transición y que ya al final de la temporada anterior había dudas con respecto a Ancelotti, pese al título liguero.
La llegada de dos viejas glorias del club, Salihamidzic como segundo entrenador y Willy Sagnol como ayudante, fueron interpretadas en su momento como medidas para restarle poder a Ancelotti.
El diario "Südeutsche Zeitung" de Múnich sostiene que el plan original era separarse de Ancelotti al final de esta temporada, un año antes del fin del contrato, y preparar entre tanto la sucesión y la renovación.
La confrontación entre el italiano y el vestuario precipitó las cosas. La alineación contra el PSG fue vista por muchos, entre ellos el exinternacional Lothar Matthäus, como "una provocación" e incluso ha circulado la teoría de que Ancelotti quiso forzar su destitución.
Ahora, viene una búsqueda difícil de nuevo entrenador para la que se contemplan diversos escenarios.
El primero es optar por una solución transitoria para esta temporada, bien con Sagnol en el banquillo -aunque no ganó enteros para ello con el partido ante el Hertha- o con otro entrenador, que podría ser el ya jubilado Jupp Heynckes. Nagelsmann, el favorito
Eso permitiría negociar con calma para traer al entrenador que parece ser el preferido de la cúpula que es Julian Nagelsmann, actualmente en el Hoffenheim o, en su defecto -lo que sería más difícil- a Jürgen Klopp, actualmente en el Liverpool.
Otro nombre que circula es el de Thomas Tüchel, exentrenador del Dortmund y del Maguncia, que tiene la ventaja de que está sin club y podría asumir el equipo en forma inmediata, con lo que se dejaría d lado la idea de la solución provisional. Tüchel podría ser el sustituto de Ancelotti (Philipp Guelland / EFE)Tüchel es considerado como un excelente entrenador, obsesionado por los detalles y que puede traer al equipo la intensidad y la exigencia permanente que se perdió durante la breve era Ancelotti.
El problema es que, según todo el mundo, Tüchel no es fácil en el trato personal -por eso fue destituido en el Dortmund pese a los éxitos deportivos- lo que hace difícil que pueda asumir uno de los retos del nuevo entrenador del Bayern que es lograr la paz en el vestuario.
En su época del Dortmund ya tuvo un encontronazo con Mats Hummels, que ahora es uno de los líderes del vestuario en el Bayern.
En todo caso, mientras se toma una decisión, los jugadores están llamados a responder. Thomas Müller, actualmente capitán por la lesión de Manuel Neuer, hizo después del empate ante el Hertha un llamado al compromiso.
"No se ayuda nada diciendo que Ancelotti hizo las cosas mal, ahora la responsabilidad es nuestra", dijo.
[ÀUDIO] Guardiola: "Amb què hem atacat els policies, amb vots?"
El tècnic del Manchester City s'ha mostrat molt crític amb l'actuació de la policia espanyola i amb la decisió del Barça de disputar el partit
per Adrià Soldevila 01/10/2017
Pep Guardiola donant ordres a la banda de l'Etihad | EFE
Pep Guardiola no s'ha mossegat la llengua a l'hora de valorar els fets succeïts a Catalunya aquest diumenge 1 d'octubre. Davant la repressió del govern espanyol a través dels seus cossos de seguretat per tal d'evitar la votació, l'entrenador del Manchester City s'ha mostrat molt dolgut i indignat en una entrevista amb Catalunya Ràdio. Preguntat per la disputa del Barça-Las Palmas, l'exjugador i entrenador blaugrana ha estat contundent: "Jo no l'hagués jugat."
Guardiola ha tingut paraules per a tothom. Per a la policia espanyola i la Guàrdia Civil, per al president del govern estatal Mariano Rajoy, per al president del PP català, Xavier García Albiol i, fins i tot, per als mitjans de comunicació de Madrid, de qui no s'ha estat de comentar la seva manipulació. "Ja sabem que no sortirà a Espanya tot el què ha passat. Llegeixo diaris com El Mundo o El País, El País! dient que hem atacat policies. Però amb què? Amb què els hem atacat? Si teníem un vot! Ells anaven amb armes i pilotes de goma que, per cert, són il·legals", ha manifestat.
El tècnic del City ha admès sentir "molta tristesa i encara més ara després d’escoltar el president del govern. Han atacat els seus ciutadans per anar a votar! No per anar a robar un banc o per assassinar, per anar a votar!". I ha criticat el mateix Rajoy: "Ja sabem que quan et posiciones sempre rebràs, però almenys accepto preguntes i responc. No llegeixo textos i m’amago."
El de Santpedor també ha volgut expressar la seva indignació amb les paraules de García Albiol, comparant la seva postura actual amb la gestió com alcalde de Badalona. "El senyor Albiol, president de PP, diu que estan vulnerant la convivència quan ell, quan era alcalde de Badalona, tractava a la gent d’un altre color o els musulmans com els tractava", ha etzibat.
"Ja n'hi ha prou que ens donin lliçons a gent que volem anar a votar. Ens donen lliçons per anar a votar quan tenen imputats a milers de persones. Ells són indecents, no estan legitimats per dir si això és legal o il·legal. I fereixen 700 persones i trenquen dits", ha dit.
Guardiola ha volgut recordar un dels orígens d'aquesta catalanofòbia de l'Estat espanyol. I ho ha fet posant de manifest la voluntat dels dirigents estatals d'eliminar la llengua catalana: "Quan jo entrenava al Barça deien que el castellà estava perseguit. Tot va començar des d’aleshores, van fomentar-ho. Sort que n’hem tingut del Parlament. No es podia parlar la llengua, deien. El que voldrien és que no poguéssim parlar la nostra llengua."