dimecres, 4 de maig del 2016

La premsa alemanya, sense pietat: "El drama de Pep Guardiola"

La premsa alemanya, sense pietat: "El drama de Pep Guardiola"

Els principals mitjans qualifiquen de triple fracàs el periple europeu del català amb el Bayern

La premsa alemanya, sense pietat: "El drama de Pep Guardiola"
Matthias Schrader
EL PERIODICO                         
CHRISTIAN MARTÍNEZ / BARCELONA
Dimecres, 4 de maig del 2016 - 11:54 CEST
Poques victòries fan tan de mal. El triomf del Bayern Munic en la tornada de semifinals de Champions va ser insuficient per aconseguir el bitllet a la final de Milà. Hi va estar a prop, però el conjunt de Pep Guardiola va acabar cedint davant el ferri entramat que va plantejar l'Atlètic de l'apassionat 'Cholo' Simeone.
Conscient que caure eliminat provocaria una allau de crítiques contra la seva persona, tal com va entreveure la vigília assegurant que s'havien de guardar els ganivets fins que arribés el dia, el tècnic català va esgotar aquest dimarts el seu crèdit segons la premsa alemanya. Tres semifinals de Champions perdudes contra tres equips espanyols han provocat un amarg comiat per al de Santpedor. Els principals mitjans del país ho qualifiquen de "triple fracàs" i coincideixen a assenyalar que l'eliminatòria es va perdre en el partit d'anada després de la decisió de Guardiola de deixar a la banqueta Thomas Müller.
El diari 'Bild' qualifica l'eliminació de "drama" i parla del trago més amarg per a Pep Guardiola. Pel rotatiu, la sensació és que aquesta vegada l'objectiu va estar a un pas. "Guardiola es queda sense trofeu. Va perdre les tres vegades davant un equip espanyol, però mai va estar tan a prop com aquesta vegada". Crítics amb l'exblaugrana a l'anada, 'Bild' alaba el plantejament de la tornada, ja que considera que des de la banqueta es va fer el que calia. "El Bayern es va carregar la final a l'anada. El rendiment a la tornada va ser digne, Pep va posar l'onze correcte".
Seguint aquesta línia, 'Kicker' també creu que l'onze plantejat va ser el correcte i centra la seva atenció en Guardiola titulant "el triplet més amarg". El mitjà no oblida que el principal objectiu d'en Pep era aconseguir la Champions i així ho fa constar en la seva edició digital. "Amb tot estil i brillantor, el tècnic estrella de renom mundial no va poder portar a Munic el trofeu més preat d'Europa", asseguren.

GUARDIOLA, INCOMPLET

Un dels mitjans més crítics en l'anada, com va ser el 'Süddeutsche Zeitung', es resigna. "Hi va estar tan a prop, amics", titula. Pel diari muniquès, Guardiola se'n va sense complir la seva principal tasca. "Se'n va incomplet, amb una missió inacabada".
Per la seva part, amb el record de la final guanyada davant l'Atlètic el 1974, 'Die Welt' fa menció del que va passar aquell any. "L'Atlètic de Madrid supera el trauma del 1974", asseguren. Seguint la tendència, 'Die Welt' també opta en la seva edició digital per la triple derrota davant equips espanyols i ho qualifica de "tràgic triplet".

RES A RETREURE

Malgrat la multitud de reprimendes rebudes, Pep Guardiola també ha tingut una dosi de suport després de la seva etapa europea al Bayern. El 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' advoca per reconèixer tot el que s'ha aconseguit aquests anys amb l'exblaugrana al capdavant i centra la seva portada en la frase que va pronunciar el català al final del partit. "He donat la meva vida per aquests jugadors", titula.
A l'interior del rotatiu, el mitjà admet que l'objectiu era la Champions però defensa la feina feta. "L'era Guardiola acaba sense corona, però no hi ha res a retreure al tècnic".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada