dilluns, 29 de setembre del 2014

Guardiola s'informa sobre el futur d'una Catalunya independent

FUTBOL INTERNACIONAL

Guardiola s'informa sobre el futur d'una Catalunya independent

El tècnic català està llegint el llibre de Xavier Sala i Martín, 'És l'hora dels adéus?'

Unes hores abans de l'accidentada nit a Moscou (va saltar l'alarma d'incendis i el Bayern va haver de desallotjar l'hotel), Pep Guardiola va satisfer les seves inquietuds intel·lectuals a l'aeroport de Munic, i se'l va veure llegint el llibre 'És l'hora dels adéus?' de Xavier Sala i Martín, una obra que radiografia la situació econòmica i política de Catalunya en els darrers anys i planteja quin pot ser el futur del país si es construeix un nou Estat. 
El tècnic del Barça, amic personal de l'economista i implicat en el fet que el 9 de novembre la ciutadania catalana pugui votar, va ser captat pels professionals del Bayern Munic llegint el llibre mentre esperava embarcar rumb a Moscou, i la fotografia va ser publicada a les xarxes socials del conjunt bavarès. 'És l'hora dels adéus?' es pot aconseguir amb l'ARA aquest cap de setmana.

¡Guardiola y la expedición del Bayern deben evacuar su hotel en plena noche!

¡Guardiola y la expedición del Bayern deben evacuar su hotel en plena noche!

Guardiola, protegido con una sábana, en plena calle de Moscú / FOTO: INSTAGRAM XAPIENZ

MundoDeportivo.com  28/09/2014 22:47
Como ha informado Markus Hörwick, jefe de prensa del Bayern, a través de su Twitter, jugadores, técnicos y directivos de la expedición desplazada a Moscú para el partido del martes contra el CSKA han tenido que evacuar este domingo su hotel de concentración en al capital rusa.
Siempre según Hörwick, "ha habido una alarma de incendio y todos hemos tenido que bajar a la calle y esperar" frente al establecimiento "para esperar y ver qué pasa".
Llevaban dos horas durmiendo
Cabe destacar que Pep Guardiola y todos los demás han sido alertados en plena noche moscovita, cuando ya estaban durmiendo, llevándose un buen susto.
El Bayern aterrizó en Rusia a última hora de la tarde, procedente de Colonia, donde había jugado en Liga el sábado, y dos horas después de que todos se hubieran acostado saltó, literalmente, la alarma. 

Leer más: http://www.mundodeportivo.com/20140928/futbol/internacional/guardiola-y-la-expedicion-del-bayern-deben-evacuar-su-hotel-en-plena-noche_54415518602.html#ixzz3EhftZM1h
Síguenos en: https://twitter.com/@mundodeportivo | http://facebook.com/MundoDeportivo.com

dissabte, 20 de setembre del 2014

El Bayern no pot amb l'Hamburg

Bayern de Munic, 0 - Hamburg, 0

El Bayern no pot amb l'Hamburg

El Bayern de Guardiola no va aconseguir anotar en la visita al cuer i perd el cap de la taula alemanya

Lahm treu una pilota davant la mirada de Stieber
Lahm treu una pilota davant la mirada de Stieber EFE
EFE
SPORT 
2014.09.20 | 17:46 H.
El Bayern de Pep Guardiola no va aconseguir passar d'un empat a zero a domicili davant l'Hamburg mentre que el Paderborn, un equip novell en la Bundesliga, es va convertir en líder provisional en derrotar per 2-0 al Hannover 96.
El segon gol del Paderborn, marcat en el descompte per Moritz Stoppelkamp des de la vora de la seva pròpia àrea, ha estat fins ara el més cridaner de la jornada.
Stoppelkamp va aprofitar que el porter del Hannover Ron Robert Zieler havia pujat per buscar la rematada en un córner i va intentar amb èxit la rematada des de 100 metres.
El Paderborn pot ser desplaçat del primer lloc pel Borussia Dortmund, si derrota el Magúncia, o pel Bayer Leverkusen amb una victòria davant el Wolfsburg.
El Bayern va sortir al camp sense Xabi Alonso, Robert Lewandowski i Mario Götz, als que Guardiola va voler donar un respir després de la jornada de la Lliga de Campions, encara que va acabar recorrent als tres jugadors en l'última mitja hora de joc.
El Bayern va tenir més possessió i més arribada que l'Hamburg però no va ser molt precís en la circulació de pilota i al final fins i tot va tenir problemes per controlar alguns contraatacs del rival.
El Schalke i l'Eintracht Frankfurt van empatar a dos gols, en un partit trepidant. Al principi, tot semblava fet a la mida de l'Eintracht que va començar guanyant amb gols d'Alex Meier en el minut 16 i després va augmentar per mitjà de Russ al 24.
El Schalke va aconseguir el descompte en el 41, amb un penal dubtós convertit per Eric-Maxim Choupo Moting. Ja en el segon temps, una rematada de cap de Julian Draxler portar l'empat.
Després del gol de Draxler tot semblava a favor de Schalke fins que el club de Gelsenkirchen va quedar en inferioritat numèrica per expulsió de Kevin Prince Boateng, en el 62, i de Draxler, al 71.
El Eintracht, però, no va aconseguir aprofitar el tenir dos homes més en el camp i el partit es va equilibrar una mica numèricament en el 85, quan va ser expulsat Slobodan Medojevic.
El Augsburg, per la seva banda, va derrotar el Werder Bremen per 4-2 mentre que el Hoffenheim va vèncer l'Stuttgart a domicili (0-2). La derrota deixa ara l'Stuttgart al soterrani de la classificació amb un sol punt aconseguit en quatre partits jugats.

Luis Enrique: "Ojalá nos acerquemos al Barça de Guardiola"

Luis Enrique: "Ojalá nos acerquemos al Barça de Guardiola"

  • Luis Enrique no anunciará hasta el momento de salir no dirá quién viaja a Valencia para enfrentarse al Levante y quién se queda en casa

La rueda de prensa de Luis Enrique
MundoDeportivo
Joan Poquí 20/09/2014 19:40
Luis Enrique ha advertido en el penúltimo entrenamiento antes de viajar a Valencia para jugar contra el Levante que “es un equipo que no ha empezado la temporada como esperaba, pero va a ser un partido complicado, cualquier partido fuera de casa lo es”. El técnico asturiano no facilitará la lista de convocados hasta el momento de salir hacia Valencia. En cuanto a las dificultades que pueden plantear equipos como el APOEL, que se encierran mucho, ha comentado que “no creo que sean los que más nos vayan a costar”.
El técnico asturiano advierte que “el fútbol es un deporte en el que juegan dos y el Levante será difícil, como van a serlo todos los partidos fuera de casa. Conocemos su capacidad defensiva y su capacidad de transición. Tiene jugadores de nivel físico superior y nos presentará dificultades”.
Respecto a lo que costó ganar al APOEL chipriota, no cree que ese perfil de equipos sea el peor para enfrentarse a él: “Un repliegue ultradefensivo no es fácil de superar y nos va a costar, pero no creo que sea lo que nos vaya a costar más, porque estar tan lejos de nuestra portería para ellos es extremadamente largo y también les dificulta llegar. Estoy seguro de que nos encontraremos rivales que jueguen así, como el APOEL, y otros más atrás, luego veremos si somos fiables”. Ha matizado que “no estoy diciendo que el Levante vaya a jugar así”. Y apunta, volviendo a los chipriotas, que “ya nos esperábamos rivales de este tipo, el Barça de los últimos años ha tenido que afrontarlos.
El técnico barcelonista no hace planificaciones de objetivos a medio o largo plazo: “No miro que en 21 días hay siete partidos, sino que a lo largo de la temporada tendré que utilizar muchos jugadores. Nos tenemos que centrar en el único partido que podemos controlar, que es el siguiente. Después sí tengo una perspectiva, pero eso ya l hago yo, me lo guardo”.
Tiene muy claro que “ahora el objetivo es ganar al Levante, en función de eso ya veremos. El objetivo es ser mejor que el rival, pero no hay que olvidar que en este deporte hay dos equipos. No sólo jugamos nosotros”. Advierte que “no somos el centro del mundo (que nos lo pensamos). Es evidente que somos de los que aspiramos a los títulos, pero hay que demostrarlo”.
En cuanto a Messi, el único que lo ha jugado todo, ha anunciado que rotará o no “en función de lo que vea y las necesidades del equipo. Lo que prima es el equipo. Si a él y al equipo le va mejor que juegue todos los minutos, los jugará, pero entiendo que es difícil gestionar todos los miniutos de la temporada, iré haciéndolo en función de las necesidades”.
Comparado su equipo con el de Guardiola, Luis Enrique ha señalado que “ojalá nos acerquemos a esa idea, pero aquí estamos muy mal acostumbrados. Hay que ir con cautela, pasito a pasito”. Y ha señalado, en referencia a los elogios de Mendilibar, que “es evidente que el Barça presiona alto, pero hay que hacerlo bien y también conlleva riesgos. Atacar ordenadamente te permite defender bien”.
Asegura, ante todos esos elogios y la aclamación del público y la presión que pueda suponer que “no me siento preocupado, porque mi mujer ya me critica”. Advierte que “el elogio debilita y quiero anunciar algo: ni somos muy buenos cuando ganamos, como ahora, ni seremos muy malos cuando perdamos”.
No pone plazo al rendimiento óptimo del equipo y señala que “en algunos aspectos lo han cogido rapidísmo, en otros les cuesta más. Hay aspectos del juego en los que no he podido ni insistir porque no se ha dado la ocasión. Este es un viaje en continua evolución. Hay rivales que hacen una cosa, hay rivales que hacen otras, pero hemos intentado rendir desde el primer día. Lo que sí sé es que al final de temporada veremos hasta dónde hemos llegado, si al 200, al 60 o al 70, si hemos ganado títulos... El juicio final llegará ese día”.
"Munir no ha pasado por delante de nadie"
Luis Enrique ve a Munir como uno más, igual que Sandro: “No creo que hayan pasado por delante de nadie. Como Sandro, tiene fútbol, gol, capacidad de desmarque… los dos nos aportan muchas cosas”.
"Ter Stegen o Bravo? Uno de los dos jugará"
El técnico mantiene el misterio en la portería y explica que “no me he fijado en si han parado mucho o no. Sí he visto que han parado más que Masip. Uno de los dos estará”. Explica, sobre los criterios para decidir quién juega, que “es muy fácil: cuando consigues que entrenen alto, entonces es cuestión de escoger. Y eso es lo que tengo que hacer yo”.
"No me molesta que cuelguen fotos en las redes sociales, casi me emociono"
No se ha mostrado molesto con la profusión de fotos en las redes sociales, como las que colgó Neymar de su viaje a Milán en su día libre: “No me molesta que pongan fotos, casi me emociono. Me encanta que sean espontáneos, divertidos, que se lo pasen bien.
Luego se lo pasarán bien entrenando y jugando, de eso me encargo yo. Son profesionales y han llegado donde están con una determinada acitud”.
"Si Suárez es un buen fichaje entrenando, imagínate cuando juegue"
Luis Enrique ha asegurado que “Luis Suárez es un jugador que transmite. Está en la línea de siempre, se entrega en los entrenamientos y eso le ayudará a formar parte del grupo. Es un buen fichaje sólo entrenando, imagínate cuando juegue”.

Leer más: http://www.mundodeportivo.com/20140920/fc-barcelona/luis-enrique-ojala-nos-acerquemos-al-barca-de-guardiola_54415247448.html#ixzz3DtieBU5s
Síguenos en: https://twitter.com/@mundodeportivo | http://facebook.com/MundoDeportivo.com

I JA FA DOS ANYS D'EL BLOC DEL VÍCTOR.

20.04.14 
I JA FA DOS ANYS D'EL BLOC DEL VÍCTOR
                                                                          
Un dia com avui, i ja fa dos anys, vàrem començar aquest bloc, EL BLOC DEL VÍCTOR, com una mena de “ divertimento” i de mica en mica el temps a passat i resulta que ja estem prop de les 120.000 visualitzacions de pàgina, si de debò, gairebè a tocar demà o dema passat hi arribarem. I direm, també, que les dues terceres parts han entrat en els 7 darrers mesos. Per altra banda, també comentarem que el BLOC a esdevingut una mena de recull o exposició d' articles de premsa i d'opinió publicats AQUÍ, ALLÀ I ACULLÀ, i duran aquest temps hem publicat al voltant d'unes 3100 i escaig d'entrades,com es diu en termes blocaires.
D'aquest BLOC, paralel·lament n'han nascut , de moment, onze més, però en aquest cas, monogràfics i que el més antic d'un any i el més nou prop de 3 mesos, i que fins ara no han tingut tanta sort com el  seu germà gran.
Nosaltres, però, com es diu arreu, no seríem res sense vosaltres que ens seguiu i ens doneu suport. És per això que us donem les gràcies de tot cor. I ara a tornar-hi.
Salut i independència
 
Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com

dimecres, 17 de setembre del 2014

Boateng dóna la victòria al Bayern contra el City al minut 90 (1-0)

Champions

Boateng dóna la victòria al Bayern contra el City al minut 90 (1-0)

Al grup del Barça, l'Ajax i el PSG han empatat (1-1) mentre que el Roma i el Porto han aconseguit les golejades de la nit (5-1 i 6-0, respectivament)

El Bayern Munic ha hagut de suar de valent per derrotar el Mahcnester City en el debut de tots dos conjunts a la Champions. En el partit que s'ha disputat a l'Allianz Arena, els bavaresos han aconseguit els tres punts gràcies a un gol a última hora de Boateng (1-0).
El partit entre alemanys i anglesos ha estat un dels més destacats de la jornada de dimecres, tot i que també han destacat dos enfrontaments que han acabat amb golejada: el Roma s'ha imposat al CSKA (5-1) mentre que el Porto no ha tingut escrúpols contra el BATE (6-0).
Al grup del Barça, en canvi, l'Ajax ha aconseguit empatar contra el PSG tot i que els francesos s'havien avançat al marcador, mentre que al G el Chelsea de Mourinho no ha pogut passar de l'empat a casa contra el Schalke. Cesc ha avançat els 'blues' però Huntelaar ha igualat per als alemanys a la represa.
Grup E:
Roma 5 - 1 CSKA
Bayern 1 - 0 Manchester City
Grup F:
BARÇA   1 - 0 Apoel
Ajax 1 - 1 PSG
Grup G:
Chelsea 1 - 1 Schlake
Maribor 1 - 1 Sporting Portugal
Grup H:
Porto 6 - 0 BATE
Athletic Club 0 - 0 Xakhtar

dimarts, 16 de setembre del 2014

Kiko Rivera, escandalitzat per unes paraules de Guardiola defensant Catalunya

QUE S'HO FACI MIRAR...!!!
16/09/2014
Independència

Kiko Rivera, escandalitzat per unes paraules de Guardiola defensant Catalunya

 Kiko Rivera

Kiko Rivera

El DJ respon 5 mesos després a les declaracions de l’extècnic blaugrana on assegurava que "Catalunya no és Espanya"

Nerea Rodríguez
El Singular
El DJ i fill d’Isabel Pantoja i Paquirri, Kiko Rivera, s’ha escandalitzat per unes declaracions de l’entrenador del Bayern de Munic i extècnic blaugrana, Pep Guardiola, on defensava Catalunya. Rivera, abans anomenat Paquirrín, va reaccionar ahir, des del seu compte de Twitter, a unes paraules de Guardiola del mes d’abril a la televisió pública alemanya ‘ZDF’ on assegurava que “Catalunya és la meva pàtria, i Catalunya no és Espanya”.

El DJ va piular, 5 mesos després: “No m’agrada ficar-me en aquestes coses... Però això em sembla molt fort! Només dir... un ‘mojón’ per a tu Guardiola”. La paraula ‘mojón’ sembla que ha estat utilitzada per Kiko Rivera per referir-se a la “porció compacta d'excrement humà que s'expel·leix d'una vegada”, segons la defineix la RAE.

Després, va fer dues piulades temes referint-se a aquest tema. En la primera exclamava: “Diguin el que diguin, visca el meu país que és Espanya!” I en la darrera sentenciava: “A cagar al camp qui no estigui d’acord! Visca Espanya!!!!!
No me gusta menterme en estas cosas...pero esto me parece muy fuerte! Solo decir...Que un mojon pa ti guardiola!

  kiko rivera         @riverakiko
Digan lo que digan... Viva mi pais que es España!

divendres, 12 de setembre del 2014

Mourinho sobre Guardiola: "Si amas aquello que haces, no te quedas calvo"

Mourinho sobre Guardiola: "Si amas aquello que haces, no te quedas calvo"

  • El técnico portugués cree que el técnico del Bayern de Múnich se está volviendo calvo, y quiere decir que no le gusta el fútbol"

José Mourinho, con Pep Guardiola con ocasión de un clásico entre Madrid y Barça / FOTO: AGENCIAS
Mundodeportivo.com  12/09/2014 20:39
Después de las batallas que depararon en su día Mourinho y Guardiola en los banquillos de Madrid y Barcelona respectivamente, el técnico del Chelsea vuelve a atacar al ahora entrenador del Bayern de Múnich. El luso habla de Guardiola en respuesta a unas afirmaciones que Jorge Valdano hace en su libro 'Los once poderes del líder', en el que alaba al catalán y analiza a Mourinho de forma dura.
Después de que Valdano dijera entre otras cosas que "si Guardiola es Mozart, Mourinho es Salieri", el entrenador portugués ha optado por responder de forma indirecta a las apreciaciones del argentino, con el que no terminó bien en su época en el Real Madrid, forzando la salida del entonces director general del club.
"Si amas aquello que haces, no pierdes el pelo. Mira a Guardiola, que se está volviendo calvo, y quiere decir que no le gusta el fútbol", aseguró en rueda de prensa el entrenador 'blue'.
Unas palabras que llegan después de que en la cumbre de entrenadores de la UEFA ambos técnicos discutieran por los centímetros reglamentarios que debería tener el césped de los campos de fútbol. 

Leer más: http://www.mundodeportivo.com/20140912/futbol/internacional/mourinho-sobre-guardiola-si-amas-aquello-que-haces-no-te-quedas-calvo_54415911921.html#ixzz3D90aDPBM
Síguenos en: https://twitter.com/@mundodeportivo | http://facebook.com/MundoDeportivo.com

Guardiola: "Al final la votació es farà perquè la voluntat del poble és superior a qualsevol altra cosa"

DESPRÉS DE LA V

Guardiola: "Al final la votació es farà perquè la voluntat del poble és superior a qualsevol altra cosa"

El tècnic del Bayern afirma que "volem votar, això és tot. El que va passar ahir no semblava possible veure-ho al món"

Menys de 24 hores després que 1.800.000 de catalans, segons la Guàrdia Urbana, es manifestessin a Barcelona per reclamar el dret a decidir el futur de Catalunya, Pep Guardiola s’ha afegit a la petició de poder posar les urnes el 9 de novembre.
“Les imatges d’ahir són fantàstiques, m’han impressionat. És la tercera gran manifestació al setembre a Catalunya perquè els catalans volen parlar del seu futur. Volem votar, això és tot, volem votar”, ha emfatitzat des de Munic el tècnic del Bayern en ser preguntat per l’ARA.
Guardiola s’ha atrevit a donar la seva opinió sobre la V organitzada ahir en un fluid alemany en el transcurs de la roda de premsa prèvia al Bayern-Stuttgart: “Ningú no sap què passarà després, però votar és la màxima demostració de la democràcia. Poden votar els que estan a favor de la independència i els que no”, ha insistit.
“Costa entendre per què no podem votar. És veritat que hi ha una Constitució, però això és canvia, es pot fer, les lleis canvien lleis. Fa poc es va canviar una normativa. Al final ja ho va dir el president Mas, la política està per seguir la gent. No sé si mai hi ha hagut una manifestació tan gran al món per demanar votar. Al final es farà perquè el poder i la voluntat del poble és superior a qualsevol altra cosa”, ha destacat en una resposta ja en català.
“El que ahir va passar no semblava possible veure-ho al món. Gairebé dos milions de persones van sortir al carrer. És increïble”, ha insistit davant la curiositat dels periodistes locals. “Sóc català perquè el meu pare i la meva mare ho són i vaig néixer allà. No en tinc cap responsabilitat, però m’estimo el meu país. Van sortir gairebé dos milions al carrer perquè el nostre objectiu és votar”, ha conclòs.

diumenge, 7 de setembre del 2014

Kroos: "Entenc el futbol igual que Guardiola"

Kroos: "Entenc el futbol igual que Guardiola"

\"Entiendo el fútbol igual que Guardiola\"
 

El madridista Toni Kroos parla per al diari 'Bild' sobre el seu fitxatge pel Reial Madrid i el seu passat al Bayern, amb Pep Guardiola com a entrenador

Toni Kroos en el seu debut al Santiago Bernabéu
Toni Kroos en el seu debut al Santiago Bernabéu AFP
SPORT.es
2014.09.07 | 10:23 H.
Guardiola no va tenir res a veure amb la meva marxa. Entenem el futbol igual. Ell va afinar el meu joc i em va fer evolucionar ", ha declarat Kroos per al diari alemany.
Comparant seu anterior club i l'actual, el migcampista va assenyalar: "Parlem dels dos equips més grans del món, però crec que globalment el Madrid està un pas per davant".
Respecte a Xabi Alonso, que ha fet el mateix viatge que ell però a la inversa, el germànic va opinar: "És un tipus extraordinari i va a ajudar molt al Bayern. Espero que a més sigui feliç a Munic. No veig cap relació entre el meu fitxatge i el de Xabi pel Bayern, que va haver de reaccionar per les baixes ".
Finalment, s'ha referit al nivell de la Lliga BBVA: "La Bundesliga és més agressiva, però el nivell aquí és increïble. Fins als equips més petits intenten guanyar-te jugant a futbol".

divendres, 5 de setembre del 2014

'Herr Pep': «Nois, jo no sé llançar penals»

'Herr Pep'

«Nois, jo no sé llançar penals»

«Nois, jo no sé llançar penals. No n'he llançat ni un en ma vida. Però aquí teniu un senyor que és qui millor ha llançat penals de tot el món». Praga, 30 d'agost del 2013. Moment 26 del llibre 'Herr Pep'

Martí Perarnau relata en un llibre les vivències de Guardiola en la seva primera temporada al Bayern

Guardiola felicita Ribery pel seu gol a la final de la Supercopa d'Europa.
AFP / ODD ANDERSEN
Guardiola felicita Ribery pel seu gol a la final de la Supercopa d'Europa.
EL PERIODICO
Dissabte, 6 de setembre del 2014
Portada del llibre 'Herr Pep'
És una final estressant, febril i agònica. El Bayern només la pot empatar quan passen 51 segons dels 120 minuts reglamentaris. L'àrbitre suec Jonas Eriksson ha prolongat el partit un minut més a causa de les interrupcions. Quan només queden nou segons perquè l'equip de Guardiola perdi la seva segona final consecutiva en un mes, un jugador que tres dies abans era a la porta del quiròfan aconsegueix marcar el gol que dóna una oportunitat als de Munic, que una vegada més es jugaran la final a la tanda de penals contra el Chelsea, amb el record encara fresc del que havia passat un any abans a l'Allianz Arena, quan l'equip anglès s'havia endut la Lliga de Campions davant el Bayern també a la tanda de penals. Es tracta d'una gran revenja, però si hagués pogut escollir, Guardiola no se l'hauria jugat als penals: durant les últimes quatre setmanes, els jugadors del Bayern han llançat cinc penals i només han marcat tres gols.
(...)
Mourinho es tomba cap al banqueta de Guardiola i uneix les dues mans formant un cercle, com volent dir que en Pep ha tingut tota la sort del món. I és cert. Dels quatre grans protagonistes del futbol: pilota, espai, temps i sort, el Chelsea ha dominat l'espai, però la pilota, el temps i, finalment, també la sort, s'han decantat de banda de l'equip d'en Pep. És clar que encara queden els penals…
I llavors, en plena eufòria, amb el cor desbocat, apareix en Pep fred i gèlid, i reuneix els seus en una rotllana. Hi són tots: metges, fisioterapeutes, ajudants, segons entrenadors, jugadors titulars, suplents i fins i tot lesionats com Schweinsteiger. Llavors sorgeix el millor Pep, el de les grans ocasions, el que enlluerna la gent. Perquè quan tothom espera una xerrada intensa i aguerrida, plena d'adjectius èpics, en Pep simplement els explica una història. Els parla somrient i relaxat, de forma planera, lluny del llenguatge guerrer, com si no es trobessin en el moment culminant d'una final tensa, com si no els rodegessin desenes de milers de seguidors enfervorits. Els explica una història de waterpolo. «Nois, jo no sé llançar penals. No n'he llançat ni un en ma vida. Però aquí teniu un senyor que és qui millor ha llançat penals de tot el món», els diu.
I assenyala a la seva esquerra, al final de la rotllana, on hi ha una figura mig amagada.
«És en Manel [Estiarte]. En Manel ha estat el millor jugador de waterpolo del món. Llançava els penals com ningú. N'ha llançat centenars. Penseu que el waterpolo és com el futbol: es marquen quatre de cada cinc llançaments. ¡I en Manel els marcava tots! És qui més sap de penals de tot el món.»
En Pep no només ha captat l'atenció de tots els seus homes, sinó que ha aconseguit que els canvïi la cara. Els qui esperaven sentir consignes guerreres, crits de motivació i rebre una bona dosi d'adrenalina, es troben de sobte escoltant una història enmig del brogit d'un estadi que bull pels quatre costats. Van Buyten i Starke, en xandall, s'abracen darrere d'en Pep, al costat del doctor Müller-Wohlfhart. A primera fila l'atenen Kroos, Lahm i Ribéry. Alaba repenja el colze en Müller, que també porta xandall, igual que Robben. Al segon cercle hi ha Javi Martínez, Shaqiri, Dante, Boateng i Mandžukic; els segons entrenadors, Domènec Torrent i Hermann Gerland; el suplent Kirchhoff; el fisioterapeuta Gianni Bianchi; els preparadors físics Lorenzo Buenaventura i Andreas Kornmayer; Götze; Claudio Pizarro; Rafinha i Contento. Lleugerament separats de tots ells, Matthias Sammer i Bastian Schweinsteiger. Al grup no hi és Manuel Neuer, que repassa amb Toni Tapalovic l'historial dels llançadors del Chelsea. També Estiarte s'ha enretirat uns metres.
L'ambient és silenciós, però distès. Els jugadors somriuen. Estan a gust amb el to de la xerrada: «D'en Manel i dels penals n'he après dues coses. Escolteu-me bé, perquè es tracta de les dues úniques coses que heu de fer ara. Les dues úniques. La primera: heu de decidir ja per on llançareu el penal i no canviar-ho per res del món. Us ho repeteixo: decidiu-ho immediatament i no ho canvieu per res del món. I la segona: repetiu mil vegades que marcarem el gol. No deixeu de dir-ho des d'ara mateix i fins que hagueu xutat. No tingueu por i no canvieu d'opinió».

«Tots marcareu gol»

«Va ser una xerrada increïble», recordaria més tard Matthias Sammer. Però encara no s'ha acabat. Després dels dos consells, en Pep afegeix una altra cosa: «Nois, no hi ha llista de llançadors. Xuteu els que vulgueu fer-ho. Marcareu tots. Escolliu vosaltres. ¿Qui vol xutar?».
Alaba és el primer d'oferir-se. Kroos aixeca la mà esquerra immediatament, i Lahm després d'ell. En Pep dóna una de les seves habituals cleques a la galta del capità. Ribéry s'apunta a la llista i l'entrenador li clava un cop al pit. Shaqiri també s'hi presta i en Pep ho celebra dient: «¡Bravo, Shaq!». Han triat ells mateixos. ¿I l'ordre de llançament? «Escolliu vosaltres mateixos, com vulgueu. L'ordre que us agradi, com us sentiu més còmodes. Tant se val: marcarem gol a cada xut».
Decideixen llançar-los exactament en l'ordre en què s'han ofert voluntaris. Quan ja marxen, reclamats per l'àrbitre, en Pep engrapa Ribéry i Lahm i obliga tot el grup a tornar: «Només una cosa més. Recordeu-ho: ja heu decidit per on xutareu. Aneu-hi i feu-ho. Això sí, des d'ara i fins que xuteu, no pareu de repetir que serà gol. A cada passa que feu: gol, gol, gol…».
Dels set que havien assajat dilluns i que havien marcat 42 gols en 42 llançaments només llancen Kroos i Shaqiri. No ho poden fer ni Müller ni Robben, que han estat substituïts; ni Pizarro, que és suplent; ni Schweinsteiger, lesionat. Dels qui no havien assajat es presten voluntaris Alaba, Lahm i Ribéry. Marquen tots cinc. Neuer atura el cinquè llançament del Chelsea, a xut de Lukaku. El Bayern guanya l'únic títol que no tenia, i Guardiola, el seu primer trofeu amb el Bayern i la tercera Supercopa d'Europa del seu palmarès com a entrenador.
Escollit millor jugador de la final, Franck Ribéry dedica el títol a en Pep: «Sé que és molt important per a ell, sé quant significa el seu primer títol i també conec la seva vella rivalitat amb Mourinho». L'entrenador portuguès ha marxat del camp sense felicitar Guardiola, en contrast amb l'excel·lent ambient que comparteixen els jugadors de tots dos equips.

Catalonia plays a decisive match on 9 November 2014

dijous, 4 de setembre del 2014

Klose vol tenir a Guardiola de 'mestre'

Per ser entrenador

Klose vol tenir a Guardiola de 'mestre'

Miroslav Klose, màxim golejador de la història dels Mundials, vol convertir-se en entrenador de futbol i li agradaria fer pràctiques al costat del tècnic del Bayern Munic, Pep Guardiola.

Klose al Mundial del Brasil 2014
Klose al Mundial del Brasil 2014 AFP
DPA
SPORT 
2014.09.03 | 13:55 H.
Segons va explicar en una entrevista a la revista 'Sport Bild' publicada aquest dimecres, l'atacant desitja també que la Federació Alemanya de Futbol (DFB) li ofereixi un curs més curt especial per a jugadors que hagin disputat un Mundial de futbol, ​​com ja van fer en l'any 2000.
"M'alegraria si la DFB oferís de nou un curset especial per a jugadors mundialistes. No es pot tenir més pràctica que nosaltres", va assegurar Klose, màxim golejador en la història de les Copes del Món.
No obstant això, el davanter alemany que es va proclamar campió del món en el passat Mundial de Brasil, està disposat també a fer la formació normal. "Vull treure el títol d'entrenador passi el que passi", ha indicat el futbolista de 36 anys.
Respecte a les pràctiques necessàries per obtenir el títol d'entrenador, Klose ho té clar: "Unes pràctiques amb Pep Guardiola serien naturalment un regal".
Klose vol jugar encara un màxim de dos anys en el Lazio i començar després la seva carrera com a entrenador.

Luis Enrique i Guardiola coincideixen a Suïssa

l'actualitat blaugrana

Luis Enrique i Guardiola coincideixen a Suïssa

Els dos tècnics assisteixen a la tradicional trobada anual que organitza la UEFA

Luis Enrique i Pep Guardiola, a Nyon.
IGNASI PAREDES
Luis Enrique i Pep Guardiola, a Nyon.
EL PERIODICO
MARCOS LÓPEZ / Barcelona
Dimecres, 3 de setembre del 2014 - 20.26 h
Per primera vegada des que són tècnics del Barça i el Bayern han coincidit en un acte oficial. Luis Enrique i Pep Guardiola han anat a Suïssa a participar en la tradicional trobada de tècnics que organitza la UEFA. Tots dos havien estat companys al Barça (van coincidir des del 1996, quan va arribar l'asturià, procedent del Madrid, fins al 2001, quan se'n va anar Guardiola) i després a les banquetes del Camp Nou i del Mini. Quan Guardiola era el tècnic del Barça, Luis Enrique dirigia el Barça B.
S'han trobat ara a Nyon, on han dinat amb, entre altres tècnics del futbol europeu, Michel (Olympiacos), Emery (Sevilla), Inzhagi (Milan) i Blanc (París Saint-Germain), amb qui també van coincidir al Barcelona com a jugador la temporada 1996-97. Luis Enrique mana ara al Barça. Guardiola al Bayern i Blanc porta l'ambiciós projecte del PSG.

dimecres, 3 de setembre del 2014

Pfiffe für Pep und seine Stars

FC Bayern enttäuscht Fans beim öffentlichen Training

 Pfiffe für Pep und seine Stars

Vergrößern FC Bayern München: Pfiffe für Pep Guardiola und seine Stars
Trotz Pfiffen der Fans: Pep Guardiola war gut gelaunt, schnitt sogar Grimassen
Foto: RUIZ
  • Von KAI PSOTTA
Gestern Abend, das erste Training des FC Bayern in dieser Woche. Und das hat es in sich!
► Pfiffe für Pep Guardiola (43). Grund: Obwohl um den Hauptplatz rund 3000 Fans auf die öffentliche Trainings-Einheit warten, schickt der Coach seine Stars zum Aufwärmen auf den hinteren Platz. Erst nach einer gefühlten Ewigkeit (30 Minuten) kommen die Bayern unter lautstarken Pfiffen zurück.
► Mini-Training von Xabi Alonso (32): Der ehemalige Real-Star absolvierte lediglich die erste halbe Stunde mit den neuen Kameraden, spielt im Kreis. Dann verschwindet er in der Kabine. Noch während seine Bayern trainieren, verlässt er die Säbener Straße.
► Zuschauer-Rolle für Mehdi Benatia (27): Der Marokkaner scheint überhaupt noch nicht beim FC Bayern angekommen zu sein. Mutterseelenallein schlendert der 26-Mio.-Mann fünf Minuten nach Trainingsbeginn auf den Platz und stellte sich mit verschränkten Armen in die Ecke.
Vergrößern Mehdi Benatia stand ein bisserl verlassen in der Gegend rum​
Mehdi Benatia stand ein bisserl verlassen in der Gegend rum​
Foto: RUIZ
► Was Benatia, der zeitgleich mit Alonso in der Kabine verschwand, nicht mehr sah: Franck Ribéry hat offensichtlich noch Probleme mit seiner Patellasehne. Während des Trainingsspielchens musste er sich auf den Rasen legen und behandeln lassen. Immerhin konnte der Franzose weitermachen.
► Trainings-Abbruch von Holger Badstuber (25): Der Abwehrspieler marschierte 20 Minuten vorm Trainings-Ende in die Kabine. Warum, war nicht zu erkennen.
Übrigens: Arjen Robben (Schmerzen am Sprunggelenk) und Bastian Schweinsteiger (Patellasehne) waren gestern gar nicht dabei.
Xabi Alonso gibt seine erste Pressekonferenz bei den Bayern.

Xabi Alonso „Die DNA der Bayern ist deutsch“