dijous, 27 d’agost del 2020

Messi acceptaria rebaixar-se el sou per retrobar-se amb Guardiola

Messi només pensa en el Manchester City. Així ho demostren els moviments que l'argentí ha estat fent des que va anunciar que volia deixar el Barça. De fet, dies abans ja s'havia posat en contacte amb Guardiola, l'entrenador dels citizen per acostar postures de cara a una imminent incorporació de l'argentí al City.
A més, avui s'ha parlat sobre la possibilitat que Jorge Messi, el pare del jugador de Rosario, fos a Manchester per començar a negociar els terminis del contracte que el seu fill tindria en cas de fitxar pels anglesos. Per si això no fos suficient per evidenciar que l'únic objectiu de Messi és fitxar pel City, la periodista Veronica Brunati ha explicat que Messi estaria disposat a abaixar-se el sou si això facilita el seu fitxatge. Brunati ha afirmat que en una trucada de Messi a Guardiola el capità blaugrana va dir al tècnic de Santpedor que "els diners no seran un entrebanc".

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab
Voy a hacer un hilo de cómo está la situación #Messi #City #Barcelona. La clave está en que #Barça esté dispuesto a negociar. #Messi ha llamado a Pep Guardiola y le ha dicho: “El dinero no será una traba. Quiero jugar en el City”. #ManchesterCity.

El sou actual que Messi rep del Barça, al voltant dels 50 milions d'euros per temporada, està molt lluny de l'abast del City, però sembla que està decidit a acceptar una reducció. De fet, el sou de l'argentí és més gran que el de cinc de les estrelles dels skyblue juntes: Agüero, De Bruyne, Laporte, Sterling i Gabriel Jesus. Aquest últim, precisament, és un dels jugadors que podria fer servir el conjunt anglès per abaratir un possible traspàs.
Altres noms com el d'Eric Garcia, Bernardo Silva o Angeliño també han sortit a la palestra i el Barça estaria estudiant les propostes dels anglesos però segueixen ferms amb la idea de convertir a Messi en el fitxatge més car de la història i això només s'aconseguiria si la xifra supera els 222 milions d'euros que el PSG va desemborsar a les arques blaugrana per endur-se Neymar a la capital francesa.
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat

dimecres, 26 d’agost del 2020

Messi només vol anar al Manchester City de Guardiola

El cercle es va tancant. Després dels esforços que es planteja el City en el cas que Messi només pugui marxar del Barça mitjançant un traspàs, sembla que l'encara jugador del Barça ho té clar: vol jugar sota les ordres de Guardiola. Així ho afirma el mitjà argentí La Nación, que detalla que Messi hauria explicat que ja ha decidit quin vol que sigui el seu nou equip i només té una opció en ment, el Manchester City.
"Parlaré amb en Pep perquè pugui arreglar la meva arribada al City. El futbol allà és espectacular i s'adapta al que jo vull", hauria dit Messi, que ja ha posat en marxa els engranatges per acabar jugant a la Premier. Allà, com al Barça tindria un gran amic com a company a la davantera. A la ciutat comtal era Suárez i a Manchester serà el Kun Agüero, un dels millors amics de Messi que només coincideixen a la Selecció Argentina i que Messi vol tenir al seu costat quan vagi a jugar a Anglaterra.
Kun Aguero Leo Messi Argentina seleccio @kunaguero
Messi i el Kun, inseparables quan coincideixen amb la Selecció Argentina. / @kunaguero
La decisió de marxar, consensuada amb Antonella
El mateix mitjà explica que Messi va prendre la decisió de marxar del Barça amb el suport de la seva dona. "Vaig prendre la decisió de marxar amb l'Antonella. Em dol a l'ànima, però ja està. S'ha complert el cicle", hauria explicat Messi. El que evidencia això és que, almenys per part del jugador, sembla una decisió irreversible. Tot i els esforços que pugui fer el club per intentar que no marxi, l'argentí ha pres una decisió i aquesta implica canviar el blaugrana culer pel blau cel del City.
 

Cinc temporades i dos clubs: el contracte que estudia oferir-li el City a Messi

Hores més que complicades per als culers, però il·lusionants per a altres aficionats del futbol. Una de les aficions que encara s'està fregant els ulls i encara no es creu que pugui acabar fitxant Leo Messi és la del Manchester City. I el club anglès ja tindria el seu pla de contracte preparat.
Segons informa ESPN, el City estaria preparant un contracte a llarg termini que seria de 5 temporades però en dos clubs diferents. Aquesta propera temporada i les dues següents, fins l'any 2023, estaria jugant a la Premier League amb el Manchester City sota les ordres de Pep Guardiola. I després, ja canviar de club i anar al New York City.
messi da luz efe
Messi a l'Estádio da Luz
Aquest canvi de club no comportaria cap traspàs ja que els dos clubs estan sota la mateixa propietat, el City Football Group. 3 anys al City i 2 més a Nova York per posar punt i final a la seva carrera com a futbolista a la MLS nord-americana.
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat

150 milions i dos jugadors, l'oferta que es planteja el Manchester City

És evident que, a hores d'ara, el favorit per acabar incorporant Leo Messi és el Manchester City, que aconseguiria així reunir de nou Guardiola amb el crac (de moment) blaugrana. El club anglès intentarà esgotar fins al final les opcions que tingui per fitxar Messi sense haver de pagar traspàs, ja que confien que el futbolista tingui raó i pugui exercir la clàusula que li permet abandonar el club de franc al final de la temporada.
En cas que no sigui així, des de les oficines citizen ja fa dies que treballen en les diferents opcions de traspàs que podrien dur a Messi a jugar de blau cel la temporada que ve i sembla que n'han trobat la definitiva. Tot i que el Barça, que defensa que Messi no pot marxar gratis de cap de les maneres, vol convertir el seu capità en el fitxatge més car de la història superant els 222 milions d'euros que el PSG va pagar per Neymar, l'equip anglès sembla que no està disposat a desemborsar una xifra com aquesta.
eric garcia manchester city europa press
Eric Garcia, una opció que el Barça veu amb bons ulls.
No obstant això, l'oferta que està preparant el Manchester City constaria d'una xifra d'entre 100 i 150 milions d'euros i l'arribada de fins a dos futbolistes al conjunt blaugrana. Els jugadors serien el central Eric Garcia i el lateral esquerre Angeliño. L'exjugador del futbol base del Barça és un vell desig de la junta de Bartomeu, que fa mesos que es van interessar en la seva situació contractual per poder-lo fitxar. El cas d'Angeliño, que aquesta temporada ha rendit a molt bon nivell en la cessió al RB Leipzig, és diferent.
Actualment, el Barça compta amb Jordi Alba, Junior Firpo i Juan Miranda al lateral esquerre. Aquest darrer acabarà marxant al Betis però la situació dels altres dos és una incògnita. Koeman ha comunicat a Jordi Alba que compta amb ell i que vol confia que recuperi el seu millor nivell però Junior està més fora que dins.
L'exjugador del Betis va aterrar a Barcelona després que els culers paguessin 18 milions d'euros (més 12 en variables) i el que no vol el Barça és vendre'l només un any després per una quantitat molt inferior. És per això que, tot i que Eric Garcia agrada a les oficines del Camp Nou volen negociar amb el City la possible inclusió d'algun jugador amb més cartell que el d'Angeliño o, augmentar la xifra econòmica que els de Manchester estiguin disposats a pagar.
 

Els errors de Bartomeu que han provocat la decisió de Messi

Del tovalló al burofax. Leo Messi vol marxar del Barça aquest mateix estiu i fitxar per un nou equip, que sembla que tots els camins indiquen cap al Manchester City de Pep Guardiola. El principal responsable de la decisió de l'argentí és Josep Maria Bartomeu que, encara no ha donat la cara, i no ha sabut oferir a la Pulga un projecte guanyador.

Molt complicat quedar-se amb Messi

Segons ha pogut saber El Nacional.cat per fonts de dins del club, el Barça veu molt complicat quedar-se amb Messi i més després d'enviar un burofax dient quina seria la seva decisió. Aquesta manera de comunicar-se ha manifestat la pèssima relació entre l'argentí i Bartomeu. Un distanciament que s'ha fet més gran any rere any i que el president blaugrana no ha fet res per solucionar.
messi derrotat EFE
Messi contra la derrota del Bayern en el que pot ser l'últim partit com a blaugrana / EFE
I la mala relació no ha estat només amb Messi sinó amb la plantilla. En més d'una ocasió, els jugadors han mostrat la seva oposició a la directiva presidida per Bartomeu com en actes com el de Matchday, en què no es va presentar ningú, la picabaralla amb Éric Abidal i l'afer de les xarxes socials.

No perden l'esperança amb Messi

No obstant això, des del nucli dur del president no perden l'esperança que Messi segueixi al Barça: "hi ha alguna possibilitat", asseguren a aquest diari. Sembla tot un miracle. I és que les últimes informacions apunten que Messi ja està negociant el seu nou contracte amb el City que el vincularia pels pròxims cinc anys.
messi barça efe
Messi celebra un gol amb el Barça / EFE
Però si hi ha un aspecte que destaqui per sobre de tots aquest és la gestió esportiva que s'ha fet a can Barça les darreres temporades. Incapaç de competir a Europa, amb tres desfetes consecutives (Roma, Anfield i Lisboa), Messi n'ha tingut prou. I més després de veure com han tractat el seu millor soci dins i fora del terreny de joc, Luis Suárez.

Confiança amb males secretaries tècniques

L'error? Bartomeu ha confiat en molt males secretaries tècniques, segons apunten fonts del club a El Nacional.cat. Andoni Zubizarreta, Robert Fernández, Éric Abidal i Ramon Planes no han estat capaços de construir un equip guanyador durant aquests anys. Els quatre responsables de l'era Bartomeu no han estat prou hàbils per fer fora qui no tenia el nivell i per fer nous fitxatges que reforcessin la plantilla.
Quique Setién Bartomeu Abidal Sergi Alcázar
Quique Setién, Bartomeu i Abidal durant la presentació del càntabre / Sergi Alcàzar
Messi havia advertit, en més d'una ocasió, que la seva intenció era retirar-se al Barça, però que tingués un "projecte guanyador". Bartomeu no ha pogut oferir-li això i Messi, que no volia estar lligat al Barça per un tema contractual, se li ha acabat la paciència. Normal.
Messi, de 33 anys, es veu encara amb forces de seguir lluitant al màxim nivell i no vol desaprofitar cap temporada més. És per això que vol tornar amb Pep Guardiola per brillar de nou. L'entrenador de Santpedor es deu fregar els ulls amb la incorporació de l'argentí.
El comunicat públic del Barça a tot això s'ha produït aquest dimecres. L'actual secretari tècnic blaugrana, Ramon Planes, ha estat la cara visible durant la presentació de Francisco Trincao i ha donat les explicacions sobre el cas Messi. Planes ha assegurat que "no preveuen" la sortida del crac argentí i que volen construir un projecte al voltant de la seva figura. Prou promeses, s'ha d'assumir que Messi no vol seguir al Barça. És així de lamentable i trist.


dimarts, 25 d’agost del 2020

Bartomeu es planteja dimitir després de la decisió de Messi

No hi havia cap camí que no fos aquest. El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, s'està plantejant dimitir després de la decisió de Leo Messi, segons ha informat el periodista Achraf Ben Ayad de beIN Sports. El crac argentí ha enviat un burofax aquest dimarts a la tarda anunciant que vol abandonar el Barça.
Seguirà ampliació.

Enfrontament entre Messi i la junta del Barça després d’anunciar que vol abandonar el club


El periodisme que l'actualitat necessita
Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.
El capità del Barça, Leo Messi, ha enviat un burofax al club comunicant que vol deixar l’equip immediatament, segons que han avançat diversos mitjans argentins i ha confirmat el propi club a RAC1. El jugador ha demanat d’acollir-se a la clàusula del seu contracte per la qual pot rescindir-lo de manera unilateral en acabar la temporada i que, per tant, se li concedeixi la carta de llibertat per poder fitxar per un altre club.
Messi podia acollir-se tècnicament a aquesta clàusula fins el passat 10 de juny, però en aquesta data la competició no havia conclòs a causa de l’aturada per la pandèmia. Per tant, s’entén que el jugador pot prorrogar aquest límit per l’extraordinarietat de la situació, però el club ha respost que Messi tenia fins al 10 de juny per rescindir el seu contracte i que la situació queda en mans dels serveis jurídics del club, el que suposa un enfrontament entre la junta directiva i el jugador.
Butlletí de VilaWeb
Rebeu les notícies de VilaWeb cada matí al vostre correu
La notícia arriba deu dies després de la històrica derrota del Barça contra el Bayern de Munic a la Lliga de Campions per 2 gols a 8 i la negativa del president del club, Josep Maria Bartomeu, de dimitir del seu càrrec. Bartomeu va anunciar la convocatòria d‘eleccions a la presidència del club el març vinent i també ha dut a terme el fitxatge de l’ex-jugador Ronald Koeman com a entrenador del club.
Les xarxes s’han començat a omplir de reaccions després de fer-se pública la notícia:


Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab

Respeto y admiración, Leo. Todo mi apoyo, amigo.

Respeto y admiración, Leo. Todo mi apoyo, amigo.
👏
👏

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab

Catalunya serà sempre casa teva. Moltes gràcies per tots aquest temps de felicitat i d’un futbol extraordinari. Hem tingut la sort de compartir uns anys de les nostres vides amb el millor jugador del món. I un noble esportista No t’oblidarem mai. Leo Messi, Creu de Sant Jordi.

Joan Maria Pou: ‘El barto-rosellisme sabia molt bé què volia destruir’ 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.