diumenge, 24 de febrer del 2019

El City allarga l'idili de Guardiola a Wembley amb la Copa de la Lliga anglesa

El City allarga l'idili de Guardiola a Wembley amb la Copa de la Lliga anglesa

Cinquè títol en cinc finals del de Santpedor a l'estadi de Londres, que ha vist com el seu conjunt s'imposava a la tanda de penals
x
Agüero, durant la final de la Copa de la Lliga anglesa contra el Chelsea | CHELSEA FC
 
 
El Manchester City s'imposa al Chelsea (0-0) a la tanda de penals (4-3) de la final de la Carabao Cup, nom comercial que rep la Copa de la Lliga anglesa, títol que el City ha aixecat per sisè cop a la seva història, superant al United, Aston Villa i Chelsea al palmarès. Per davant, només li queda el Liverpool, amb vuit trofeus d'aquesta competició. Un partit que no s'ha decidit fins al final, i que manté l'idili de Pep Guardiola a Wembley. Allà hi va guanyar dues Copes d'Europa amb el Barça, una com a jugador i una com a tècnic, i ara ha sumat el segon títol de Copa de la Lliga anglesa. Novament, contra un equip de Londres. Si l'any passat ho va fer contra l'Arsenal (3-0), aquest cop ha estat contra el Chelsea, l'equip a qui també va guanyar a la Community Shield el passat 5 d'agost, en un partit disputat fins a la fatídica tanda de penals. 
El triomf final ha permès mantenir l'idili de Guardiola a Wembley, on ha sumat els cinc títols en les cinc finals disputades. És un estadi talismà pel tècnic de Santpedor. Des d'un bon inici, l'equip de Guardiola ha sortit força reconeixible, buscant portar el domini amb possessions llargues i una pressió alta. El Chelsea, al seu torn, ha esperat ordenat en defensa per tal d'evitar que es repetís el mateix guió del passat dia 10 de febrer, quan el conjunt 'cityzen' va golejar 6-0 els londinencs. Els 'blues' s'han sentit còmodes amb aquest guió, ja que tot i tardar força en generar perill, han aconseguit no concedir-ne.
 El City ha trobat un forat amb una passada de Bernardo Silva que Agüero ha rematat lleugerament desviat. L'argentí ha repetit intent amb un xut tou que Kepa ha blocat sense problemes. Sense precisió en atac, el City ha començat a acusar el nerviosisme penjant centrades a l'ollal que no han inquietat en excés un Chelsea que ha acabat la primera part treient aigua de la seva àrea. Guardiola ha donat entrada a Kompany per Laporte al descans. El City ha seguit igual i ha estat prop de trobar premi en una acció on Agüero ha marcat, però el VAR li ha anul·lat la diana per fora de joc.

El Chelsea, pacient, ha esperat el seu moment, i superada l'hora de joc ha avisat amb perill. Hazard ha recollit una pilota a l'espai i, després de desfer-se de Kompany, li ha deixat a Kanté, que ha provat un xut que ha topat amb el travesser. El City no ha perdut l'esperança, si bé ha hagut de pensar de valent la forma com trencar el mur del Chelsea. Guardiola ho ha intentat posant sobre la gespa a Sterling i De Bruyne per Sané i Gündogan, un canvi per aportar cames i idees fresques en atac. Cap dels dos, però, ha pogut evitar que el partit hagi marxat a la pròrroga.

Al temps extra el partit s'ha reprès amb un City força espès a qui el Chelsea ha estat a punt de sorprendre. Ho ha provat Jorginho amb un xut llunyà que no ha trobat premi. Poc després, Ederson ha intervingut per blocar una perillosa centrada lateral des de la dreta. Amb les cames pesades no han arribat les ocasions. Finalment, el partit ha acabat decidint-se a la tanda de penals. Allà, la fortuna ha començat somrient al City: Ederson ha aturat el llançament inicial de Jorginho, i Gündogan ha posat en avantatge als de Manchester. Azpilicueta i Emerson, pel Chelsea, i Agüero, pel City, han situat el 2-1, però Kepa ha aturat un penal i ha donat vida al Chelsea, que acte seguit ha desaprofitat l'ocasió d'empatar. David Luiz ha topat amb el pal i entre Bernardo Silva i Sterling han acabat fent que el gol de Hazard no servís per res. 4-3. El City, campió de la Copa de la Lliga. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada