dissabte, 15 de desembre del 2018

Un City, amb l’orgull ferit, recupera el liderat de la Premier (3-1)

Torna la millor versió del Manchester City. Els de Pep Guardiola guanyen amb facilitat a un pobre Everton (3-1) i recuperen el liderat de la Premier League. Gabriel Jesus ha estat l'estrella del partit amb un doblet i Sterling ha sentenciat el matx amb el tercer gol.
El City tenia l’orgull ferit. Estava ressentit per haver perdut la imbatibilitat contra el Chelsea (2-0) la setmana passada i aquest dissabte no volia desaprofitar l’ocasió d’aconseguir el liderat de la Premier League. Amb aquesta victòria, els de Guardiola superen al Liverpool, fins ara líders, i pressionen als de Klopp.
Un Everton molt blaugrana
Els citizens volien recuperar el seu estil després de la desfeta a Stamford Bridge i quina ocasió millor que davant del seu públic. L’Etihad Stadium ha tornat a gaudir d’un nou monòleg del seu equip i des del primer minut del partit s’ha vist clar qui era el conjunt dominador i qui volia ser protagonista del joc.
Els de Manchester s’han vist les cares contra un Everton molt blaugrana. L’equip de Liverpool ha sortit d’inici amb tres jugadors ben coneguts al Camp Nou: Yerry Mina, Lucas Digne i André Gomes. L’únic que continua formant part de l’entitat catalana és el portuguès, que està cedit. Però tan aquests tres futbolistes com l’Everton no han estat en cap moment al nivell de City.
pep guardiola manchester city efe
EFE
Els sky blue no han tardat en inaugurar el marcador i després d’una errada de Mina a l’hora de treure la pilota, el City recupera l'esfèric i en dos tocs es col·loquen a l’àrea de l’Everton. Gabriel Jesus se li posa mirada de depredador i no falla davant de porteria. A partir d’aquí, els citizens han pogut ampliar el lluminós amb dues oportunitats claríssimes en els peus de Mahrez y el brasiler.
Era qüestió de temps que els de Guardiola deixessin el matx sentenciat i just començar la segona part, doblet de Gabriel Jesus. Monòleg del City que culminava amb una centrada mil·limètrica de Sané al cap del brasiler i el marcador que canviava al 2-0.
Guardiola recupera una peça clau: De Bruyne
L’Everton no ha volgut donar-se per mort i en una jugada aïllada han retallat diferències amb una diana de Calvert-Lewin. Però ha estat només un miratge perquè només tres minuts després, Sterling, que just acabava d’entrar, ha marcat el tercer. El conjunt de Liverpool ha donat una imatge molt pobre sobretot en les tasques defensives. A banda de la victòria, la millor notícia per Guardiola és que ha tornat Kevin De Bruyne.
Després de tenir un inici de temporada accidentada amb dues lesions, l’entrenador català recupera una de les seves peces claus. El City torna a somriure i recupera el liderat.

dimecres, 5 de desembre del 2018

Guardiola, fart dels rumors d'expulsió del Manchester City de la Champions


La UEFA estudia seriosament expulsar el Manchester City de la Champions League. Els motius principals són les irregularitats comeses en el fair-play financer. Ara bé, els rumors es van estenent, la premsa carrega contra la gestió del City, i Pep Guardiola, al mig com el dijous, és un dels grans damnificats.
Però Guardiola, lluny d'evitar la polèmica, ha parlat, i ben clarament que ho ha fet: "Si la UEFA veu alguna cosa, el club va fer una declaració i m'agradaria que així fos perquè així sabrem exactament el que és i es van a acabar tots aquests rumors". Unes paraules després d'imposar-se al Watford que deixen una clara intenció de voler saber una resolució del cas el més aviat possible.
Aleksander Čeferin EFE
EFE
"Sabrem si hem comès irregularitats i, si aquest no és el cas, la gent deixarà de parlar-ne", ha afegit un Guardiola clarament en contra de les especulacions. Un cop es resolgui el cas, el Manchester City i Pep Guardiola respiraran o acabaran tocats.

dilluns, 12 de novembre del 2018

Guardiola va témer ser empresonat pel seu activisme polític

Guardiola va témer ser empresonat pel seu activisme polític

"Si Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó, jo també hi podria ser”, ha assegurat en una entrevista al 'Daily Mirror'

elMón

Pep Guardiola, en roda de premsa.
Pep Guardiola, en roda de premsa. | EFE
Pep Guardiola ha assegurat en una entrevista al Daily Mirror que va arribar a témer ser empresonat per culpa de les seves idees polítiques. L’actual entrenador del Manchester City ha explicat que si “Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó, jo també hi podria ser”.

“El que m’enutja és que aquestes persones són a la presó des de fa un any acusats d’una cosa que no van fer”, segueix valorant el tècnic de Santpedor, que ha explicat el motiu pel qual porta el llaç groc: “No eren polítics i ni tan sols van expressar la seva opinió”.

Després de ser sancionat per la federació de futbol anglesa per portar el llaç durant el partit, Guardiola ha anunciat que “ho accepto, però puc portar-lo durant les conferències i és per això que el porto ara”. “Sempre el porto, a no ser que me l’oblidi o me’l deixi a la butxaca”, sentencia el tècnic català.

Manchester City boss Pep Guardiola reveals why he feared he could have been jailed

Manchester City boss Pep Guardiola reveals why he feared he could have been jailed

Guardiola has been a staunch supporter of the activists who were imprisoned following the Catalan referendum

Mirror Football preview Manchester Derby
Pep Guardiola has admitted he feared he could have been jailed for his protests following the independence referendum in Catalonia.
The Manchester City boss has worn a yellow ribbon for over a year in support of the activists who were imprisoned following the vote.
Guardiola was charged by the Football Association last season and now only wears the ribbon at press conferences.
And he said: “I’m not allowed to wear it in games, I know that.
“What disappoints me is that these people are still in prison a year later and they were accused of something they didn't do.
Pep Guardiola continues to wear a yellow ribbon
“If they’re still there then I could be too. There are people who have been wrongly imprisoned for more than a year.“They’re not politicians, they just expressed their opinions. That’s why I support them with the ribbon.
“The FA then punished me for wearing it and I accept that, but I can wear it in press conferences and that’s why I’m wearing it now.
“I’d also like you to support me if I’m jailed unfairly too. I always wear it, unless I forget it or leave it in my pocket.”
Guardiola will lead his side out against rivals Manchester United in this afternoon's derby.
City have thrashed Southampton and Shakhtar Donetsk 6-1 and 6-0 respectively in the past week but Guardiola is expecting something much different as the Premier League leaders face improving United at the Etihad Stadium.
City welcome United today in fine form
He said: "Against the top teams like United, Chelsea , Tottenham , Liverpool - you cannot imagine for 90 minutes we are going to play amazingly and not give them a chance. "When they have the ball and the people in front - wow - they can create something.
"They have an incredible amount of talent up front and in the middle as well. That is why we have to defend deep and strong, defend the crosses and avoid set-pieces as they are huge and far better than us.
"We have to control more for as many minutes as possible and be clinical. That's the game we'll try to do.
"What we have to do is try to play good. If we don't we have no chance to win."
  • Like us on Facebook
  • Follow us on Twitter
  • Manchester United FC Newsletter

diumenge, 4 de novembre del 2018

Guardiola ja lidera en solitari la Premier League

Guardiola ja lidera en solitari la Premier League

El City continua invicte després d'onze jornades, durant les quals ha marcat 33 gols i només n'ha encaixat 4
Pep Guardiola, durant el partit entre el Manchester City i el Southampton.
Pep Guardiola, durant el partit entre el Manchester City i el Southampton. | EFE
Ha tardat onze jornades a poder-ho fer, però el Manchester City ja pot presumir de tornar a regnar a Anglaterra. Després de l’empat del Liverpool al camp de l’Arsenal (1-1) i la contundent victòria que aquest diumenge els de Pep Guardiola han endossat al Southampton (6-1), els citizens s’adjudiquen el liderat en solitari de la Premier League per primer cop aquesta temporada. La preponderància del tècnic català a la competició de la regularitat anglesa segueix essent incontestable.

El City tenia clar que havia d’aprofitar l’ensopegada del Liverpool i no s’ha posat gens nerviós. Els futbolistes de Pep Guardiola ja havien celebrat tres gols quan només s’havia disputat un quart d’hora de joc (els de WesleyHoedt en pròpia porteria, Agüero i David Silva). Com una piconadora, els locals no han tingut pietat del Southampton i han acabat completant un set de gols gràcies als encerts d’Sterling (2) i Sané. Danny Ings, de penal, s’ha apuntat una diana intranscendent.

Després dels primers onze partits del curs, el tècnic de Santpedor segueix demostrant que el seu equip no té rival a Anglaterra. Els citizens han aconseguit nou victòries i només han lamentat dos empats durant uns primers mesos de competició en què han marcat 33 gols i només n’han encaixat quatre. Amb la feina feta en la competició nacional, el City rebrà el Xakhtar Donetsk el pròxim dimecres amb l’objectiu d’encarrilar també el bitllet per als vuitens de final de la Champions League.

dissabte, 15 de setembre del 2018

Guardiola: "La premsa espanyola és cruel, té malícia"

Pep Guardiola és feliç en l'inici de la seva tercera temporada amb el Manchester City, club que ha decidit renovar-lo fins al 2022. El tècnic de Santpedor assegura que a Anglaterra no se sent jutjat per una derrota o una victòria, com succeeix amb la premsa a Espanya, a la que considera "cruel i maliciosa".
"Després d'haver provat Barcelona tot és molt més suportable", ha dit Guardiola en el programa 'Universo Valdando', que s'ha emès a Movistar+. "La malícia i la crueltat que hi ha aquí no existeix a cap lloc. Van a fer-te mal i saben com fer-ho". L'entrenador català també ha indicat que se sent "molt protegit" al City: "Soc al club que m'interessa, amb Ferran Soriano i Txiki, a qui conec des que estàvem al filial".
Guardiola també reconeix, tot i que sembli mentida, que veu poc futbol a Anglaterra: "El que més m'agrada és veure el partit que hem jugat i veure en què podem avançar".
Futur seleccionador?
En la mateixa conversa amb Jorge Valdano, exentrenador i actual comentarista de televisió, Pep Guardiola ha reconegut que un dels seus reptes és convertir-se en seleccionador: "Entrenaré una selecció si em donen l'oportunitat. Segur. M'agradaria. Si em volen i es donen les circumstàncies, estic decidit a entrenar una selecció. Això s'ha de provar i sempre tens aquell punt de curiositat".
Pep Guardiola Manchester City roda de premsa pretemporada   EFE
En l'entrevista, el tècnic del Manchester City va tenir temps per repassar molts més temes, com el "carisma" de Johan Cruyff, la seva carrera com a futbolista o la figura de Sergio Busquets, que ha celebrat deu anys al primer equip del Barça: "Messi, als tres dies d'entrenar amb ell, em va dir: 'Aquest m'agrada'. Ell és migcampista i ho fa tot per als que estan al seu voltant. Té el punt del seu pare. El punt de barriada".
Per últim, va destapar una anècdota amb Diego Simeone quan l'actual entrenador de l'Atlètic de Madrid va visitar-lo en un entrenament mentre es formava: "Vam parlar i em va dir: 'A mi això no m'agrada. No ho sento'. I a mi em va encantar. D'això es tracta. Amb el 'Cholo' els equips juguen com ell vol i això és el millor, igual que els meus equips juguen com jo vull".

dimarts, 11 de setembre del 2018

El Manchester City de Pep Guardiola també felicita la Diada (i en català)


Moment important de Catalunya en el dia de la seva Diada. 11 de setembre i records que també arriben des de fora. Precisament, el Manchester City ha felicitat tots els catalans per aquest dia marcat en l'agenda de Catalunya.
Pep Guardiola, entrenador del club anglès, ja va felicitar la Diada a través d'un vídeo. I ara el seu club ha fet la felicitació pública. Ha estat una piulada a través del seu compte en català (estrenat per l'arribada de Guardiola al club de Manchester).



Una felicitació diferent i una mica inesperada. El club de Manchester s'uneix a les moltes felicitacions de clubs i esportistes catalans.

dissabte, 25 d’agost del 2018

El City s'encalla a Wolverhampton (1-1)

El City s'encalla a Wolverhampton (1-1)

Els de Pep Guardiola no han estat encertats en els últims metres i no han pogut passar de l'empat en la tercera jornada de Premier League
AddThis Sharing Buttons
Pep Guardiola, durant un partit del Manchester City.
Pep Guardiola, durant un partit del Manchester City. | EFE
L’absència del VAR a la Premier League ha impedit al Manchester City sumar la tercera victòria en tres jornades (1-1). Els de Pep Guardiola han vist com un gol polèmic de Boly ha avançat el Wolverhampton a la segona meitat i els citizens només han tingut temps d’empatar.

El City ha estat superior com sempre, però també ha estat més imprecís que mai a les àrees: alguna errada de Kompany ha estat a punt de condemnar els visitants en una primera meitat en què Sterling i Agüero han tingut oportunitats clares per premiar el domini del seu equip, però no han aconseguit veure porteria. Si bé és cert que el 0-0 amb què s’arribava al descans no era just amb el que s’estava veient, també ho era el fet que els de Guardiola no han aconseguit recuperar la seva millor versió en cap moment a Wolverhampton.

Les coses s’han complicat pels interessos del conjunt de Manchester, però, quan en el minut 57 Willy Boly ha rematat amb la mà una centrada de Moutinho en un córner i ha superat Ederson. La diana ha trastocat els plans dels de Guardiola, que havien iniciat la represa fent una pressió ofegant al seu rival i que han vist que tenien poc més de mitja hora per capgirar el marcador. Laporte ha empatat el partit deu minuts després, però els visitants no han pogut fer més i s’han deixat els dos primers punts de la temporada.

divendres, 17 d’agost del 2018

Gerard Piqué liderarà la nova Copa Davis de tennis

Votació aprovada i la proposta de la nova Copa Davis de tennis tira endavant. Més de dues terceres parts de les 140 federacions presents a l'Assemblea General de la International Tennis Federation (ITF), celebrada a Orlando, han donat per bona la idea de Gerard Piqué.
El president de la ITF, el nord-americà David Haggerty, ha assegurat que el nou format reflecteix el que el Consell de Jugadors de l'ATP va suggerir al 2016 i deixarà 25 milions de dòlars anuals per a les federacions i 20 per als tennistes. La nova proposta de la competició més destacada del tennis de seleccions es posarà en marxa a partir de l'any vinent en un acord que serà per als propers 25 anys.
L'actual sistema de Copa Davis, establert fa 118 anys, deixarà pas al sistema proposat pel grup inversor Kosmos, propietat de Piqué, que liderarà el projecte amb el suport d'Hiroshi Mikitani, màxim mandatari de Rakuten.
La votació ha acabat amb un 71,43 dels vots a favor del canvi. La competició ja es disputarà el proper 2019 en només una única setmana al mes de novembre. També serà a una ciutat amb els 18 millors països del tennis mundial.

dimecres, 8 d’agost del 2018

Tapia confiesa que fueron a por Guardiola para que dirigiera a Argentina

Tapia confiesa que fueron a por Guardiola para que dirigiera a Argentina

Josep Guardiola
Josep Guardiola (Clive Mason - Clive Mason / Getty)

¿Quién fue el entrenador que hizo mejor al mejor? Guardiola. Pep fue quien hizo aún más grande a Messi. Por eso no fue un rumor periodístico que Argentina había pensado en él para ser el reemplazante de Sampaoli. Ahora el propio Claudio Tapia, presidente de la AFA, lo blanqueó en declaraciones televisivas. “Algo averiguamos por Guardiola, sí, pero hay que tener una billetera gorda”, reconoció el dirigente por la importante pretensión económica del ex técnico del Barcelona.
“Tenemos que hipotecar todo. Y no sé si llegamos... Hicimos una consulta, pero era muy difícil. Hay técnicos que ganaban muchísimo más que Sampaoli en la Selección Argentina. Pero nunca pensamos que fuera tanto. Así que quedó ahí”, confesó Tapia en TyC Sports. O sea: no fue un tiro al aire de la prensa, Argentina pensó en Guardiola, pero no le dio la caja. Era una linda forma de seducir a Messi para volver.

dimecres, 1 d’agost del 2018

Así está la operación salida del Manchester City



Así está la operación salida del Manchester City

El City tiene 10 jugadores con el futuro por resolver a falta de poco más de una semana para el cierre del mercado

Este es el trabajo pendiente para la directiva del Manchester City antes del 9 de agosto

Guardiola, entrenador del Manchester City
Guardiola, entrenador del Manchester City | AFP
El 9 de agosto está marcado a fuego en los calendarios de las secretarias técnicas de todo el mundo. Es el día en el que se cierra el mercado de fichajes en Inglaterra, el país que mueve más transacciones. Hasta esta fecha deberá resolver muchos casos pendientes, un año más, el Manchester City.
Pol Ballús
Con las llegadas casi finiquitadas, como mucho podría llegar un fichaje más, el trabajo se acumula en la operación salidaSon diez los futbolistas con su futuro por resolver, algunos con destino claro y otros pendientes de conversaciones con el club. Hay jugadores que saben que van a salir, muchos que ya lo han hecho, y otros que, pese a contar para Pep, pueden acabar fuera. A falta de poco más de una semana, este es el trabajo que le queda en los despachos a Txiki Begiristain y su equipo.

Van a salir

- Joe Hart: Con un año de contrato restante, el veterano portero (31 años) fuerza para salir traspasado, no cedido. El City empezó pidiendo 5 millones de libras por él, pero actualmente se habla de que lo dejarían marchar a coste cero. Su sueldo, seis millones de libras anuales, el principal escollo.
- Eliaquim Mangala: Con la llegada de Laporte, su papel con Guardiola quedó muy relegado. Se lesionó de gravedad el pasado enero, y el estado de su rodilla es uno de los hándicaps a la hora de encontrarle destino. Tiene 27 años y le queda un solo año de contrato. Sus agentes lo han ofrecido al Fenerbache.
- Jason Denayer: Por enésimo año, el central belga (23 años) no entra en los planes de Pep y saldrá del club. Ahora mismo, el gran candidato vuelve a ser el Galatasaray, donde ha jugado los últimos dos años. El City contempla venderlo, pero los turcos prefieren una cesión.
- Lukas Nmecha: Delantero inglés de la cantera (19 años). La pasada temporada entrenó todo el año con el primer equipo y debutó con Guardiola. Dejó grandes registros en el filial y medio Championship se pelea por él. Swansea, West Bromwich y Blackburn, los favoritos para llevárselo en calidad de cedido.
- Patrick Roberts: Con poco protagonismo en esta pretemporada, el talentoso extremo deberá buscar salida. Viene de dos temporadas en el Celtic de Glasgow, la primera excelente y la segunda lastrada por las lesiones. El jugador (21 años) no cierra las puertas a volver a Escocia, pero también hay clubes de la Premier interesados. El Leicester, uno de ellos.
- Douglas Luiz: El exjugador del Girona era claro candidato a salir cedido este verano, pero la no llegada de Jorginho en el pivote, y sus buenas sensaciones en esta posición durante la gira, han puesto en valor su perfil. Lo más normal es que salga en busca de minutos, tiene solo 20 años, pero todo puede pasar.
- Phil Sandler: Joven defensa holandés de 21 años que el City ha fichado esta misma semana procedente del PEC Zwolle. Todo apunta a que saldrá cedido para ganar minutos.

Pueden salir

- Brahim Díaz: Uno de los casos más complejos. El City ve con buenos ojos una cesión al Girona, que gusta menos al jugador. Con un año de contrato restante, su situación es difícil: o le convence el proyecto y renueva con el City, o no es descartable que salga el joven de 18 años traspasado. Su situación se definirá en los próximos días.
- Aleksandr Zinchenko: Toda la plantilla ama al ucraniano, uno de los tipos más divertidos del vestuario (21 años). El año pasado rindió muy bien con Guardiola, se revalorizó y en caso de llegar una buena oferta para todas las partes, podría salir. El jugador tiene claro que lo haría solo en la Premier. Sonó el Wolverhampton con mucha fuerza, pero no hubo acuerdo. Si no hay más propuestas convincentes, estará encantado, y Pep también, de quedarse y pelear por su sitio.
- Tosin Adarabioyo: Renovó hace dos temporadas y se incorporó al primer equipo, pero su participación ha sido residual. No ha impresionado en cuanto ha tenido oportunidades, y la llegada de Laporte le cerró más puertas. Tiene 20 años y una cesión con minutos asegurados le vendría bien.

Ya han salido

- Angus Gunn: Fue la primera venta del mercado. Tuvo el rol de tercer portero en la primera temporada de Pep, y la pasada campaña brilló en una cesión al Norwich. Tiene 22 años, el Southampton ha pagado 11,3 millones de euros por su traspaso, y los celestes se reservan opción de recompra.
- Pablo Maffeo: Sus grandes temporadas al Girona han valido a Maffeo (21 años) para ganarse que la Bundesliga apostase por el. El Stuttgart desembolsó 9 millones de euros por el lateral.
- Angeliño: Participó en algún partido de la primera temporada de Guardiola y la anterior se fue cedido al NAC Breda. Fue una de las revelaciones de la Eredivise y el PSV se lanzó a por el. Han pagado 5,5 millones de euros por el gallego de 21 años.
- Bersant Celina: Jugó la última temporada cedido en el Ipswich Town de Championship. Dejó muestras de su talento, y esta temporada el Swansea se ha hecho con los servicios del extremo de Kosovo (21 años). Han pagado entre 3 y 4 millones de libras.
- Jack Harrison: Tras llegar del New York City el pasado enero, e ir cedido media temporada al Middlesbrough, la pretemporada lo ha revalorizado. Ha jugado a un nivel notable con Pep, y esto le ha valido para que el Leeds de Bielsa se fijara en el extremo. Irá cedido una temporada. Tiene 21 años.
- Aleix Garcia: Seguirá cedido al Girona una temporada más. Con Eusebio en el banquillo, y dejando una gran imagen en pretemporada, se espera mucho del de Ulldecona (21 años) esta temporada.
- Manu Garcia: Otro de los jugadores que participó en la primera pretemporada de Pep en el City. Destacó también en su reciente cesión al NAC Breda, y ahora le toca dar un paso más. Tiene 20 años y el Tolouse de la Ligue1 ha conseguido su cesión.
- Aro Muric: El prometedor portero montenegrino (19 años), tercer arquero del primer equipo la pasada campaña, ha salido cedido por primera vez. Su destino es el NAC Breda de Holanda, donde se espera que sea el meta titular. Allí se encontrará a los cedidos Palmer-Brown y Paolo Fernandes, también del City.
NOTICIAS RELACIONADAS