dimarts, 21 de novembre del 2017

L'equip del Segle XXI es tenyeix de blaugrana


L'equip del Segle XXI es tenyeix de blaugrana

El millor equip del segle, segons la UEFA, s'omple de jugadors barcelonistes. També s'hi inclouen tres futbolistes del Reial Madrid




per Adrià Soldevila 21/11/2017
elMón

El millor onze del Segle XXI.
El millor onze del Segle XXI. | UEFA
La UEFA ha fet públic, aquest dimarts, el millor onze del Segle XXI. Una alineació basada en la quantitat de vegades que un futbolista ha estat seleccionat pel millor onze anual des de l'any 2001, en el qual va començar a comptar el nou centenari. Entre aquests onze cracks s'hi troben sis jugadors que han vestit la samarreta del Barça, en una demostració fefaent que el club barcelonista ha liderat -fins ara- les competicions europees, aixecant lligues i copes de categoria estatal i continental.
Dels onze seleccionats, Carles Puyol, Gerard Piqué, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Lionel Messi i Thierry Henry han defensat els colors blaugrana, tot i que el davanter francès no va ser mai premiat durant la seva etapa al Camp Nou. Henry forma part d'aquest onze després d'haver estat triat com un dels millors davanters en els anys 2001, 2002, 2003, 2004 i 2006. Fou el 2007 quan l'ex de l'Arsenal va aterrar a Barcelona.

Els altres cinc tenen un valor especial. Tots ells són futbolistes formats i crescuts a la Masia, un fet que posa en valor la feina de les categories inferiors del Barça i dels tècnics que van confiar en les joves perles del planter. Xavi, Puyol i Iniesta són fills de Louis Van Gaal, que els feu debutar el 1998, el 1999 i el 2002, respectivament; Messi va ser una aposta de Frank Rijkaard, que el va fer saltar al terreny de joc de Montjuïc el 2004; i Piqué va ser repescat del Manchester United per Pep Guardiola, l'estiu del 2008.
Els altres cinc futbolistes de l'onze són Iker Casillas, Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo, del Reial Madrid (Ronaldo també fou seleccionat amb el Manchester United); Philip Lahm, del Bayern de Munic; i Steven Gerrard, del Liverpool.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada