dijous, 29 de juny del 2017

El Manchester City serà el nou propietari del Girona

Girona

El Manchester City serà el nou propietari del Girona

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimecres, 28 de juny de 2017
Girona celebració ascens   EFE
El castell del Manchester City suma una nova pedra: el Girona. El City Football Group, propietat del grup inversor Abu Dhabi United Group, busca enfortir vincles amb el club gironí en la seva estrena a la Primera Divisió.
El City comprarà gairebé la totalitat de les accions del Girona en una operació conjunta amb Media Base Sports, una empresa de representació d’esportistes i de la que Pere Guardiola, germà de Pep Guardiola, és un dels fundadors.
La relació entre el Manchester City i el Girona ja fa temps que dura. Ara, però, la bona sintonia passa de les paraules als papers. Els ‘citizens’ ja van cedir durant la temporada 2015/16 quatre futbolistes a Montilivi. Pablo Maffeo, Florian Lejeune, Chidibere Nwakali i Rubén Sobrino. Quatre reforços que van deixar l’equip a les portes de Primera. Una temporada després, Maffeo va repetir cessió, acompanyat de Pablo Marí.
"Per a mi, millor que vinguin quinze cedits pel City que un, perquè ens assegurem que siguin vàlids", va assegurar el director tècnic del Girona Quique Cárcel a final de temporada. Txiki Begiristain, màxim responsable esportiu del club anglès, ja va indicar que hi hauria alguna incorporació més però que faltava una reunió amb l’entrenador Pablo Machín i Cárcel per detallar els jugadors.
La setmana passada, tant entrenador com director tècnic van viatjar a Manchester per mantenir diverses trobades i encaminar els primers acords per consolidar-se entre els millors equips d’Espanya. El Girona també aprofitarà les luxoses instal·lacions de la Ciutat Esportiva del City per fer la primera setmana de pretemporada.
Una jugada recurrent
El Manchester City té molts futbolistes en cartera. La seva voluntat de convertir-se en un dels clubs de referència al món l’ha portat a invertir grans quantitats de diners en futbolistes que, a vegades, no han donat els resultats esperats. És per això que en els últims anys, el City Football Group ha decidit diversificar les seves inversions en diferents equips del món amb l’objectiu de nodrir el City, joia de la corona del projecte, amb futbolistes joves que ajudin a guanyar la primera Champions.
Amb aquesta estratègia, el grup inversor controla clubs als Estats Units (New York City), Austràlia (Melbourne City), Uruguai (Club Atlético Torque) i Japó (Yokohama Marinos). A més, el City Group també té vincles amb l’Associació de Futbol de Ghana, tres clubs més nord-americans i un veneçolà.
El cas del NAC Breda és el més similar al del Girona. El City va arribar a un acord de col·laboració amb el club holandès l’any passat per cedir-li alguns dels joves més prometedors. Sense anar més lluny, aquest estiu, tres futbolistes han fet el trajecte Manchester-Breda: Paolo Fernandes, Thierry Ambrose i Pablo Marí. Els tres jugadors podran demostrar a la segona divisió del futbol holandès la seva vàlua i guanyar-se així un bitllet de tornada.
Del concurs de creditors a Primera
El present és esperançador però el passat més recent és aterrador. L’estiu del 2013 el Girona va entrar en concurs de creditors com a única solució a una crítica situació financera. Amb un deute de 2,3 milions d’euros amb l’Agència Tributària, el club estava a punt de desaparèixer.
Dos anys més tard i després de mantenir la categoria de manera agònica, el Girona va treure el cap gràcies al grup inversor francès TVSE Futbol, que va comprar el 80% de les accions. L'operació de compra-venda del club, precisament, es va realitzar amb Pere Guardiola d’intermediari.
Mesos després, va ser el germà del Pep qui va recomanar al City apropar-se al Girona. Un vincle que en poc temps ha donat els primers resultats. I és que els anglesos tindran un excel·lent banc de proves a la Lliga espanyola.
L’ascens vindrà acompanyat d’un notable increment del pressupost. El Girona passarà a cobrar uns 41 milions d’euros més pels drets de televisió. A més, el club haurà d’ampliar l’estadi de Montilivi per adaptar-lo a les exigències de la Lliga i construir una nova ciutat esportiva. L’acord amb el City farà aquestes dues despeses viables i menys traumàtiques.

dimarts, 20 de juny del 2017

El reportatge d'El Mundo' sobre Guardiola que estava fet abans d'escriure's

MÈDIA CIRCUS


El reportatge d'El Mundo' sobre Guardiola que estava fet abans d'escriure's

Antoni Maria Piqué
Barcelona. Diumenge, 18 de juny de 2017
           EL NACIONAL.CAT

Mundo Guardiola

El Mundo publica aquest diumenge un reportatge llarg, de 2.424 paraules, titulat "Nosotros, los Guardiola”. Presenta la família de l’entrenador a l’estil d’aquests xous televisius de celebritats menors on es tracta, en diversos graus, de deixar per terra els convidats o riure-se'n a costa de la seva ignorància, mancances físiques o expressives, dissort o mala vida. Presentadors i tertulians els paren trampes, els assetgen, torcen el que expliquen... La gràcia és que els humiliats no se n’adonin. Tot això demana grans dosis de frivolitat, crueltat i barra, perquè molts d’aquests programes es disfressen d’informatiu o d’“investigació”. Tot més dubtós que una mà de vuits i nous.
És el cas d’aquest reportatge, on els toca el rebre als Guardiola. Tot ell està fet per fer quedar malament els quatre germans o escampar sospites sobre la seva trajectòria professional. Per què els Guardiola? Hi ha un sol motiu: el Pep va llegir el manifest de les entitats sobiranistes pel referèndum de l'1 d'octubre, cosa que va esbombar l’esdeveniment per tot el món.
Aquest reportatge, però, té un problema: és més fals que la llenya de figuera.
L’autor el presenta com “el retrato más íntimo de los Guardiola gracias al valioso testimonio de Valentí, el cabeza de familia”. Ha parlat amb el pare dels Guardiola, cert, un home gran a qui agafa desprevingut —en samarreta i descalç— a casa seva, fent-lo confondre entre El Mundo i El Mundo Deportivo, com deixa veure el mateix autor. Tan desprevingut que fins i tot li deixa fer una foto de l’àlbum familiar, la portada del suplement La Crònica.

El ridícul

El reportatge cita molt el pare, esclar. És una conversa mig inconnexa. A l’home, sense que ell ho vulgui, li fan presentar el Pep com un fill absent, amb mal geni, que influeix per col·locar els seus germans.
Per exemple, quan explica la carrera del Pere Guardiola: “El meu fill [Pep] tenia influència a Nike i va oferir [el Pere]. El van fitxar perquè per a ells era important tenir un Guardiola. Sandro Rosell (ara a la presó per blanqueig) ja n’era el cap, però no es coneixien de res”. El periodista afegeix entre parèntesi la presó de Rosell, que el pare no esmenta (perquè "no es coneixien"), associant un personatge i uns elements delictius a un fet totalment normal: un germà ajuda l’altre. I així tot el reportatge.
La part més ridícula és la que fa el títol “De Pep, nada. En casa siempre le llamamos José...”. El periodista —és de Màlaga i segurament no gaire avesat als pobles de l’interior de Catalunya, ni a Catalunya— no entén que el pare, que li parla en castellà, ho tradueix tot, noms inclosos, com fa la gent gran catalanoparlant per inèrcia d’altres temps. És una situació coneguda, tan antiga que fins i tot Santiago Rusiñol en fa broma en alguna de les seves obres de teatre. El pare només vol explicar que a casa no l'anomenen amb l'hipocorístic sinó amb el nom sencer. L’efecte és còmic, perquè al periodista li sembla que ha fet la gran descoberta (“els Guardiola es tracten en castellà!”) d’una traïció al país. Tot seguit, el mateix periodista diu que el pare se sent “orgullós” que el seu fill sigui “un cabdill de la ruptura amb Espanya”. L'autor ni s’adona que descriu en frases veïnes dues actituds que es contradiuen.
Altres momentassos del reportatge: la insistència a escriure Sampedor i no Santpedor —cal fer l'esforç— i un encara millor: quan fa dir a Guardiola pare que va conèixer la seva dona "al col·legi dels germans Lasalle" en lloc "dels Germans de La Salle". Sensacional.

Retrat íntim

La resta de fonts del “retrato más íntimo” no són cap dels Guardiola, fora del pare. Ni tan sols un company d’escola o professió, o un familiar, un amic, un veí. Nooo. Són la immigrant marroquina que ara viu a la casa on va néixer el Pep, la propietària d’un bar de Santpedor i un client seu, “un [altre] sanpedorense”, un periodista del diari Ideal de Granada i un article d’Economia Digital. La cita més llarga d’ells fa 22 paraules: “No ha estado mucho por aquí. De muy pequeño se fue. Si te fijas en los bares no hay fotos de él”.
La frase s’atribueix a Maribel, propietària del bar "La Brasa". Ella i Salima, l'immigrant, són les úniques persones citades pel nom en tot el reportatge —i només pel de pila. Maribel és Maribel García Lorente. Ella i sa germana José Pili són dues lleoneses de Ponferrada que van arribar a Santpedor fa 14 anys, temps després que el Pep marxés del poble. Han parlat amb El Nacional en converses separades, perquè la Maribel feia festa aquest diumenge.
“No vaig dir res de tot això” explica la Maribel a El Nacional. Menys encara en clau negativa, com ho presenta el reportatge, que fa entrar Maribel després d’un paràgraf que acaba, rotund: “Al poble no tots tenen devoció per ell”. A El Nacional diu: “Només que ell [Pep] porti el nom del poble ja és un gran regal. Ell fa la seva vida, com tothom, i li toca fer-ho lluny del poble. Si vol donar diners o no és cosa seva; no m’hi fico, encara que la gent sí que ho discuteix”.
Maribel afegeix que l’autor del reportatge en cap moment es va identificar com a periodista, una norma bàsica de l’ofici. “Va venir a preguntar on era casa dels Guardiola. Al bar hi érem dos clients i jo. Li vam dir a l’entrada del poble, l’actual. Però ell no, que vull veure la vella. Li vaig indicar on era. Passa molta gent preguntant-ho. La casa és a l’altre carrer. El noi aquest em va demanar el meu nom. Però això dels bars i les fotos s’ho inventa”.
La José Pili, en una conversa anterior, ja s’havia estranyat en llegir el que es fa dir a sa germana. “La Maribel pensa com jo”, diu, i torna a dir el mateix que sa germana, salpebrant-ho amb molts “Mare de Déu! Mare de Déu!” d’espant.
El periodista d’El Mundo anota diversos detalls en la línia del nom en castellà. Per exemple, quan diu que al bar de la Maribel “se serveix Mahou i sona 'Despacito'”, com fent entendre que al poble dels Guardiola prenen Mahou, la cervesa de Madrid per excel·lència. “La Mahou la devia demanar ell, perquè nosaltres tenim aquí San Miguel, Voll Damm i Estrella”, diu ella. “I no tenim música. La cançó potser sonava a la tele, no ho sé”.

Sospita permanent

El periodista granadí que s'usa com a font explica com li han anat les coses a Pere Guardiola amb el Granada Club de Futbol. Pere és presentat com un empresari esportiu fosc que ha fet caure el Granada a Segona A per culpa dels seus tripijocs amb un empresari xinès. El periodista granadí es queixa que el periodista d’El Mundo ha fet el que ha volgut amb les seves explicacions.
Com que ja ho sospitava, li va demanar que no cités el seu nom. “Em vaig adonar que ja tenia fet el reportatge abans de parlar amb mi. El que jo digués no influiria gens”, afegeix. Diu que li sap greu i es felicita que el reportatge recordi que al Girona, on també opera Pere Guardiola, li hagi anat millor i hagi arribat aquest any a Primera.
Les carreres de la Francesca i de l’Olga Guardiola es presenten igualment sospitoses o tacades. Francesca és delegada del Govern de la Generalitat als països nòrdics amb seu a Copenhaguen. Per a l'autor del reportatge és "ambaixadora de Catalunya a Dinamarca (...). És la l'onzena ambaixadeta". Pam. El diminutiu que ridiculitza. Clàssic.

Autor de fama

Qui signa la cosa? Javier Negre (nom real: Javier García Negre), amb qui El Nacional ha provat de posar-se en contacte infructuosament. Negre s’ha fet un nom als matinals Espejo Público (Antena 3), on encara col·labora, i El Programa de Ana Rosa (Telecinco), versions de menor graduació que els nocturns de 13TV o Sálvame, on també ha col·laborat.
La nòmina, però, la hi paga El Mundo, on està “especialitzat en assumptes de política i en reportatges d'investigació”, segons el seu curriculum. A l’inici de la seva carrera va cobrir el País Basc, d’on va saltar a la secció La Otra Crónica, “on vaig investigar algunes de les celebrities d'aquest país [es refereix a Espanya]”. Celebrities com ara el Pequeño Nicolás o Ángel Garó. Actualment treballa a Crónica, “la secció dels grans reportatges d'El Mundo”, diu ell.
L’última cosa que ha escrit és aquest “retrat íntim dels Guardiola”. Tan íntim que ni diu l’edat dels germans ni la del pare. Tan íntim que es va fer entre aquests dijous i dissabte a la nit. Quina pena.

dijous, 15 de juny del 2017

Julio Iglesias diu "prepotent" a Guardiola pel suport al referéndum

Polèmica


Julio Iglesias diu "prepotent" a Guardiola pel suport al referéndum

El Nacional
Foto: CC
Barcelona. Dimecres, 14 de juny de 2017

EL NACIONAL.CAT

Julio Iglesias definitiva

A l'ofensiva contra Josep Guardiola pel seu suport explícit al referèndum s'hi ha sumat un altre nom amb prou notorietat, el cantant i confés madridista Julio Iglesias, que en declaracions al programa El Partidazo de la COPE ha parlat de prepotència per referir-se a l'entrenador català: "Mai em va agradar Guardiola, em sembla que és un prepotent".
Després del rebuig pràcticament unànime de la premsa madrilenya al posicionament polític de l'exentrenador blaugrana, el cantant no se'n va estar de criticar el tècnic del Manchester City, i més després d'haver llegit diumenge passat el manifest a favor del referèndum. Menyspreant Guardiola, va afegir que és un "bon entrenador, però incongruent en les seves paraules, no pot dir això de l'Estat espanyol". Iglesias s'ha posicionat així amb les recents paraules de Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, que es va mostrar "entristit" per l'independentisme de Guardiola, a més d'assenyalar un suposat estat de coacció als futbolistes a Catalunya.
Xiular l'himne és tercermundista
Però seguint amb el futbol, Catalunya i la independència, Julio Iglesias va comparar el fet de xiular l'himne espanyol com un acte tercermundista. "Em fa una vergonya terrible, pel meu país i pel que pensa la gent veient-ho al món sencer", explicava. Però la cosa no va acabar aquí i va reiterar que "no poden xiular, sembla tercermundista o del segle XVI".
Iglesias també considera que Espanya és "més plural que mai, menys identificada amb aquesta Espanya junta". De les seves declaracions també va especificar dient: "Crec en una Espanya federal".
Cristiano i Nadal són dos referents
Si es parla de polèmica, l'actualitat també ha manat i ha estat preguntat pel presumpte frau de Cristiano Ronaldo. "M'encantaria que no fos veritat perquè és un jugador absolutament excepcional, però no puc anar en contra de la justícia. Si ha comès un error, ho pagarà com si l'hagués comès jo", ha argumentat.
D'esport també ha tingut temps d'opinar quan ha assegurat que Rafa Nadal és el millor esportista espanyol de tots els temps. "És un individu especial, i l'esportista espanyol més gran de la història. El més important és la seva manera de ser. El cor i el cap regeixen perfectament", ha conclòs.

Guardiola, Adrià i Pàmies recorden Johan Cruyff

Homenatge a Johan Cruyff

Guardiola, Adrià i Pàmies recorden Johan Cruyff

Sergi Pàmies Ferran Adrià Pep Guardiola Sergi Alcàzar
EL NACIONAL.CAT


“No hi ha dia que no me’n recordi d'en Johan”, ha sentenciat Ferran Adrià. Aquesta ha estat una de les frases que ha definit la raó de ser de la primera reunió dels 'Amics de Johan' en homenatge a l’astre holandès. Adrià, juntament amb Pep Guardiola i Sergi Pàmies han fet un exercici de retrospectiva per intentar fer un anàlisi de la revolució que va aportar Johan Cruyff al futbol i a la vida.
L’acte, impulsat després d’un any de la seva mort, és la primera edició de moltes que s’aniran repetint una vegada a l’any. Acompanyat d’exfutbolistes com Xavi Hernández, Eusebio, José Mari Bakero, amics de tota la vida d’en Johan i d’altres companys del món del futbol, ha estat la millor manera d'introduir-se en la seva concepció del món amb una pilota sempre com a protagonista.
El camí de la felicitat
Si parlem d’homenatges, la millor manera per reviure Cruyff és parlant de futbol. I unint tres grans companys de Cruyff s’han pogut comentar aspectes de futbol, de creació, dels orígens, d’innovació i també de rondos. Una conversa que ha tocat tot tipus de pals i que ha acabat amb el futbol com a epicentre.
Sergi Pàmies Ferran Adrià Pep Guardiola Antoni Bassas Sergi Alcàzar
"Un ídol i un exemple a seguir" com ha confessat Ferran Adrià, Cruyff ha marcat a moltes persones i la seva manera de fer es pot aplicar a molts sectors professionals. El seu objectiu era la “felicitat”, han acabat concloent els tres ponents. I el camí per arribar-hi va ser la seva gran aventura.
“En Johan volia intervenir en la felicitat dels altres”, ha explicat Pàmies, recordant anècdotes amb Cruyff, que sempre ho sabia tot i s’avançava a la resta de mortals. Un pas per endavant i volent tenir sempre la raó, però en Johan ha estat el centre d’una reunió on hi ha hagut temps per reviure els millors records, de riure i també marxar de l’esport, passant per la cuina, Harvard i arribant a Steve Jobs.
El seu carisma era únic i volia ser el millor, però amb condicions. Johan ha estat un exemple per a moltes generacions barcelonistes i Guardiola ho ha exemplificat amb el Dream Team. “Tots els seus jugadors hem acabat relacionats d’una manera o una altra amb el món del futbol”, ha explicat. Una reflexió clara i contundent sobre l’èxit que ha tingut Cruyff entre els seus deixebles.
Messi-Cruyff, una relació possible
Dels molts temes de conversa s’ha arribat a la possibilitat que Messi hagués estat entrenat per Cruyff, i Guardiola ha estat molt convençut de la resposta. “Amb Johan entrenant Messi em sembla que hauríem guanyat, però al principi hi hauria hagut un conflicte i al final s’haurien trobat els dos”, ha afirmat.
Unint dos genis no hi pot haver un desacord. "És clar que tot és diferent i el futbol i els vestidors d’avui són diferents als d’abans", ha assentit Guardiola. De Cruyff es podia esperar de tot.
Pep Guardiola Ferran Adrià Sergi Alcàzar
La raó d'en Johan
Si la felicitat de tothom era el gran objectiu de Cruyff, tant Pàmies com Adrià i Guardiola, han coincidit que “era una persona que intervenia” i que per arribar a aquesta felicitat només tenia un camí: el joc.
Guardiola ha estat un dels principals hereus del seu llegat en el camp de futbol, Adrià un gran reflex de la genialitat compartida i Pàmies un amic que va gaudir de les seves reflexions. “El seu llegat és la seva obra”, ha dit Ferran Adrià, però per sobre de tot han arribat a la conclusió que “Johan Cruyff té raó fins i tot quan no té raó”.

dilluns, 12 de juny del 2017

Pep Guardiola llegeix el manifest pel referèndum: ‘Votarem, per més que l’estat espanyol no ho vulgui’

País > Principat

Pep Guardiola llegeix el manifest pel referèndum: ‘Votarem, per més que l’estat espanyol no ho vulgui’

Ha llegit el manifest en català, castellà i anglès en el moment culminant de la mobilització


Featured Video Play Icon
‘Votarem, per més que l’estat espanyol no ho vulgui’, ha proclamat Pep Guardiola en la lectura del manifest de l’acte de suport al referèndum de l’1 d’octubre que s’ha fet avui a Barcelona i que ha aplegat milers de manifestants. I ha afegit: ‘Votarem l’1 octubre. A més de la majoria democràtica del parlament, el govern ha de saber que tots nosaltres som al seu costat. Més que mai, acudirem a les urnes.’
‘Ara que la veu de la democràcia vol ser segrestada, més que mai acudirem a les urnes i defensarem amb totes les nostres forces la democràcia i els nostres representants’, ha dit.
També ha demanat ajuda a la comunitat internacional apel·lant a tots els demòcrates d’Europa i del món a donar suport a la defensa de drets amenaçats a Catalunya, com el dret de la llibertat d’expressió política i el dret de vot, i a plantar cara ‘als abusos d’un estat autoritari’.
Guardiola ha recordat que la Generalitat havia intentat pactar un referèndum amb el govern espanyol  divuit vegades, i la resposta ‘sempre ha estat no, menystenint el suport del 80% de la població i la rotunda majoria amb la qual explica el parlament’.
‘No tenim cap més sortida; l’única resposta possible és votar’, ha dit també Guardiola.
Vegeu el manifest també en anglès:

I en castellà:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Fúria en la premsa de Madrid contra Pep Guardiola pel suport al referèndum

País > Principat

Fúria en la premsa de Madrid contra Pep Guardiola pel suport al referèndum

La majoria dels principals diaris espanyols ataquen vorejant l'insult l'ex-entrenador del Barça



Gairebé al mateix temps que la premsa internacional es feia ressò de l’impacte que significa que Pep Guardiola llegeixi el manifest de dedfensa del referèndum d el’1 d’octubre, la premsa espanyola ha reaccionat amb fúria contra el gest de l’ex-entrenador del Barça i actual entrenador del Manchester City.
El diari més bel·ligerant avui és El Mundo, que dedica l’editorial a Pep Guardiola, titulant: ’Pep Guardiola o com degenerar en un demagog’. Hi diu: ‘El discurs de qui va ser també jugador de la selecció espanyola quedarà com un exemple d’infàmia política i d’insult a la resta dels ciutadans espanyols.’ I també: ‘La desmesura, el recurs a la desqualificació i l’agressivitat de les paraules de Guardiola, en presència de les més altes autoritats de la Generalitat i davant de 30.000 persones, demostren l’ànim de ruptura unilateral del govern’.
 A part, El Mundo dedica un bon espai de la portada a Guardiola i un article on proven de ‘desmuntar’ el manifest llegit per l’entrenador.
A més, en aquest diari hi ha també un article, de Jorge Bustos, que juga amb el nom de Pep Guardiola i el concepte que tant des del govern espanyol com des de la premsa de Madrid s’ha mirat de consolidar per referir-se al procés independentista, i n’ha sortit aquest titular: ‘Gol-Pep d’estat‘.
I diu coses com aquesta: ‘Que Guardiola tributi al Regne Unit no ajuda gens a la problemàtica liquiditat del seu petit país, encara que sigui a través de l’FLA. Ahir, mentre Guardiola executava el seu ‘manspreading’ constitucional a Barcelona, a París l’himne de la nació emocionava un altre esportista catalanoparlant que sí que sap quin és el seu lloc sobre la terra.’
L’ABC també ataca Guardiola, en un article que titula: ‘Per Guardiola, Catar és un ‘país obert’ i Espanya un ‘estat autoritari’  . Diu: ‘L’ex-entrenador del FC Barcelona va jugar dues temporades a l’emirat àrab i es va embutxacar unes importants quantitats de diners’. I li recorden que va jugar 47 partits amb la selecció espanyola de futbol, recuperant un piulet de Xavier Garcia Albiol atacant Guardiola

Mostra la imatge al Twitter
Guardiola diciendo que España es un "Estado autoritario". Para cobrar las dietas millonarias de la selección no era autoritario, eh?👎👎👎
A La Razón també dediquen l’editorial a Guardiola, i el titulen: ‘L’estat s’ha de preparar per a la guerra bruta del separatisme’.. El to és d’irritació, i presenta Pep Guardiola ‘com a portaveu d’un manifest que va despullar les vergonyes de la pròpia casta separatista i el seu menyspreu per la veritat i per la gent. Guardiola va posar veu a una soflama convertida en un atemptat a la intel·ligència, a més d’un instrument propagandístic per a criminalitzar Espanya i els espanyols.’ I parla d’un ‘discurs extremista i conspiranoic propi dels sectors més fanatitzats d’aquest món.’

El diari El Español també ataca Guardiola a per diverses bandes, amb uns quants articles, començant per l’editorial. En l’editorial, el diari dirigit per Pedro J. Ramírez contrasta la lectura del manifest de Guardiola amb el desè Roland Garros que va guanyar Rafel Nadal a París. ‘Crida l’atenció que Guardiola es destapés com un recalcitrant antiespanyol després de penjar les botes. Mentre va ser convocat amb la selecció nacional no només no va comunicar formalment el seu desig de no representar a Espanya, sinó que tampoc va deixar anar cap comentari que permetés conèixer el seu disgust.’ I afegeix: ‘Hi ha dues possibilitats: o que fos un mercenari i es comportés com un farsant, o que el seu antiespanyolisme fos sobrevingut’.
I un altre article: ‘Pep, el libertador, de Rafael Latorre. Diu coses com: ‘Que en Pep sigui el rostre de l’independentisme confirma el caràcter eminentment aristocràtic de la revolució catalana (…) Quina enveja devien sentir els funcionaris catalans quan van escoltar a Guardiola. Amb quanta llibertat poden parlar els milionaris.


[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

dijous, 8 de juny del 2017

Guardiola: "Només volem que la gent pugui votar"

Política

Guardiola: "Només volem que la gent pugui votar"

L'entrenador del Manchester City assenyala que no ve "a demanar ni el sí ni el no"

elMónç
per ACN 08/06/2017
Pep Guardiola | Catalunya Ràdio

 

L'exentrenador del Barça i actual preparador del Manchester City, Pep Guardiola, ha assegurat aquest dijous que és un "honor molt gran" i un "privilegi" poder llegir el manifest de l'acte convocat per l'ANC, l'AMI i Òmnium de suport al Govern i el referèndum. En declaracions a Catalunya Ràdio, Guardiola ha elogiat l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'actual, Carles Puigdemont, perquè són "gent molt valenta i que se la juguen". "Només volem que la gent pugui votar, no vinc a demanar ni el sí ni el no, l'únic que podem fer és donar-li recolzament i estar al seu costat", ha comentat l'entrenador, que ha insistit que "l'únic" que es fa és demanar "exercir el dret a vot". "No estem fent res corrupte ni robant diners a la gent", ha afegit. El de diumenge serà el primer acte públic de les entitats després de la convocatòria del referèndum aquest divendres al matí. La concentració se celebrarà davant les columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc a favor del referèndum i de suport al Govern, segons van explicat ahir.

Pep Guardiola, en deu frases: «L'absolució de Laporta és una lliçó per als que governen el Barça»

Esports

Pep Guardiola, en deu frases: «L'absolució de Laporta és una lliçó per als que governen el Barça»

L'exentrenador blaugrana celebra el fitxatge de Valverde: "El Barça ha escollit molt bé, és un perfil que deixarà que el futbol parli"

L'actual tècnic del Manchester City assegura que ha tingut "èxit" perquè ha tingut "molt bons jugadors" i apunta que no tornarà a entrenar a la lliga espanyola, però deixa la porta oberta a posar un peu a la francesa

Guardiola llegirà el manifest de la mobilització de diumenge a favor del referèndum

| 08/06/2017 a les 09:46h
Pep Guardiola, entrevistat a Catalunya Ràdio | Catalunya Ràdio
Contundent i crític amb el procés judicial que durant set anys ha esquitxat la junta directiva blaugrana. Així s'ha mostrat l'exentrenador blaugrana Pep Guardiola, preguntat per l'absolució de Joan Laporta i quatre exdirectius per l'acció de responsabilitat: "Els que ara governen al Barça crec que han après la lliçó. Espero que deixin aquests temes de costat."

El tècnic de Santpedor, actual entrenador del Manchester City, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha tingut "èxit" perquè ha tingut "molt bons jugadors" i ha apuntat que no tornarà a entrenar ni a la lliga espanyola ni a l'alemanya, tot deixant la porta oberta a posar un peu a la francesa.



Sobre el nou entrenador blaugrana, Ernesto Valverde, Guardiola s'ha mostrat entusiasmat: "Ho farà molt bé. El Barça ha escollit molt bé, un perfil calmat, que deixi que el futbol parli i no els entrenadors".

Repassem, en deu frases, les declaracions més destacades de Guardiola a l'entrevista:

1. "Amb el Barça hi ha el tema afectiu molt fort. Però cada equip, cada país té les seves particularitats."

2. "Els atemptats de Manchester van ser un bon ensurt per a tothom. Però no podem viure amb por."

3. "Després del Brexit no hi ha hagut un daltabaix; tothom segueix fent el seu dia a dia, fent la vida normal. El que mou els països són la gent."

4. "L'esport és l'eina educativa més gran que hi ha."

5. "Quan vaig arribar a Manchester les expectatives eren molt altes; però no em van mirar de reüll. Tinc la percepció que hem coses molt ben fetes. Crec que els fruits es veuran l'any que ve."

6. "Jo he tingut èxit perquè he tingut molts bons jugadors."

7. "Valverde ho farà molt bé. El Barça ha escollit molt bé, un perfil calmat, que deixi que el futbol parli i no els entrenadors"

8. "Leo Messi és un superdotat. Té una pressió brutal i l'aguanta de manera impecable. El millor d'ell no són els gols, és que ningú fa les coses senzilles tan bé com ell."

9. Sobre l'acció de responsabilitat: "Els que ara governen al Barça crec que han après la lliçó. Espero que deixin aquests temes de costat. S'ha tancat una carpeta"

10. Sobre el procés català: "El president Mas i ara el president Puigdemont són molt valents i ho volen fer. I ho hem de tirar endavant."





(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)