dissabte, 31 d’octubre del 2015

El Bayern pierde sus primeros puntos

ALEMANIA

El Bayern pierde sus primeros puntos

EFE
EF
0-0
MUN
MUN
Final
Ver estadísticas
Lewandowski se lamenta de una ocasión fallada
Lewandowski se lamenta de una ocasión fallada (Fredrik Von Erichsen - EFE)


El Bayern no pasó hoy de un empate sin goles en Fráncfort ante el Eintracht, que cortó la impecable racha del conjunto de Pep Guardiola que acumulaba diez victorias consecutivas en la decena de encuentros jugados en la Bundesliga.
El Bayern, que el martes recibirá al Arsenal en la Liga de Campeones, se encontró desde el comienzo con un rival rocoso que llevó desde el primer instante el partido al terreno de lo físico y se cerró atrás, defendiendo con sus diez jugadores de campo.

Ante ello, los dirigidos por Pep Guardiola buscaron soluciones en la circulación de balón. Aunque el orden de cuadro local complicó las llegadas al área y las ocasiones de gol.
La primera jugada del partido fue una especie de declaración de intenciones del Eintracht cuando Stefan Aigner, a los 20 segundos, le hizo una ruda entrada a Rafinha que le valió la tarjeta amarilla.
En los primeros 45 minutos, pese a su clara superioridad en la posesión de pelota, el Bayern sólo generó una ocasión clara, con un cabezazo de Arturo Vidal, a centro de Arjen Robben, que el meta Lukas Radetzki tuvo que desviar a saque de esquina.
El segundo tiempo empezó con una gran oportunidad para el Bayern cuando, tras un error de Carlos Zambrano, Radetzki salvó ante Douglas Costa.
Sin embargo, la tónica general de la segunda parte fue una clara mejoría del Eintracht que, además de seguir realizando un buen trabajo defensivo sino que empezó a explotar el contragolpe y llegó a producir cierta zozobra en el área bávara.
En el 54 hubo una ocasión clara para el local, tras un error de Manuel Neuer que despejó mal y dejó el balón en los pies de Marc Stendera. Sin embargo, Neuer corrigió su propio error con una buena parada.
El Bayern pudo lograr la victoria. La tuvo en los pies del polaco Robert Lewandowski que remató desviado, sólo ante Radetzki tras un gran pase de Robben.

divendres, 30 d’octubre del 2015

Guardiola: "Un dels millors moments al Bayern? L'eliminació contra el Barça"

Guardiola: "Un dels millors moments al Bayern? L'eliminació contra el Barça"

El tècnic català sorprèn en destacar el partit que el seu equip va guanyar l'any passat però que va suposar l'adéu a la Champions contra els blaugrana

L'entrenador del Bayern de Munic, Pep Guardiola, ha sorprès en la roda de premsa d'aquest dijous. L'exjugador i extècnic blaugrana ha assegurat que "un dels meus millors moments [a l'equip alemany] va ser la derrota a semifinals davant el Barça", l'any passat.

Guardiola es refereix al partit que el Bayern va guanyar a Munic contra els blaugrana (3-2), però que no va ser suficient per capgirar l'eliminatòria, ja que els de Luis Enrique van golejar (3-0) els alemanys en el partit d'anada, amb dos gols de Leo Messi i un de Neymar.

El tècnic català ha argumentat que l'afició del Bayern va aplaudir malgrat l'eliminació. "No són ximples, es van adonar del mateix que jo, que els jugadors [de l'equip alemany] ho van donar tot per la samarreta".

En aquell partit al Fussbal Arena van marcar Müller i Lewandowski per part del Bayern. Neymar va fer un doblet. D'aquella eliminatòria sobretot es recordarà el golàs de Messi al Camp Nou, per la seva retallada a Boateng i la vaselina a Neuer instants després.

Podeu veure  el resum del Bayern 3-2 Barça del maig del 2015 al mateix BLOC.

dimecres, 28 d’octubre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(43). LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, TENIM PARLAMENT INDEPENDENTISTA, PERÒ TINC POR QUE SEN VAGI TOT A NORRIS... (5)

Articles el Víctor

20.10-26.10.15

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(43). LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, TENIM PARLAMENT INDEPENDENTISTA, PERÒ TINC POR QUE SEN VAGI TOT A NORRIS... (5)
Si en l'article anterior parlàvem d'una paranoia meva del fet que Catalunya estava a dins de bucles espai temps, per tota una sèrie de fets que es lligen entre ells - i que un altre dia continuarem- doncs dóna la casualitat que aquest dimecres passat 21 d'octubre era el dia previst en la pel.licula Back to the Future II - Retorn al futur 2, de l'arribada al futur de Marty McFly ( Michael J. Fox) amb un viatge que feia servir una màquina del temps dins d'un automòbil DeLorean. Després que en la primera part de la trilogia fos enviat accidentalment trenta anys enraderre (des del 1985 al 1955 concretament hi arribava el 12 de novembre del 1955) pel doctor Emmett Brown "Doc" (Christopher Lloyd ).En el Retorn al futur 2 que és la que comentem, els protagonistes Marty McFly i el doctor Emmett Brown "Doc" van sortir el dia 26 d'octubre de 1985 i arribaren el dia 21 d'octubre del 2015, ara fa pocs dies. D'aquest futur del Retorn va endevinar coses com: la fascinació actual per Michael Jackson, al film sona ‘Beat It’; Sistemes de pagament, amb l’empremta dactilar; o comunicació per videoconferència.
Poc es devien pensar els guionistes d'aquesta trilogia de Back to the Future (Robert Zemeckis i Bob Gale que també la va dirigir) que al voltant d' aquesta data d'arribada al futur del DeLorean i els seus ocupants, avui el 21 d'octubre del 2015, entre moltes d'altres coses..., en un petit país (de 7,5 milions d'habitants ,- un 16% de l'Estat Espanyol-, amb una àrea de 32.114 km²- un 6,3% de l'Estat Espanyol-, amb llengua pròpia i de més de mil anys d'existència i anomenat Catalunya) a l'altre costat de l'Atlàntic, dins la peninsula Ibèrica a l'enmig de la Mediterrània esta endegan un procés independentista, aquest pacific, però com varen fer en 1776, els seus compatriotes fa gairebé 240 anys, deixeu-me fer una petita comparança aprofitant el Retorn al Futur2. 
Catalunya VS. els EUA
Si amics , perqué el 4 de juliol de 1776 els representants de les tretze colònies ( Nom de les colònies britàniques de l'Amèrica del Nord, totes localitzades a la costa Atlàntica i que es declararen independents el 1776, i foren el nucli originari dels Estats Units (1787-90). Al Sud: Geòrgia, Carolina del Nord i Carolina del Sud, Virgínia i Maryland; al centre: Delaware, Pennsilvània, Nova Jersey i Nova York; i al Nord: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts i New Hampshire, en aquella època entre les tretze colònies tenien aproximadament la meitat dels habitants de la Catalunya actual, però en canvi l'àrea total d'aquells territoris era trenta vegades Catalunya .Ara els EUA tenen una superfície de 9,38 milions de km², i amb més de 300 milions d'habitants ) es reuniren a Filadèlfia per redactar la Declaració d’Independència dels Estats Units d’Amèrica (EUA), una declaració amb els principis de la revolta dels colons: “el dret de tothom a la llibertat i a la recerca de la felicitat, el deure dels governants a respectar els drets inalienables del poble, el dret a la rebel·lió contra la tirania i la divisió de poders”. En aquesta Declaració d’Independència dels EUA gairebé escrita tota per Thomas Jefferson, manifestava que les colònies nord-americanes eren estats sobirans. 

Després de la derrota de l'exèrcit britànic, amb el suport dels francesos, la pau es va restablir amb el Tractat de Versalles de 1783 on Anglaterra reconeixia la independència dels Estats Units d’Amèrica i la sobirania dels tretze estats, després de 7 anys de la Declaració d' Independència.
Remenant he trobat un extracte de la Declaració d’Independència dels EUA, de fa uns 240 anys (1776) i que gairebé la podríem copiar i diu així:
Quan en el curs dels esdeveniments humans es fa necessari per a un poble dissoldre els vincles que l’han lligat a un altre i prendre entre les nacions de la terra el lloc separat i igual que les lleis de la naturalesa i el Déu d’aquesta naturalesa li donen dret, un just respecte al judici de la humanitat exigeix que es declarin les causes que l’impulsen a la separació”. Si ells ho van fer, per què NO nosaltres ?. Però definitivament anem al present real i trobarem :

Un Parlament independentista.
Avui dilluns 26 d'octubre s'ha fet un pas més i molt important per anar cap a la independència, ja que s'hi ha constituït el Parlament de Catalunya, - de l'11a legislatura d'aquesta època- i que per vegada en la història de Catalunya és l’independentisme qui té el poder al parlament. Junts pel Sí tindrà els quatre llocs de la mesa de Parlament que asseguren a l’independentisme de marcar el ritme dels debats, Els altres tres llocs se’ls han repartit Ciutadans, el PSC i Catalunya Sí que es Pot, amb un lloc cadascú. El PP quedarà fora de la mesa i la CUP també, per decisió pròpia. 

La Carme Forcadell, fou investida nova Presidenta del Parlament -tal com estava previst - però amb 5 vots de més que són de Catalunya Sí que es Pot "una decisió de tot el grup parlamentari", la votació ha quedat 77 vots a favor, 57 en blanc i un de nul. Va fer un gran i emotiu discurs que va acabar dient: ... “Tanquem l’etapa autonòmica i enlairem un nou escenari per al demà. És un moment fundacional. Des d’ara mateix construirem un parlament sobirà que vol representar un territori lliure. Fem un país lliure, ple de ciutadans lliures, que siguem nosaltres el model a seguir.” i un “Visca la república catalana!”
De molt mal gust fou la negativa de Ciutadans i el PP a cantar ‘Els segadors’ , un canvi d'actitud del PP, respecte altres vegades i després diuen que la Carme Forcadell és la Presidenta de l'odi. 

De moment tenim un Parlament independentista amb molta lluita, però amb bones perspectives i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

dissabte, 24 d’octubre del 2015

Guardiola tiene el mayor porcentaje de victorias de la historia del Bayern de Múnich

BUNDESLIGA

Guardiola tiene el mayor porcentaje de victorias de la historia del Bayern de Múnich

Pese a ser discutido cada vez que el Bayern tropieza, los números hablan claro: Guardiola es, en triunfos por partido disputado, el mejor entrenador de la historia del club bávaro

Guardiola tiene el mayor porcentaje de victorias de la historia del Bayern de Múnich
 Gráfico: Bundesliga
Toni Juanmartí- SPORT, QUE NO ÉS POT LLEGIR EN CATALÀ
24-10-2015 | 16:41 H.
Pep Guardiola es el mejor técnico de la historia del Bayern de Múnich en la Bundesliga. Así de claro lo indican los números.
El técnico catalán tiene una ratio de 82% de victorias en los 78 partidos que ha disputado en la competición. En concreto, sus números sumando las dos temporadas enteriores y lo que va de la presente son: 64 triunfos, 7 empates y 7 derrotas.
Guardiola, que ha conquistado la Bundesliga dos veces y que va camino de hacerlo una tercera -aventaja en 10 puntos al Dortmund, segundo clasificado-, tiene un promedio de victoria por partido jugado muy superior a todos los exentrenadores del conjunto bávaro. Felix Magath tiene un 64%, mientras que Ottmar Hitzfeld y Jupp Heynckes registran un 63%. Udo Lattek es cuarto con un 62%.
PUBLICIDAD
Así, queda claro que la Bundesliga no es el problema que tiene Guardiola en el Bayern. En un club acostumbrado a imponerse en el campeonato doméstico, la Champions es lo que marca la diferencia. Y ahí, Pep ha fallado. Hace dos temporadas, el Real Madrid se paseó en el Allianz (0-4) apartando a los alemanes de la final, mientras que el pasado curso fue el Barça de Luis Enrique quien goleó a los bávaros (3-0) en semifinales.
Con los rumores sobre una hipotética marcha de Pep al final de la presente campaña a la orden del día, los números demuestran que, como mínimo en la Bundesliga, Guardiola es sinónimo de victoria. Este sábado, sumó otra al imponerse con facilidad el Bayern ante el Colonia (4-0) el día en que los bávaros sumaron su triunfo liguero número 1.000.

Más información

La plantilla del Bayern le pide a Guardiola que renueve

BUNDESLIGA

La plantilla del Bayern le pide a Guardiola que renueve

Philipp Lahm, capitán del Bayern de Múnich, expresó el sentir de la primera plantilla al declarar que el equipo desea que Pep Guardiola extienda su vínculo como entrenador más allá de 2016

La plantilla del Bayern le pide a Guardiola que renueve
Lahm apuesta por la continuidad de Guardiola EFE
Alfonso Callejas- SPORT, QUE NO ÉS POT LLEGIR EN CATALÀ
24-10-2015 | 19:21 H.
Mientras Pep Guardiola sigue deshojando la margarita sobre su futuro a medio plazo, los futbolistas del Bayern de Múnich parecen tenerlo muy claro. Así lo demostró en las últimas horas el capitán del conjunto alemán, Philipp Lahm, que no dudó en reconocer que a los jugadores les gustaría que el de Santpedor renueve su contrato que vence el próximo mes de junio.
En declaraciones que recogió en exclusiva 'SPORT1', Lahm fue contundente al ser abordado sobre la continuidad de Guardiola en el banquillo del Allianz Arena: "Solo puedo decir lo que quiere el equipo: mantener aquí al entrenador". Un deseo que Pep ya conocería de primera mano.
En los próximos días podría haber novedades al respecto. En el entorno del club son optimistas con la posibilidad de que Guardiola renueve su contrato pese a los intensos rumores que han situado a Pep en la órbita de clubs de la Premier League como el Manchester City.
En Múnich valoran profundamente los conocimientos del extécnico del FC Barcelona así como su total dedicación. Un valor que se añade a sus espectaculares registros que le permiten presumir de ser el técnico con mayor porcentaje de victorias en la historia del Bayern de Múnich.

Más información

Pep, bitte bleib bei Bayern!

Philipp Lahm wagt einen Vorstoß beim Trainer

Pep, bitte bleib bei Bayern!

Vergrößern Philipp Lahm: Josep Guardiola, bitte bleib bei Bayern München!
Der Trainer und sein Kapitän: Phillip Lahm hat einen guten Draht zu Pep Guardiola. Der lässt ihn häufig auf seiner Lieblingsposition im Mittelfeld spielen
Foto: Getty Images for FC Bayern
logo
Bleibt Pep Guardiola (44) und verlängert seinen auslaufenden Vertrag? Nun machen die Spieler Druck.
Bayern-Kapitän Philipp Lahm (31) verriet nach dem 4:0 gegen Köln, dass er zu Guardiola gegangen ist, um den Spanier zum Verlängern zu bewegen.
WERBUNG

Bayern - Köln 4:0 Comeback-Robben trifftbei 1000. Bayern-Sieg

Quelle: BILD
  • Premiuminhalt
Lahm: „Ja, ich habe ihm den Wunsch der Mannschaft mitgeteilt.“ Also: Pep, bitte bleiben Sie!
Pep Guardiola adelt nach Bayerns 1000. Sieg in der Bundesliga den ganzen Verein mit seinen Mitarbeitern. Auch Rückkehrer Arjen Robben bekommt ein Sonderlob. Kölns Stöger gibt sich demütig.

Nach 1000. Sieg Guardiola über Bayern: „Wird immer Teil meines Lebens sein“

Quelle: Bundesliga bei BILD
Wie war die Reaktion? Lahm: „Das sage ich auch nicht. Weil das Vier-Augen-Gespräche sind. Und die sollten dann intern bleiben.“ Nach wie vor ist also offen, ob Pep seinen Vertrag bei Bayern verlängert.

Mehr zum FC Bayern

5
Jetzt auch mit Arjen Robben: Josep Guardiola hat die Super-Offensive

Jetzt auch mit Robben! Pep hat die Super-Offensive

Hatten Sie wirklich gedacht, dass die Bayern nach der Pleite bei Arsenal (0:2) vielleicht einen Knacks haben?
Lahm: „Ich weiß nicht, warum er zögert. Die Meinung der Mannschaft ist klar. Dass wir gerne mit unserem Trainer zusammenarbeiten, dass wir sehr, sehr gut mit ihm auskommen.“
Laut „Daily Mail“ soll Guardiola zwischen zwei Optionen schwanken: München oder zu einem Londoner Klub wechseln. Arsenal oder Chelsea! José Mourinho stürzte mit Chelsea auf Platz 15 ...
1px

Die Bundesliga im Video: Hier sehen Sie die besten Clips

Community

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(42). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, PERÒ NO CAL TRENCAR-HO TOT NOSALTRES, JA HO INTENTARAN FER ELS UNIONISTES... (4)

Articles del Victor
13.10-19.10.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(42). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, PERÒ NO CAL TRENCAR-HO TOT NOSALTRES, JA HO INTENTARAN FER ELS UNIONISTES... (4)
Just quan acabo l'article 41 d'aquesta sèrie, poso fil a l'agulla per començar a prendre dades, perquè amics meus, això és un no parar. 

La CUP i Junts pel Sí, un thriller politicoindependentista.
Som a més de vint dies del 27S - i direu que ja em faig pesat, sobre el tema de dir tant la data - i encara continuen les converses , amb la CUP enrocada respecte a triar com a president a Artur Mas i tots plegats no saben com sortir-ne, i suposem que continuen endavant amb les negociacions del Full de Ruta, formació del Parlament, Estructures d'Estat, com serà de just, progressista i modern el nou país,si és presenten els Junts pel Sí al 20D, etc., perquè sinó amb aquest Thriller politicoindependentista que es porten la CUP i Junts pel Sí -i vés a saber qui mana, malgrat la diferencia dels 62 a 10... - ja se'ns han acabat els Valiums, la camamilla, la til-la i el te, la menta i el poleo..., però sobretot la paciència, perquè molta gent té la por que no ens vagi el carro pel pedregar.
I per donar-li més ambient, o per enredar la troca, entremig hem tingut el 12-O amb manifestacions espanyolistes que no hi ha reexit,-encara que ho fan tot l'any, doncs tenen controlats televisions i premsa com: TVE, Antena-3, la Sexta, la Cuatro, Telecinco, el País, el Mundo, la Razón, la Vanguardia, el Periòdico, etc que no parent amb missatges i atacs contra a la Catalunya independentista .
També tenim les declaracions pel 9N del president de la Generalitat, Artur Mas, la Consellera Rigau i l'exvicepresidenta Ortega, això sí amb un munt de manifestacions de suport, però tot i així, sembla que portarà cua. Això coincidint amb el 15-O, quan fa el 75é aniversari de l'afusellament pels franquistes del president de la Generalitat Lluís Companys i Jover al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, és per aixó que com homenatge al president assassinat deixeu-me incloure un poema que Joan Brossa li va fer el 1971.

Oda al president Companys’ (1971)
El teu exemple es dreça com un cim:
sentim bullir la sang dintre l’abisme,
i tot té la sortida en aquell crim,
tan odiós, dels nazis i el franquisme.
Però a la vida no hi ha solc prou tort
per a barrar el barranc d’aquell mal dia:
la terra venjarà la teva mort
i amb l’ombra passarà la tirania.
D’un mar, en surten cent. La claredat
avança. El pensament de tots empunya
la teva imatge de Llibertat,
del teu esforç pel Fur de Catalunya.
Lluitem en la certesa d’ensorrar
tot imperialisme castellà!
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998)
...................................
Catalunya a dins dels bucles espai temps.
Després m'ha vingut de nou al cap una paranoia que fa temps m'hi ronda, i ho posso al vostre coneixement haviam que us sembla. 
 
Si amics a aquestes alçades deixeu-me fer - com un Isaac Asimov qualsevol, i que aquest es trobi al món on els androides somien ovelles elèctriques - una parida de ciència ficció on ens plantegem que Catalunya i tot el que l'envolta (Historia, política, 1714, procés, etc ) haguí entrat un forat de cuc, o en una sèrie de bucles espai-temps, d'aquest que deixen fetes miques la Teoria de la Relativitat, si és que és possible - i que Albert Einstein em perdoni -. 


1/Que després de 75 anys és trobin, l'un, el president de la Generalitat Lluís Companys i Jover, el mateix dia que era afusellat- i això és el màxim que li podien fer - al Castell de Montjuic el 15 d'octubre del 1940 ...., i que 75 anys després el dia exacte, el 15 d'octubre del 2015 sigui jutjat - i això és el mínim que li poden fer - pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a partir d'una imputació pel 9N, un altre , el president de la Generalitat, Artur Mas i Gabarró. Oi que això és una mena de bucle espai-temps o un forat de cuc digne d'estudiar?


2/Que després de 300 anys, el successor d'una dinastia - encara que molt falsejada- en nom i en numero d'aquell primer Borbó – i posem-lo cap per avall- en Felip V, el que ens va prendre les llibertats -, hagi pujat al tron d'un regne, Estat, nació, etc., 300 anys, que va del 1714 al 2014 , succeint un altre Borbó , que el va posar a títol de Rei el Dictador Franco de nom Joan Carles i és el seu pare. Aquest succesor és en Felip VI, en definitiva: 1714 - Felip V i 2014- Felip VI i ara, també, ens vol dominar. Oi que això és una mena de bucle espai-temps o un forat de cuc digne d'estudiar?. Ens ha servit com a divertimento. En possarem més un altre dia...

A dos mesos justos per les Eleccions Generals del 20D, esperant que s'hagi resolt bé el thriller politicoindependentista que ens porten de través els de Junts pel Sí i la CUP i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona