dijous, 6 d’agost del 2015

Guardiola guanya el pols

LA PRETEMPORADA del reial madrid

Guardiola guanya el pols

Lewandowski marca l'únic gol del Bayern en un partit al qual Benítez va treure tensió (1-0)

EL PERIODICO
CARLOS F. MARCOTE / MADRID
Dijous, 6 d'agost del 2015
El Bayern va guanyar al Madrid la final de l'Audi Cup (1-0), el duel presumptament més important de la pretemporada, i al qual Rafa Benítez va treure qualsevol indici d'emoció que pogués evocar els comptes pendents dels dos equips des de la golejada del conjunt madridista a les semifinals de la Lliga de Campions del 2014. Lewandowski va decidir al tram final un partit que el campió alemany es mereixia sentenciar abans contra un rival massa pendent de no perdre les formes.
De «final de Champions en ple estiu» va ser qualificat el partit a la pàgina web blanca per presentar un enfrontament que no es produïa des del 29 d'abril de l'any passat, una data marcada amb tota la pompa en la història recent del conjunt madridista. Va ser la del 0-4 en la tornada de la semifinal continental que va precedir a la conquista de la décima. Molt de soroll per ressaltar el relleu d'un matx que Benítez es va encarregar de rebaixar radicalment al decidir, en principi, no comptar amb Bale, James i Modric, que es van unir a les baixes per lesió de Ronaldo i Benzema. Després, al quart d'hora, va haver de renunciar també a Pepe per problemes en el bessó dret.
Pep Guardiola, sense Robben, Ribéry ni Thiago disponibles encara, i amb Lewandowski i Bernat a la banqueta, va posar en joc un equip bastant més equilibrat per mirar de quedar-se amb el seu torneig, disputat en un Allianz Arena radiant. La seva millor peça va ser el brasiler acabat d'arribar del Xakhtar Donetsk Douglas Costa, que va ser qui va amenaçar de desequilibrar el xoc una vegada i una altra per la banda esquerra, on Carvajal no va tenir tota l'ajuda que necessitava per neutralitzar les situacions de superioritat que li va causar l'equip alemany. Després ho va fer per l'altre costat davant un Arbeloa desubicat.
FUTBOL CONTROL / Va començar bé el Madrid, amb un parell de bones arribades a càrrec de Kroos, que va disparar a fora per poc, i d'Isco, però el seu atac no va trigar a diluir-se en un pla en què primava més el control que el desplegament ofensiu davant un rival ben armat de mig camp cap endavant, tot i que el primer de provar Navas va ser el lateral Alaba amb un xut amb l'esquerra que va acabar amb la pilota rebutjada cap al cap de Lahm, que no va poder precisar la rematada.
El conjunt blanc semblava evolucionar favorablement en el treball de l'ordre i la pressió, però no va poder evitar que el partit se li posés de baixada al Bayern, que va començar a arribar sovint i amb perill, tot i que Ramos va resoldre malament una contra molt favorable. Va ser abans que el central tragués, amb Navas batut, un xut de Douglas desviat per Nacho. Müller va perdonar després d'una gran jugada de Götze i Vidal, Ramos va desviar al pal un llançament del mateix Müller i Navas va evitar el gol davant Götze després d'una gran jugada amb passada enrere de Douglas.
Dos llançaments de Kroos en el segon temps van obligar Neuer a esforçar-se al màxim, però el Madrid va anar perdent progressivament profunditat i presència ofensiva per acabar encomanat a Navas, que finalment va cedir davant Lewandowski, que se li va anticipar per marcar després d'un gran servei de Douglas. Així es va treure el mal sabor d'una clamorosa ocasió fallada en l'inici del segon temps.
Pel Madrid van jugar Navas, Carvajal (Danilo, m. 71), Pepe (Nacho, m. 16), Ramos, Marcelo (Arbeloa, m. 57), Kroos, Casemiro (Illarra, m. 46), Lucas (Borja, m. 71), Isco (Modric, m. 57), Txerixev (Asensio, m. 46) i Jesé (James, m. 57).
Al Bayern es van alinear Neuer, Rafinha (Benko, m. 83), Benatia, Boateng, Alaba, Lahm (Rode, m. 46), Xabi Alonso (Höjbjerg, m. 64), Vidal (Bernat, m. 60), Douglas, Müller i Götze (Lewandowski, m. 46).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada