diumenge, 21 de juny del 2020

Gerard Piqué copia la tàctica de Pep Guardiola vuit anys després


Amb contundència i ironia però Gerard Piqué va donar per perduda la Lliga aquest divendres de matinada després d'empatar al camp del Sevilla. El futbolista del Barça va fer un discurs molt pessimista i totalment resignat abans d'insinuar que el Reial Madrid té al seu favor les ajudes arbitrals​.
"Serà molt difícil guanyar aquesta Lliga perquè no depèn de nosaltres. Veig difícil que el Reial Madrid perdi punts veient com han anat aquestes dues jornades", va assegurar. I amb això es referia a, per exemple, la polèmica decisió del VAR d'anul·lar un gol al València el passat dijous quan hi havia empat a 0 al marcador.

La tàctica de Pep Guardiola

Però aquesta declaració recorda a molts culers a una altra del passat però amb diferent protagonista. Piqué es va inspirar en Pep Guardiola i unes paraules dites en roda de premsa el 26 de febrer del 2012.
El Barça havia guanyat per 1-2 al Calderón contra l'Atlètic de Madrid en un dia que, com encara és habitual, Leo Messi es va convertir en protagonista per un gol en els últims minuts. Però en el postpartit Guardiola va donar la Lliga per perduda, quan el Barça estava deu punts per darrere del Madrid a falta de 13 jornades: "La Lliga no la guanyarem, però el que hem d'intentar és competir-la".
Posant-nos en context, el Reial Madrid havia guanyat aquella jornada 25 al camp del Rayo Vallecano per un polèmic 0-1, amb un futbolista local expulsat i amb diverses agressions de Sergio Ramos o Pepe sense ser sancionades. Doble vara de mesurar dels àrbitres amb els blancs i la resta.
Al final aquella temporada 2011/12 la Lliga la va acabar guanyant el Madrid, arribant als 100 punts. I va ser l'única Lliga que el club blanc va guanyar amb José Mourinho a la banqueta.

Guardiola: "No ganaremos esta Liga"

dijous, 18 de juny del 2020

El contundent discurs de Guardiola sobre el racisme: "Estic avergonyit"

Pep Guardiola ha tornat a alçar la veu. Després de la disputa del Manchester City-Arsenal del retorn de la Premier League, l'entrenador català va fer un contundent i dur discurs contra el racisme.

"I'm embarrassed, I'm ashamed of what white people have done to black people."

Pep Guardiola discusses the movement after the entire Manchester City squad and coaching staff took a knee ahead of tonight's match as a sign of support. 👊



"Estic avergonyit per com els blancs han tractat els negres els últims 400 anys. Potser les noves generacions entendran millor que tots som éssers humans. Cada gest és important per a la humanitat. Cal donar suport dia a dia".
Manchester City Pep Guardiola EFE
EFE
Abans dels dos partits disputats a la Premier, els futbolistes es van agenollar en homenatge a George Floyd i els jugadors, en canvi de portar el seu nom a la samarreta, duien el nom de Black Lives 

dissabte, 13 de juny del 2020

El críptic missatge de Puigdemont amb Guardiola

Guardiola Puigdemont Facebook
El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha publicat un críptic missatge a Facebook en plena negociació amb el PDeCAT i les altres formacions d'aquest espai, amb una foto amb l'entrenador Pep Guardiola.
El text és igualment enigmàtic: "Suspenem la militància dels nostres partits per militar només per Catalunya".
Puigdemont Guardiola
El post té 3.700 likes, 228 comentaris i 572 comparticions, i ha obert tota mena d'especulacions sobre les intencions del president i quin plantejament defensarà.

divendres, 5 de juny del 2020

Guardiola recluta un dels seus referents com a segon del City


Pep Guardiola tindrà una nova mà dreta a la banqueta del Manchester City. Aquest divendres, el diari Marca ha avançat que Juanma Lillo es convertirà en el segon entrenador del tècnic català a partir de la temporada vinent.
El desembre passat Guaridola es va quedar sense el seu segon després que Mikel Arteta abandonés el club citizen per iniciar una nova aventura a l'Arsenal, que li oferia ser el primer entrenador. Ara, però, el tècnic de Santpedor comptarà amb l'ajuda d'un dels seus ídols i referents futbolístics.

¿Cuenta atrás?

Lillo, exentrenador d'equips com el Salamanca, el Terrassa, l'Almeria, la Reial Societat o el Dorados de Sinaloa –on precisament va dirigir a Guardiola–, ha abandonat el Qingdao Huanghai xinès per integrar-se a l'equip tècnic del City. El tècnic basc, qui també va entrenar a Andrés Iniesta al Vissel Kobe japonès, és un apassionat del joc de posició i de l'escola Johan Cruyff.
El fitxatge de Lillo descarta l'arribada de Xabi Alonso, una altra de les figures que sonaven com a relleu d'Arteta a la banqueta del City. L'exjugador del Reial Madrid i del Bayern, on va coincidir amb Guardiola, seguirà entrenant el filial de la Reial Societat.
 

dimecres, 3 de juny del 2020

El somni de Guardiola com a entrenador

El somni de Guardiola com a entrenador

El seu germà, Pere Guardiola, revela que al tècnic de Santpedor li agradaria dirigir una selecció d’aquí a un temps

Pep Guardiola ha triomfat al Barça i al Bayern i ara ho està fent al Manchester City. L’entrenador de Santpedor ha dominat amb autoritat les lligues espanyola, alemanya i anglesa i ho ha fet sent fidel a la seva forma d’entendre el futbol. El tècnic català, no obstant això, tampoc ha amagat mai la seva voluntat de dirigir una selecció durant la seva carrera a les banquetes. El seu germà, de fet, ha catalogat el seu desig com a “somni”.
En Pep té el somni de dirigir una selecció nacional algun dia. Ja veurem com anirà tot plegat i si rebrà alguna proposta. No és res que tingui pensat de cara al present”, ha declarat Pere Guardiola, el seu germà, en una entrevista a Globoesporte després de signar un acord amb Luiz Rocha, CEO d’Sport Agency, per a la unió i creació de Media Base Sports Brasil. Preguntat per si podria ser la canarinha, el familiar de l’extècnic blaugrana ha opinat que “el Brasil ho ha guanyat tot amb tècnics brasilers i no ha de pensar només en estrangers”.
De moment, però, cal recordar que Guardiola té contracte amb el Manchester City fins al 30 de juny del 2021 i que ha deixat clar més d’una vegada que no té cap intenció de marxar de l’Etihad Stadium. El català ha sublimat el projecte citizen, que enguany no ha pogut disputar la Premier League al Liverpool però que encara segueix ben viu a la Champions després d’assaltar el Santiago Bernabéu (1-2) en el partit d’anada dels vuitens de final.
Més informació
De moment, però, cal recordar que Guardiola té contracte amb el Manchester City fins al 30 de juny del 2021 i que ha deixat clar més d’una vegada que no té cap intenció de marxar de l’Etihad Stadium. El català ha sublimat el projecte citizen, que enguany no ha pogut disputar la Premier League al Liverpool però que encara segueix ben viu a la Champions després d’assaltar el Santiago Bernabéu (1-2) en el partit d’anada dels vuitens de final.
Més informació

El pròxim repte de Guardiola com a entrenador


Quin és el pròxim pas en la carrera de Pep Guardiola? El tècnic de Santpedor, després de triomfar amb el Barça i el Bayern de Múnic, començarà aquest setembre la seva cinquena temporada al capdavant del Manchester City.
Guardiola ha guanyat dues Champions, la Lliga de cada país on ha estat i també diverses Copes, però tot i així encara té reptes per assolir. Segons Pere Guardiola, el seu germà, un d'aquests reptes és entrenar una selecció nacional.
Pep Guardiola Manchester City pilota Europa Press
Europa Press
En una entrevista al mitjà brasiler Globoesporte, el petit dels Guardiola –director general de l'empresa de representació Media Base Sports– va afirmar aquest dimarts que "en Pep té el somni de dirigir una selecció nacional algun dia". Tot i així, però, va afegir que el repte no és possible a curt termini. "Ja veurem si rep alguna proposta, no és una qüestió de present", va dir.
Guardiola ha estat vinculat diverses vegades amb les seleccions de Brasil o Anglaterra, però, per ara, l'exentrenador del Barça no ha mogut fitxa i res fa indicar que hagi d'abandonar la banqueta del City.