dimecres, 26 de febrer del 2020

Guardiola ho torna a fer (1-2)

Guardiola ho torna a fer (1-2)

El Manchester City assalta el Bernabéu i fa un pas de gegant cap als quarts de final de la Champions

Cop d'autoritat del Manchester City al Santiago Bernabéu. El conjunt de Pep Guardiola ha estat força superior al Reial Madrid, sobretot a la segona meitat, i ha protagonitzat una remuntada d'orgull per fer un pas de gegant cap als quarts de final de la Champions League (1-2). Zidane i els seus no han necessitat fer pràcticament res per avançar-se al marcador gràcies a un gol d'Isco, però els citizens han sabut refer-se i han marxat a Anglaterra amb un gran resultat a favor. Gabriel Jesus i Kevin De Bruyne, de penal, han marcat les dianes visitants en un partit en què Sergio Ramos ha estat expulsat.
L'eliminatòria entre els segons classificats de les Lligues espanyola i anglesa, respectivament, prometia emocions fortes. I així ha estat. Després d'una primera meitat desangelada, en la qual la por a perdre s'ha imposat a les ganes de vèncer malgrat que tant el Madrid com el City han tingut alguna aproximació puntual per avançar-se al marcador, l'equip entrenat per Guardiola ha fet un pas endavant amb la clara voluntat d'aconseguir el tan preuat gol a domicili. El de Santpedor no ha sortit d'inici amb Sterling, que arribava a la cita després de força setmanes de baixa, ni Agüero, però tot i això el seu equip s'ha apropat amb molt de perill a l'àrea d'un Courtois que ha respost a la perfecció i ha aturat un bon grapat d'intents visitants.
Aquesta mena de compromisos sempre s'acaben decidint pels petits detalls. Qualsevol error és condemnatori. El Madrid, capficat amb demostrar, malgrat l'ensurt de la temporada passada davant l'Ajax, que manté un idil·li especial amb la Champions, ha fet gala de la seva capacitat competitiva, ha resistit a les envestides del City com ha pogut i no ha desaprofitat un error defensiu dels anglesos. Els de Zidane, que ha apostat per Vinícius, s'han avançat al marcador gràcies a una pèrdua de pilota visitant que ha acabat traduint amb el primer gol de la nit. Ha estat un cop molt dur per als de Guardiola, però no definitiu. Els citizens s'han sabut refer, s'han sobreposat a la solidesa blanca i han acabat remuntant el compromís.
Ho ha fet gràcies a De Bruyne. El belga s'ha inventat una gran jugada i ha fet una assistència de luxe a Gabriel Jesus, que no ha perdonat davant de Courtois i ha fet una extraordinària rematada de cap per empatar. Poc després, Carvajal ha fet un penal sobre Sterling i De Bruyne no ha fallat des dels onze metres. Després de la remuntada, que ha deixat molt tocat el Madrid, Sergio Ramos ha estat expulsat per fer una falta quan era l'últim home. Els de Guardiola han tingut més oportunitats per millorar el resultat, però no ho han aconseguit. Sigui com sigui, el de Santpedor, l'entrenador que més vegades ha guanyat al Madrid aquest segle (10) i el tècnic que més triomfs ha celebrat en eliminatòria de Lliga de Campions (28), ha tornat a assaltar el Bernabéu i recordar, com va dir Zidane, que és el millor del món.
 

divendres, 21 de febrer del 2020

Les condicions que Xavi hauria exigit per acceptar l'oferta del Barça

Les condicions que Xavi hauria exigit per acceptar l'oferta del Barça

Segons la 'Cadena SER', el de Terrassa hauria demanat diversos requisits per signar el contracte amb el club blaugrana

Encara que Éric Abidal ho negués en una entrevista al diari SPORT que va generar molta polèmica per la resposta de Leo Messi al secretari tècnic, que aquell dia va aprendre que els assumptes interns se solucionen a casa, és evident que el Barça va oferir a Xavi Hernández convertir-se en el relleu d'Ernesto Valverde. El de Terrassa no ho va acceptar i Quique Setién va acabar sent l'escollit, però les coses podrien haver estat molt diferents si el club blaugrana hagués acceptat les condicions que, segons la Cadena SER, l'actual tècnic de l'Al-Sadd va exigir per signar el contracte.
En primer lloc, sempre segons la ràdio citada, Xavi va demanar arribar a l'estiu i no a mitja temporada per poder fer una planificació correcta i liderar un projecte sòlid. Entre els requisits que va exigir també s'hi trobaven diversos fitxatges, els de Carles Puyol i Jordi Cruyff als despatxos, el del seu germà Òscar al cos tècnic i el de Joan Vilà com a director de la metodologia del Barça –ja va exercir aquesta funció durant molts anys–. Volia tenir persones de la seva màxima confiança al seu costat i que marxés l'actual cap dels serveis mèdics.
 A més, la Cadena SER també assegura que Xavi va reclamar el control absolut i global del futbol base. No volia estar condicionat per l'àrea econòmica, la secretaria tècnica ni la directiva a l'hora d'incorporar algun reforç a la plantilla. Sigui com sigui, la realitat és que les negociacions entre el de Terrassa i el Barça no van acabar a bon port i, ara, el projecte esportiu està en mans de Quique Setién fins al 30 de juny del 2022.

dijous, 20 de febrer del 2020

La cleca de Guardiola a Bartomeu després de la sanció al City

Intercanvi de retrets entre Josep Maria Bartomeu, president del Barça, i Pep Guardiola, tècnic del Manchester City. Aquest dimarts, i en plena crisi per la gestió digital del club blaugrana, Bartomeu va decidir enviar una cleca al City en relació a la sanció de 2 anys que la UEFA ha interposat a l'entitat anglesa per incomplir el fair-play financer.
Les paraules de Bartomeu van ser un dard enverinat: "Nosaltres agraïm la UEFA que en aquests últims anys hagi estat tan segura de fer el seguiment de fair play financer. Al Barça l'hem anat seguint i tenim regularment investigacions o fem reunions a la UEFA per explicar com ho estem fent. Des d'aquí volem donar el suport a la UEFA per tot allò bo que fa pel futbol", deia.
josep maria bartomeu barca EFE
EFE
Pep Guardiola, però, no ha tardat en respondre. Aquest dimecres el tècnic català va defensar el seu club de les acusacions culers. "Si el Barça està content perquè estem suspesos, li diria al president (Bartomeu), que apel·larem, creiem que tenim raó. El meu consell al Barça és que no parli tan alt perquè a vegades tots estem involucrats en aquestes situacions". Més clar, impossible.
L'enemistat entre la directiva hereva de Sandro Rosell i Pep Guardiola és pública i notòria. Cal recordar, a més, que l'escàndol d'I3 Ventures també ha esquitxat l'entrenador del City, a qui es va atacar a través de publicacions de perfils falsos a la xarxa.

dimarts, 18 de febrer del 2020

Noves proves demostren la implicació del Barça en la guerra bruta a la xarxa

Noves proves publicades per la Cadena SER demostren la implicació del Barça, a través de l’empresa I3 Ventures, en una guerra bruta a les xarxes per preservar la reputació del president del club, Josep Maria Bartomeu, i a la vegada difamar contra jugadors del primer equip, opositors i fins i tot polítics i entitats independentistes. Pels serveis d’I3 Ventures, el club va pagar gairebé un milió d’euros.
El Barça té contractada una empresa per a desprestigiar Messi, Guardiola i polítics independentistes 
El programa ‘El larguero‘ ha publicat un informe de trenta-sis pàgines, signat per Nicestream (matriu de I3 Ventures), on desglossen dades només disponibles pels administradors —els impactes i l’avast dels missatges— de sis comptes a les xarxes socials, que servien per desinformar i difamar.
Consulteu ací l’informe:
Els comptes en qüestió són Més que un club (66.000 seguidors), Respeto y Deporte (56.000), Alter Sports (27.000), Sport Leaks (21.000), Justicia y Diálogo en el Deporte (8.500) i Jaume, un film de terror (5.000).
Segons la SER, el Barça ha reconegut l’existència de l’informe de Nicestream, que és un document que el club ha anat rebent de manera periòdica i actualitzada. Ahir el Barça va emetre una nota de premsa assegurant que I3 Ventures ‘no té cap vincle amb aquests comptes i si es demostra qualsevol relació, el club rescindirà immediatament la seva relació contractual’.
En el mateix comunicat, el club amenaçava amb accions legals contra la ràdio i els periodistes que han destapat l’escàndol si no rectificaven la informació.
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.
Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.
Vicent Partal
Director de VilaWeb

dilluns, 17 de febrer del 2020

Messi, el primer futbolista que guanya el Laureus al millor esportista

Messi, el primer futbolista que guanya el Laureus al millor esportista

El capità del Barça comparteix el guardó amb Lewis Hamilton

Leo Messi continua escrivint el seu nom en els llibres d'història. El capità del Barça s'ha convertit, aquest dilluns, en el primer futbolista de la història a ser considerat el millor esportista de l'any als Premis Laureus. L'argentí ha compartit el guardó amb el pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton, ja que han rebut el mateix nombre de vots en la vintena edició dels guardons considerats els Oscar de l'esport. S'han imposat a Marc Márquez (motociclisme), Rafa Nadal (tennis), Tiger Woods (golf) i Eliud Kipchoge (marató).
Era la sisena vegada que Leo Messi estava nominat al Premi Laureus al millor esportista de l'any, però fins aquest dilluns no ha rebut la condecoració en qüestió. No ha pogut imposar-se i regnar en solitari, ja que s'ha produït el primer empat en vint anys del guardó, però sí que ha succeït Novak Djokovic al tron i s'ha afegit a la llarga llista d'esportistes històrics que han rebut el guardó (Tiger Woods, Michael Schhumacher, Lance Armstrong...)
With 🏆🏆🏆🏆🏆🏆 World Championships and Ballon d'Ors between them, @LewisHamilton and Lionel Messi share the World Sportsman of the Year award - a moment of sporting history!

Congratulations guys!

El millor jugador del món no ha pogut estar present a la cerimònia celebrada a Berlín, però ha enviat un missatge: "Perdó per no poder estar present en aquest acte. Em feia molta il·lusió venir per tot el que significa. Vull agrair a l'Acadèmia aquest reconeixement, m'honora molt ser el primer futbolista que el guanya. És un plaer enorme. Vull donar les gràcies als meus companys i a la meva família".

Premi Excepcional a la Federació Espanyola de bàsquet

D'altra banda, Simone Biles ha estat considerada la millor esportista femenina de l'any, mentre que la Federació Espanyola de bàsquet ha estat condecorada amb el Premi Excepcional pels èxits de la selecció masculina al Mundial i la femenina a l'Europeu. La selecció de Sud-àfrica de rugbi s'ha endut el premi a l'equip més destacat, mentre que Egan Bernal ha estat la revelació.
PREMI GUANYADOR/A
Millor esportista masculí de l'any Leo Messi
Lewis Hamilton
Millor esportista femenina de l'any Simone Biles
Revelació de l'any Egan Bernal
Millor reaparició de l'any Sophia Flörsh
Millor equip de l'any Selecció de Sud-àfrica
de rugbi
Millor esportista amb discapacitat
de l'any
Oksana Masters
Premi per assoliment excepcional Federació Espanyola
de bàsquet
Moment de l'any Selecció índia de criquet
 

Guardiola manifesta què farà després de l'expulsió del City de la Champions

El futur de Pep Guardiola va quedar a l'aire quan es va saber la notícia que el seu Manchester City havia estat expulsat de la Champions i l'Europa League les pròximes dues edicions. El club britànic encara pot recórrer la decisió al TAS, però Guardiola, sigui quina sigui la resposta, ja sap el que farà.
"Inclús si ens posen a la League Two"
El de Santpedor s'hauria reunit amb Ferran Soriano per comunicar-li que malgrat la sanció de la UEFA, seguirà sent l'entrenador del City, segons les informacions que ha publicat la BBC i The Sun. "Qualsevol que sigui la lliga en què juguem, estaré aquí, inclús si ens posen a la League Two", hauria manifestat Guardiola.
guardiola city efe
La intenció del City és rebaixar un any la sanció de no poder jugar a Europa, però en tot cas, Guardiola té contracte amb el club anglès fins al 2021.

divendres, 14 de febrer del 2020

Guardiola assumeix que pot ser acomiadat pel propietari del City

 

El resultat de l'eliminatòria de vuitens de la Champions League entre el Manchester City i el Reial Madrid podria decidir el futur de Pep Guardiola al conjunt anglès.
Aquest dimecres, l'entrenador català va afirmar en to irònic que podria ser acomiadat pel propietari del City si no supera el duel contra els blancs. "Si no guanyem, pot arribar el propietari i dir que no soc prou bo i que m'acomiadarà", va dir en declaracions a Sky. "És quelcom que passa sovint i em podria passar. Potser ve i em diu: 'Ho hem fet bé, en què podem millorar?'. És el que han fet d'ençà que soc aquí, intentar millorar", va afegir.
Guardiola Klopp Manchester City Liverpool EFE
EFE
Qui és el millor?
Guardiola, d'altra banda, va negar que ell fos el millor entrenador del món. "Mai m'he sentit el millor, ni tan sols quan vaig guanyar sis títols consecutius i el triplet amb el Barça. Vaig guanyar perquè tenia jugadors extraordinaris. Soc un bon entrenador, però no el millor. Si em donen un equip que no sigui el Manchester City, no guanyaré", va dir.
El de Santpedor, a més, va reivindicar la capacitat de competir i l'acceptació de la derrota. "La gent es pensa que si ets Guardiola o Klopp has de guanyar cada any, això és impossible. A vegades hi ha rivals i no pots guanyar. Si no guanyes la Champions, és un desastre, i si ho fas, és un èxit. Si fos així, els més de cent anys d'història del City serien un desastre", va sentenciar.

La UEFA expulsa el City de la Champions durant dos anys

El Manchester City ha estat expulsat de la Champions i de l'Europa League durant els pròxims dos anys per trencar el fair play financer. A més, la UEFA també ha multat el club anglès amb trenta milions d'euros.
El motiu: els patrocinis fraudulents a través dels quals el sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, propietari del City, inflava els pressupostos de l'entitat de Manchester. Etihad Airways, aerolínia dels Emirats Àrabs Units, patrocinava el club a canvi de 75 milions d'euros, però el valor real del contracte només era de 10.
Ara bé, aquesta decisió encara no és definitiva i el City podrà recórrer davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), fet que el City ja ha anunciat que farà, segons han anunciat en un comunicat públic. En el mateix escrit, el club es mostra "decebut, però no sorprès" davant de la sanció.
La Cambra d'Adjudicacions de la UEFA ha considerat, una vegada revisades totes les proves, que el City ha "comès greus infraccions en les regulacions de llicències de la UEFA i en les regulacions relatives al joc net financer, en exagerar el seu benefici de patrocinadors en les informacions transmeses a la UEFA entre 2012 i 2016".
Comunicat del City
En el comunicat remès als mitjans, el Manchester City ha assegurat estar "decebut, però no sorprès" davant aquesta sanció. "El club sempre ha anhelat la necessitat principal de buscar un organisme i un procés independents per a tractar de manera imparcial el cos complet d'evidències irrefutables com a suport de la seva posició", explica el City.
"Al desembre de 2018, l'Investigador Cap de la UEFA va anticipar públicament el resultat i la sanció que pretenia imposar sobre el Manchester City, fins i tot abans de començar qualsevol tipus de recerca. El consegüent procés, defectuós i constantment filtrat per part de la UEFA, que ell mateix va supervisar deixava pocs dubtes sobre quin seria el desenllaç final. El club va remetre una queixa formal davant l'organisme disciplinari de la UEFA, una queixa que va ser validada per una sentència del TAS".
El conjunt anglès es queixa que ha estat un "cas iniciat per la UEFA, processat per la UEFA i jutjat per la UEFA".
"Amb aquest procés discriminatori ara finalitzat, el club tractarà d'aconseguir un judici imparcial amb la màxima celeritat possible i, per tant, en primera instància iniciarà diligències davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu al més aviat possible".

divendres, 7 de febrer del 2020

Quan el Barça de Guardiola va fer augmentar la natalitat

Fa uns quants dies que als basars de Catalunya comencen a esgotar-se les espelmes amb els números 1 i 0. Segons sembla, també a les pastisseries del país han notat darrerament un augment de la demanda de pastissos d’aniversari amb el número 10 fet amb nata. La situació més curiosa es viu als parcs infantils de piscines de boles, però, que ja fa dies que no donen l’abast amb l’acumulació de celebracions dedicades a criatures de 5è de Primària. Segurament la majoria dels seus petits protagonistes no ho saben, però són fills d’una nit del 6 de maig del 2009 que nou mesos més tard va comportar un inusual augment de la natalitat a Catalunya durant els últims dies de gener i els primers de febrer del 2010, segons va publicar fa uns anys un estudi del doctor Jesús Montesinos al British Medical Journal.
Nou mesos abans que tots els nens que aquesta setmana compleixen 10 anys vinguessin al món, als bars es podia fumar, José Montilla era president de la Generalitat, el món es dividia entre els que a la butxaca hi portàvem un Nokia o els que hi portàvem una BlackBerry, i el Barça, que tres dies abans havia assaltat el Bernabéu guanyant 2-6 al Reial Madrid, només tenia dues Copes d’Europa a les vitrines. Aquella nit, quan al minut 92 de joc i amb 1-0 al marcador Dani Alves va centrar des de la banda dreta d'Stamford Bridge, el món es va aturar quan passaven 22 segons i 3 minuts de dos quarts d'onze de la nit: Eto’o no va rematar, la pilota va caure als peus de Messi després d’un rebot i l’astre argentí, sense pensar-ho, va passar l’esfèrica a Iniesta, que va disparar al primer toc per enviar al fons de la porteria de Cech el gol més inoblidable que el barcelonisme hagi celebrat mai.
En aquell moment, quan Andrés Iniesta va córrer cap a la graderia traient-se la samarreta i descrivint millor que el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans la paraula èxtasi en el seu rostre, el manxec no podia imaginar-se que nou mesos més tard es registraria un augment del 16% en el nombre de naixements a Catalunya gràcies al seu gol. Els fills del gol de 'Lo puto Gusiluz' també ho són de la galopada de Pep Guardiola celebrant el gol per la banda, de l’astúcia de Silvinho alertant el tècnic de Santpedor que fes un canvi per perdre temps o de les imatges d’un Joan Laporta eufòric abraçant-se a la llotja amb la resta de directius blaugranes, saltant-se el protocol i fent, senzillament, allò que els reclamava el cor. Els fills de l’iniestazo potser encara no ho saben avui, dia del seu aniversari, però és possible que aquella nit els seus pares fossin alguna de les moltes parelles que, moguts per la passió, es llencessin també a fer el que els reclamava el cor després de celebrar el gol en algun bar de l’Eixample, en alguna plaça amb pantalla gegant de Mollerussa, en alguna penya barcelonista de la Plana de Vic o en alguna habitació d’hotel amb televisió per cable.
Avui, mentre les seves criatures bufin les espelmes i obrin algun regal, uns quants pares potser ja no es trobaran en la compromesa situació d’haver d’explicar als seus fills petits d’on venen els nens, ja que a 5è de Primària ja s’estudia l’aparell reproductor a Naturals. Malgrat la ciència ajudi els seus fills a entendre com arribem al món, però, des d’aquí animem aquests pares a no perdre el costum d’explicar la història de la cigonya que porta els nadons embolicats al bec. Que no els diguin que ve de París, però. Que els diguin que, en el seu cas, la cigonya va venir d'Stamford Bridge.

dijous, 6 de febrer del 2020

La revelació de Valverde a Guardiola sobre Ansu Fati després d'un gintònic

Pep Guardiola és considerat per molts el millor entrenador del món, però aquesta temporada no està tenint l'èxit esperat. El seu Manchester City té el títol de la Premier League pràcticament impossible i, a més, un duel de vuitens de la Champions molt complicat contra el Reial Madrid. Però tot i el pas dels anys, ha confessat els seus records dels Barça-Madrid i ha parlat de passada d'Ansu Fati.
Ansu Fati és una estrella
En una entrevista a Post United, l'entrenador català revela com fa poc es va veure amb Ernesto Valverde i li va explicar en persona les qualitats de la jove promesa del Barça, Ansu Fati: "Fa poc vaig estar amb ell prenent un gintònic i em va comentar: 'És molt bo, aquest noi és una bomba'". Unes paraules que no fan més que reafirmar tot el que els culers veuen des de la grada i per la televisió. Però aquesta informació aporta un punt més d'esperança cap als seguidors del Barça, perquè ho diu una veu interna que ha vist en primera persona també com entrenava la jove estrella blaugrana.
Però la cosa no ha acabat aquí i també ha comentat l'actualitat del seu equip, lloant el Kun Agüero, i també fent referència a dos dels seus cracs: Kevin de Bryne i Phil Foden. Preguntat pel youtuber DjMaRiiO (autor de l'entrevista) sobre si vendria els dos futbolistes al Madrid, Guardiola ha enviat un clar missatge: "Heu de negociar amb mi. Florentino m'ha de trucar".
Finalment, encara en la vessant esportiva, ha confessat que "una mica sí" troba a faltar els Clàssics. "Cada any era el partit del segle", afegeix en referència als Barça-Madrid.
dj mariio i guardiola
Humilitat guardiolista
Però una de les imatges curioses de l'entrevista ha estat el repàs d'una carta llegenda del FIFA amb Pep Guardiola de protagonista. "Per vendre motos està bé", ha confessat després de dir que les valoracions eren més altes del que realment tocava. I Guardiola s'ha definit amb molta humilitat: "Era un migcampista lentot, no tenia tir, un joc aeri pobre, no era ràpid... mai he estat més honest a la meva vida".
I també ha confessat la fórmula del seu èxit: "Tenia una bona passada llarga i vaig sobreviure. La forma de jugar al Barça m'ajudava i si hagués jugat en un altre lloc, no hauria sobreviscut. Ara no jugaria".