diumenge, 30 de juny del 2019

Pep Guardiola: “M’ofèn que els partits independentistes no vagin junts”

Pep Guardiola: “M’ofèn que els partits independentistes no vagin junts”

El tècnic català se sincera en una entrevista al diari ‘ARA’, on repassa la seva carrera esportiva, el Barça i l’actualitat política del país

Segurament hi ha poques persones en el panorama mundial que, sense viure a Catalunya, observin amb tanta atenció i preocupació tot el que està passant en el territori. A nivell polític, però també a nivell social o esportiu. Pep Guardiola no només ho viu, sinó que també és capaç d’expressar les seves opinions lliurement, sense tenir en compte les represàlies que pugui tenir. Aquest cop, en una entrevista al diari ARA, ha tornat a demostrar l’amor que sent pel país i pel Barça, i s’ha sincerat de forma clara sobre tots els esdeveniments dels últims mesos: l’evolució del Barça, Messi, el judici als presos, etc. “Visc amb atenció i preocupació l’ambient polític de Catalunya. Em poso molt en la pell dels exiliats i els empresonats. Si no fem l’esforç de posar-nos en contra de la injustícia, ens posem a favor de l’altra part. I són gent com nosaltres. Era impensable que estiguessin tant de temps en una presó preventiva tan injusta. No sóc advocat, però sense el punt d’humanitat no anem enlloc”, ha destacat. A més, Guardiola ha criticat el paper del govern espanyol i la “manca d’altura política de l’Estat”, i ha comentat que per molt que Catalunya sigui independent, “Espanya mai deixarà de ser Espanya i els drets fonamentals estan per sobre de qualsevol altra cosa”.
A més, Guardiola ha negat rotundament que li haguessin ofert ser seleccionador de la Selecció Espanyola, tal com va afirmar el President del Govern Pedro Sánchez, i quant a l’estratègia política independentista, l’ha qualificat de “molt decebedora”. “M’ofèn molt que els partits independentistes no vagin junts. És una manca d’altura política grandiosa. I, malgrat tot, malgrat que n’hi ha que estan actuant d’una manera sincerament irresponsable amb els electors, veig la força que encara té el país”, ha proclamat.

El Barça i la Champions

“És fotut tenir els millors de la història i no sumar més Champions”. Guardiola, com a culer, s’ha mostrat decebut dels últims resultats del Barça a la Copa d’Europa, sobretot per les “últimes dues davallades contra el Liverpool i la Roma”. Tot i això, el tècnic català s’ha mostrat empàtic amb el club blaugrana, ja que ell sap la dificultat que té guanyar aquesta competició. A més, ha volgut aconsellar el conjunt culer, “crec que hi ha un punt que el Barça hauria d’aprendre, i ho dic amb tota la humilitat: no només per ser del Barça has de guanyar la Champions”.
Aquest any es compleixen deu anys del primer triplet del Barça. De la seva etapa a Barcelona, Pep ha confessat que “es van ajuntar molts astres en aquella època, però sense ells no hauríem aconseguit tant i tant. Era molt més que la cirereta del pastís”. Tanmateix, s’ha volgut treure mèrits, i ha destacat que tot el que sap va ser gràcies a la formació de grans mestres com el Johan, el ‘Charly’ o entrenadors com Van Gaal.
Pep Guardiola va aconseguir el triplet amb el Barça | FC Barcelona Pep Guardiola va aconseguir el triplet amb el Barça | FC Barcelona
“Els dos rivals més durs que he tingut a la meva carrera han estat el Liverpool d’aquest any i el Barça de Luis Enrique. Els tres de davant del Barça de Luis Enrique eren insuperables. El talent individual que s’acosta més al de Messi és el de Neymar, sobretot llavors, de creativitat, en una edat bona. Tenien encara l’ordre i treball i dedicació i bogeria d’obsessió com el Luis Enrique”, ha reconegut el tècnic. Tot i això, Guardiola ha admès que “Neymar és un jugador extraordinari, però no estic segur que seria el mateix si tornés”.

Convèncer abans que vèncer

L’entrenador de Santpedor ha renovat fins al 2021 amb el Manchester City. “Allà ho tinc tot, sincerament he trobat tot el que necessitava”. A més, ha tornat a subratllar que dona més valor a guanyar la Lliga que la Champions, ja que és “la que fa que els jugadors et segueixin cada setmana”. "No ho puc deixar tot a l’atzar d’una competició menys controlable com la Champions o les copes a un partit, com són a Anglaterra”, ha accentuat. Finalment, Guardiola ha acceptat que gaudeix més el fet de convèncer que la victòria en si: “És molt maco que la gent ens digui que mai han vist jugar d’aquesta manera a Alemanya o Anglaterra. Tots tenim la nostra vanitat, i no puc negar que em fa molta il·lusió que ens col·loquin entre els grans equips de tots els temps d’Anglaterra: al final, a la vida, volem agradar i que ens estimin”.

dissabte, 29 de juny del 2019

Guardiola esclata per la detenció de Carola Rackete: "Ens n'anem a la merda!"

Pep Guardiola no ha pogut estar callat després de la detenció de Carola Rackete, capitana del vaixell Sea Watch 3. L'embarcació de l'ONG alemanya homònima ha entrat la matinada d'aquest dissabte al port de l'illa italiana de Lampedusa.
Rackete no tenia l'autorització per atracar però ha invocat l'estat de necessitat per poder desembarcar els 40 immigrants que havia rescatat feia més de dues setmanes. La capitana ha estat arrestada per agents italians acusada de "resistència i violència contra un vaixell de guerra", un delicte que implica penes d'entre tres a deu anys de presó.

Carola Rackete.
La meva heroïna.
La detenen per salvar vides al Mediterrani.
Ens anem a la merda!

Carola Rackete.
My heroine.
She is arrested for saving lives in the Mediterranean.
We are in the shit!

Guardiola ha esclatat per la detenció de Rackete i ha escrit en el seu perfil de Twitter: "Carola Rackete. La meva heroïna. La detenen per salvar vides al Mediterrani. Ens anem a la merda!".
pep guardiola open arms city
Manchester City
No és la primera vegada que l'entrenador català donar suport a una ONG. El passat mes d'abril, el tècnic del Manchester City va donar suport a Open Arms en una roda de premsa i es va posar una dessuadora de l'organització.




dimecres, 12 de juny del 2019

Guardiola justifica la derrota del Barça a Anfield i defensa Valverde

Pep Guardiola és un dels noms propis que s'han donat cita a la Costa Brava per formar part del llistat de luxe dels participants de la segona edició del Costa Brava Legends Trophy de golf. Amb figures tan reconegudes com Aritz Aduriz, Bernd Schuster o Ruud Gullit, l'entrenador del Manchester City segueix sent dels que més expectació aixeca.
I Guardiola, ja de vacances, ha parlat sense embuts sobre molts dels temes que ocupen l'actualitat futbolística. Des de les trames de partits arreglats fins a la desfeta del Barça a Anfield, quan ha aprofitat per defensar la figura d'Ernesto Valverde, el de Santpedor s'ha pronunciat sense problemes sobre tot allò que se li ha preguntat.



Els partits arreglats, impensable a Anglaterra
Guardiola ha defensat la inviolabilitat del futbol britànic, tot just quan el futbol espanyol està sent esquitxat per la trama Oikos. Ha defensat que a Anglaterra "no hi ha partits arreglats. I si passa, en un mes està tot solucionat. Segur que Tebas, que sempre està preocupat per les lleis d'altres països, es posarà a treballar per solucionar-ho", ha assenyalat.
L'exentrenador del Barça també ha defensat, després de guanyar la seva segona Premier seguida, que "guanyar la lliga és molt més difícil que la Champions. A més, si guanyes la lliga, estàs content molta més estona, i si perds la Champions, estàs fotut durant dos dies i ja està", ha puntualitzat.


🎙 @PepTeam, el segundo participante del @trophyoflegends que atiende a los medios de comunicación que se han acercado al @PGA_Catalunya para cubrir la II edición. 👏⛳


Guardiola justifica la desfeta d'Anfield
El Barça ha acabat la temporada amb un gust agredolç després de perdre la Copa contra el València i, sobretot, caure eliminat estrepitosament a Anfield contra el Liverpool. Guardiola, que ha competit frec a frec amb el Liverpool de Klopp per guanyar la Premier, ha volgut restar gravetat a aquesta derrota que tant ha afectat el barcelonisme.
"A Anfield, la gent ho donava per fet, però és un camp molt complicat i pot passar el que finalment va passar", ha assegurat. A més, ha volgut defensar Valverde, sovint qüestionat pel seu estil futbolístic: "Se'l critica perquè no ha guanyat un partit. Sembla que si no guanyes tots els títols, ho fas malament. Jo sí que m'ho passo bé veient el Barça", ha conclòs.

dimecres, 5 de juny del 2019

Guardiola: "No estic preparat per fer política perquè no en sé"

Pep Guardiola pren la paraula, però aquesta vegada no per parlar de futbol. L'actual entrenador del Manchester City ha estat entrevistat al programa L'ofici d'educar de Catalunya Ràdio i ha conversat sobre educació i societat.
Però això no ha estat tot perquè també ha estat preguntat sobre el seu futur i la possibilitat de tenir alguna responsabilitat política en el marc català. "Jo no vull ser president de res. Jo sé fer això (entrenar), m'agrada això i per a la resta m'hauria de preparar. Igual em preparo, però he de tenir ganes i ara mateix no en tinc. No em veig a cap càrrec", assegura.
El mateix que el fet de tornar a viure a Catalunya, que ara mateix no s'hi veu d'aquí deu anys amb un càrrec de responsabilitat: "Jo soc bo i m'agrada el que faig, l'altra no estic preparat. No estic preparat per fer política perquè no en sé. Sempre he pensat que els que han d'estar allà han de ser gent preparada. El nivell ha de ser el més alt possible". A més, afegeix que "hi ha gent que s'ha preparat tota la vida per fer aquella cosa que tu no t'has preparat perquè estaves fent una altra cosa".
pep guardiola 4 efe
EFE
I sobre el seu futur, ja anuncia que després de les banquetes voldrà sortir del panorama públic: "Em fa l'efecte que faré això, entrenar en futbol, fins que en tingui ganes i quan deixi de tenir ganes, desapareixeré".

dissabte, 1 de juny del 2019

Messi, sobre Guardiola: "Va ser un mestre únic

El Leo Messi més íntim. El crac argentí ha concedit una entrevista a Fox Sports en què ha parlat sobre molts temes com el Barça, la selecció, Cristiano, Neymar i també sobre Guardiola i la seva vida privada.
No s'entén l'època més gloriosa del Barça sense Messi, però tampoc sense Guardiola. El davanter guarda un especial afecte pel de Santpedor i ha assegurat que "va ser un mestre per a mi, és un entrenador que avança tot el que passa en el partit".
"Puc fer una vida normal a Barcelona"
Sobre la seva família i vida a Barcelona, Messi ha assegurat que pot fer una "vida normal". "Porto els meus fills al col·legi amb la meva dona i els vaig a buscar. Tenen molts amics, sempre fan alguna cosa, tenim un grup preciós amb els pares. Tinc relació amb molts pares dels meus fills", ha explicat.
messi i antonella
El '10' ha comentat que el seu fill Thiago, el més gran, viu amb passió el futbol. "Viu tot el que és el futbol, pateix molt quan perdem, amb el Liverpool o la Copa del Rei. Vol estar al meu costat. Mateo està a una altra cosa, és petit, no s'adona quan perdem o guanyem, però no li dona importància", ha afegit.
Messi va canviar quan va tenir el primer fill
Messi ha comentat que en tenir fills va canviar la seva percepció en les derrotes. "Quan va néixer el Thiago vaig entendre que les prioritats eren unes altres i no el resultat d'un partit. Dol molt perdre però arribo a la meva casa i veig els meus fills i la meva dona i se'm passa. Abans arribava, em tancava i no volia veure la televisió i no menjava. Ara tinc l'obligació d'estar a la taula amb els meus fills. Segueixo patint però ho porto d'una altra manera", ha assegurat.
Leo Messi Thiago final Copa Barça   EFE
EFE
Al blaugrana no li agrada veure's a la televisió: "em dona vergonya". "No m'agrada veure els partits repetits, em quedo amb la imatge al meu cap, el que vaig viure en cada moment, en cada jugada", ha finalitzat.